Asiatisk kyckling
Ingredienser:
ca 700 g kyckling
3 dl créme fraiche (inte lätt!)
1,5 dl matlagningsgrädde
300 g wokgrönsaker (gul + orange morot, rödlök, vattenkastanj, bönor)
5 tsk Asiatiska kryddor (frysta ur ask, finns i frysdisken vid grönsakerna)
salt
peppar
Tillagning:
Skär kycklingen i 1x1cm stora bitar,och stek tills de fått lite färg. Salta och peppra. Under tiden kokar du wokgrönsakerna så att de blir mjuka. Häll i créme fraiche, matlagningsgrädde och kryddor i stekpannan med kycklingen. Låt det koka ihop, och smaka eventuellt av med mer peppar och salt. Häll sist i de kokade grönsakerna. Klart!
Servera med pasta, eller med kokt broccoli som på bilden!
(Inte ett tvättäkta LCHF-recept pga morötter, men bra nära!)
Kommentarer
Postat av: varför
varför matlagningsgrädde istället för vispgrädde?
Postat av: Johanna
Vispgrädde går också såklart, men jag kände att matlagningsgrädden skulle ge en bättre smak. Vispgrädden kan bli så söt, och det tyckte jag inte riktigt passade här.