En icke önskvärd hobby

Harry har börjat med något som han tycker är jättekul. Han vill se om saker får plats. Han fick ju staplingskoppar i födelsedagspresent, och de går ju också att stoppa i varandra. Därför ska allt prövas! Senaste idén är att prova om saker får plats att trycka ned i pottan. När han sitter på den. Det lilla hålet fram mellan pillevippen och pottkanten bjuder på många spännande försök, och tyvärr är det alldeles för mycket som får plats. Det fina pusslet Harry fick av U&T har blivit lite besudlat, så att säga. Tur att det går att tvätta av! Han gör ju oftast försöken när han blötlagt botten av pottan först.... Ja... Ni förstår. Idag fick han bara leka med stora saker som jag vet INTE får plats. Jag vill inte uppmuntra dumheterna liksom.

Jag väljer att inte illustrera detta inlägget. Tror nog att ni uppskattar varför. :)

Tydligen hoppar han över att dricka själv ...

dsc01989 (MMS)

Tydligen hoppar han över att dricka själv ur nappflaskor, och kör direkt på mugg istället. Just nu blåser han bubblor i mjölken. . .


Jag har helt enkelt inte haft tid att blog...

Jag har helt enkelt inte haft tid att blogga idag! Först var U&T här på förmiddagen. Jag tog inte några kort som vanligt. Vi konstaterade att pojkarna blivit väldigt stora! Sen joggade jag en 4 km-runda. Eller ja, jag joggade 2 km av en 4 km-runda, och det är jag supernöjd med! Kvällen spenderades framför "Vägen". En mycket gripande film om kärlek mellan förälder och barn. Nu är det sovtajm, och jag hoppas att Harry sover bra inatt trots "sprutfeber". Godnatt!


Barnläkaren igår på ettårskontrollen tyckt...

dsc01983 (MMS)

Barnläkaren igår på ettårskontrollen tyckte att det var jättekonstigt att Harry blivit sjuk efter varje spruta, och sa att "den här gången blir det inte så serru". Ändå sitter vi här med feber och knasig mage för fjärde gången i rad. Verkligen jättekonstigt. . . Nu ska vi kurera honom med en playdate med U&T, och lite alvedon såklart! :)


Harrystatus:

Namn: Harry
Kallas för: Barten (uttalas "bartten"), Bam Bam, Bröta, Barry (bara på B insåg jag nu!)
Vikt: 11815 gram
Längd: 76,5 cm
Tänder: 12 stycken, + 3 andra på gång
Gillar: Att sjunga, pilla och undersöka saker, tugga på böcker, se på film, dra fram alla dvd-fodral, läsa böcker, och gå.
Ogillar: Inte särskilt mycket. Sprutor...?
Nyaste kunskapserövringen: Går själv och håller i bara EN av våra händer, sjunger lite själv, och kan sätta sig från stående.
Säger: Mest babababa och gegegege, annars mamma och pappa.
Favoritfilm: I Drömmarnas Trädgård, Pingu och Snuttefilm
Favoritdjur: Ombra. Vill gärna hålla i hennes koppel på promenaden, skrattar när hon skäller, och följer efter henne hela dagarna.


Bästa filmen: alla Totteböcker på en film!...

dsc01982 (MMS)

Bästa filmen: alla Totteböcker på en film! Skönt tempo a la 70-tal, och det är behövligt med dagens plinkiplonktv...


Det fina syskonkortet mamma fick i födelse...

dsc01980 (MMS)

Det fina syskonkortet mamma fick i födelsedagspresent! Oj vad vi är fina! ;-)


Det blir rätt mycket text, och jag är unge...

dsc01978 (MMS)

Det blir rätt mycket text, och jag är ungefär halvvägs i att analysera intervjun. Det tar tid, men min handledare sa att jag gjorde helt rätt och att det såg mycket bra ut. *pusta ut* :)


Beroendeframkallande

Jag måste börja hänga mer i Mitticity-gallerian. Helt klart. När jag kom upp med hissen från garaget idag fick jag ögonkontakt med denna:



och sedan gick jag förbi den här:



och denna finns på deras hemsida:



Blev nästan lite knäsvag och fnittrig där i hissen. Tur att jag var ensam! H*lvete vad snygg han är... :) MQ har gjort helt rätt i att välja honom som modell!

Hejdå huset - sista delen

Jag har inte tyckt att försäljningen av mina föräldrars hus har varit jobbig. Det har verkligen känts ok att de har packat ihop alla våra gamla saker och styrt kosan åt ett annat håll. Tills idag.
 
Jag åker förbi huset påväg till universitetet, och har gjort så de senaste 4 veckorna. Men, det är faktiskt inte förrän idag som huset har tillhört någon annan. De var på banken och lämnade nycklarna förra tisdagen, så nu är det liksom "gjort". Idag när jag susade förbi, hann jag registrera att det stod en annans cykel vid ytterdörren, helt nya utemöbler, och kartonger på baksidan. Då slog det mig på något sätt. De kommer inte bo där mer. Jag kommer inte vara där mer. Harry kommer inte ligga under ett parasoll på gräsmattan där den här sommaren också. Vi kommer inte att fira jul där, och behöva titta på den fula ljusslingan pappa alltid sätter upp snett på förrådsväggen. Vi kommer inte sitta ute i sandlådan på gatan. Vi kommer inte ta en promenad till ängen med Ombra.
 
Ängen och sandlådan kommer givetvis finnas kvar. Julen och sommaren kommer att komma var vi än befinner oss. Men det kommer att vara annorlunda. Annorlunda är alltid lite skrämmande innan det blir till vårt eget. Men det kommer bli bra. Jag måste bara våga släppa taget.

Avatar

Jag är inget science fiction-freak, verkligen inte, men ändå så är filmer om andra världar alltid spännande. Avatar är en sådan, och den tar dig till världen Pandora - en planet 6 år bort från jorden (om jag kommer ihåg rätt). Där bor ett folk som kallas Na'vi, och huvudpersonen Jake skickas till dem för att förstå deras kultur. Samtidigt vill människorna åt planeten för dess mineraler, och Na'vierna behöver kämpa för sitt hem.

Titeln Avatar kommer från begreppet som beskriver den Na'vi-kropp Jake styr när han är på planeten. Ja, ni förstår när ni ser den - för ni ska se sen. Ok? Äger ni inte en BlueRayspelare, så är det denna filmen som gör att ni köper en, ok? Filmen är fantastiskt gjord, miljöerna är helt otroliga (Pandora är en planet med grönskande djungel), och detaljrikedomen är enorm. Visst, storyn är inte den mest oförutsägbara, men det gör inget. Den är tillräckligt bra, och bilderna bär upp resten.






Avatar släpps på DVD på onsdag den 28 april. Boka ditt hyrexemplar (för oss i Karlstad) på Casablancas hemsida!


Trefaldigt ettårsfirande

Det är inte illa att bli firad 3 dagar i rad!



Idag kommer tant C & A hit, och sen ska vi bara slappa. Det är ju mysigt och roligt att fira, men väldigt intensivt! :)

Jag satt och skulle göra i ordning bilder...

Jag satt och skulle göra i ordning bilder från födelsedagsfirandena, men så hasade Harry fram till datorn och VIPS! så var alla menyer i bildprogrammet borta! Alla bilder hamnade huller om buller, och nu får ni se bilder tidigast ikväll. Det är Harrys fel! :) ------------------------------------- Jag fixade det!!


Tillräckligt många ballonger? :)

dsc01962 (MMS)

Tillräckligt många ballonger? :)


13:30 den 23 april 2009...

...hände det bästa som någonsin hänt mig. Harry kom till världen, med lite buller och bång, och nu har det gått ett helt år sedan dess. Födelsedagspojken firar just nu med att sitta på pottan framför "Bamse och skattkartan"! :)




Jag öppnar paket! Jag fick en brun nallebi...

dsc01959 (MMS)

Jag öppnar paket! Jag fick en brun nallebil! Puss och Kram Harry


Oj oj oj...

... det var vad jag kallar en cliffhanger!!! :p

Ge mig säsong 3 nu!!

Läget?

  • Svärisarna kom ju hem i tisdags. Glömde skriva det. Det slutade med att de spenderade 3 dagar på Rhodos, åkte buss från Grekiska fastlandet till Wien, och flög hem därifrån. De var väldigt nöjda, och tyckte inte att det hade varit särskilt jobbigt. Bra det.
  • Mina knän är bra igen. Jag tror dock att jag behöver köpa någon sorts stödggrej till vänsterknät, för en sena där krånglar lite fortfarande.
  • Jag har varit ute och snabbgått/långsamjoggat 2 gånger den här veckan. Båda gångerna på ridstigen i skogen. Båda gångerna kom jag hem med en hund full av hästbajs. Varför denna fascination av att rulla sig i skit???
  • Skolarbetet fortskrider enligt planerna. Det är väldigt svårt att producera text om ett ämne som man inte brinner för, i alla fall sådana här mängder (25-30 sidor), men det kommer att bli bra i slutändan.
  • Bloggen kommer nog stå lite still under helgen på grund av allt firande. På fredag kommer min familj, på lördag kommer Henkis, och på söndag är det vänner och bekantas dag. Så blir det när man bor i lägenhet och har minimala ytor. Roligt ska det bli i alla fall, och jag ser fram emot Harrys reaktion imorgon när vi går in och sjunger för honom! ♥

Mer än såhär ler han inte på beställning n...

dsc01957 (MMS)

Mer än såhär ler han inte på beställning nuförtiden tyvärr. Det värsta han ettårstrotsar, och det är ju skönt! :)


True Blood

Nog för att jag är stönig, men jag är också snabb att rätta mig när jag har fel. Länge kunde jag inte alls förstå vad alla såg i serien True Blood. Jag hade inte sett ett avsnitt, men en vampyrserie med Alexander Skarsgård låter ju inte direkt upphetsande. Jag och Henki började se serien, och efter de 3 första avsnitten kände vi bara "vad f*n är det här för skit?". Mjukporr ihop med vampyrer och svängiga dialekter! Ska det här vara bra? Vi fortsatte att se, för det var en viss spänning, och riktiga cliffhangers i slutet på varje asvnitt. Vips hade vi sett hela första säsongen, och var alldeles besatta - helt galet. Jag tycker fortfarande inte att serien är särskilt "bra", men den är som sagt spännande, och det händer hela tiden något nytt som är ännu konstigare än det tidigare. Igår såg vi avsnitt 11, och det har bara tagit oss några dagar att plöja igenom nästan hela säsong 2. Det går inte att bara se ett avsnitt i taget!

 

Såhär i slutet på säsong 2 så har vi hunnit lära känna alla karaktärerna, och det är det som är grejen med att följa serier tycker jag. Jag har börjat gilla "Eric" (Alexander Skarsgård) av skäl som jag inte kan skriva, för då blir ni som följer på tv nog rätt ilskna, och det är sådana vändningar som jag gillar. "Sookie" har också fått en helt ny roll tycker jag, och det känns jättespännande! Ikväll är det dags för sista avsnittet, och även om jag vill se det så känns det vemodigt att det är "slut" sen, eftersom säsong 3 fortfarande är under produktion.

Vad tycker ni om serien?

Utanför mina ramar

Jag är inte tjejjig. (Stavas det verkligen med 2 j?) Inte alls. Jag är väldigt dålig på att fnissa. Mitt skratt har jämförts med det från Flin i Lejonkungen. Jag kan inte ens fejka ett gällt skrik om jag blir rädd, jag slår direkt istället. Jag skulle aldrig (i alla fall inte medvetet) kunna utnyttja min kvinnlighet för att få som jag vill. Ja ni vet, blinka med ögonen, kråma sig och fnissa. No way. Då gör jag hellre det som ska göras själv.

Men, igår vidgade jag mina vyer. Nu var det dags att plocka fram vårbenen ur garderoben av hår, och det skulle göra snabbt. Jag vågade modigt nog prova på något nytt:

Veet's Warm Wax! (går inte att lägga in någon bild)

Det låter som reklam, men det är det inte. Jag är bara supernöjd ändå! Att jag kunde bli glad över att få slita bort stora remsor med hår från min kropp trodde jag inte, men resultatet är riktigt bra. Lena ben direkt, det gör faktiskt inte särskilt ont att dra bort remsorna (jag kör mitt mantra "jag har fött barn, jag klarar allt"), och det tog inte mer än en kvart.

Det står på burken att det räcker till 2 omgångar på benen, men det räcker absolut till mer! Jag köpte min burk på Ica Maxi för ca 69 kr, och det tycker jag är väldigt överkomligt! 

Nu är det bara att dra fram alla byxor med korta ben (Ja  ni ser, jag har ingen koll på vad sånna heter ens!), för här ska solas inför sommaren! :) 

Äntligen bra kvalité på barnprogrammen! :)

dsc01954 (MMS)

Äntligen bra kvalité på barnprogrammen! :)


I augusti händer det grejer!

Det räckte liksom inte med att Harry fyller 1 år på fredag. Idag fick vi veta att han fått plats på vårt förstavalsdagis, och börjar den 18 augusti. Shit! Att fylla 1 år är stort, men att börja dagis är jättestort! Då är det inte bebis längre, då är han barn. Då ska han äta själv, leka ute, leka tillsammans med andra - vara stor! Jag tvivlar inte en sekund på att han inte kommer älska att gå på dagis. Socialare och mer nyfiken unge får man leta efter! Jag väntar fortfarande med spänning på "blyg-för-främlingar-fasen".

Supergulliga "tant Fia" ringde igår och var alldeles uppspelt! Hon hade tävlat om ett par skor till Harry från Pingpongkläder i Therese Mammablogg, och vunnit!


Jag blev såklart alldeles uppspelt och glad jag med! De är ju jättefina, och vilken snäll idé att tävla för Harry! Söta Fia!


Det är inte svårt...

... att INTE bli avundsjuk á la übervensk. J*kla gott för henne!

Härdsmälta

Idag när jag borde spruta ur mig ord och smarta idéer till uppsatsen, så är jag helt tom. Jag har fått ihop några rader text på ett par timmar, och allt jag skriver blir bara skit. Jag raderar, skriver om, raderar, skriver om och funderar. Vad är det egentligen jag vill med just den här delen av texten? Idag, när jag borde ha det svaret, så är det helt tomt. Jag har inte tid att vara helt tom. Jag blir väldigt stressad av att vara tom, samtidigt som jag vet att jag har väldigt svårt att vara kreativ på bestämda tider. Innan Harry kunde jag ju plugga vartsomhelst närsomhelst på dygnet. När det passade mig helt enkelt. Nu är det svårt att krysta fram bra saker på de de timmar jag avsätter, och sen på kvällen när han somnat, så är jag ju helt slut och orkar knappt ligga i soffan.

Nu har jag tömt lite text hit, så då kanske det kan rinna ut lite i uppsatsen också. Måste prova i alla fall. Det som väntar om jag inte ska skriva idag, är storstädning av badrummet - och då sitter jag nog hellre och känner mig tom faktiskt.

Kortsnaggad är han också förresten! När ja...

dsc01953 (MMS)

Kortsnaggad är han också förresten! När jag pluggade igår, åkte Harry och pappa hem till privatfrisören och klippte i smyg! Hem kom en stor kille som faktiskt ser ut att fylla 1 år om mindre än en vecka. Hur galet är det inte att han har hunnit med 2 hårklippningar på 1 levnadsår?? :)


Tillbaka i tandträsket

Det är gudomligt att det går en vecka mellan uppbrotten, eller vad man nu ska kalla dem. En hel vecka där han äter ordentligt, sover ordentligt och leker ordentligt. Det har ju kommit upp 3 tänder, men det är bara piggarna som kommit upp, så själva tanden är ju kvar... Förutom de 3 så känner jag 4 andra tänder som kommer se dagens ljus inom en snar framtid.

Idag fick vi ge alvedon, för smärtan var tydligen alldles för mycket för att hantera. Han grät och åt om vartannat, och fortsatte sen att gråta och pilla sig i munnen. Inte roligt för bebiHarry.

Tillökning!


Korvgrillning


Malin!

Ja, du visste nog inte vad du krävde när du sa att "jag vill att du skriver att på bloggen att jag har varit hos dig. Kanske en bild, men det ska stå att MALIN har varit hos mig idag."

Malin har varit hos mig idag! :) Inte bara hon förresten, utan Linda och Anna också. Vi har försökt ses ett tag, men sist vi kunde allihopa samtidigt så hann vi ses på Wayne's i 30 minuter. Sen kräktes Harry i sin hakklapp och magsjukan var ett faktum. Idag sågs vi här hemma, och vi satt och snackade massor i några timmar. Väldigt mysigt, och väldigt skönt. Det blir ju så mycket bebis och rutiner hela veckorna, så att få prata (ja ok, vi pratade rätt mycket bebis vi med...) fest, skola och gamla minnen gav mig helt ny energi! Linda ska ha bebis i mitten av juli, så vi pratade barnvagn, skötbord, kläder och en hel del förlossning. Malin är lite småsugen, och Anna är vettskrämd. En lagom blandning.

Som den dåliga bloggerska jag är, så tog jag ju ingen bild idag. Borde ju egentligen passat på när hemmet var städat, jag var nyduschad OCH iordninggjord! För er nyfikna, så ser tjejerna ut såhär:


Jag och Malin en svirig kväll, någon vecka innan jag insåg att det var bebbe i magen....


Anna, Jag, Malin & Linda

Vi bokade in att gå ut den 15 maj, och nu j*klar ska det bli av!!

Transkribering

Hugga! Vilket arbete! Att föra över 2 timmars intervju till text är farao inte lätt. Det har tagit mig många dagar och timmar, men äntligen är jag färdig. Nästa vecka ska jag intervjua minst en timme till, och då är det bara att börja om igen med samma sak. Det är så mycket regler också (som jag vet att jag bryter mot, oh yeah...) som jag måste fråga om, och utan svar så är det svårt att bli färdig och komma vidare.

Jag känner mig i alla fall påväg. Jag vet vad jag skriver om, är säker på att det är det här jag vill skriva om, och jag har tillräckligt med stoff att använda mig av. Here I go!

Medelhavsvärme...

... blev det istället för Arablandet. Rhodos närmare bestämt, och där sitter de just nu och äter frukost medan de inväntar ny information. Inte fy skam att avsluta 2 veckors Thailandssemester med en tur till Medelhavet! Värsta lyxen faktiskt! Just nu har de 23 grader och sol...


Störst snorbubbla vinner!! :)

dsc01946 (MMS)

Störst snorbubbla vinner!! :)


Fast i arablandet

Ni har väl inte missat det här? Det innebär att svärföräldrarna på väg hem från Thailand antagligen (vi är inte riktigt 100%) kommer att behöva stanna "ett par dagar" i Förenade Arab Emiraten (Förenat Arabland enligt Henki i smset...) Spännande för dem....

Lika som bär?


Dagens bildbomd


Datorhaveri

Ni har ju hört om lagen om all jävlighet. Så är det. Bara för att jag är superseriös och skriver arbetet ordentligt, planerar allt i minsta detalj, och har kommit en bra bit på vägen - så var mitt Officepaket(säger man så?) tvunget att krasha. Alla program och filer är plötsligt låsta, och allt jag skrivit går inte att använda. Det ligger kvar, men går inte att ändra eller kopiera. Tjihooo! :(


Det blir aldrig som man tror

För ett år sedan trodde vi att vi skulle vara med bebis just idag. Det är ju så dumt att stirra sig blind på datumet, och alla sa ju "man går oftast över med första barnet" - men Harry var så himla på gång! Han var på gång flera veckor, och bökade och tryckte och gjorde ont. Men icke. Det var ju knappt att han tog sig ut när det väl gällde!Om 10 dagar fyller han 1 år. Otroligt svårt att förstå.


Jag som tyckte att magen var så himla låg och "färdig". Den står ju rakt ut! :)

Inte så smart

Man ska tänka efter före. Det bara är så. Att gå på långpromenad i skogen med inflamerade muskelfästen i båda knäna är inte så smart. Alls. Igårkväll blev jag liggandes i soffan, för jag kunde helt enkelt inte komma upp. Idag fick jag stanna hemma och plugga, för universitetet är ju bara trappor överallt - och trappor går INTE.

Think think think!! *bankar mig på huvudet*

Galastop

Ja, så heter Ombras nya medicin. Den ska få henne att sluta vara skendräktig. Äntligen. Det är ett evigt bäddande i sofforna, hon drar konstant i kopplet på promenaden, lyssnar inte särskilt mycket över huvud taget, äter 1/8 av det hon ska äta egentligen, och står resterande tid mest och piper och flämtar. Det är ju inte bara påfrestande för oss, utan såklart mestadels för henne. Hon tror ju helt ärligt att hon har bebisar i magen... Nu ska det iallafall bli stopp på denna hysteri, och inom 4 dagar så ska beteendet vara borta. Ja tack.


Att leta godis i träd kan man göra även om man är lite extra knäpp. ♥ Här syns det ju dessutom hur smal hon är nu när hon inte äter. Nu ligger hon säkerligen på 45 kg, och målvikten är ca 51 kg... Jag pratade med veterinären igår när jag fick receptet på medicinen, och inom 2 månader så kommer vi att sterilisera henne. Äntligen.

Jag har ju aldrig riktigt berättat hur det ligger till med mig, Ombra och ägandet. En väldigt kortat version av en mycket komplicerad och ledsam historia är att mitt fodervärdsavtal visade sig vara falskt, och efter ett år av krånglande pappersarbete, så har Norska Kennelklubben nu fått in papper på att det är jag som är ägaren. Äntligen. Jag har bra och nära kontakt med hennes uppfödare, och vi har diskuterat sterilisering ett tag. Nu är det dags, och det ska bli riktigt skönt för Ombra att bli av med alla sina demoner. Kanske kan hon även börja äta ordentligt (hon har alltid krånglat med maten), och gå upp i vikt. Hoppas kan jag ju alltid!

Hört på lekplatsen:

Flicka 1 sitter i sandlådan och gör något med en docka. Jag ser inte exakt vad.
Flicka 2: Jag är egentligen inte så sugen på att ha barn, men ska vi ha ett så får det väl vara en flicka. Klipp av snoppen en bit till du.
Flicka 1 lutar sig återigen ner över dockan...

En enkel lösning på ett svårt problem? :)


Att gå i högklackat

... är fanimej en konst. En väldig special skill så att säga. Det är inte många som har den, och absolut inte jag. Sittandes på universitetet kan man skåda de mest rangliga gångstilarna, blandat med de som åtminstone försöker se ut som om de har kontroll. Mycket roande.

Ungefär som att jag skulle ha operakonsert i Globen. Jag håller mig till platta skor helt enkelt. 

Bara idag har det lilla trollet ly

0-35503cc83d13d4ec24844ecf5c4d40fb.png

Bara idag har det lilla trollet lyckats få upp 2 tänder till. Nu är vi uppe i 11 totalt, varav 3 inte är uppe helt än. Det ska inte vara roligt att vara liten jämt tydligen. . .


Idag är det ju superväder ute! Per

0-48cf4f8af524eade1320570c7b72006d.png

Idag är det ju superväder ute! Perfekt för en utefika. :)


Sjusovaren

Sitter här i soffan och trummar med fingrarna mot bordet. Harry har sovit i 2 timmar och det var helt oväntat! Jag blir ju chockad av gratis och spontan egentid... :) Jag har inte tagit mig för någonting, för jag tror ju att han ska vakna vilken sekund som helst.

/dagens mest meningslösa inlägg


Lyxfrukost! Nybakade scones med my

3254fb09fb42eb0729a6bdf30190c580.png

Lyxfrukost! Nybakade scones med mycket smör, ost och marmelad. Man måste ju fira att våren är på ingång! Senare idag ska vi till Mariebergsskogen och titta på djuren. :)


Träff på Skutberget

Fy farao vad kallt det var! Jag vet ju att det alltid blåser där ute, men idag var det ju ändå fint väder när vi gick upp. Vi klarade av lite mer än 2 timmar där ute, men sen frös vi allihop! Harry visade upp sina nya skor, och de andra bebisarna spelade lite fotboll. :)


Harry äter pinnbröd. Det var (såklart) smaskens!


U & T äter korv med bröd. (Jag sa "nu hamnar du på bloggen"...)


Samling runt bordet.


Det var jättekul att spela fotboll!


Mamma fick också vara med lite grann.


U & T är också med och spelar.

Det var väldigt trevligt, och jag hoppas vi kan göra om det igen när vädret blir lite varmare. :)

Första utepromenaden


Det var häftigt att få gå utomhus "på egen hand" igår! Han gick fram och tillbaka många gånger, och sen fick han även gå med gåvagnen en stund. Han går ganska obehindrat själv med den nu, så det är också skönt att få klara av själv.

Efter en stund gick vi till lekparken, och provade på att gunga!

Det var skräckblandad förtjusning. Fniss med en gnutta oro i, kan man säga. :) Vi gungade även på gungbrädan, och åkte snurrkopp. En mycket trevlig dag ute i det varma (15 grader!) vårvädret!

Nu ska vi snart åka ut till Skutberget och dra igång grillningen. Jag ska ta massor av bilder och slänga upp här sen.

Lite lätt manisk...

... som vanligt. Henrik sms:ade förut, och frågade vad vi gjorde. Svaret blev att "jag gör muffins, lagar mat och gör iordning på balkongen. Harry sover." Varför göra en sak i taget när man kan göra allt på en gång? :) Tyvärr så glömde jag att ta av muffinsen från plåten när de kom ur ungnen, så de blev lite torra - men lite chokladfrosting kan rädda det mesta! 

Imorgon ska vi grilla med föräldragruppen på Skutberget. Jag ser fram emot det jättemycket, och hoppas att det fina vädret håller i sig. *håll tummarna* Jag tänkte att vi förutom korv skulle göra lite pinnbröd, för det har jag i ärlighetens namn inte ätit på år och dagar. Det tror jag att min käre slasktratt till son också kommer uppskatta!





Enda nackdelen med att hasa sig lä

0-3785a5f488ea38e10c4c24383cbdbe23.png

Enda nackdelen med att hasa sig längs golvet är att saker liksom fastnar längs vägen... :)


Hästen från ljuva 80-talet håller

33f224a8547161e6a85f24a0a0434e96.png

Hästen från ljuva 80-talet håller än!


Kejsarens nya skor

I och med det spirande vårvädret (om jag säger/skriver det så kanske det blir sanning...) så har Harry fått sina första skor. Här ska ut och promeneras! Så länge han får hålla oss i händerna, eller ta sällskap med gåvagnen så går det faktiskt riktigt fort. Han är stabil, och har balans. Inte konstigt med alla muskler som finns i den lilla kroppen!

Det blev nästan ett par sådana här, med skillnaden att de var i blå och ljusgrön. Satt som ett smäck, och han blev väldigt stolt! Bild på detta kommer inom kort! Hur häftigt är det inte att få sina första skor? ♥

Förutom att gå-utvecklingen går väldigt fort, så har han senaste veckan också börjat vinka och dansa. Bara sådär. Det är inget vi försökt lära honom, utan helt plötsligt så satt han där på golvet och diggade till Rolandz(!). När jag skulle gå till skolan igår, så sa jag hejdå som vanligt och skulle precis vända mig om - men då satte han upp handen och vinkade till mig. Det där är väldigt spännande tycker jag! Hur kommer det sig att de kan vissa saker i vissa åldrar? Visst benämns 1-årsåldern som "trix-åldern" för att de är väldigt mottagliga, men ändå! Att (i princip) alla barn inom en viss ålder gör samma saker, gör mig riktigt nyfiken. Nu spårade jag nästan iväg lite där (sitter ju i skolan och skriver på uppsatsen), så jag avslutar här. Blir bäst så!

Tjipp tjipp!

Det här är vad som händer hemma ho

23472219c5584762887625a071dd69af.png

Det här är vad som händer hemma hos oss den här veckan. Harry är med sin mormor, medan hans föräldrar jobbar. Eller ja, jag pluggar ju, men det är nästan samma sak. Jag hinner inte blogga, men har egentligen massor att berätta. Jag ska ta mig tid imorn, ok?


Igår,tidig morgon,sovrummet,Bolibo

0-30a80d31c34b47d0ea0dd18202d2139b.png

Igår,tidig morgon,sovrummet,Bolibompa med program om höns på tv. Då är till och med katten intresserad!


Sista dagen i friheten

Imorgon börjar allvaret. Imorgon börjar examensarbetet. Iiik. Visst, jag är dunderseriös som vanligt, och har förberett det mesta - men ändå så känns det lite nervöst. Kommer jag hinna färdigt? Kommer jag bli godkänd? Bäst att lägga ett block bredvid sängen ikväll, så att jag kan skriva ner alla konstiga saker som jag kommer komma på att jag glömt. Oj, vilken lång mening.

Jag måste också gå tillbaka till det akademiska språket. Det har varit mycket slappt bloggspråk på senaste, så det gäller att tänka om. Applicerbart. Fruktbart. Socialkonstruktivistiskt. Inlärningsmiljö. Utvecklingszoner. Vygotskij. Läroplaner. Källkritik. Metod. Syfte. Didaktiskt.

Tänka om helt enkelt. Väldigt jobbigt. Väldigt spännande. Väldigt "färdig lärare" efter det här.  Lite skrämmande faktiskt.

Ikväll blir det "All about Steve". Den släpps på DVD på onsdag (7/4), så då är det bra att ha sett den.
Taglinen för filmen är "Vad händer när tjejen från The Proposal träffar killen från The Hangover?"...

Jag tror att den är totalt värdelös, och väldigt fånig. :)


Betyget?



3 tårdroppar av 5 möjliga.

Allt för min syster

Näe, någon storsnyftare var det inte. Mest för att jag kände att det var otroligt jobbigt med tanken på att de skaffade Anna bara för att rädda systern Kate. Min starka åsikt är att det aldrig är rätt att "producera" ett barn för ett syfte. Med det menar jag inte IVF och liknande, utan som filmens exempel; en organdonator. De påverkar cellerna så att de har rätt egenskaper för att kunna rädda systern. Mycket upprörande.  

Cameron Diaz är inte övertygande i sin roll som vakande och oroad mamma. Det räcker inte att ha henne osminkad, när hon har samma kofta och jeans nerstoppade i UGG's(!) hela filmen. Hon ser ut som på alla papparazzibilderna vi ser i skvallertidningarna, och jag köper det inte tyvärr.

Slutet med upplösningen var ju absolut bäst, och där kom det några tårar. Det är en sevärd film, för den griper tag i de innersta moralsträngarna och får tittaren att fundera. Jag gillar filmer som berör på djupet. Påverkar tittaren. Skapar nya känslor.

Se den.
  

Allt för min syster


... fick det bli ikväll. Storsnyftare säkerligen, men jag lite spänningar att släppa loss, så varför inte. Ensam hemma är jag också. Öl-änka.

Jag hade med kameran till mina föräldrar, där jag och Harry spenderat hela långfredagen, men det blev aldrig några bilder. Vi har nämligen bara ätit, ätit lite till, tagit två sköna långpromenader, och sen ätit lite till. Imorgon ska vi hem till J & J och äta. Får se om jag lyckats bli hungrig tills dess. 

Annars firar jag påsk med att hyra ut film. Som chefen sa "det kommer en påsk nästa år också", så då var det väl bara att hoppa in och jobba. 

See ya!


Mrs Handy Man har varit framme ige

0-3253f6e9f971262408e8b4bb4759abb4.png

Mrs Handy Man har varit framme igen. Hemma hos oss är det jag som står för snickeriet, och dagens projekt var grinden i hallen. Några hål på fel ställe blev det, men nu sitter den som gjutet. Good job!


Det är lite mysigt att sitta i bil

0-1e3790f2e474c119e128aa8f0b3847ce.png

Det är lite mysigt att sitta i bilen och vänta när det regnar. Smattret mot biltaket är lugnande tycker jag. Påminner om plåttaket över köket i sommarstugan. . . *drömmer mig bort*


Först är han...

...lite sur. Sen är han lite glad. Sen är han lite sur igen. Ingen feber i alla fall, men humöret visar ju hur frustrerande det måste vara att få en miljon tänder samtidigt.

Senaste veckan i bilder:


När han inte surar, så skuttar han omkring på rumpan. Det får bli IKEA idag, för inköp av grind, petskydd med mera. Vi skulle behöva en grind framför tevemöbeln också:


Kycklingarna som jag och Harry

0-3ceb26f4f13c80c671a4d56380ccc454.png

Kycklingarna som jag och Harry pysslade ihop igår på Öppna Förskolan. Harry målade den ena, och bestämde färgen på fjädrarna. Jag tycker de ser ut som en mamma- och en pappakyckling, där den skelögda med liten näbb utan tvekan är pappan! :) Söta!


Finn en miljon fel! Inte ok. . .

5e2d8ee5048835615614bc823b372d79.png

Finn en miljon fel! Inte ok. . .


RSS 2.0