Världens snällaste bebis. Utan tve

4eb7b3160d5f28c9e7f8821f52b8f08d.png

Världens snällaste bebis. Utan tvekan. Trots förkylning och hosta har han hängt med på allt, sovit i pulka, ätit på restaurang sent och sovit bra på nätterna. Älskade barn! :)


Harry har ont i den nya tanden (nr

0-4939bfad3a2f75b64cecfd113822531d.png

Harry har ont i den nya tanden (nr 8 på gång...) så då är det bara film i sackosäcken som duger. Knappt. . .


Juldagen lider mot sitt slut

Ja vilken spännande julafton det blev till slut! Tidigt på morgonen fick vi veta att min syster också drabbats av magsjuka, så vart vi än åkte så var läget lika illa. Så, vi fick helt enkelt göra som vi gör alla jular:
• Grötlunch hos Henkis föräldrar
• Fika och julklappsutdelning hos mina föräldrar
• Jag och Harry stannar kvar, Henki åker tillbaka till sina föräldrar
• Kalle Anka, mat och massor av godis
• Jag och Harry åker till Henkis föräldrar igen
• Julklappsutdelning
• Hemfärd tillsammans

Nästa år får det bli ändring, för det är ingen som tycker att det här upplägget fungerar längre. Hyra pensionat och fira alla tillsammans kanske? Julklapparna var som vanligt många och otroligt bra. Harry är numera sponsrad av Fisher Price för flera år framöver, men han fick också lite filmer, en pulka, sackosäck och mycket annat. Jag fick presentkort på H&M, BM´s Hud & Spa, sängkläder bland annat.


Inte lätt att ta kort på en viftande liten tomte!


Ombra fick ett jättestort ben i julklapp!


Kalle Anka var inte särskilt intressant...


Kusin H var pepparkaksgubbe! Söta småpojkar!

Imorgon ska vi förbereda allt inför Stöten-resan på söndag. Mycket mobilbloggning framöver alltså. :) Hoppas ni haft en mysig jul!

Från min hemliga tomte: två stora

5ab32641e123d432688a978b0f64a388.png

Från min hemliga tomte: två stora tekoppar, två sorters te, choklad & tesil. Perfekt! :)


Ja men God Jul då!

På grund av magsjuka så blir morgondagen lite omplanerad. Jag, Henki och Harry firar jul hos bara mina föräldrar hela dagen, istället för att åka runt. Tråkigt, men eftersom Harry inte haft magsjukan än så tar vi inga chanser. På söndag är det ju avresa till Stöten, och då kan vi inte ha med oss några extra baciller!

Årets julkort får bli min hälsning!! ♥


Att ta nästa steg - eller inte

Innan jag fick barn så visste jag att alla barn är olika. Jag visste att man inte ska jämföra sitt barn med någon annans. Alla barn är olika. Vissa gör si. Vissa gör så. Utveckling, kunskaper och egenskaper är ingenting som går att jämställa mellan olika individer.

Men, det var så otroligt mycket man visste innan man fick barn. Saker som man tog förgivet som sedan kullkastades sekunden den lilla bebin kom ut, och förändrade allt. Jag gick mitt eget lilla luciatåg när jag jag 9 månader gammal. Henki tog sina första stapplande steg när han var runt 10 månader. Därför kunde man ju lätt tro att vår unge skulle bli en hejjare på att knalla runt, eller åtminstone krypa vid den åldern.

Att Harry fortfarande bara sitter still vid 8 månader är något jag kämpar med. Kämpar med mig själv och mina egna föreställningar. Med andras också för den delen. "Men kryper han inte än?" Nej, han gör ju inte det. Det går inte ens att få honom att ligga på magen i mer än 10 sekunder. Sedan rullar han över till rygg. Försöker man hålla i lite och styra om, så får man veta att man lever. Ilskan är total. Han ska inte ligga på magen!

Jag anstränger mig för att inte bli stressad av det faktum att han är så otroligt nöjd där han sitter. Om min lille man nu bestämt sig för att ta det hela med ro, varför kan inte jag göra likadant? Det är så mycket stress i barns utveckling. Alla ska krypa, gå, äta själva och gå på pottan i rättan tid. Vad händer annars, undrar man?

Jag ska ta Harrys utveckling med ro. Jag måste.


Jag trodde absolut INTE att Harrys

73616feb76e2e38c11cdc2f31fc019de.png

Jag trodde absolut INTE att Harrys första julklappar skulle vara hårda och säga meep meep! Men, den lilla farbrorn gillar ju sin pingvin så då var valet inte svårt :) Mjuka klappar kan han få nästa år!


Ha!

Harry har inte haft någon magsjuka under helgen - han har fått en tand! Ha! Symtomen är ju likadan med dålig mage, lite feber och en massa gnäll. Nu har han 3 små bissingar i underkäken. 7 av 20!

Vi var tvungna att få lite socialt umgänge idag, så på eftermiddagen åkte vi hem till mamma och pappa. Harry blev överlycklig att inte behöva hänga med trötta gamla morsan längre, och trötta gamla morsan var glad att inte behöva bära arg liten bebi. Vi gjorde julgodis (vit choklad med krossade polkagrisar!), åt mat och pratade.

Nu när vi kom hem skulle jag ha lagat mat till Harry, men eftersom ingen av oss haft ork med hemmet så är diskberget inte så roligt. Även om jag har kört en disk om dagen (och vi inte ätit något) så är alla kastruller smutsiga ändå. Jag orkar inte plocka ur och i maskinen en gång till idag. No way. Maten får vänta tills imorn, så slår jag in lite julklappar istället!

Orka få till en rolig slutkläm? Nej.

Doftbloggen! Önskar ni kunde känna

07a3ea0bf21f9b6addb4156a35f928ac.png

Doftbloggen! Önskar ni kunde känna hur underbart min gräddkola luktar! Ni som har tur får smaka den på julafton!


Ut ur dimman. Fast bara för en stund.

Jag är frisk idag. Kräktes sist i torsdags då allt bröt ut. Skönt. Sedan illamåendet kom över mig har jag ätit:
ψ 1 liter nyponsoppa
ψ ½ liter blåbärssoppa
ψ 1 dl broccoli & sparrissoppa
ψ 1 baguettehamburgare från BK
ψ 1 tallrik havregrynsgröt
ψ ½ BigMac
ψ 1 smörgås
ψ 1 glas pärondryck
ψ 3 glas cola

Ganska lagom för 4 dagar va? Nej fy farao... Så fort jag tänker på mat blir jag illamående igen. Det enda jag verkligen njöt av att äta från den där listan var burgaren från BK. Den satt som ett smäck. Allt annat har kunnat kvitta. Nu är det nog bara magkatarren som retar mig tror jag, fast mest är det att all luft som kommer ur min mun stinker svavel. Mycket svavel! Superäckligt. Känns som om jag vill köra botten upp med en flaska SB12. Urk. 

Trots dessa underbara gaser, har jag under dagen avhandlat en del av de viktiga sakerna jag måste hinna innan jul. Katten har fått ny mat (129 kr för 5 kg är ja tack!). Hunden har fått ny mat (119 kr för 10 kg är verkligen ja tack!). Hunden och katten har fått julklappar, men såklart inte "fått" dem. Mitt traditionella Rocky Road-godis ligger färdigskuret i kylen. En burk att ta med till mamma & pappa, och en burk att ta med till Henkis föräldrar. Alla äckliga lakan har tvättats i 90º. Hunden har aktiverats seriöst på två långa promenader. Det får räcka för idag. Nu ska jag försöka övertala Henki att det är hans tur att kissa henne, men jag tror att det kommer sluta med "neeeeej". 

Bilder får ni inga, för ni vill för guds skull inte se hur vi ser ut just nu. Jisses...  

Jo men vi lever - del 2

Magsjuka. Alla 3. Dag 2. Inga fler kommentarer.

Nästan normal igen.

Ôngen har sovit i över 1½ timme i vagnen.
Mamma har suttit nerbäddad i sängen med datorn.
Mamma har lyssnat på Keane – Hopes and Fears.
Mamma har bloggat.
Mamma har läst ikapp alla sina favvobloggar.

Jag är nästan normal igen. Allt som behövs är lite egentid. Igår städade jag köket. Jag lyssnade på ett gammalt blandband och sjöng med tillräckligt högt för att bara jag ska höra. Sen kommer Henki och Harry in och vill prata.

 - Gå ut! Jag har egentid!!!

Man måste ju ta vara på allt i de små stunderna nuförtiden liksom.


Jo men jag lever.

Jag är bara lite ur balans. Henriks hemmavistelse mån-ons rubbade alla mina rutiner, och jag glömde bort en massa saker som skulle blivit gjorda. Eftersom jag fått sköta hela hushållet och tagit harry själv i 3 dagar, så har det inte funnits ork för bloggen. Klart att det var mysigt att ha gubben hemma, men jag hade ju ingen användning för honom ändå eftersom han hade så ont i ryggen. :P

Ska jag våga berätta för er? Jo, det är såhär att inatt sov Harry hela natten. Ja faktiskt. Det är ju sådär att om jag säger det högt så kommer han vara vaken tre nätter på raken (hyfsat skrockrädd ja...), men efter inatt är jag inte pigg - bara chockad. Vi bytte till Kvällsvälling istället för Mild Havrevälling, och det kan vara en av orsakerna till lugnet. Det finns ju en godnatt-välling också (industrin är helt skadad), men den innehöll ungefär lika mycket energi och kostfibrer (det som mättar) som den vanliga havrevällingen. Kvällsvällingen är mycket energifattigare och innehåller mindre kostfiber, vilket jag tror ger lugnare blodsocker och lugnare tarm. Jag vågar inte hoppas på att han sover lika inatt, jag är bara tacksam!

Grattis till Iris och R som köpt hus! Jag är glad för er skull för jag vet hur man flyttar in i alla hus man tittar på, och om man dessutom förlorar flera budgivningar så tappar man modet till slut. Skönt att det var er tur nu! Nästa gång är det min och Henkis tur har jag bestämt. Vi har inga pengar, inget kapital, och inget annat av värde att erbjuda, men lite pengar kan man väl få låna? Kebabbolaget har ju som sagt chockhöjt hyrorna, så om banken ser att vi klarar av att betala nu så borde det ju inte vara något problem... *hahaha* Vi ska titta på ett hus för kul skull på lördag, men jag har ju redan sett ut vart alla våra möbler ska stå så nu måste det ju bli så.

Ja just det! För er otroligt intresserade så har jag från och med i tisdags slutat amma. Harry försökte inte äta, utan bara bet mig så fort han kom i närheten, och då fick det vara nog. 8 månader är ändå ok. Nästa barn ska dock inte få några tänder alls, så jag kan få amma hur länge jag vill, för jag tycker det är mysigt. Så det så.


Det är irriterande när...

Läkaren man satt sin tilltro till visar sig ha noll koll. Ingen öroninflammation (kanske inte ens första gången heller), och 3 st penicillinkurer in i Harrys kropp i onödan. Han har dessutom skrivit fel öra i journalen, och enligt doktorn på ÖNH så var öronen jättefina, och hade det varit öi förra veckan hade det synts. "Jo nu är det öi. Det syns jättetydligt!" Idiot...
Man skrivit adresser på 20 kuvert till julkorten, men inser sen att kuverten är för små. Bara att köpa nya och göra om.
Man anstränger sig för att inte spilla Harrys blåbärsdessert i kompisens soffa, men resultaten ändå blir flera stora fläckar. Jag tog helt sonika med överdraget hem och tvättade. Lite får man väl göra när man ställer till det.
Det redan snordyra hyresbolaget höjer hyrorna för båda lägenhet och parkering. Nu betalar vi för en mindre herrgård, men bor i en trädkoja med fula tapeter och ingen värme.

Annars är det lugnt. Jag får nämligen ingenting gjort, eftersom Henki är hemma från jobbet med ont i ryggen. Inget bloggande, inget pluggande, inget tvättande eller städande. Bara massa barnpassning... :)

Kan ni fatta att det är jul nästa vecka? Jag har inte insett det riktigt. Ikväll är det julkonsert på lillasysters skola. Kanske det kan ge mig lite eld i baken. Det är mycket som ska fixas. Jag ska göra mina klassiska julkola, rocky road, och sen ska jag och mamma göra sill som vanligt. Hejjudamej... ♥

Mysstund med familjen i sängen en

0-594a085d5948278e4cbcf8eaa8978442.png

Mysstund med familjen i sängen en tidig decembermorgon. Bolibompa i bakgrunden och frukost på gång. Kan det bli bättre än såhär? :)


Harrys bidrag till Svenska Leenden

4da2759cb647eb03406ec6ee7772d271.png

Harrys bidrag till Svenska Leenden på Svenska Hjältar-galan! Skicka ditt leende till 72400, skriv HJÄLTE, och bidra till att göra världen gladare :)


Go unge det här!

Vi har precis avnjutit en fantastisk innan-julmiddag bestående av janson, omelett, köttbullar, prinskorv och rödbetssallad. Det låter inte mycket, men det var riktigt gott! Första gången vi gjorde janson och omelett dessutom, och de blev jättegoda. Skönt att överraska sig själv ibland!

Nu är det snart Sveriges hjältar-galan, så ni får mysa med min goa unge tills jag får tid att skriva här igen. Troligen inte snart, då vi måste åka in med Harry för att undersöka örat imorgon - IGEN! Ska det vara så j*kla svårt? Nu kräver vi remiss till ÖNH på Centralsjukhuset. Mer om detta imorgon.



P.S Herregud vad det snöar!! :)


I år blir det SNYGGA klappar!

3f635d43209922d89b4b467947dfd2be.png

I år blir det SNYGGA klappar!


Idag är det lördagen den 12 december.

Idag flyttade Tuss. Det märks tydligt att det är en själ mindre här hemma. Att en sjättedel av vår familj är borta. När jag packade upp Harrys saker (hon sov ju borta i natt) så kom jag på mig själv att tänka "täcket kan jag inte lägga på golvet, för då kissar nog Tuss på det - aah nej just det...". Jag är lite låg just nu. Snuffe letar dock inte ens efter henne, vilket är lite underligt. Jag trodde att han skulle gå runt och skrika. Det kommer väl inatt. Precis när vi somnat.

Igår var vi på julbord med Henkis jobb. Helt ok. Mycket halvfabrikat, långa köer och alldeles för få sillsorter - men gratis. Den fulla VD:n var roligast på hela kvällen. Sådär pinsamt överförfriskad och glad så att man var tvungen att skratta åt allt pinsamt
han gjorde. 

Harry sov hos sin mormor och morfar. Vaknade såklart bara en gång på hela natten. "Det är för att hans mormor ska vilja passa honom igen" sa hon, och var oförskämt pigg. Harrys mamma hade ju passande nog vaccinerat sig, och därför sovit illa hela barnlösa natten med en ond vänsterarm. Typiskt.

Over and out för idag. ♥

 

Bildbevis!

Det har varit lite bilder här på senaste, så nu smäller vi till med en hel drös på en gång!

Vår vecka:
Lunch är inte alltid så enkelt. Det är alltid massor av djur som ska vara med och ställa till det! De är ju mycket roligare att titta på än att äta...



Som tur är har Harry inte förstått att det är maten Ombra är ute efter än... Nu är det det bara roligt att hon slickar honom på handen.

I onsdags lekte vi med Selma och Theo(med h?). Vår mysiga och nu lilla mammagrupp ses en gång i veckan. Jättekul, och bebisarna verkar gilla att leka också! ♥


Efter lekstunden handlade vi, och åkte premiärtur i kundvagn! Mycket underhållande!

Mössan är PoP från det glada 80-talet! :)

Vi har varit trötta i sängen...


I onsdags fyllde min kära bror år. Jag glömde packa med hans present, men han fick leka lite med Harry och det måste ju vara lika bra? :)


Imorgon blir det kanske någon snabb mobilbloggning bara, för först ska jag och Harry till min praktikskola och hälsa på. Efter det hade jag tänkt ta det där sabla grisvaccinet, och sen på kvällen är det julbord med Henkis jobb. Harry ska sova hos mormor & morfar hela natten för första gången. Det kommer gå jättebra! Värre är det nog för mig att sova utan honom... ♥

Varför sitta med benen rakt fram n

49783569ce9d57447b444da60569fa04.png

Varför sitta med benen rakt fram när man kan ha dem i kors? :) Tydligen jätteskönt, för såhär sitter han hela tiden!


Min mamma och pappa ska på julbord

0-2a965eef1b4d43924d683bcf0327c6e1.png

Min mamma och pappa ska på julbord imorgon, och då ska jag sova hos mormor och morfar. Därför har jag fått en resesäng! Den är jättefin!


Älska Barnens Bokklubb som sagt! I

0-504b77dd4ebf7414b36e0edad8c326e4.png

Älska Barnens Bokklubb som sagt! I dagens paket var det en bok med sånger och ramsor, men också en sångpåse i jultema! Fingerfigurer i form av exempelvis lucia, tomten och en julgran. Enklare än så kan det väl inte vara att bjuda in till sångstund? :)


En helt vanlig tisdag

Harry sover i vagnen ute. Om 10 minuter har han sovit i 2 timmar. Eh? Det skumma är att han sovit bra inatt. Jag gick in till honom 4 gånger totalt efter att han somnade 19 fram tills han vaknade 07.15, och då är en av gångerna ammning. Men, det är väl örat som spökar. Penicillinet verkar slå ut honom ganska rejält, men det är tyvärr bra för då vet jag att det verkar den här gången.

Dagens projekt är att göra om i hallen (den fula ovanför trappen som inte har varken funktion eller potential). Jag har ställt ut soffan som stod i Harrys rum, och så ska även kattlådan och kistan med julsaker stå därute. Sen är det sakstopp. Jag håller på och rensar för att bli av med saker, det är ju farao saker överallt! Ändå sorterade och slängde jag nästan hälften av våra saker när vi flyttade. På ungefär ett år har vi samlat på oss massa annan skit. Såklart. Jag är en prylmaniker. 

♦ Jag ignorerar den småvärkande känslan i mitt högeröra.
♦ Jag ignorerar paniken över att Tuss flyttar på lördag. Den känns bra (hon kissade ju i Harrys säng igen häromdagen), men ändå inte. Som att ge bort Harry ungefär...
♦ Jag hittade min julklapp från Henrik när jag plockade bland ytterkläderna. Bra gömställe? Otippat att jag får ett tv-spel som han vill ha egentligen? Icke.
♦ Jag dricker och dricker och dricker. Detoxen är inne på dag 16 av 20 ungefär, och det står mig upp i halsen. 1 ½ liter vatten med avloppsfärg om dagen. Men, det fungerar. Känner mig lättare i kroppen. Jag tror inte jag har gått ner i vikt, men det är inte heller meningen.

Jag ska ladda in bilder från kameran i eftermiddag. Det har varit dåligt med sånt nu, men det tar ju sån tid!

Otur i oturen

Det är inte ofta man önskar att ens barn inte ska få ens egna gener. Jag känner dock en oro för Harry. På 7 månader har han nu fått 2 stycken öroninflammationer. Doktorn tyckte att jag "inte skulle jaga upp mig" (det brukar ju vara lätt...), och sa att det kunde likaväl vara otur som genetiskt som gjort att de kommit så tätt.

I vår familj har vi öronbarn. Brorsan är opererad (flera gånger också om jag inte minns fel) för återkommande vätska bakom trumhinnan, pappa, mamma, min faster och farfars bror har också haft mycket problem med öronen. Suck. Såhär i efterhand hade jag ju gärna sett att jag var ett öronbarn, så hade kanske Harry sluppit, men så känner väl de flesta föräldrar. Hade jag varit det, så hade han säkert blivit det ändå.

Det värsta med att en sån här liten blir sjuk (förutom hans smärta och obehag) är när man ska söka vård. Det är tur att man har blivit en tigermorsa som fäller ut klorna så fort någon är dum mot min bebi, för annars hade han inte fått hjälp.
Jag: Han tar sig mot örat med handen, och drar även upp den axeln emot örat.
Idiotsköterskan: Men han har ingen feber? Det brukar de ju ha i och med öroninflammation vet du...
Jag: Ja men det hade han inte förra gången heller. Då var det ren tur att vi kom in för han visade nästan ingenting.
Idiotsköterskan: *läser journalen* Ja, trumhinnan var spräckt ja...
Jag: Exakt. och då kom vi ju in sent. Han behövde äta två penicillinkurer innan det gick över.
Idiotsköterskan: Så han verkar inte ha ont nu? Då kanske det inte är något vet du... Och har han ingen feber så skulle jag inte tro att det är något.
Jag: Fast han gjorde exakt såhär förra gången (när vi insett att hade problemet så var det ju genast supertydligt...). Vi har problem med det här i släkten, och jag vill ta tag i det innan det blir allvarligt. Han har ont i sitt öra! Jag vill att han ska bli undersökt så att vi kan se om det är något eller inte!
Idiotsköterskan: Du får en tid hos Dr X kl 10.
Jag: Tack...

Droppen var ändå första gången jag ringde.
Idiotsköterska: Är det ditt första barn?
Utan den svenska "artigheten" så frågade hon "du tycker inte att du överreagerar då?"
Jag kommer ihåg att jag svarade "Ja, vad spelar det för roll?". Och vad spelar det för roll?

Nu hade vi i alla fall sådan tur att jag fick exakt det penicillin som jag ville ha(koncentrerat så han inte behöver en liter åt gången...), och en doktor som faktiskt lyssnade på mig när vi väl kom in - för visst var det öroninflammation. Tack för det! (ni förstår vad jag menar...) Synd bara att det ska vara så j*kla krånglig väg dit.

Babies babies babies!

Alla i hela världen är ju på smällen! Snacka om babyboom! Jag tyckte vi var många när Harry kom, men nu kryllar det av tjocka magar på alla bloggar och på stan. Är det en trend, eller bara tillfällighet? Avundsjuk? Nej inte alls.... ♥

Klart att Harry kommer få ett syskon i framtiden, men det är vissa saker som måste hända först.
Harry måste bli äldre. Som storasyster vet jag hur viktigt det är att få bli stor innan man måste bli stor ch självständig på riktigt.
Vi måste också bo på ett bättre ställe. En liten trea på ett område där vi inte vill bo är inte ultimat för två småbarns framtid.
Jag vill gärna ha tagit min examen, och jobbat ihop lite timmar. Att få upp mammapengen lite skulle inte skada. Det är fantastiskt hur lite vi faktist klarar oss på - och klarar oss bra!
Jag ska ha blivit betydligt mycket mindre. Jag kämpar ju inte direkt med att gå ner mina gravidkilon, även om jag borde. Det är så mycket annat som ska prioriteras, och även om jag är ute med hunden jämt så är kroppen van vid det, så det gör varken till eller från. Skulle jag bli på smällen i skrivande stund och gå upp lika mycket som jag gjorde med Harry, så skulle jag väga mycket över 100 kg. Herregud. Dit vill jag inte! På lördag ska jag göra om förra lördagens bravad; att promenera med Ombra hem till mina föräldrar. Det är lite mer än 5 km, och bara uppför halva vägen, så för mig som har tappat konditionen totalt är det världens workout! Jag började ju jogga, men sen fick jag ont i min fot igen och så blev det väl helt enkelt höst också...  

Jag brukar se på Förlossningskliniken som går på TV4 efter lunchen. Alla små och nyfödda bebisar gör ju att jag blir alldeles galen efter magen igen (jag mådde ju hysterisk bra under graviditeten), men det kommer som sagt att dröja några år. Det är spännande att se så många olika förlossningar,  

Jag måste ju skriva GRATTIS till E & H som fick sin bebis den 26e november! ♥ Han har en ny påbörjad klädhög att få ta över efter Mr Knubbis, och hans present ligger också här och väntar på att få bli öppnad. Tänk att få klämma på en nyföding snart, ring när vi får komma! :)

Harry ca 1 dag gammal! ♥

Julbak med nästan hela familjen! L

3aed891fe72d5b69544ba9f2037c2ca7.png

Julbak med nästan hela familjen! Lussekatter, pepparkakor och annat med konstig form skapas :)


En liten och platt saffranskaka -

0-5c1b18231b0f1bc9324bb06695253071.png

En liten och platt saffranskaka - men förjävla god! Jag kan ju tydligen baka bara jag anstränger mig. . . :)


Jag tror att "masken" är på ingång

3dceb0e7600a9abab2cd2364a17c1ab7.png

Jag tror att "masken" är på ingång. Hela tiden ska det vridas och vändas på kroppen. Så nyfiken!


Pillepill!

Har man väl börjat så är det sjukt svårt att sluta. Lite justering här, lite ändring där - och vips så blev jag lite nöjdare!

Bilden såg egentligen ut såhär:



Och headern blev såhär:


Pillepill!!

Vad händer?

Hur ofta ertappar man hunden med att plocka ur tvätten ur tvättmaskinen?? Ja, jag har aldrig gjort det i alla fall. Tills idag. Hon skämdes som den hund hon är när jag kom på henne, men jag kan bara inte förstå varför hon gjorde det! Den kanske luktade gott? Nej, jag vet inte. Det är säkert ett jättekul trick att lära sin hund, men då ska det vara en liten hund. Såpass liten att inte en hel t-shirt får plats i munnen. Då blir det ju liksom lite dubbeljobb eftersom man måste tvätta om allt efteråt...  


Kan åsså sitta fint i trappen...


Andra gången gilt...

Glöm vad jag sa. När vi började använda dem inne nu när Harry sover i eget rum, så visade det sig att de inte alls är så bra. Harry kunde hosta, mumla och ligga där alldeles jättevaken utan att den gav ifrån sig det minsta pip... Så, idag lämnade jag tillbaka dem, och bytte till de här istället:


Philips. Bara babyvakt. Först fick jag personalen på Kjell & Company att testa så att de var så känslig som jag ville ha dem (don't mess with mommy!), och när jag sen testade hemma så reagerade de på tvn i ett annat rum. Helt ok! Nu reagerar den till och med när grannarna dundrar med ytterdörren när Harry sover ute i vagnen, och den är ca 3 meter bort. Äntligen!

Inatt sov vårt lilla vilddjur exakt samma som natten innan. Vaknade 1 gång, vaknade och fick mat, och sen somnade han om en kortis. Idag provade jag att ge välling istället för att amma (inte så mycket juice kvar i de små påsarna) men det gjorde ingen skillnad. Då kan jag lika gärna fortsätta amma, det är mysigare! ♥



Ät upp klockan mamma!

2ea46291c701860d3d98ee2bd721745b.png

Ät upp klockan mamma!


"Hur gick det?", del fyrtiotolv

Ja, det kunde inte bli värre - och det blev det inte! Inget "oj han sov plötsligt hela natten utan att vakna" heller, men jag behövde bara gå in 4 gånger mellan kl 18.45 och 05. Det är en förbättring! Jag ropar inte hej än, utan utvärderar efter en vecka eller så. Jag är i alla fall tacksam för 4 timmars sammanhängande sömn!

Jag lyckades hålla honom vaken ända från 05 till 11.45 idag, innan jag la honom i vagnen för att sova. Efter amningen imorse vägrade han somna om, och sen har vi myst, ätit, lekt och badat hela förmiddagen. Han var så trött att han somnade innan vi kommit till brevlådan - och det är inte ens 3 meter från ytterdörren! Nu sov han bara en timme idag, så vi får se hur eftermiddagen blir...

Eftermiddagen ska spenderas på IKEA. Ja faktiskt! Long time no see! Det blir nya gardiner till Harrys rum, lite fix till julklappar och säkert något annat som "råkar" trilla ner i vagnen!

Älskade bebin




Tittut!



Första mackan med leverpastej på sista bilden. Mycket omtyckt! Pincettgreppet är inte långt borta, men när han väl får till det så missar han munnen - och så åker biten ner på golvet ändå. Det är inte lätt såhär i början... :)

Nu ni!

Efter fyra nätter i rad av evigt nappinstoppande, o-omsomnande och vakenhet (från 01 till 05.30 varje natt) fick jag nog. Något var tvunget att förändras! Min kloka mamma är mitt bästa bollplank, och hon sa att:
"Han kanske inte ska sova 3 gånger på dagen? Det kanske räcker med en?"
och
"Det kanske är dags att sova i eget rum? Han kanske vaknar av er?"

Jag håller med. Jag ligger inte still när jag sover, och att säga att Henki snarkar är en underdrift... Dessutom så kan läget inte bli värre än vad det är nu, så då är jag villig att prova allt.

Dagens nya:
Bara en sovstund. Mitt på dagen borde ju vara ultimat. Han vaknade imorse vid halv 7, somnade efter öppna förskolan vid 12 och sov till 14.15! Nu gick han och la sig vid 18.15 och somnade redan vid 18.45 ...
♥ ... i sitt nya rum! Trots helt ny miljö, sängplacering och nya ljus så gick det tydligen att somna ändå! Jag flyttade ut den lilla soffan som stod i hans rum innan, och insåg hur mycket plats den tog upp. Nu står möblerna ut med väggarna, och golvytan är enorm! Jag satte upp lite tyg på väggarna vid skötbordet och vid sängen. Allt för att täcka de fula hålen den förra hyresgästen lämnade efter sig. Jag är nöjd!

 



Gardinerna ska bytas ut mot barnmönster så fort bilen tar mig till Ikea... :)

Nu håller vi allesammans tummarna för att det blir någon sorts förändring i natt! Även den minsta är glatt mottagen! Ok?


RSS 2.0