Barnmat: Köttgryta med rosmarin och vitlök
Ca 6-7 stora burkar
Ingredienser:
400 gr grytbitar
2 stora potatisar
2 stora morötter
rosmarin (helst färsk)
1 klyfta färsk vitlök
svartpepparkorn
Tillagning:
Skär köttet i småbitar, ca 1x1 cm. Skär potatis och morötter i små bitar så att de kokar igenom snabbare. Koka köttet i egen gryta, och potatis och morötter tillsammans. Koka köttet ihop med 4-5 svartpepparkorn. Häll av köttet och pepparkornen. Häll av potatis och morötter - men spara vattnet! Lägg allting tillsammans i mixern, och lägg i vitlöken och ca 1 tsk rosmarin. Häll i potatis- och morotsvattnet (så att konsistensen blir rätt). Mixa till önskad konsistens!
Ingredienser:
400 gr grytbitar
2 stora potatisar
2 stora morötter
rosmarin (helst färsk)
1 klyfta färsk vitlök
svartpepparkorn
Tillagning:
Skär köttet i småbitar, ca 1x1 cm. Skär potatis och morötter i små bitar så att de kokar igenom snabbare. Koka köttet i egen gryta, och potatis och morötter tillsammans. Koka köttet ihop med 4-5 svartpepparkorn. Häll av köttet och pepparkornen. Häll av potatis och morötter - men spara vattnet! Lägg allting tillsammans i mixern, och lägg i vitlöken och ca 1 tsk rosmarin. Häll i potatis- och morotsvattnet (så att konsistensen blir rätt). Mixa till önskad konsistens!
Kommentarer