Plommon i håret

Det är så mycket skolarbete nu! Essä, litteraturseminarium, examinationsgruppuppgift..... Jag längtar.... Sen ska man hinna med alla djur och sig själv också. Idag ska jag lyxa till det med en ny hårfärg. Det blev nån brunlila variant som hette "Plum". Får väl se om jag blir nöjd - det kan i alla fall inte bli värre.

Tjenixen!

Det är sent...

...så varför sover jag inte??? Henki är ju inte hemma. Kan ju aldrig någonsin sova en normal natt utan honom. Skräll att man alltid ska vara så beroende ♥

Idag firade vi mammi. Hon fyller egentligen imorrn, men eftersom somliga måste arbeta h e l a långa dagen så fick det bli idag. Vi fick pizzabullar och sen mammas goda ANANASPAJ! Jag var tvungen att äta gräddglassen till, för annars går det inte, så nu har jag jätteont i magen - men det var det värt!

Dags för lite Gilmore Girls som nedvarvning innan jag ska försöka somna... Jag kommer ju ändå bli väckt när Henki kommer hem sen och monstret skäller - och kommer ju inte kunna somna om - men visst... Klart pojken ska ut och festa!! (Bittras förening...)


Känner mig såhär...
image211
Snaaaaaaark!


Lagen om all jävlighet!!

Hade jag det högsta budet? Nej det hade jag inte... Jag blev överbjuden med 25 kr. 25 kr! Det är helt ok att bli överbjuden på hus med flera tusen - men att förlora en hel klösställning för 25 kr!! Vansinnigt!

Den måste bli min!

Visserligen så har jag väldigt tajt med pengar den kommande månaden också, men jag var bara tvungen att lägga ett bud på den här:

KLÖSMÖBEL KATTSTÄLLNING KATTRÄD HELT NYTT I KART. *FÄRG GRÅ*
Förstår ni vilken lyxpryl? Tuss skulle svimma av förtjusning om hon fick se den ♥ Jag kan riktigt tänka mig Snuffe sitta där längst upp och spana på hunden och vara nöjd! Vart ska den få plats då? Om vi bestämmer oss för att skruva ihop den innan vi hittar något nytt så får det bli hörnet vid balkongdörren. Därifrån ser man över hela vardagsrummet, in i hallen OCH ut på balkongen!  Det är snart mindre än en timme kvar av auktionen...

Igen.... Alltid igen...

Hur jag än gör, så hamnar jag alltid i situationer där jag behöver välja mellan pest eller kolera. Skit eller skit! Det är jobbigt att välja när det gäller stora, omvälvande saker som man vet inte bara kommer påverka mig och den inblandade... Urk...


image210
 

Typiskt mig...

Tydligen så måste man anmäla sig till kurser man ska läsa fastän man går ett program. Detta bestämdes tydligen nyss - och jag har missat det totalt! Jag skulle anmält mig till kursen Kreativ Matematik som går nu på hösten den 15 april, men icke. Jag har nu fått lämna in en "sen anmälan". Jättebra...

Jag skrev ju sist att jag " äntligen hade koll" - tydligen inte... Lagen om all j*vlighet...

I huvudet just nu:
- Essä om språkstörning
- Hundutställning 1 maj
- Besiktning av mycket trasig och lortig bil
- Träna- eller inte träna ihop våra tikar?
- Ta tag i ponnyavslutet
- Köpa böcker till skolan för pengar jag inte har

Urk... En del bra - en del dåligt.

Djur och deras påhitt

Det är mycket med djuren nu. Jag funderar på att inte ha Ombras säng framme för hon sover ändå aldrig i den, och nu har den fått en ny uppgift - kisslåda. Tuss har kissat i den 1 gång om dagen i 3 dagar. Det spelar ingen roll om jag städar lådan efter varje gång de är där, hon kissar där i alla fall... Det känns som en dominansgrej så om jag tar bort sängen så kanske hon slutar. Eller så börjar hon väl kissa i våran säng istället. Kattskrälle!

Imorgon ska vi på Husdjursmässan ute på Hammarö. Jag, Henki, Ombra, C, A och M (vår guddotter) ska dit tillsammans. Det ska bli spännande. Det blir tornerspel, Bodils minicirkus och mycket annat! Det blir även bra socialträning för Ombra!

Nu ska vi snart åka ut till S och bebis K. Det blir lite fika, lite bus med hundarna och en massa prat. Prata är vi världsbäst på! ♥

Annars händer det inte mycket. Det är skola som vanligt. Jag har varit inne och pratat med min kursledare om att jag varit sjuk så länge, och nu är jag på rätt väg. Jag ska skriva om språkstörning i slutessän och under helgen ska jag komplettera en text om elevhälsa. Jag har läget under kontroll! Känns ovant ♥

Här får ni lite Svenska för nybörjare. Hur kul som helst!


Tände ni ett ljus igårkväll?

Jag kom faktiskt ihåg det, och mina grannar var också duktiga. Det är skönt att se att så många engagerar sig i att på ett så enkelt sätt visa sitt motstånd mot ondskan i världen. Läste imorse att polisen fått in tips redan vid det första mordet - men "inte hanterat det rätt". De frågade sig om det hade kunnat stoppa det som skett nu - och det värsta är väl att det antagligen hade det. Det är så ruttet när pengar är det som styr. Inga pengar - inga resurser. Inga resurser - inga lösningar...

image205

Rättstavningspolisen

Vi fick hem ett brev från bostadsföreningen idag. Det innehöll det vanliga skrålet om årsmöten och parkering utanför dörren. Men det här brevet var lite annorlunda. Det var roligt! De har roat sig med att låta någon totalt okunnig skriva det, så vissa meningar såg ut såhär:

image203
Det ryser i mig när jag ser särskrivningar som den här. Hur kan man publicera det?

Ett underbart syftningsfel som jag tänker ta bokstavligt. "Det stod ju i brevet!"
image204

Jag har bara en sak att säga:






Engla blev en ängel alldeles för tidigt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2248365.ab

Det är ju förjävligt. Det kan inte beskrivas med ord. Hur sjukt är samhället om sådana här människor får finnas ibland oss? Vad får man ut av att ta livet av en 10-åring? Vissa säger att dödstraffet borde tillämpas i Sverige, men jag tycker att det är alldeles för lätt att bara få försvinna. Tortera de jävlarna i sunkiga fängelser tills de dör långsamt och smärtfyllt. Det värsta är om han kan kommer undan med att han är psykiskt sjuk - för då får han VÅRD SÅ ATT HAN SKA BLI FRISK. Skitsnack!! Ner i fängelsehålorna!

Ge mig! (för hundrade gången...)

Jag tror att jag har glömt hur det känns att vara frisk. Är nu inne på vecka 4 av total sjukdom, och nu börjar jag få ont i halsen också. Fan. Jag har inte tid eller ork med att ligga hemma och dra mig. I helgen ska jag jobba, och det var länge sen pga resan, sjukdom och annat strul. Jag har inte råd att missa en hel helgs timmar!

Jag bara måste ha:
♥ En frisk kropp.
Ett hus. Snart har vi letat i 1 ½ år. Jag vill ha en trädgård!
Pengar. Jag har inte varit såhär fattig sedan förra sommaren då jag levde på Henrik.
♥ En ny tatuering. Jag & Henki ser på LA Inc. varje söndag (kanal 6 kl 19.00) och blir lika sugna varje gång! Jag behöver dock lite mer av hjärta nr 2 om det ska bli verklighet... Något med körsbärsblommor blir det i alla fall. De är så otroligt vackra, och så har de en speciell egenskap: de blommar och sen dör de. Att leva för dagen är inte direkt mitt motto just nu, så jag skulle vilja tatuera en körsbärsblomma för att inspirera mig till att våga ta risker, chansa och inse att livet faktiskt är kort.  
image200   image201image202

Del 3

Vi har alldeles för många bilder från Egpten, så jag ska försöka få något slut på det här bildvisandet nu.

 På något underligt sätt gick jag med på att åka ubåt längs ett rev. Såhär liten var den innuti, och jag är stolt över att jag inte fick panik!

 Dykarna tyckte de var roliga och skrämde skiten ur oss med att helt plötsligt bara dyka upp framför fönstret. Jättekul...

 En sjöborre kanske?

 Tummen upp! De matade fiskarna för att de skulle synas....

 Vrak som var utplacerade på botten. Inte alls läskigt.

 En häst-staty under vattnet. Vackert, men lite äckligt....

 Vi överlevde!

 Skulle du bada om de placerat ut en haj vid stranden??

 Henki är lång... ♥

 En öl i solen är gott. Speciellt om den är gratis!

 Manet på stranden. Det var fullt av dem i vattnet vid hotellet, så där snorklade vi inte så mycket. Den korta stunden vi gjorde det, brände jag mig 2 gånger!

  Äntligen lite schysst shopping! I stadsdelen New Hurghada var det ingen som förföljde en! Där fanns stora gallerior med butiker som INTE hade samma utbud. Hit åkte vi dock sista kvällen innan vi åkte hem, så vi hann aldrig tillbaka.

 Därför handlade vi massor!

  Henriks tröja: Highway Heaven Truckers. Min tröja: Drive-in! Vem är bilintresserad? ♥


 Jag inventerar shoppingresultatet sista kvällen. Bland annat shortsen jag har på mig. 100 kr för fejk-Billabong!

 Får det vara en bög? ♥ De var riktigt goda faktiskt!

 Flygresan hemåt. Nilen precis nedanför! Man ser att vattnet gör jorden bördig, men sen är resten öken!

  Alla tittar på film efter maten.

Sen var vi hemma i kalla Sverige igen. Från Hurghadas 30 grader till Sveriges -10....

För att summera Hurghada:
 - Inte riktigt solsäsong i mars. Kunde varit lite varmare.
 - Gå aldrig utanför hotellet om du inte ska till New Hurghada. Det är inte värt förföljelsen.
 - Sand.
 - Tydligen bättre dykning längre ner för kusten. Annars var det häftigt för oss förstagångare.
Skulle jag rekomendera det? Nej. Åk då hellre till Grekland för att få riktig valuta för pengarna.

--------------------------------------------------------------------------------------------
För lite arg läsning, gå in på:
http://royalombra.blogg.se

Nu börjar det bli kul igen!

Så plötsligt har man blivit designer. Av bloggar! Fick i uppdrag att fixa Fias (inte börjat med själva sidan än), men har däremot gjort färdigt Ehlins. Lite stolt faktiskt. Man får vara ego en lördagförmiddag! ♥

Sjukheten börjar äntligen gå över. Tack till doktor Sture som äntligen fick *rslet ur vagnen och skrev ut medicin.När jag kom in till honom sa han:
"Ja då ska vi gå in i undersökningsrummet för besiktining, så får vi s eom vi ska ringa begravningsbyrån eller inte! Hahahahaha!"
Jättekul. Jag fick dock nässpray med kortison i, och piller som är slemhinneavsvällande. Tydligen så hade jag bihåleinflammation. På något knäppt sätt så är det skönt när man kan få en ordentlig diagnos och faktiskt får något mot det.

Idag fyller Pappsen år. 54 år blir han, gamle mannen! Jag, Klas, Sofia och Henki har lagt ihop till världens present. Jag tror att han kommer bli riktigt nöjd!

image177
Sötisarna vid Gapern! ♥

Oj oj oj...

En hel vecka sedan jag skrev något nytt. Jag är fortfarande dålig, och nu mest "i huvudet", så jag har konstant huvudvärk och orkar därför inte läsa så här liten text egentligen. Det bästa är att doktorn beordrade vila, och nu säger de att jag är yr i huvudet för att jag legat still för mycket. J*vla sjukvården. De kan ju aldrig bestämma sig. Jag ska dit på torsdag för att kolla upp vad det är som spökar. Måste ju passa på medan frikortet fortfarande gäller lixom... ♥

För lite mer uppdatering kolla in: http://royalombra.blogg.se där jag skriver lite oftare. Lite mer hundprat, men det är ju så det ska vara.

För övrigt så är Ombra min nu. Min! Vi skrev konraktet igår, som började gälla idag!

RSS 2.0