Vinter -08

Kan inte sluta skratta åt filmen. Stackars tanten. C såg den och skrattade så hon grät. Hon försökte intala sig själv att det INTE såg ut så när hon försökte hålla i, men det gjorde det. ♥

Glöm inte att gå in på http://royalombra.blogg.se om ni vill boka playdate. Vi behöver all social träning vi kan få!

Igår var vi och tittade på ett hus. Det var enormt, både i kvm och pris. Det knäppaste var att en tant gick runt och tittade och sa "oj vad mycket det är att renovera". Det här var det finaste huset vi sett av ALLA hittils. Antagligen tyckte hon att hon var smart och skulle oroa alla andra. Been there, done that. "Kolla fuktfläcken i taket älskling! Vad stor den var!"

Nästa vecka blir det rally. På torsdagen är det start på Färjestad och vi ska dit och kika lite. Jag har sedan planerat att åka ut på en sträcka under helgen för det är första gången jag är ledig under rallyt. Annars brukar alla andra åka ivåg och jag står där i butiken och surar. Vem är på? Vore kul om man blev några stycken så kan man grilla och så.

Le Grand Danois



Haha! Stackars tanten. Jag blev utsatt för detta när vi promenerade sist när de andra hundarna sprang iväg och Ombra skulle efter.

Mycket hund-snack, jag vet, men jag känner mig som en 14-åring som ska få sin första hund. Fast jag är snart 25...♥ 

Annars går jag och väntar på att S & J´s bebis ska komma ut. Tycker synd om Soffi som har så ont, det är inte roligt! Känner med dig, ring om jag ska komma och klämma tillbaka på bebben!

Senaste nytt...

...angående hunden kan nu läsas på hennes egna blogg: http://royalombra.blogg.se

Tillbaka till pluggandet, "Perspektiv på specialpedagogik" väntar. Gäsp!

Knähunden

Detta är hunden jag vill ha, och ska försöka få mina sambor att gilla. Snuffe är inte oberörd, men är inte tillräckligt brydd för att göra något. Tuss har bott bakom vår inbyggda(!) garderob i 24 timmar, men busar tydligen inte sämre av det nu. Älskling däremot är "mindre sugen", och även om jag känner mig som en total k*rring mot honom så tänker jag inte ge mig.

 Nöjd med lite kärlek på kvällen... 

 Titta man kan se bilarna utanför om man står i sängen!

 Ena maten tillhör minimonster, andra megamonster. Gulligt!

 Det är skönt att sova i soffan efter en timmes promenad med de glada labradorerna. ♥

Det här med sommaren för en student

Varje januari kommer paniken smygande. Vart ska jag jobba till sommaren? Mitt exellenta helgjobb kan tyvärr inte ge mig några tider alls under sommaren, så jag måste alltid söka mig någon annanstans. Är lagomt sugen på macken, för det är sådana slitpass och lite väl långt, och om jag nu kommer skaffa den där hunden blir det helt omöjligt. Därför kom jag på den briljanta idén om sommarkurs. Den är redan kläckt av många andra, men jag är lite efter när det gäller smarta idéer. Hittade en kurs om kultur och mångfald som jag kände kunde gå in i huvudet, och även vara användbar i min examen, så nu ska jag bara vänta på om studievägledaren anser att jag kan få tillgodogöra mig dessa enorma 15 poäng. Visserligen så tror jag att jag kommer läsa den ändå, för med sådan stor social träning som jag fått genom alla mina jobb, och andra kurser jag läst på Uni så är min profil faktiskt rätt schysst. Jag skulle anställa mig. Haha! 

Imorgon ska jag passa Ombra till på söndag, och det ska bli kul att ha en hund härhemma. Visst, en lägenhet är inte optimal för en grandis men vi ska inte bo här för evigt. Om Henki får bestämma blir det INTE, men han får inte bestämma i det här ämnet. ♥
 


Beroende av...



Har ni hört något så vackert? Hacka dock inte upp er på att han säger "breaffless" i videon..... Det gjorde jag...

Det kan aldrig bara vara bra

Idag fyller minimonster 4 månader. Hon har blivit så stor! För varje extra centimeter och gram så hittar hon på nya hyss. Hon tror dock att hon fortfarande är pytte, för häromdagen fastnade hon med huvudet under bokhyllans sidostycke (med hål i mitten så det blir två ben). Hon skrek som en stucken gris tills jag fick loss henne, och då skulle hon göra om samma sak igen. Jisses.

Idag är det även 4 månader sedan Eddie var här. Hemma i lägenheten alltså. Lördagen den 22 september var den sista kvällen vi hade henne hemma, och hon låg i soffan och tvättade sig innan hon lade sig i garderoben och sov resten av tiden.

image118
 ♥

Lilla nattmonster

Man måste komma ihåg att man älskar sina djur någon gång under dygnet, för på natten glöms det gärna bort. Tuss har lärt Snuffe att vara på mig (och BARA mig!) under ca 2 timmar varje natt. Ligga på halsen, ligga på huvudet, tugga på håret, ligga på håret, springa in i täcket, springa ut ur täcket, slå på kinden, lukta i munnen, killas med morrhåren... Jag blir vansinnig! Imorse när klockan ringde hade jag inte hunnit somna än. "Men stäng dörren till sovrummet då" kan ju tyckas vara svaret. En stängd dörr, vilket de flesta kattägare vet, inbjuder bara till mer irritation. Att klösa på dörren i olika takt, olika styrkor, att skrika med ljus röst, med djup röst, att hänga sig på handtaget (som vi vänt på just därför) och att sedan försöka puffa upp dörren med huvudet, är exempel på vad som händer då. Pest eller kolera som det så fint heter. På dagen sover de hela tiden, och ser ut som änglar. Orka. ♥

                                               

image115


En rolig lista. Faktiskt.

10 favoriter:
Färg: Svart
Mat: Kött i alla former
Band: Inget band just nu, men jag gillar Shayne Wards nyaste.
Film: Shooter. Mums.
Bok: Har inte tid att läsa.
Årstid: Vinter. Och då menar jag en vinter med snö...
Veckodag: Fredag
Glassmak: Ben & Jerrys Phish Food 
Tid på dygnet: tidiga mornar.

9 för tillfället:
Humör: Trött
Kläder: Mysbyxor och ful t-shirt (är på jobbet)
Bakgrund: Lagom mycket smink
Nagellack: Orka.
Tid: 20.37
Omgivning: Jobbet.
Irritationsobjekt: Folk som hyr segt.

8 första:
Bästa vän: Jeje
Screen name: oftast jojohohanonnona
Husdjur: Katter
Piercing: öron
Förälskelse: Oj... C. J antagligen. Första långa förhållandet i typ 2an!
Musik: New Kids On The Block.
Bil: Mitsubichi Colt
Kyss: Med M. O i 4an.
7 senaste:
Cigarett: hemligt
Mat: köttbullar, makaroner och massor av ketchup
Dryck: fanta
Biltur: hem från jobbet igårkväll
Kyss: med Henki förut
Spelade låt: Breathless med Shayne Ward 
TV-program: Miami Inc

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nepp
Brutit mot lagen: Senast igår enligt parkeringspolisen
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Inte än
Varit med på TV: Nej!
Kysst någon du inte känner: Svårt att definera känner... Antagligen.

5 nej tack:
Kläder: cityshorts
Mat: Grillkorv
Musik: dödsmetall
Dryck: martini
Personlighetsdrag: nedvärderande

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Jobbade, såg på film
Du kan höra just nu: fläkten i kylarna
Du inte kan leva utan: Henki, katterna, familjen, vännerna
Du gör när du har tråkigt: Äter, tittar på tv

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Vår

1 önskan: Den är hemlig än så länge.

-------------------------------------------------------------------------

♥ Jag och Henki firade 7 år igår. ♥ Vi firade med att jobba till sent på kvällen, att sedan se på film, och att sedan somna. Vi kom överrens om att bara överfira de jämna åren från och med nu, haha.

På torsdag ska jag göra en hemlis som jag hemskt gärna vill berätta, men då skiter det sig nog. Nej, det är inte bebis. Jag skriver mer om detta senare i veckan.

Städning del 2


 Garderob före... Totalt kaos... Mitt skämmiga rum...

 Garderob efter! Jag ser golvet! I påsarna är en tredjedel av alla mina skor som jag inte använder.

Det mest skrämmande är detta:

 3 sopsäckar pant. 3! Dags att sluta dricka läsk... Detta är dock ca 2 års förbrukning.

Det känns som...

... om jag inte gör något om dagarna ibland, men sen när jag tittar i mobil finns det bilder på allt möjligt.

 Igår möblerade jag om i hallen. Jag satte upp dne fula hatthyllan igen för att få plats för skotorken. Räddaren i alla blöta hästägarhem!

 Tjänade 40 kr på att flytta om dessutom. Halvtaskig timpenning dock.

 Jag och Tuss tittade en stund på Hitta Nemo i söndags.

 Snuffe försökte softa i hallen, men eftersom han svängde så på svansen...

 ...så kunde Tuss inte låta bli att slå på den. Jag räddade henne ur sladdhärvan efteråt...  

Gillar att skriva av mig

Därför har jag skaffat denna:

http://www.123minsida.se/johannasalsklingar

Bloggen kanske flyttas dit sen, men det beror på hur fin jag kan få sidan.

Att plåga sig för det goda

Jag vet inte hur det kommer kännas när sorgen gått över, och jag vill heller inte veta. Jag vet att jag tänker på min Eddie flera gånger om dagen, och det gör lika ont varje gång. Jag har nästan kommit till den punkten då jag kan tänka roliga saker om Hera, och om 3 veckor är det 1 år sedan hon gick bort. 1 år! Att veta att jag kommer vara ledsen såhär mycket i 1 år till ger mig panikångest. Det känns ju inte som något jag ser fram emot. Jag plågar mig dock för det goda. Vi skaffade Tuss som sällskap till Snuffe. Varken mer eller mindre. Jag ville inte ha en ny honkatt så fort, men det gjorde ondare att se Snuffe tyna bort av ensamhet. Jag vet inte om han är gladare nu när han blir ihjälbiten tio gånger om dagen, men han har någon att slicka på, någon att jaga och någon att bli störd av. Det känns ju som att det alternativet alltid är bättre. Det allra allra värsta är att varje gång Tuss hoppar upp i sängen, går runt ett hörn eller bara sitter i hallen när man kommer hem, så ser jag Eddie. Ytterligare en fallgrop med att skaffa en sköldpaddsfärgad hona, men de liknar ju inte varandra alls i teckningen. Men att vara vit, brun och orange räcker tydligen för att min hjärna ska registrera "Eddie" istället för "Tuss". När hon kommer och väcker mig på nätterna, är det väldigt lätt att bara sluta ögonen och låtsas. Det är jättefarligt, men skönt. Det är värt att få tillbaka henne en liten stund, även om det gör så ont att jag gråter mig till sömns 4 dagar i veckan. Det kanske är elakt mot Tuss att inte älska henne på samma sätt för den hon är, utan mer för att hon ersätter någon, men jag älskar ju henne ändå. Hon får all kärlek jag har, och det var en hel del som blev över...

Oj vad ärligt det blev. Det är så det känns i alla fall. 

Shake ya bompa!

Har ni sett den videon? Gullig unge på typ 2 år som rockar runt hela världen med sin låt. Ursöt!
Kolla in den här: http://www.youtube.com/watch?v=1pjJGclQDvk
 
Ikväll är det säsongspremiär för Let's Dance. Jag brukar vanligtvi inte följa det, men nu är det så många otippade dansanta kändisar med så jag kan inte hålla mig. Jag har dessutom dragit med mig Soff ner i träsket, och tänker invadera hennes lägenhet runt 19.45. Ska bli extra roligt att se värmländske bonden Karl-Petter!

Duktiga ungar!

Har nyss varit och besiktat katterna. Käre bror tyckte han var rolig när han sa så. Bara en 2a på varje katt: öronen. Det lilla monstret tog med sig öronskabb hit och smittade det stora monstret. Han har nu kliat bort en ring med päls runt huvudet och ser ut som en Frankensteinkatt. Tack Tuss! Veterinärerna var i alla fall jättesnälla och gav mig en massa rabatt så det kostade inte hela Henkis skjorta, utan bara halva. Själv räknar jag örena för att överleva på pengar som jag lånat av mamma. Januari är ingen bra studentmånad. Katterna var hur duktiga som helst, och Snuffe är ju numera van blodprovstagare, så han la fram tassen lite vant och sen tittade han bort! Sötis!

Hö-körningen gick bra igår. Jag körde hela vägen, fram och tillbaka. Nu är jag inte längre släpkärre-oskuld, men jag hade klarat mig bra ändå, för vägen var vidrig och jag hade 120 i puls hela timmen hem. Innan vi ens kunde åka hem fick vi bli uppdragna av traktorn för den 4hjulsdrivna megajeepen orkade inte dra upp hökärran ur snön. Var lite nervös att svärfars bil skulle komma hem trasig, men den klarade sig. Nu älskar jag den! Tänk om vi hade tagit C's bil. Då hade vi aldrig ens kommit fram. Hu...

Jisses vilken talang...

Jessica Simpson är på Rachel Ray, och på frågan om hon har någon annan talang är att sjunga och agera(!) så svarade hon:
 - Jag kan rapa jättehögt!
Det får mig att vilja gå och köpa hennes album. Inte.

Om en timme ska vi åka och hämta hö. I Kil. I blask-väder. Fy farao. Önska oss lycka till så vi inte hamnar i diket med kärra och allt!  *peppar peppar*

När man ska plugga...

... finns det alltid något roligare att göra. I och med nya tv-köpet efter jul så har vi ju en stor tv över. Idag fick den flytta in i sovrummet, och hamnade på byrån. Den gamla tvn får bo på vinden ett tag tills den passar som typ kökstv eller något. Den är ju bara futtiga 14 tum! Ommöbleringen innebar att burspråket blev nästan tomt (äntligen), och att Snuffes favoritsovplats på lilla tvn försvann. Därför fick jag sätta upp hans gamla hylla ovanför sängen igen. Det tog ungefär 1 minut så låg han där och myste. Fri från Tuss såklart. Det är det bästa med det hela. Tuss fick en låda att sitta och titta ut på. Hon gillar att sitta där och titta på bilarna, sötnosen.

   

Snart dags att åka till havremopparna. De lär vara blöta efter allt det här skitvädret... Jag ska hämta ut mina nya bikinisar oxå. Alltid lika kul at prova nya kläder mitt i lingonveckan (ursäkta detaljerna). Man känner sig alltid på topp i kroppen då med allt extra vatten...

Kan inte vara sant.

Jag älskar när allting är sådär lätt. Haha. . . Just nu kompletterar jag de dagar på Vfu som jag missade i december. I och med det har jag inte haft tid med så myckat annat, och därmed missat att anmäla mig till omtentan på onsdag. Samma omtenta som jag pluggat till sedan jul, och fortfarande är helt hispig över. Nu kanske jag inte ens får göra den. Orkar inge mer..... Kan ingen betala en personlig assistent åt mig?

2007/2008

Jag hittade den här listan på Sofias blogg, och gillade den jättemycket. Är allergisk mot listor i vanliga fall, men den här var annorlunda. Kopiera till era bloggar, så blir det roligare!

2007
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Svårt att säga. Händelserna under året har förändrat mig, så jag har säkert gjort något annorlunda.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Avger aldrig några nyårslöften för jag har aldrig diciplin att hålla dem....
3. Vilka länder besökte du?
Sverige...
4. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Lycka. Resor. Det hände så mycket tråkiga saker 2007, så jag hade ingen ork att åka bort och vara glad.
5. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
14 augusti föddes vår gudson L. Han är mysig!
6. Största misstaget?
Att jag inte stod på Henki mer angående husköp. Hade jag tjatat mer hade han gett med sig. Det vet jag nu...
7. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Överarbeta min axel på macken och var sjukskriven i 8 veckor. Inte roligt. Annars har jag nog inte varit mer sjuk än vanligt. Jag brukar vara den som har sämst immunförsvar.
8. Bästa köpet?
Min bil! Den  ar hittils varit värd pengarna, och är min trogna tjänare!
9. Vad spenderade du mest pengar på?
Sjukvården (fick frikort), och bilen.
10. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Allt med Justin, Timbaland och Nelly F. Det var deras år.
11. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
E & J fick L som jag skrev förut. Andra bebbar på gång i år.
12. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med mina vänner. Det är inte med mening, men det har varit så hektiskt med allt.
13. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat. Varit i skolan.
14. Hur tillbringar du julen?
Med alla familjer. Morgongröt hos H´s föräldrar. Middag och klappar hos mor och far, och sedan tillbaka till svärisarna.
15. Favoritprogram på TV?
Prison Break och Cityakuten.
16. Största musikaliska upptäckten?
Timbaland. Hittade Way I are på en annan blogg, och sen var det kört.
17. Något du önskade dig och fick?
Ett schysst sommarjobb; macken.
18. Något du önskade dig men inte fick?
Ett hus. Att Eddie skulle bli frisk. Att Hera skulle bli frisk. Att skolan skulle vara rolig.
19. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Tog det väldigt lugnt. Var en vardag, så alla kom och firade på kvällen.
20. Vad fick dig att må bra?
Henki, alla mina vänner, mina underbara djur! ♥

Tack underbara S för den body lotionen jag fick! Den luktar mumma! Först lavendel och sen något ännu godare!

Kattunge = j*vla pälsboll!

Jag är trött!!! Hjälpte till med flytt igår, men det var roligt och för ett gott syfte. Puss S, jag är glad för er skull! Idag hade jag stängning på vfu:n vilket innebär att man slutar 17.30. Hela dagen borta. Nu har jag pluggat fördjupningsarbete i 2 timmar. Gröt i huvudet. Väcker Tuss mig i natt så blir jag vansinnig. Klockan 6.30 varje morgon stoppar hon sin nos i min mun, sedan snuttar hon mig på ögonlocket, och sen springer över halsen och ansiktet på mig. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Ge sig!

Skriver lite kort för jag bloggade långt igår, och när jag skulle publicera så var det segt och då försvann allt...... Arg!

Puss o Kram! ♥

P.S Vi fick inte huset heller. Eller ja. Vi tackade nej eftersom allt blev så knäppt. Knasigt att helt plötsligt tacka nej efter att ha varit så desperata. Jag blir schizo av alla känslor. D.S

Yes!

Sitter här med bärbara bebisen i knät och är NÖJD! Gillar som sagt www.blogg.se bättre än www.blogspot.com eftersom det är friare format här. Eget format på texten, egna färger.... 

Vad tycker ni? Kan ni läsa i allt det här rosa? Svårt med kursiverad text? Lämna en kommentar!   ♥

Nytt år

Nyår är överskattat. Därför stannade vi hemma med bara varandra, lagade god mat, drack lite vin och spelade tv-spel. Henki dängde mig i nästan allt på Wii, men jag dängde honom i D´Jay. Jag är bäst på musik, så är det bara.
 
 Några dagar innan var J & S här och tittade på film på nya tvn. S ville gärna ha våran bebis oxå. Det får hon inte!

 Jag är superfarlig med mina jättesmå huggtänder. Eller inte. Men ont gör dom.

Hoppas ni får en trevlig start på det nya året! Själv ska jag börja med komplettering från hösten. Ja!! ♥
 


RSS 2.0