Gummi-morsan

Alla gravida får ju foglossning i någon grad. Skelettet luckras upp för att bebisen ska kunna tränga ner genom bäckenet "lättare" (Jo tjenare... Mer foglossning i så fall tack!) exempelvis. Jag tror däremot att det finns många fler orsaker och att det inte bara luckras upp i mellankroppen.

Några exempel är att vi ska kunna böja kroppen hur som helst för att kunna hålla i bebis, napp och snutte samtidigt (bebisens huvud lutar mot överarmen, men handen håller in tutten i munnen - det ni!) - men att också under tiden kunna typ klia oss i ansiktet, hålla upp en telefon mot örat med andra axeln (vilket kräver att vi böjer ihop rygg och mage till en cirkel), sparka lagom hårt på dumma katter som förstör bebisens leksaker(att kunna stå på ett ben med bebis och allt på överkroppen men samtidigt kunna precisera sparken till kattens bakände kräver muskelfokus som heter duga ...) - för att ta några bara... Skitbra! Armen går ju numera att böja i princip 360°, och det kunde jag inte förut! Skitsmidigt att kunna klia sig på underarmen med samma hand liksom! :P Att ställa sig upp från sittande med en stor klump på höften kräver smidighet som en cirkusartist och styrkan av en fitnesstönt - men det ingår ju i foglossningen! Kroppen omstrukturerar helt enkelt! Mindre stabilt skelett, mer konstiga muskler med konstiga funktioner! Foglossningen gör alltså att mammor kan klara allt! Men det visste vi ju redan! ♥

Googlade på gummi, och fick upp den här bilden! Om nu någon undrar hur en gummibjörn ser ut innuti :) Undrar hur hårt deras skelett är?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0