Barnmat: Torsk med citron och dill
Ca 9 små burkar (120 gram)
Ingredienser:
1 torskblock
4 portioner ris
200 gr frysta grönsaker (exempelvis ärtor, blomkål och morötter)
½ tsk rivet citronskal
dill (färsk eller torkad spelar ingen roll)
peppar
Tänk på:
Det är mängden vatten som justerar konsistensen på maten, så ska du laga till en 6-månadersbebis bör du ha i ganska mycket, medan jag till Harry (10 månader) har i ca 2-3 dl. Prova dig fram med 1 dl åt gången i början så att det inte blir soppa! Kontrollera "bitigheten" genom att exempelvis mixa fisk och grönsaker först, och sedan blanda i riset utan att mixa det.
Tillagning:
Koka torsken tills den är helt genomkokt i en egen gryta. Koka riset, och grönsakerna samtidigt i varsina grytor. Koka grönsakerna i lite mer vatten än vanligt. När torsken är klar, häll av vattnet, och lägg i mixer. Häll sedan i riset. Häll av grönsakerna, men spara vattnet! Lägg i grönsaker, citronskalet, dillen och pepparn (efter behag) i mixern. Häll sedan i grönsaksvattnet. Mixa till önskad konsistens. Fördela i burkar, och frys in direkt.
Färdigt!