Falskhet

Jag blir så himla trött. Jag anstränger mig för att vara folk till lags, för det är så jag är uppfostrad. Så länge man inte går över sina egna personliga gränser, så kan man bjuda till om folk har bestämt sig för att vara falska rövhål. Ja ursäkta. Min tanke är alltid att om jag är trevlig mot folk, så är folk trevliga mot mig. Jag har så j*vla fel! Det värsta är att jag aldrig lär mig heller. Jag fortsätter att bry mig, bjuda in, bjuda till, hjälpa till - men tro f*n att jag får något tillbaka. Aldrig får jag veta varför heller. Dåliga lögner om allergi som stoppar besök, sjuka historier om privata situationer som sedan visat sig vara totalfalskt, "gud va du är snäll" - eller inte.... Varför kan de inte vara säga som det är? Såhär har det varit sedan jag var liten. Jag litar på folk, och sen trampar de rakt över mig. Varsågod, ta gärna i lite extra där över magen...

Vet ni vad det värsta är? Varje gång jag inser att jag blivit "lurad" så tror jag förstås att det är mitt fel. För så måste det ju vara??

Kärleksmys

Ja, vad ska jag blogga om idag? Vi hade myskväll igår, min sambo och jag. Harry sov på begäran hos sin farmor och farfar, så vi tittade på film och åt chips! Idag tog vi sovmorgon till tio - förstår ni vilken lyx! :) Att ta sig tid för varandra är nyckeln till kärlek hörrni. Man får aldrig glömma de små sakerna, och bara en sån enkel sak som att se en film tillsammans en kväll höjer mysfaktorn rejält. En kram, puss på kinden, eller ett litet nyp i baken gör vem som helst glad! Ta hand om varandra, så mår ni bättre - jag lovar!  

Ikväll har vi hundledigt istället, för imorgonbitti ska vi till F-stad och hälsa på Tuss. Jag har längtat så efter henne! ♥ Eftersom hundkskrället fortfarande läcker så får hon stanna hos farmor och farfar istället. 


Jättekul att leka med det förbjudna presentsnöret!


39 graders feber ger en lite slirig och rosig bebis...


Jag måste undersöka den där....


Lite styrketräning!


Glad Harrybebi! ♥


Working girl

Jag sitter och väntar på en sån här, och den behöver jag idag. Skitkass anställningsintervju för ett jobb som jag var sugen på - men sen totalratade på grund av den skitkassa intervjun och den skitkassa intervjuaren och det skitkassa jobberbjudandet. Nej tack. Det störde mig att det var så skitkasst alltihopa, för jag ville verkligen ha det jobbet jag trodde att det var. Hmph. Tog en sväng förbi gamla jobbet och har ordnat så att jag står på "ringa-in-listan" igen. Blev dessutom erbjuden en del jobb där i sommar. Dagen slutade alltså mycket bättre än den började. Yey.

Mycket negg nu, men jag är inne i deppdelen av manodeppet. Med råge. Nu ska jag gå in och styra upp barnet som ligger och sparkar hål i väggen istället för att sova. Chipsen - vart är ni???

Tvära humörsvängningar

Man kan alltid lita på att någon myndighet eller annat skit ser till att gräva stora hål i ens plånbok när man minst anar det. Den här månaden fick jag veta att Agria (djurförsäkringen) ska dra dubbelt belopp från mitt konto eftersom de själva krånglat till det och inte dragit något förra månaden. Nästan tusen kronor blir det. Helt sjukt. För någon som knappt har en inkomst är tusen kronor inte bara tusen kronor, utan mat för flera veckor. 

Idag fick jag dessutom veta att CSN vill ha flera tusen av mig nästa månad. Nu har jag nämligen inte studerat på 2 kvartal, och då är det dags att börja betala tillbaka! Äntligen! Att beloppet är i princip lika mycket som det jag får av Försäkringskassan varje månad spelar tydligen ingen roll. Fy f*n säger jag bara.

Henki svarade snabbt "Ska jag betala det åt dig?" på mitt arga sms, och jag svarade "Ja hur skulle det annars gå till?". Det känns som om jag är 2 år, och totalt oförmögen att ta hand om mig själv.

Som tur är så började den här dagen med ett besök hos U & T. Killarna lekte jättebra ihop, och vi åt jättestora kanelbullar, goda muffins och snackade lite mammaskit. Kunde inte varit bättre! Ikväll ska vi hem till min bror och Fia och äta mat och se på film. Syster med pojke kommer också. Kan inte bli bättre än så! Tur att jag har så mycket underbara människor runt mig! Gillar er! ♥

0-120f9f7f8d9ab0839b39c210fe6dc236.png
Småpojkarna i lekhörnan. Tänk att det ska bli tjocka gubbar av dem här söta om 50 år! Ha! :)

Hans första ord?

Det är inte mycket vettigt som kommer ur Harrys mun. Mest "ga" och "ba", och de klarar han sig på väldigt bra (tycker han). Ibland slår han till med ett "babba" och "mama", men idag kom det bästa!

Som ni har sett på bilderna här så är vi ju aldrig ensamma vid köksbordet, och det tycker ju Harry är roligt. Att busa och dra i Ombra är också jättekul, så imorse slog han till och sa "öbba" och tittade nöjt på hundskrället. "Ombra?" frågade jag. "Öbba" fick jag till svar.  En stund senare prövade jag igen, och pekade på hunden och sa "Ombra". "Öbba" fick jag till svar. Skitgulligt! ♥


Jag är inte här...

... utan här. Fixar och donar lite :)


Min tjejtjusare!

Kolla in stilen på lillkillen... Han liksom lutar sig in och vrider på huvudet! Oh my lord, vart ska detta sluta? :)


Standardmåndag

Som alla måndagar så ska vi gå till ÖF. Jag skulle vilja att vi var där oftare, typ 3 dagar i veckan, men på något lustigt sätt så blir det aldrig så. Förra veckan hade vi besök på tisdagen, och sen blev katten sjuk på torsdagen. Tror att Harry skulle gilla att vara där mer också.

Nu ska jag sluta dryga mig och gå ut med mina barn. Det är nästan 9 minus ute, så jag erkänner att jag drar mig lite för att sticka näsan utanför dörren. Harry har det ju skönt i åkpåsen han...

Virus

Ja de där j*vlarna är överallt. Harry har något förkylningsvirus, antagligen också förkylningsastma (Årets diagnos? Känns som om alla barn har det?), och dessutom har vi virus på vår externa hårddisk. Vi lånade ut den för att Fia fått virus i sin dator, och behövde plats för sina bilder. Brorsan upptäckte att fallet var lika illa där, men lovade att försöka ta bort det. Kan man inte ge datorn lite penicillin eller bricanyl så att den fungerar lite lättare?

Jag har ju för övrigt rörelseastma sedan många år tillbaka, vilket betyder att om jag anstränger mig för mycket så drar hela halsen ihop sig. Det sitter dessutom i flera timmar efteråt, och är inte så mysigt. Klart att alla dåliga gener går vidare fort som attan.

Jag är hemma och städar idag. Harry och Henki är hos hans föräldrar, och jag tar en lugn dag hemma med lite städning, bloggning och sovmorgon. Snart ska jag dessutom unna mig en tur ner till närbutiken för att handla så mycket mitt ansträngda konto tillåter mig - det är vardagslyx! ;P

9-månadersdagen firas med ett besö

0-1871eab24affd5fe799ac7702ed7c718.png

9-månadersdagen firas med ett besök på akuten. Harry fick svårt att andas pga förkylningen, och här är vi - 4 timmar senare - fortfarande oundersökta och hungriga... Fortsättning följer...


Här sitter vi och dricker varmt

692cbe71ec7a8955592c8335d3506f0c.png

Här sitter vi och dricker varmt citronvatten. Förkylda båda två, och Harry har ordentlig slemhosta. Vi längtar efter Henki som slutar jobbet om 4,5 timme. Pappa kom hem!


Katten

Så var besöket avklarat. Ingen diagnos ställd, för vi ska ta ett kissprov här hemma och lämna in imorgon. "För övrigt ser han mycket bra ut". Det var in & ut på mindre än en timme, och det är extremt snabbt för att vara veterinären. När Ombra skadade tassen fick vi ju vänta 3 timmar innan vi ens kom in till doktorn... Ja herregud.

Jag är så trött så ögonen går i kors. Kanske skulle passa på att sova lite medan Harry sover i vagnen? Henki jobbar ju över, så jag kör ensamskiftet ikväll...

S.A.T.S

Har man inte råd att gå på exklusivt gym med personliga tränare, gruppträning och babypassning - så får man helt enkelt träna på egen hand. Jag kan stolt berätta att jag sedan jul gått ner 5 kg (inte från magsjukan!) genom att motionera och sluta äta godis och chips. Jag äter fortfarande popcorn, kaffebröd och annat smaskiskt i mängder - men just lösgodis och chips är mina största bovar så de skippar jag.

Mitt S.A.T.S står för: Snö överAllt så Trampa på Snabbt. Tunga kängor, bebis i pulka att dra bakom sig, och miljoner stigar i skogen ger en optimal helkroppsträning för både mig och hunden. Dessutom är det kul! Jag och Ombra gör något tillsammans, Harry sover ute i friska luften, och jag blir smal(are). Perfa! Det är bara att hojta om ni vill med och trampa någon dag!

Dagens tur var lång, och vi gick nog i över en timme. Hemifrån oss till ridspåret (ca 1 km), halva ridspåret (1 km), från ridklubben hem (2 km) = 4 km i stundtals knähög snö med 11 kg extravikt. Inte så konstigt att jag är dyngsur över hela kroppen! 

Nu ska jag fräscha till mig, för efter lunch är det dags för Farbror Katt att åka till doktorn. Kissar man orange istället för gult, så är det dags för doktorn - med en gång. ♥


Han är ju inte så kul den där bror

0-2acff77c398281db032d3491a699f1f6.png

Han är ju inte så kul den där brorsan, men vad gör man inte för en bit smörgås med leverpastej på?


Bebismisshandlare

Den "romantiska" kvällen spårade liksom ur. Mitt matteplugg kom av sig, för jag fattar helt enkelt inte det där med andragradsekvationer. Efter det spårade Harry ur. Två kvällar i rad har han varit totalt osövbar. Så fort man lägger ner honom i sängen så gallskriker han. Igår höll vi på och plocka upp och ner honom i sängen i två timmar, och idag var det likadant. Fast idag gjorde jag det otänkbara.

Jag har ju skrivit förut om mina idéer kring mammarollen, och vad jag verkligen inte hade tänkt att göra med Harry/att Harry skulle få göra. Att se på tv var en sådan sak. Jag kämpade med det där tv-tittandet ett tag, innan jag helt enkelt gav upp - det är ju förj*kla smidigt att sätta en ilsken barbabebis framför Pingu och få 15 minuters andrum. Jag var dunderkaxig innan Harry kom ut, och babblade om hur jag minsann skulle göra, och hur lätt det faktiskt var. Hur svaga alla andra var som inte lyckades hålla sina ungar från dumburken. Jo.

Ikväll var det dags för mammarollsantihybris nummer 2. Den beryktade 5-minutersmetoden. Aldrig att jag skulle använda mig av den (och det vill jag fortfarande inte, även om ikväll säkert inte är ett undantag). Efter en hel natt av krångel, så har man(jag) inte motståndskraften att gulla och bära en 10,5 kg barbabebis tills han somnar. Så, ikväll fick han gråta. Jag körde 2-minutersmetoden, för längre än så pallade jag inte åt gången. Henki kom hem med ryggsmärtor, så han har legat i soffan hela kvällen, om ni undrade... Efter totalt 15 minuter orkade jag inte lyssna på hans ledsna gråt, för det hade gått över till den där ynkliga snyftgråten. Jag lyfte upp honom, lugnade honom, la ner honom igen (gallskrik), började klappa och smeka - och då somnade han. Jag ville bara krypa ner under hans täcke och snosa honom i nacken. Säga förlåt för att mamma är så dum, och lova att det aldrig ska hända igen - men det kommer det säkert. Gör han likadant imorgonkväll så vet jag ju att han faktiskt överlever att gråta i 15 minuter. Det är för övrigt det längsta han gråtit i sträck i sitt liv. Då förstår ni kanske min stress. Jag är inte van! Mycket traumatiskt detta.

Nu ska jag äta upp resten av chokladbollarna som kvällsmat (tröstmat). Tentan imorgon kommer gå "lysande".

På pottan framför Pingu. Än så län

0-1f9c21d0c2ac31870a6458ecf9224816.png

På pottan framför Pingu. Än så länge inga resultat... :)


Äkta kärlek?

Jaa hörrni, mina kära läsare. Idag är en bra dag. Fast egentligen inte faktiskt, för Harry har krånglat hela natten, krånglat hela morgonen, och krånglar med maten. Men, det är inte det som är grejen idag - idag är grejen kärlek! Lång, envis och djup. Och banne mig äkta. Sådär äkta att jag blir alldeles fullkomligt och fullständigt förtvivlad bara av tanken på att vara utan honom. Alldeles fullkomligt och fullständigt lycklig av att få vara med honom. Det är ju vi, inte jag och han, utan vi. Vi tillsammans lever vårt liv, och vi gör det damn well om jag får säga det själv. "Like two peas in a pod". Jepp, det är vi.

Idag är det 9 år sedan jag och Henrik träffades och blev ihop. 9 hela år. En tredjedel av mitt liv för att vara exakt. Det är faktiskt helt sanslöst! Jag tycker att Harrys 9 månader har gått fort, men de här 9 åren har bara schvishat(?) förbi. Tiden går visst fort när man har roligt! :) Jag kan också utan tvekan säga att de sista två åren varit de mest intensiva. Djur, bebis och ny lägenhet - men också så mycket kärlek. Att få ett barn ihop ger så starka band, att jag blir alldeles fullkomligt och fullständigt tårögd och känslosam. Jag hade inte varit densamma utan Harry, och defintivt inte densamma utan Henki.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan min Henki, och jag tvivlar inte en sekund på att han inte känner likadant om mig. ♥

 På Kreta 2003 (Foto av foto, därav den dåliga kvalitén.)

 4 år tillsammans

 I Egypten mars 2008

 Hova Riddarspel 2009 (Harry på magen i bärsjalen)


Hela huset fullt med barn! Jag kan

74ad346aa5d36fc2dacd70c9e27fe161.png

Hela huset fullt med barn! Jag kan lätt konstatera att vi alla har riktiga snällingar, för det var jättelugnt. Mysig förmiddag!


Läget?

Jo, faktiskt fint. Idag har det hänt saker!

◊ På ÖF så "skuffade" Harry sig framåt på rumpan några gånger. Helt omedvetet såklart, men ändock något nytt!
◊ När han satt i gåstolen här hemma i köket, så började han helt plötsligt guppa upp och ner, och tog sen emot med fötterna - vilket sköt honom framåt! Ytterligare ett steg i riktning mot att börja ta sig runt. :)
◊ Jag har gjort chokladbollar. Mina bakkunskaper sträcker sig till sockerkaka med olika smaker på, så detta var en trevlig nyhet. Blir mums till fikat här imorgon!
◊ Harry har fått en potta. Här ska tränas! No more poop for mommy... ♥


Jag kan ju vara vanligt glad också!

Sexy Bitch

Jag gillar den här låten förresten:



Skön text också:
"I'm tryin' to find the words to describe this girl
without bein' disrespectful"

Ja tack!

Tokunge

Detta foto sammanfattar Harry just nu. Glad. Tokig. Full med bus. Han har börjat få äta själv (allt annat var ju jäääättetråkigt), men då måste man ju ta chansen att busa med skeden när man får den också!



Idag:
→ ÖF
→ Matteplugg (j*kla tenta på onsdag)
→ Städning inför bebisbesök imorgon

Äntligen ett bra program på Bolibo

19dbdeff9dfb91a91cdd20e1e2049a56.png

Äntligen ett bra program på Bolibompa!


40,0

Som jag trodde så kom ju febern. Med full dos alvedon i kroppen har han ändå 40 grader, vill inte äta och gråter mest hela tiden. Supersynd om min bebis just nu.

Tomt i plånkan...

Mammadagarna sinar i rask takt. Examensarbetet ska snart skrivas, men vi vet inte hur vi löser Harrys omhändertagande om dagarna. Henki får veta om han får fast jobb och kan ta pappaledigt ungefär samma vecka som han ska vara det. Den sommarkursen jag tänkt läsa för att plussa på min examen, och dryga ut mammadagarna extra, går inte till sommaren. Jag står kvar med endast några få dagar längre än vad sommaren är. Inga jobbmöjligheter. Ingen a-kassa eftersom jag studerat. Ingen kurs att läsa. Tjolahopp.

Mitt första drag är att jag har gått ner till 3½ dagar i veckan istället för 5, och vi ska nu spara spara spara. Detta samtidigt som vi ska betala av motor till nya bilen, nya datorn och lite gammalt skräp. Isn't life wonderful? 

Jag behöver därför era bästa spartips! Även de allra minsta tas emot med öppna armar! Så varsegod, tipsen lämnas här ovanför!

23.14

F*n att det ska vara så j*vla svårt att gå och lägga sig i tid någon gång? Jag skulle behöva en personlig "läggare" som kommer runt 21-tiden, tar upp mig ur soffan, borstar mina tänder, plockar ur linserna, klär av mig och sen får mig att somna. Lät lite snuskigt när jag listade det sådär, men ni vet vad jag menar. Vart hittar man en "läggare"? Vilken yrkesgrupp har de på Arbetsförmedlingen? :)

Inte så värst bortskämd hund va? B

0-5d52da960faf5e0610b8c8317b6f537b.png

Inte så värst bortskämd hund va? Bara en egen soffa i vardagsrummet! Inte så fint inredningsmässigt kanske, men nu får vi ha de andra sofforna ifred från löp och benrester. :)


Hejdå julen!

0-3b9c3115ba56c3b8ff118a17a326ed15.png

Hejdå julen!


Underbara humör

Harry är inne i en utvecklingsfas som heter duga. Det som fungerar ena dagen, ratas med våldsamma skrik dagen efter. Det ska ätas själv, matas, drickas själv, matas, lekas med, vara ifred, vara glad, vara hysteriskt arg... Detta i samband med att jag har en lätt känning av anstormande PMS blir en alldeles underbar mix av känslor och utryck. Harry vrålar, och jag spänner ihop käkarna för att hålla mig för att göra likadant. Det som är mest spännande är att humöret är totalvidrigt efter att han sovit en hel natt. Är inte det jättekonstigt? Med en hel natts sömn i bagaget så smågråter han för allt, har inget tålamod, och äter jättedåligt. När han vaknar ca 2-3 gånger är han en liten solstråle som är lugnet själv. Funderar "allvarligt" på att ställa något sorts alarm i hans rum som ringer med 3 timmars mellanrum. Mer glad bebis åt mamma! ;)

Igår hade vi turen att U & T kunde komma hit och leka. Det skiljer ca en månad mellan killarna, och det är mysigt att se dem leka tillsammans. Idag gick vi hem till I & T för mammalunch med T & W och K & A. Där är bebisarna allt från snart ett till Harrys 9 månader (nästa vecka herregud....). Innan jag fick barn så trodde jag att jag skulle ringa BVC och prata med dem om det var något jag undrade/kände/inte förstod. Nu vet jag bättre. Fråga mammorna! Vad skulle jag göra utan alla samtal om våra barn? :) Vi diskuterade förut att det faktiskt finns en skillnad i att jämföra barn - och att jämföra barn. Det är skönt att kunna kolla av hur någon annan gör, och kunna blanda allas idéer till något som passar oss. Ni är guld, mina mammor! ♥

Ikväll ska jag lägga in bilder från kameran, för det var länge sen nu. Jag hatar själv att läsa bloggar utan bilder, så jag ska anstränga mig mer för er skull, jag lovar!


In & Ut

USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut.USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut. USB-minne in. USB-minne ut.

Ja ni fattar grejen... Att flytta saker mellan datorer borde vara enklare.

/en som inte har några andra problem *peppar peppar*


På beställning

Igårkväll stod jag och svor till Henrik. Inte för att han gjorde något dumt, utan för att jag kände mig uppgiven och trött och han var närmast sörjande. Som vanligt.

Folk runtomkring oss är sjuka, deras närmaste dör, Henki jobbar mycket och är trött, Ombra ska snart börja löpa (vilket alltid deprimerar mig), katten är förj*vla tölig... Ja listan kan faktiskt göras riktigt lång. Det är mycket negativ energi som tynger oss och våra kära just nu, och om man inte anstränger sig så är det lätt att fastna.

Mina två största projekt just nu är just hunden och katten. Hunden behöver gå upp i vikt och må bättre. Katten behöver också må bättre, och behöver också stimulans. Han går runt och skriker hela dagarna, och det driver oss till vansinne. Planen är därför att börja släppa ut honom. Något jag alltid sagt att jag aldrig skulle göra, men som det är nu så skjuter jag honom snart, och det går ju liksom inte... Därför har vi börjat ta promenader i selen ute, och detta verkar lugna den lilla pälsbollen. Dagens i-landsproblem, men vad gör man inte?

Hunden får massa extra tillskott av smaskigheter som ska påverka vikten, men när jag vägde henne igår hos veterinären så stod vågen på 47 kg ändå. 47 är väl ok (hon brukar ligga runt 45-46), men hon skulle må bättre av att ligga på 50-51 kg. Vi var hos veterinären för att kolla upp hur mycket en sterilisering skulle kosta. Efter att ha ringt runt till de andra klinikerna så är det bästa budet 5 500 kr. Som tur är så är jag ju miljonär i smyg, så det ska jag väl kunna smyga fram. Eller inte. Det får helt enkelt bli löp med allt vidrig som det innebär. Löpet är den enda perioden då jag inte gillar att ha en enorm hund.

Efter att jag pratat av mig lite med Henki så kändes det bättre, men sen fick jag en ännu bättre present! Harry sov hela natten. På riktigt! Jag var inne och tittade till honom vid 4, men han sov mellan 19.30 och 07.00. Han åt inte ens välling! En hel natt var definivt ett steg i rätt riktning, så tack Harry! ♥

Nu ska jag kopiera färdigt bilderna från den gamla datorn till den nya. Det går långsamt... Resterande av tisdagen den 12 januari 2010 ska spenderas ute på promenad och inne. Efter ändrade planer på  förmiddagen tar vi det lugnt helt enkelt.

En helt ny värld öppnar sig när ma

5ac35a464f51318f3f1d484e8fe41441.png

En helt ny värld öppnar sig när man kommer upp från golvet! Snart har alla mammas och pappas DVDfilmer små bitmärken! /Harry


Datorn är inkopplad till tvn. True

0-23fddb56cfd6b769c0de9bff8bd51a5b.png

Datorn är inkopplad till tvn. True Blood klart att spelas upp. Vad händer? Karlsloken åker "för att hämta en sak i P-As garage". Suck!


Nya datorn! Klart godkänd :)

-31efe95a8cae940ad6acc5c51993f40.png

Nya datorn! Klart godkänd :)


My not so giant baby

Jag tippade på 10,8 kg. Henrik på 10,5.

Lilltjocken vägde "bara" 10,4 kg, och var 73 cm lång. Stor, men inte så stor som vi trodde. Sköterskan/barnmorskan/vadhonnuär sa att jag inte skulle vara orolig att han inte kryper, att han äter precis lagommängd, ligger perfekt på viktkurvan, gav oss nya d-droppar, och sen bestämde vi att han ska ta grisspruta nr 2 nästa fredag. Klart! ♥

Dagens monsterstatus:

Idag är det BVC som gäller. Ombra åt ju upp Harrys D-droppar (tuggade sönder allt utom glasflaskan som tur var...) innan jul, och jag har inte orkat köpt några nya. När jag bokade tiden, så lät sköterskan jätteförundrad när jag ville väga och mäta för att han växer så mycket. "Jag trodde man kom när det var tvärt om" sa hon och skrattade. Ha ha ha? Bara för att man har en unge som mår bra, så vill man väl ändå ha koll på hur de växer?

Lillmonstret vaknade vid 05.30 imorse och fick välling - och vägrade sedan somna om. Han somnade ute i vagnen vid halv 10, och har nu sovit i 1½ timme. Skönt för honom... ;)

Kommande kampanjer!

För er av er som blev medlemmar på Campadre när jag tipsade om det, så kanske ni redan vet att det om några dagar kommer att vara kampanjer på mycket barnkläder? Annars vet ni det nu! :)

8 januari:
http://www.cheekymonkey.se/
Jag köpte en jättefin röd body, och en brun slipover i höstas som är i jättebra kvalite - och ekologiska!

12 januari:
http://www.gangstar.se/

13 januari:
http://lundmyrb.jetshop.se/

Pulkapromenad med inpackad bebis.

0-580abf824e543ff95cd0c34f654c9992.png

Pulkapromenad med inpackad bebis. Båda monstren tyckte det var jättekul, men imorgon ska vi få en platt pulka så Harry kan sova när vi ändå är ute.
Vad gör ni i det kalla(men vackra) vädret mina kära läsare?


Rutin och orutin

Jag längtar faktiskt till på måndag. Det känns jättekonstigt, men så är det. Vad händer då? Jo, Öppna Förskolan drar igång igen. Denna himmel av stimulans för Harry, och samvaro med andra mammor i samma situation för mig. Ge mig!

Jullovet har inte ändrat våra rutiner något avsevärt, men ändå känns de helt fel. Han brukar äta på vissa tider, men är antingen jättehungrig innan eller vill inte ha alls. Han brukar sova på vissa tider, men kan glatt hoppa över att sova över huvud taget. Men, vissa dagar är det som vanligt, och då blir man alldeles förundrad. Allt tyder dock på utvecklingssprånget Bauta, för han äter som en häst, växer så det knakar, och gör nya saker varje dag. Nu kan han till exempel gå hyfsat bra om man håller i hans händer. Det är ju inte i ordets rätta mening, för det fattas balans och rytm, men han rör fötterna och tar sig framåt. Det var ju totalt otänkbart för några veckor sedan.

Jag behöver också komma in i rutiner igen. Få hit pulkan från mamma och pappa så vi kan ta ordentliga långpromenader. Cykelvägarna häromkring är ju knappt gångbara med hund, så vi vill ut i skogen igen. Börja träna. Börja sova. Bli frisk. Kanske inte i just den ordningen, men någon sorts förändring ändock. Jag tror att det är en väldigt vanlig känsla såhär i januari. Att det kliar i kroppen. Det är väldigt svårt att få bort det kliet bara.

Nu blev det ett sånt där svamligt fluminlägg, men det är exakt så grötigt det är i mitt huvud just nu.

Vi ska egentligen ut med hunden, m

0-2deaac4ee42798242d30c5ba5ab1f5ae.png

Vi ska egentligen ut med hunden, men eftersom det snöar idag så tar det emot i hela kroppen. Harry har dessutom varit otroligt ovillig att somna i vagnen på senaste, så det ökar inte direkt suget heller. Jag är trött, bitter och kall.


Det här känns väldigt skevt. 18 gr

0-3bc5d6e9d168f4fcb83f53f7e4830c30.png

Det här känns väldigt skevt. 18 grader plus inomhus, och lika många minus ute... Blir att sova med sockar, vantar och mössa inatt! :)


Dagens citat:

Dagens middag intogs hos mina föräldrar. Jag, Harry och Ombra åkte buss dit tidigare idag, och jag överlevde faktiskt. Ett stycke inpackad tjockbebis, ett stycke tung vagn, ett stycke oversized hund och ett svettigt stycke till mamma. Men, fram kom vi, och ingen varken grät eller glömdes kvar på bussen!

Till citatet. När vi åkte hem från föräldrarna (Henki kom senare) så kläcker han detta kloka:
 - Snö med barr i ser ut som dillsås!!

Och så har karln mage att klaga och säga att jag har mina blond-moments! :) Knasig är han, gubben min, men jag älskar honom ändå!


Kamera = blixt. . . Harry har reda

16621d4ff063eca4f23c3519d3a61f78.png

Kamera = blixt. . . Harry har redan lärt sig hur man ska göra för att komma undan. Jag kanske inte ska ha som nyårslöfte att ta mer bilder, utan färre? :)


Årets storstädning

Det är förvånansvärt hur lortigt, nej inte bara stökigt - utan också lortigt, det blir när man inte städar på två veckor. Hunden är den stora boven som tar in smutsen, men sen är vi andra rätt bra på att dra runt den överallt... 4 timmar senare har jag i alla fall bara hallarna kvar. Det står en containermängd med skräp där som ska bäras iväg, och sen ska det dammsugas och torkas golv. Usch. Men, sen ska jag f*n ta ett långt bad och en dusch. För det är jag värd!

Ikväll ska vi se sista Star Wars-filmen. Ögongodis, ja tack! ;)

Eventuell längre frånvaro...

... här betyder inte att jag har slutat blogga. Herregud, hur skulle jag bli om jag inte fick skriva av alla mina knäppa tankar här? :) Stackars Henki och närvarande vänner! Eller stackars Harry kanske, som inte kan be mig att hålla klaffen (än på några år i alla fall)! 

Nej, tyvärr är det så att kära dator verkar ha blivit gammal. Med risk för att den en dag inom snar framtid inte vill leva längre, så kommer vi snart att införskaffa en ny. Vi ska bara trolla med knäna och be att ett mirakel hostar fram lite deg... *host*

Eventuella bidrag kan lämnas i brevlådan, eller så kan ni sms:a för kontonummer. :)

Summa sumarum

Alla år innehåller både bra och dåligt, och 2009 var inte annorlunda.

♦ Jag och Henrik firade 8 år tillsammans i januari.
♦ Jag lyckades orka med min slutpraktik, trots bitande vinter och tjock mage.
Harry föddes 23 april. Det går ju inte att beskriva med ord hur det känns att bli förälder. Stort och omvälvande! Att det skulle komma ut en sån snäll och rolig unge hade jag aldrig trott! :)
♦ Hova Riddarspel i juli. För en gångs skull var det bra väder!
♦ Min kära vän förlorade sin pappa. Det finns inga ord man kan säga som får det att kännas bättre, men jag hoppas att du kände att jag fanns, och fortfarande finns, här för dig! ♥
♦ Midnattsloppet i Stockholm i augusti. Vi hejjade på de duktiga tjejerna!
♦ Kräftskivor. Massor av kräftskivor!
♦ Henrik fyllde 30 år i september. Stort barnkalas med alla hans kompisar.
♦ Vi har träffat många nya vänner på Öppna Förskolan och i Mammagruppen! 
♦ Irma fick vandra upp till de gröna ängarna. Jag har fortfarande inte bearbetat det, utan blir tyvärr påminnd lite då och då, vilket gör otroligt ont. Men, hon har det bra nu, och det är det enda viktiga. ♥
♦ Vi har träffat släkten mycket oftare, och det tycker jag är jättekul! Speciellt roligt med besök från Norrland och Stockholm där mitt i sommaren!
♦ Harrys dop i november. 
♦ Tuss flyttade hemifrån. Jag tog det som ett stort personligt nederlag att hon inte trivdes, men hon verkar må väldigt bra hos min kusin, så då är jag också nöjd. Visst är det väldigt tomt utan lilla fröken Bus, och jag saknar henne mycket. ♥
♦ Stötenresan i december. Tid med familjen är så otroligt viktigt, och vi hade mysigt. S fattades oss, men den tiden får vi ta igen snart, ok? :)

Jag har säkert glömt massor av saker, men det betyder inte att de inte har hänt!

2010 ska innehålla:
♥ 9-årsfirande för mig och Henki. Herregud!
♥ Träning. Dags att ta tag i den här trötta och tjocka kroppen.
♥ Häst. Ju mer jag tänker på det A, så är jag faktist benägen att åka en bit för att få snosa pållemule!
♥ Examen!! 
♥ Jobb? Känns lite skrämmande att bli "färdig" lärare, men det ska också bli otroligt roligt att få börja jobba med det jag gillar mest - människor och lärande!
 

Sjuka hela tiden.

Är det såhär det ska vara att ha barn?

Magsjuka veckan innan jul. Smittade hela familjen. Influensaliknande sjukdom i Stöten. Hela familjen smittade. Ingen nyårsfest, bara mat från Mackedonken och dålig film. Harry är den enda som varit "frisk" genom alla sjukdomar, så han är vår "prime suspect" för bassilusker av den värre sorten. Egentligen skulle vi åkt och hälsat på Tuss imorgon, men eftersom både jag, Henki, mamma och min syster är sjuka så stannar vi hemma. Tjihoo.

Jo just det. Harry har kläckt fram tand nr 9 nu i Stöten. Helt sjukt. Han bet mig ordentligt i kinden ena dagen. Jag trodde att han skulle vara go och pussas, men icke...


Tandmärkena markerade i blått... Ordentligt ont fick jag, och det gjorde ont i flera dagar efteråt.

Stötenresan

Söndag:
Ditresan tog ca 6 timmar. Det snöade hela vägen upp, och det var inte bara vi som skulle till Sälen... Resan bjöd även på en dikeskörning, men vi hade otrolig tur att en traktor körde förbi just då, och kunde dra upp oss.

Stugan var av lyxklass om man jämför med hur de brukar se ut. Ca 10 bäddar, braskamin i vardagsrummet, jacuzzi, bastu, tvättmaskin, torkskåp, golvvärme och ett stort och mysigt vardagsrum.


Vårt sovrum

  

Måndag:
Först stod vi i uthyrningskön i 1½ timme. Fullt påpälsade, och med en trött 8-månadersbebis i släptåg. Som tur är så har vi ju världens snällaste bebis, så han somnade helt enkelt med hjälp av lite vaggning, och sov sedan i 35 minuter i Henriks famn. 

Sen kom vi i alla fall ut i spåret!

 


Harry sov i pulkan hela tiden!


Jag och Harry belönade oss med ett bad i jacuzzin!

 Nybadade!

Tisdag:
Syster, Bror och Henki åkte utför, A var hemma och var sjuk i stugan, och vi andra tog en promenad med Harry i pulkan. På eftermiddagen tog jag och mamma en sväng i spåret igen. Längdskidor är kul, men då ska man ha med sig egna. De på uthyrningen var så sega och hade inget gliiiid. :)


Trött bebi ville gå upp klockan 07...


En galen hund som bodde i stugan. Vet inte vem som tagit med henne! :)


Lycklig vovve i bakgrunden. Fotograferande far i förgrunden. Harry sovandes i pulkan som mamma drar.


Vad är vitsen med att ha tassarna i marken?


Stötens skidbacke i bakgrunden. Dagen till ära hade vi närmare 20 minusgrader...

 
Ombra drog Harry i pulkan. 


Är man tjej måste man ha rosa dragsele. Så det så.

Onsdag:
Städning av stugan, och sen utcheckning vid 11.00. Hemresan tog bara 4½ timme. Mycket bättre! 


Inte så farligt kallt ute...


Väl hemma så ville Harry åka iväg igen!

 
 


RSS 2.0