Imorgon blir det dyrt!

Då var det dags för den här säsongens Me & I-party hemma hos Lisa. Ska bli kul att få komma till deras nya hus och hälsa på! Den här kollektionen har väldigt mycket fina kläder, och jag skulle kunna ruinera mig - men eftersom det är besök hos hudläkare och så vidare till veckan så får jag spara in lite. Är riktigt sugen på de här:

circus

donkey front and back

pants with rabbit in pocket

chic wallpaper dress

cloudy tee

Vi får väl se hur djupt hålet i plånboken blir... ;P

Morgonen började bra med ordentlig mängd f...

camera_c360_2012 (MMS)

Morgonen började bra med ordentlig mängd frukost, och sen lite lek (som det brukar se ut här hemma - Harry väsnas och Lillepoo sover). Men, efter en stund så var allt tråkigt och det blev mer och mer gråt, så nu tar vi det lugnt framför teven. Tack för SVTPlays barnprogram! :) Vi får väl se hur dagen fortsätter...


Inte ens glass går ner, och febern är nära...

camera_c360_2012 (MMS)

Inte ens glass går ner, och febern är nära 39 grader - så nu åker vi till vårdcentralen. Han somnar lite närsomhelst och liksom stönar lite i sömnen... Henki har lämnat in bilen på verkstan så han kommer ingenstans, vilket känns skitjobbigt. Usch vad jag hatar när han är sjuk, min älskling! :(


Lillepoo har äntligen växt i Harrys gamla ...

camera_c360_2012 (MMS)

Lillepoo har äntligen växt i Harrys gamla tatueringströja - den är så fin! :) Han har numera också gått med i vår kör där vi hostar i någon sorts kanon. Det är alltid någon utav oss som harklar och snorar, och sen tar en annan över i ljusare eller mörkare ton. Vi kanske släpper en cd om vi håller på länge nog! :) Bullbak står på schemat idag, och sen blir det nog en tur till skogen för att hämta påskris!


En katt för sin hatt

camera_c360_2012 (MMS)

Vi livar upp stämningen här hemma med att sätta på finhatten när vi borstar tänderna! Det behövs verkligen, för jag känner mig som ett djur i bur efter att ha varit inne i princip hela tiden i över en vecka. På fredag ska jag till barnmorskan på efterkoll, och om allt är ok så blir det till att springa intervaller i skogen nästa vecka. Det får bära eller brista helt enkelt! Jag är så sugen på att komma igång och träna! Nästa vecka har jag dessutom fått tid hos hudläkaren. Det kostar lite(!) mer än att gå till vårdcentralen, men då får jag rätt hjälp direkt utan att behöva vänta på remiss och använda krämer som sen visar sig inte vara rätt. Jag tycker att utslagen har blivit lite bättre, men det kan ju vara så just nu och bli sämre om några dagar. Hos hudterapeuten köpte jag en dagcreme från Dermalogica som i alla fall inte gör utslagen värre, och som nattcreme använder jag lite olivolja! Nu ska jag trotsa hostan och gå på promenad med barnen. Det här solskenet får jag inte missa!


14 grader ute - 39,2 grader inne

camera_c360_2012 (MMS)

Det är en sådan där långlivad och seghostad förkylning som har oss i besittning, och även om jag stundvis tror att jag mår bra (och då far runt härhemma och dammsuger och fejjar) så slutar det alltid med att jag dråsar ihop i soffan av utmattning och huvudvärk. Idag är Harrys feber uppe i 39,2 grader, och nyss somnade han sittandes med en tallrik glass i knäet - då förstår ni hur sliten han är... Nils har ingen feber, men hostar och sover mer än vanligt så han har väl fått ett litet virus han också. Jag är så glad över att han redan kan komma till ro och somna på egen hand i sin egen säng. Det är guld värt! :)


Vem är vem?

Här är de ju ruskigt lika varandra! :) Harry är det på det översta kortet, och när jag såg det här kortet så trodde jag först att ett av korten på Nils hamnat fel! Ni missar väl inte spyan som långsamt rinner ur Nils mungipa? Mina älskade kräkbebisar! ♥

Far & Son

April 2009
Mars 2012
Det går så ruskigt fort! ♥

Bajsletning

camera_c360_2012 (MMS)

Dagens "precis lagom för det lilla vi orkar"-projekt för mig och Harry har varit att plocka bort alla Ombras bajsar från trädgårdens baksida. Det är ju superbra att bara kunna släppa ut henne från verandan på morgonen, men mindre bra med alla högar hon lämnar nu när vädret blir varmt och vi vill vara där ute. Hade det varit en vinter med mycket snö hade det försvunnit ner i gräsmattan med tövattnet, men sån tur har vi ju inte haft! :) Efter att ha fyllt en halv Ica-kasse med skit, belönade vi oss med en tur till lekparken och en kort cykeltur på trehjulingen. Den har varit totalt ointressant förut, men nu verkar han ha cyklat på förskolan och kunde cykla en lång bit! Förkylningsläget för familjen är annars: jag - ont i vänster öra, Harry - snorig och hostig, Henki - feber och hosta, Nils - verkar vara frisk än så länge... :P


Bebisar som får bebisar

camera_c360_2012 (MMS)

Visst är vi fina? :) Detta är jag och min barndomsvän S för blyga 28 år sen, även kallade "nappmaffian". Sedan igårkväll är vi numera mammor båda två - grattis fina du! Vilken upplevelse det är att få barn va? :)


Allt på en gång

camera_c360_2012 (MMS)

Harry vaknade med 38 graders feber imorse. Sådär lagom lite med feber för att orka leka som vanligt men tillräckligt mycket för att han ska bryta ihop för minsta lilla Det är inte lätt! :) Jag har kört tv-rehabilitering här hemma under veckan för det har varit för mycket tittande under en period, men idag får det bli film så att han sitter still och vilar. Att läsa böcker med mig går nämligen inte - det är det bara mormor och farmor som kan... Efter gårdagens besök hos hudterapeuten fick jag diagnosen(som hon trodde i alla fall) "perioral dermatit", och efter att ha läst på lite om det så verkar det stämma. Jag bokade tid hos vårdcentralen nästa vecka så får vi väl se vad doktorn säger, men jag har i vilket fall en lång period av att se ut såhär framför mig... Dessutom får jag inte ta en del av läkemedlen mot det nu när jag ammar. Detsamma gäller allergimedicinen jag skulle behöva ta nu när pollensäsongen är igång. Som att det inte räcker med att vara röd RUNT ögonen! :)


Gladfisen in action

Första skrattet kom i måndags, och han är en riktig gladfis den här lille:

Det är hemskt att höra mig själv hålla på och "fulskratta" sådär men Lillepoo verkar ju gilla det. :)

Solskenet gav mig en extra dos energi efte...

camera_c360_2012 (MMS)

Solskenet gav mig en extra dos energi efter att jag lämnade Harry på dagis, så jag knöt på mig bärsjalen och tog med mig Lillepoo och Ombra på en kort promenad i skogen. Promenaden gjorde väl inte direkt susen för förkylningen, men ett litet tillskott av d-vitamin och frisk luft får överväga! :) Nu blir det att slappa i soffan resten av dagen.


Såklart

Jag läste runt lite på Internet, och sen pratade jag med en kär vän som haft samma problem med eksem och graviditet - och kom fram till att jag måste skaffa mig bra och ordentlig ansiktsvård. Nu har jag smörjt ansiktet med Miniderm, och innan det hade jag nog babyolja eftersom jag under graviditeten blir jättetorr i ansiktet (med Harry smörjde jag mig med Idomin...) Nu är det slut på detta, och jag ska skaffa mig bra krämer utan massa onödiga tillsatser.

Så, tokförkyld som jag är satte jag mig i bilen strax efter kl 13 för att åka till affären som säljer krämerna. Jag åker tvärs över stan och inser längs vägen att "jag har nog feber ändå för det svajjar lite och jag är väldigt varm...". Väl framme så är affären inte ens öppen, utan öppnar 15.30 just den här onsdagen. Sweet. Det får alltså bli ytterligare ett besök imorgon, och jag hoppas att det ska hjälpa!

Nils 2 månader


Nu får det räcka

Sedan årsskiftet har jag haft eksem runt näsan, munnen och ögonen, och först trodde jag att de kom från hormoner i och med graviditeten. Först satt de bara runt näsan, och jag tänkte "De går över när han kommit ut!". När Nils fötts förökade de sig ner till munnen, och jag började smörja med Harrys eksemkrämer. De fungerade såpass att det inte blev mer åtminstone. Sen spred de sig även runt ögonen, men jag har inte velat ta med mig Nils till vårdcentralen för att få dem undersöka eftersom han är så liten och mottaglig för alla andra bakterier som en vårdcentral erbjuder...

Igår blev jag störtförkyld med feber och då exploderade också eksemen runt ögonen:
Det ser ut som att jag har fått stryk... Jag ska ringa vårdcentralen efter lunch och få en tid. Nu får det räcka!

Jag försöker hålla den ena sonen vaken med...

camera_c360_2012 (MMS)

Jag försöker hålla den ena sonen vaken med hjälp av Små Einsteins, och vill få den andra att sova en stund så att jag kan få lägga mig i soffan och bara vila lite... ;) Inte för att jag borde vara trött när Lillepoo bjöd på längsta sovperioden hittills inatt; 7,5 timme - men vi var på Öppna Förskolan på förmiddagen och jag blir lika trött som barnen efteråt! Jag kan ju inte ta mig en tupplur i bilen på väg hem som de kan... :)


Så sant...

Men de är allt bra att ha ändå de där papporna... ♥

Om insidan av jackan...

...är helt blöt av svett när en kommer in från promenaden, då har en gått på rätt bra va? :) Fast, det kan ju också bero på att jag måste ha några extra lager på överkroppen så att jag inte får mjölkstockning av kylan, men det blev ju som en alldeles egen bastu! Perfekt för extra viktminskning! ;P

3,4 km blev rundan idag. Lagom för mina tjocka och trötta ben! ;)

Ombra slog till och rullade sig i något smaskigt halvvägs in på rundan, vilket gör mig alldeles vansinnig. Varför denna vidriga fascination av bajs och sånt som luktar som skit? Där vi promenerar med L och Bure hittar hon alltid en gammal öppnad hösilagebal (sådan där vit och rund som står på fälten ni vet...) som hon bara är tvungen att gnida sig mot, men nu har jag lärt mig att hinna stoppa henne. Gammalt ruttet gräs luktar verkligen umpa!

Ikväll blir det grönsaker med dipp som fredagsmys för familjen. Jag kan ändå inte äta mina favoritchips Sourcream & onion eftersom Lillepoo får vansinnigt ont i magen av löken, så då får vi hitta på något annat gott. Det här är ju dessutom nyttigt! :)


Jag knockar kvällens sötsug med en kopp te...

camera_c360_2012 (MMS)

Jag knockar kvällens sötsug med en kopp te, och det här är nästan lika gott som godis. Havtorn är dessutom sprängfyllda med c-vitamin så det hjälper till att hålla bort alla förkylningar som går nu!


Pappa kan också!

camera_c360_2012 (MMS)

Precis som med Harry så var det inga problem att få Nils att äta ur flaskan - och det underlättar ju sen när det är dags för välling. Tar han flaskan så kan ju faktiskt hans mamma hitta på något utanför hemmet som tar längre än "en liten stund"! :)


Underbara ungar

Mina älsklingar ♥

Öppna Förskolan

När Harry var "liten" så gick vi väldigt ofta till Öppna Förskolan i området där vi bodde. Vi var en grupp med mammor som sågs där och hade väldigt trevligt tillsammans, och nu har vi snart allihopa fått barn nummer två - så då är det dags att hänga där igen! Även om vi bor på andra sidan stan numera, så är det dit jag vill åka. Nils är väl egentligen för liten för att vara där(bakterier och mycket ljud), men Harry knallade in som om han aldrig varit borta och tog över tåghörnan! Perfekt!



Det var väldigt många barn där, och jag trodde att Nils skulle tycka att det var jobbigt med alla ljud, men nej då. Han sov hur bra som helst, och sen charmade han mammorna med att le!

Supernöjd i babysittern ♥

Nästa måndag (Harrys lediga dag från förskolan) så kommer vi definitivt åka tillbaka!

Dagens tema: sömn

camera_c360_2012 (MMS)

Några nätter i rad har jag sovit dåligt, och som ett brev på posten så kommer febern och däckar mig. Alltid. Jag ligger lågt en dag, slappar och dricker en massa the och vatten och nästa dag är jag bra igen. Visst är det skönt att det går över fort, men lika irriterande varje gång Det svåra är ju dessutom att jag är helt borta av feber och trötthet, så jag vill helst att Lillepoo sover under dagen när jag är ensam - men då sover han dåligt under natten och håller mig vaken och så fortsätter spiralen... Det är roligt nästan jämt! :)


Det är morfar som är skyldig till denna tr...

camera_c360_2012 (MMS)

Det är morfar som är skyldig till denna tröjan, som är ärvd från Harry :) Inget "Bä bä vita lamm" här inte!


Morgonbloggen

camera_c360_2012 (MMS)

Det är väl typiskt att när det är Henkis tur att gå upp tidigt så vaknar Harry klockan 7, men när det är min tur så kommer han innan kl 6... :) Lillepoo satt med och tittade på Melodifestivalen igår kväll, och visst hejade vi på Loreen vi också!


Mina "Brown Sugar Blueberry Cookies"

Igår försökte jag mig på att baka de kakor jag skrivit om tidigare när jag länkade till Passion4baking;


Hennes recept är i gram, och min hushållsvåg är i garaget för att väga små motordelar(!), så jag trodde inte att jag skulle få ihop det - men fick den här länken med omvandlare på FB, vilket var fantastiskt bra! Det gick åt skogen ändå,  och även om de gick att äta så såg de inte kloka ut. De blev stenhårda i kanten samtidigt som de blev mjuka i mitten. Envis som jag är så vill jag ju lyckas, så idag gick jag på försök nummer två!

Såhär ser hennes ut när de är färdiga:
Visst ser de hårda ut? Ungefär som Chocolate Chip Cookies?

Mina innan de åker in i ugnen:
Små och runda som hennes, men mörkare eftersom blåbären går sönder när man rullar degen till bollar!

Färdiga:
Platta och mjuka - men SUVERÄNT goda! Som att äta pepparkaksdeg! Lovely! :) Jag kommer definitivt att baka de här igen!

Några saker att prata mer om...

...innan man får barn:

ο Alla vet oftast ganska exakt vad det är man inte ska äta under graviditeten, men det som ofta glöms är vad man även ska tänka på när man sen ammar. Saker som jordgubbar (prickig bebis), choklad, läsk, kaffe, lök, starka kryddor och en hel del annat gör att bebisen får ont i magen (oftast), och det tar ett tag innan man lär sig vad som funkar.
Haha! Bildkälla

ο Det finns ett uttryck som lyder "det är du som är expert på din bebis" som barnmorskor gärna använder sig av. Det kan skrämma vilken erfaren mamma som helst... Som förstföderska är man full av frågor och funderingar, och att då få höra att det är du som vet bäst inger inte direkt någon trygghet. Våga fråga och säga ifrån!

Har ni andra mammor något annat ni tycker att man ska veta? :)

Det känns inte alls oroväckande...

...att min 7-veckorsbebis blir alldeles tokig om han inte får stå i knät. Stå!!! Herregud... Var ska detta sluta? Jag själv gick ju lucia för min farmor och farfar när jag var 10 månader gammal, och min mamma hälsar att det inte är att rekomendera att gå så tidigt... Hör du det Nils!?

Sexy Papa i långkalsonger

När Henki snarkar...

...så att han väcker både sig själv och mig på nätterna - ja då finns inte mycket ork över för annat. Nils är snäll och ammar med långa mellanrum, men det blir ändå ett enda töcken av att vakna och somna om hela tiden. När jag har lämnat Harry på förskolan så åker jag hem och hänger i soffan med Lillepoo tills det är dags att hämta Harry igen. Jag kan inte sova på dagen, för då somnar jag inte på natten, så vi vilar till gamla high school-serier och bara myser. Som vanligt är det bloggen som trillar bort från prio-listan, men så får det vara! :)
Jag är pinsamt förtjust i The OC... Är just nu inne på säsong 3... ;)

Det är inte bara amningen som är helt anno...

camera_c360_2012 (MMS)

Det är inte bara amningen som är helt annorlunda (bra annorlunda!) efter klippet under tungan, utan vi märker också stor skillnad i att han nu till exempel tar nappen utan problem och att han inte tappar den alls lika ofta. Han är dessutom mycket mer mätt och nöjd efter amningen, och har längre perioder mellan matningarna. Hur skönt som helst!


Vi blev lite lurade av det sköna solskenet...

camera_c360_2012 (MMS)

Vi blev lite lurade av det sköna solskenet, och tog med oss mellanmålet till lekparken. Där gungade vi en stund innan vi åt, men sen höll vi på att frysa händerna av oss så då gick vi in och gjorde varm choklad istället! :)


Dagens gladaste Lillepoo :)

camera_c360_2012 (MMS)

Dagens gladaste Lillepoo :)


Lunch à la Ombra: huvudrätt - dagsfärsk ba...

camera_c360_2012 (MMS)

Lunch à la Ombra: huvudrätt - dagsfärsk bajsblöja. Efterätt - överfylld amningskupa. Dessa smarriga och närproducerade delikatesser avnjutes bäst i sängen, där de sprids ut i minsta beståndsdelar för mest arom... Fy fan...!


"Klipp klipp"

camera_c360_2012 (MMS)

I 4 långa veckor har vi väntat på läkarbesöket angående Lillepoos korta tungband. Idag var det dags! Jag var där en stund innan så att jag hann amma, byta blöja och vara lugn innan vi gick in. Jag var inte nervös på det viset, för jag pratade med min svägerska J om hur det gick till igår, och hon lugnade den lilla oron jag hade - tack! :) Däremot ser väl ingen förälder fram emot att se sina barn lida, så det var därför jag ville vara lugn innan och inte komma dit med andan i halsen i sista minuten. Läkaren kollade en snabbis i munnen medan Nils låg i mitt knä med huvudet mot läkaren, och sen så "naggade" han tungbandet så att det skulle bli längre. Det var definitivt för kort enligt honom, men inte så att han behövde klippa mycket. Lillepoo tyckte ju att det hela var lagom kul, och grät en hel del. Det är ju fantastiskt hur mammakroppen går igång på alla cylindrar när bebisen gråter! Pulsen går upp, jag blir alldeles svettig och kommunikationsförmågan försvinner. :) Jag lyckades tacka läkaren, klä på oss och komma ut från vårdcentralen samtidigt som Nils grät hysteriskt, och det var inte förrän vi kom ut som jag insåg att jag nästan glömt att andas! Så fort jag körde iväg med bilen så lugnade han sig, så nu väntar jag bara på att få amma igen och se om det blir någon skillnad. :)


"Nya" soffan

Innan:
Helsvart, men dock med en massa äckliga hundsalivfläckar...

Nu:
Intensiv men fin :)

Här är tyget från IKEAs hemsida:
EIVOR LEVA Metervara IKEA'
En massa roliga detaljer med gubbar, hus, djur och annat! Lillepoo låg och betraktade alla färgerna en lång stund förut! :)

Snart vällingdags? Snälla? :)


Av min kusin fick vi den här ursöta vällingburken till Nils! ♥ Den är köpt hos Liten & Stor i Kristinehamn, och jag är helt kär i den söta ugglan!

Måste bara tipsa om...


Många av er läser säkert redan (eller har kikat in) på den här bloggen, men för er andra - VARNING! Man blir totalt beroende, och väldigt fikasugen! :) Galet goda recept på kakor och annat gott, och bilderna är fantastiska! Hon visar i detalj hur allt bakas dessutom. Tack för det! Just de blåbärskakorna som ni ser på bilden bara måste jag prova att baka... :) *slurp*

Klicka här för att komma till bloggen!

Nu kan alla hänga med!


Eftersom Harry är så stor och faktiskt kan gå själv (även om han inte alltid vill...) så valde vi att inte köpa en syskonvagn nu när lillebror kom. Vi åker ju alltid bil till förskolan eftersom det är för långt för att gå, och om jag åker till stan så är oftast mamma eller någon annan med, och då den köra Harry i hans egna vagn (paraplyvagn eller vad det kallas). Men, vissa dagar så hinner jag inte ut med Ombra innan det är dags att hämta Harry på förskolan, och då är det bra om jag får med mig båda ungarna ut en snabbis när vi kommer hem. En ståbräda är ju supersmidig, och just den här som vi köpte grävde heller ingen stor grop i plånboken. Harry tyckte (trots den sura minen på bilden) att det var kul att stå på brädan och den rullade fint på både det stora gruset på vägen och den mjuka och geggiga sandvägen. Perfekt! :)

Lascal Kiddy Board heter den, och självklart skulle vi ha en röd för att matcha vagnen!

Modellen är verkligen enkel, och man bara klickar fast den på en dosa som alltid sitter fast på vagnen. Sånt gillar jag!

Tåg i generna

Idag var det tänkt att jag, Harry, Nils, mamma och pappa skulle åka tåg till Arvika och strosa runt där lite. Inte för att Arvika är en metropol som erbjuder mer än vår egen stad - utan för just tågresan dit. Här hemma har vi nämligen en tågtokig snarttreåring. Favoritleksakerna är två batteridrivna tåg från Brio, som dessutom hänger med överallt. Vi bygger nya tågbanor varje dag (som sedan raseras av något skäl, allt måste krocka och gå sönder just nu...) och ser på tågfilmer på Youtube. Är det inte det, så ser han gärna på Thomas Tåget på dvd... En underbar liten fixering!

Tågintresset ligger i generna, för min farfarsfar var stins (eller något liknande yrke på en tågstation) och min farfar var också inblandad i det där (kommer i skrivande stund inte på hur dock. Underbara amningshjärna!!).

När jag vaknade imorse så kände jag mig allt annat än frisk, med feber och halsont, så jag och lillepoo stannade hemma. Harry klagar dock inte, utan är såhär nöjd med att få åka med mormor och morfar:

Han ser så stor ut... Herregud vad fort tiden går! Finast i stickade tröjan som mormor gjort! :)

Han ska dessutom sova hos dem i natt, så det är lite extra lyxig ensamtid med all uppmärksamhet! ♥ Jag ligger i sängen tillsammans med den här knubbisen som bara äter och sover:


Den nya soffan kommer bli lite lätt hyster...

100media_imag186 (MMS)

Den nya soffan kommer bli lite lätt hysterisk som ni kan se på kudden, men den kommer stå emot fläckar från både barn och hund mycket bättre än det helsvarta tyget som sitter nu. Dessutom är ju allt annat här hemma väldigt ljust och avskalat så då bryter ju soffan av lite! :)


RSS 2.0