Snart är det semester...

... och då LOVAR jag att bloggen kommer igång igen. Just nu är det bara för mycket runt omkring, så jag hinner aldrig sätta mig vid datorn eller ens samla tankarna för att få ihop något halvt intressant! Inget negativt som hänt, utan bara livet som tränger sig på som vanligt. :)
Annars då? Jo vi har varit hos tandläkaren och fått MVG på tänderna. (Ett av barnen på Harrys dagis - i Harrys ålder - hade hål. Redan!) Jag har köpt blommor och planterat på framsidan. Vi har varit på systerysters sista vårkonsert i skolan. Sanslöst bra, och lillôngen var konferencier! Stolt storasyster! ♥ Ska lägga ut film på när hon spelar också, men det får bli en annan dag.

Drick då hundskrälle! :)

Gräsklipparen är servad och fungerar utmär...

c360_2011-05-23_ (MMS)

Gräsklipparen är servad och fungerar utmärkt. Harry har testkört, och den fick betyget "spännande, roligt och lärorikt på en gång!"


Måbramusik!

Erik Hassle - Isn't it obvious

Alexandra Stan - Mr Saxobeat (riktigt dålig video...)

The Ark - Breaking up with god

Veronika Maggio - Jag kommer

En mammas önskan

Snälla Harry... Försök att inte vakna 05.25 imorgon. Och om du gör det - ligg gärna kvar i sängen och mys med snutten en stund. Får du för dig att gå upp så vill vi höra dina små tassande fotsteg in i vårt sovrum - inte ut i resten av huset. Snälla lillfisen! ♥

En dag på dagis

Idag har jag gjort något MÅNGA föräldrar borde göra oftare: tagit ledigt och varit med Harry en dag på dagis! Vi pratar med personalen på morgonen (om det är hans avdelning som öppnar) och när vi hämtar varje dag. Högst 10 minuter sammanlagt. Har det varit bra? (Vad är egentligen bra?) Hur har han sovit? Hur har han ätit? Same old same old. Jag ville se med egna ögon hur han har det på dagarna! :)

Det är en fröjd att se sitt barn samspela med andra, och att få ta del av varje del av hans vardag. Han var nöjd att ha mig med, och ville visa mig allt han brukar leka med! Vi hade bland annat sångstund och spelade med marackasen som han gjort själv, och åkte rutschkana på gården. En mysig dag tillsammans som är värd väldigt mycket!


Min glada fis ♥

Ichipa

Det vackra ordet uttalas "ichiiipa" och betyder "jag vill ha" på Harryspråk. Det förstod ni väl? :P Han kör också med "bap mm" som betyder nej, "mmm" som betyder häst och "gucku" som betyder Ombra/hund. Men, han pratar i alla fall! :)

Vi var på BVC för någon månad sen (vet inte om jag berättade det här) och pratade lite språkutveckling. Han ligger ju rejält efter i sitt tal, och sköterskan sa att om jag inte märker någon större utveckling på några månader så skulle jag höra av mig.

Som tur är så känner jag tvärt om! Senaste två veckorna har har börjat med en massa nya ord (förutom den listan vi skrev på BVC), och helt plötsligt säger han också namnen på två av fröknarna på dagis! Imorse gick han fram till ett av barnen på den andra avdelningen och klämde på äkta värmländska fram ett "häjj häjj". Stolt! ♥ Haha!

Handtecknet för varmt och kallt är samma (Varför göra sig besväret med två olika liksom, när det räcker med att bara sätta fram handflatan!), och vattnet var riktigt kallt på Skutis häromhelgen!

Sommarvatten är inte bara till för att vat...

imag1301 (MMS)

Sommarvatten är inte bara till för att vattna blommor! :) Perfekt efter en 5,5 kilometers promenad i förmiddagsvärmen!


Mammatvärtom

Idag dissar vi solen. Idag är jag trött på att hänga i trädgården (läs "jaga Harry och se till att han inte blir översprungen av den galna och understimulerade hunden" samtidigt som jag försöker kratta/rensa/slappa").


Vips så är ungen borta, och har bestämt sig för att åka rutschkana i lekparken intill huset... :)

Idag är jag trött. Sömnen har undvikit mig hela veckan, och det gör mig grinig. Samtidigt är det PMS intågande. Jag är bitsk.

Lagom till detta har barnet sovit middag i 15 minuter på dagis. Jag slutar kl 13 på fredagar (yey!) och kom alldeles för tidigt. My bad! När jag berättade att han just nu är helt omöjlig med sovningen på kvällarna, och att vi funderar på att det kanske är dags att sluta sova middag - så fick jag till svar att det enda de kunde göra var att låta honom sova en halvtimme. Att inte sova alls var tydligen ingen möjlighet. Jag känner "allt eller inget", så vi får väl se hur det löser sig...

Dagis ligger inte på plus i min bok just nu, eftersom de dessutom är väldigt slarviga med Harrys "toabestyr". Jag ber dem att sätta honom på toaletten eftersom han själv tar initiativet till det hemma - och det fungerar jättebra. Konstant så får jag dock antingen "jag vet inte om han kissat på toa idag, det var inte jag som hade hand om toan då", eller "det var kiss i blöjan så jag bara bytte för då hade han nog nyss kissat." Vänligt men bestämt säger jag då att han kissar ändå - men det verkar inte gå in. De envisas med att sätta honom på pottan, eller att bara byta blöjan. Det stör mig. Enormt. Här har vi en unge som utvecklas! Det måste vi genast sätta stopp för! :)

Det är ju inte så att jag ber om konstiga saker. Sådant som ligger utanför deras arbetsuppgifter. Hade det inte varit så att han slutar om 6 veckor så hade jag blivit "den jobbiga mamman", men nu orkar jag inte.

Pjuh. Slutgnällt. Tack för att du läste!

6 veckor kvar till...

...semester! Av sommarlovets 10 veckor jobbar jag 5 och har semester 5 - alldeles lagom!

Sommaren kommer bjuda på:
Att bo granne med länets största jordgubbsodling är inte fel!

En vecka på Gotland tillsammans med mina föräldrar!

Kräftskivor i drivor! Vänner, familj och hela stora släkten kommer få avnjuta dessa hårdingar på vår veranda!

Men allra mest:
Trädgårdshäng med mina fina pojkar!

Man vet att hunden är snäll när...

Mina fina bebisar!

Ny träning!

Det har gått så väldigt dåligt de sista gångerna jag gett mig ut för att springa. Det har slutat med att jag kortat min tur, eller bara gått - inte bra pepp! Jag måste röra på mig, annars blir jag tokig, så idag satte jag mig på:

Tanträsern!

Jag trodde att jag cyklade ca 5-6 km - men när jag mäter rundan på jogg.se så slutade det på 9,3 km! Då hade jag kunnat cykla en bit till, och dessutom är de första 4 kilometrarna 80% uppför! Yey!

Mellan 4 och 5 är startbanan för Karlstad Flygplats! Det kom ett litet flygplan när jag cyklade där, och det var rätt häftigt att det nästan landade på mig. :D

Fel fokus

Jag och mobilkameran är inte riktigt överrens om vad det är som är viktigt på bilderna... :)

Äppelträd:

Häggmispel:

Nu kan jag bli tjock igen!

En god vän sa till mig att "du ser ut som du gjorde när du var 18 i kroppen!" för ett tag sedan. Smicker smicker! Det roligaste är att det delvis är sant! Titta vad jag hittade när jag städade garaget:
Min balklänning från studenten!!!

My work here is done! Haha! :D

Lite jobb...

...stort resultat:

Första trappsteget har återfått sitt forna skick! Trappen finns mitt i vår trädgård, och behöver rustas upp lite! :)


Häggen blommar för fullt i trädgården! Dof...

imag1276 (MMS)

Häggen blommar för fullt i trädgården! Doftar ljuvligt! :)


Alla sätt är bra...

...utom de dåliga. Är det skönare att sova på golvet, så är väl det ok! :) Såhär hittade jag honom på dagis igår när jag skulle väcka honom. Sötnosen! ♥

Fredagsmysmedfiskochfilmpåvarsitthåll

Fick ett litet infall och bjöd hit mamma och pappa på mat ikväll. Köpte en ny kryddkvarn häromdagen som jag ville prova, och den får 4/5. Riktigt god smak, även om den gärna kunde fått smaka mer. Jag blandade kryddan i matgrädde (plus salt) och hällde över några torskblock i ugnen - tokenkelt och jättegott!
Seafood & Fish
Nu blir det tv på varsitt håll för mig och Henki. Ganska typiskt fredagsmys för oss! Annars brukar alltid han vara iväg i garaget, eller jag i stallet... Han vill se Robocop och det vill inte jag - tur att vi har boxar till båda tv-apparaterna! :)

Berörd

En föreläsning under dagarna i Göteborg som verkligen berörde mig djupt, var den av Tomas Sjödin: "Att låna en ängel". Här kan ni ta del av när han sommarpratade i radion:


Jag vill se!


Buzzadorkampanj: Pepsodent White Now


Just nu deltar jag via Buzzador i en kampanj för Pepsodent White Now. De flesta har väl sett reklamfilmen med tjejen som flyttar, och behöver hjälp att bära. Efter att ha borstat tänderna med Pepsodent White Now går hon ut på gatan, och alla killar stannar till och hjälper henne.... ;)

Fungerar det då? Jo. De är smarta på Pepsodent. Produkten heter White Now - inte White Forever. På baksidan av tuben kan man snabbt läsa "whiteningeffekten är temporär". Den fungerar, utan tvekan! Jag såg definitivt en stor skillnad! Däremot känns det inte som en produkt jag vill använda varje dag, eftersom något i tandkrämen får mina tänder att bli vitare på mindre än en minut... Snarare är den väldigt bra till de tillfällen man vill vara extra "fin".

Jag tycker absolut att ni ska köpa en tub och prova själva!

Måste ha!

På min enorma veranda måste jag såklart ha en oversize-kruka med stora växter i!

Verandan, nu UTAN de gräsliga gardinerna!

Ungefärlig storlek jag vill ha på krukan:

Fast mer i den här stilen (ursäkta allt det vita runt bilden, men jag orkar inte beskära den...):

Favoritmusik just nu:


Särskoledagarna 2011

Jag vet inte hur jag ska kunna sammanfatta de här två dagarna på ett bra och kort sätt - det känns snarare att jag skulle behöva ta en veckas semester för att kunna smälta alla intryck, information och känslor som jag fått.

Måndagens föreläsningar handlade om fosterdiagnostik, värdegrund på glid, och vad i våra mänskliga beteenden som är arv och vad som är inlärt. Otroligt intressant! Just fosterdiagnostiken är laddad med så mycket tabu, och det är svårt att som förälder våga döma hur andra föräldrar tänker och känner.

Fosterdiagnostik går i det stor ut på att testa huruvida fostret har anlag för sjukdomar eller syndrom som kan påverka dess livskvalitet, och föreläsarna pratade både om för och nackdelar med diagnostiken. Vilka fynd vid diagnostiken gör att det är ok att välja abort? Är det ok att göra abort på grund av dessa? Vad är det man letar efter vid undersökningarna, och varför anses just dessa sjukdomar och syndrom som ok att välja bort? Vad är ett meningsfullt liv? Det har varit tunga frågor att ta ställning till, och fundera kring, och det känns aldrig som att jag kommer kunna svara rakt på någon av frågorna.

Värdegrund på glid handlade just om fosterdiagnostiken och tankarna kring det. För inte så många år sedan var det ok att röka överallt, men på kort tid så ses det nu som något otänkbart. För inte så länge sedan var inte fosterdiagnostiken såpass utbredd som den är nu - så varför är det helt plötsligt ok att "välja bort" barn för särskilda egenskaper? Föreläsaren menade också att värdegrunden i hela frågan handlar om att man i framtiden kommer utföra fosterdiagnostik för att inte bara kunna välja friska barn - utan också genom att manipulera fostrets egenskaper. Vi börjar redan se tecken på det här, i och med att familjer "skaffar barn" för att rädda sjuka syskon...

Föreläsningen om arv och inlärning var väldigt rolig, och tänkvärd. Hur vet exempelvis göken att den ska lägga sina ägg i någon annans bo? Att den vid en viss tid på året ska flyga till Afrika? att den vid en viss tid ska flyga tillbaka hit? Att den ska säga just "koko" och inte "piiip"? All denna information är nedärvd i en hjärna som är lika stor som en ärta. Tänk då hur mycket vi har lagrat i vår hjärna, och sedan hur länge tillbaka i tiden det funnits där. Spännande!

Hur vet exempelvis göken att den ska göka med en annan gök? :) (föreläsarens ord, inte mina!)


Dagens föreläsningar handlade om hur särskoleelever ska kunna integreras i arbetslivet (minister Nyamko Sabuni föreläste!), de nya styrdokumenten, hur vi ska tänka kring vardagspedagogiken för elever med särskilda behov - och den sista och mest gripande föreläsningen: "Att låna en ängel". Föreläsaren har haft 3 söner, varav 2 dött i svåra sjukdomar. Han vinklade dock det hela till att inte bli så mörkt, utan valde att lyfta fram särskolans bemötande och viktiga roll i de här barnens liv istället. En föreläsning med mycket känslor och tankar!

Jag känner mig väldigt priviligierad att ha fått möjligheten att få delta i de här två dagarna. Förskoleavdelningen jag arbetar på går inte under särskolan, utan är en avdelning särskilt utformad för barn med autism - men vi har ändå kunnat plocka med oss mycket matnyttig information kring bemötande och alla de känslor som omgärdar människor med funktionshinder (och människorna kring dem!).

Här ska lilla ensamma mamman på äventyr i ...

imag1232 (MMS)

Här ska lilla ensamma mamman på äventyr i Göteborg sova inatt! :) Inga snarkande gubbar och hundar, och inga snoriga barn. Hur ska det gå? :'( Föreläsningarna är otroligt intressanta, och nu är det snart dags för bankett!


RSS 2.0