Samarbete

Tydligt exempel på hur vi arbetar tillsammans, jag och min son:

Jag är superfokuserad och vill att resultatet ska bli überbra. Harry däremot, hjälper till genom att äta upp dekorationen med god aptit. Perfekt! ;)

Favoritkläder just nu:

'
Pepparkaksburk som hatt, och de fodrade gummistövlarna (på fel fot). Redo för allt! ♥

P.S Kommer väl få stryk om sisådär 15 år för att jag la ut sådana här bilder på Internet... He he... ;)

Turbobitchen

Det är inte kul att behöva ringa till Henki och säga att han måste komma hem direkt efter jobbet. Gubbstrutten är ju fortfarande provanställd, och de har riktigt mycket att göra på jobbet just nu - så att behöva säga att han inte kan jobba över som planerat är ingen höjdare. Men vad farao ska man göra?

Idag har jag haft sammandragningar hela dagen till och från, och utan att jag gjort något annat än att sitta i soffan/gå på toa/laga lunch/sitta i soffan igen... De ger sig inte, och jag börjar känna mig lite sliten. Lillebror härjar som den värsta gymnasten där inne dessutom, och använder mina höftben som språngbrädor. Aj helt enkelt. Att dessutom roa den lille terroristen i 5 timmar, laga mellis, mat och lägga honom känns som en omöjlighet - därav samtalet.

Jag är inte nöjd med den här känslan av att inte klara av något själv. Att gå från att vara väldigt stark ensam till att behöva hjälp med allt (vissa kvällar får jag knappt av mig kläderna själv pga ryggont) är inte direkt peppande.

Gnäääääälll...... :(

Det fina med en grön vinter...

...är att det fortfarande bara är att släppa ut hunden via verandan för att rasta sig själv i trädgården. Jo, hunden är stor - men trädgården är större, och tillåter många varv av hysteriskt "jag-måste-bajsa-springande" innan hon kommer in och äter sin frukost. Superskönt! När snön kommer sen så får det bli promenad, men det är då. Långt från nu... :)

Pepparkaksöverdos :)

Idag har vi hängt med våra familjer - perfekt mys på första advent! ♥ Vi började med att tända första ljuset här hemma till frukost, och Harry blev arg för att jag bara tände ETT ljus! "Mamma, ett till!" ropade han ilsket... :)

Kusinerna Bus :)

Pepparkaksbak med farmor

Igår hade vi vårt årliga pepparkaksbak med hela min familj här hemma hos oss. Vi drack glögg, åt lussekatter och avslutade sen med hockey framför brasan i källaren. Idag kom mamma och pappa igen för att hjälpa till att bygga ihop pepparkakshuset:

Lite snett och så men vilket hus är inte det? ;)


Hackkorv is to blame...

...för magsjukeindicierna. Inget annat. Stackars farfar (Harrys alltså) hade också varit kass i kistan av korvskrället, så det var ju bra. Ja, ni fattar hur jag menar. ;)

Idag har vi roat oss här hemma bäst vi kunnat. Jag har verkligen känt av hur illa min rygg mår (efter några veckor hemma börjar man liksom fundera på om man verkligen mår så himla dåligt) och hur trött och grinig jag är i den här graviditeten. Sen är den lille terroristen just nu inne i en extrem terroristperiod, där han sparkas, står på mig när jag ligger i soffan, och beter sig som en mask i alla andra kravsituationer. Lovely... Var halvt gråtfärdig när Henki äntligen kom hem och tog honom med sig till farmor och farfar en stund - men när de varit borta någon timme så satt jag i alla fall där och längtade ihjäl mig och byggde upp en ork att natta honom med extra mycket gos. Underbart det där faktiskt! Lite egentid är allt som behövs för att ladda om batterierna och ställa om huvudet.

Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Idag har vi bakat chokladbollar (jag bakade medan Harry åt upp nästan allt pärlsocker...) så imorgon får det nog bli lite pyssel istället. Behöver ut i skogen och hämta lite mossa och granris inför adventspiff!


Grankrans
En sån här kan ju inte vara helt omöjlig att få ihop... :)

Då var det dags...

Jag satt i bilen och var på väg att hämta Harry från förskolan, när de ringde och berättade att han varit dålig i magen hela dagen och var lite blek.... F*n    f*n    f*n... Han somnade i bilen hem, så jag la honom i sin säng när vi kom in - och nu har han sovit i snart 2½ timme! Något som inte är som det ska alltså... Vi blir ju automatisk hemma tills på torsdag så att han inte smittar, och jag hoppas att vi andra inte åker på något. Hade ju magsjuka med Harry i magen i vecka 38 (tror jag) och jag nådde knappt fram till spyhinken! :/

Håll tummarna för oss... :)

Hälsning från källartrappen

Ja, här sitter jag och surfar och väntar på att 30 minuter ska slinka förbi. Såhär snygg är jag dessutom:
Nu ska barret bli mörkbrunt - och utan de grå vikarna fram i pannan. Go away.... ;)

Vecka 32

Du är i vecka 32.
Du har gått
31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i
8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester
tre.
Du har
62 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.



Glad, trött och randig tjockis :)


Sjukskrivningen har gjort susen för mina sovproblem - men för varje vecka som går blir foglossningen bara värre. Idag tog jag, Harry och Ombra en kort skogspromenad (och med kort menar jag KORT! 500 meter i en cirkel i skogen...) och den slingan brukar gå bra att gå. Men, idag bestämde sig plötsligt Harry för att han inte ville gå hem. Ingen glass, gunga, bulle eller film i världen kunde locka hem honom - så jag fick bära hem honom skrikandes. 250 meter bar jag honom. Högst. Det räckte för att jag ska vara soffliggande resten av kvällen, och antagligen hela dagen imorgon också. Fy fan vad jag är trött på det här! Ge mig en trasig snippa som inte går att sitta på, avslag och söndertuttade bröstvårtor. Ge tillbaka mina sömnlösa nätter - men ta för sjutton bort den här vidriga smärtan i ryggen! Jag är galet trött på den här tjocka kroppen som inte orkar eller fungerar.

Men annars är allt "bra"... :) Jag längtar efter lillebror och även om han har taskig tajming och oftast sparkar och bökar när jag minst behöver det, så blir jag lika ängslig så fort han är lugn där inne. ♥

Jag har ansökt om gravidpenning, men ska ändå besöka läkaren i slutet av veckan för att diskutera vidare sjukskrivning. Hur som helst så kan jag inte jobba med den här ryggen, så det får lösa sig på något sätt...

"Vi ska faktiskt ut idag..."

..."min lilla mycoplasma och jag! Alla hundra bakterierna i näsan och lungornaaaaa!"

Klart att man ska passa på att dra på sig den årliga förkylningen. Den som drabbat så många att de till och med skriver om det i tidningen! Förkylning, huvudvärk och hosta som kan leda till lunginflammation - skönt! ;) Henki var däckad under veckan, och mitt kom igår när jag satt på bio:

Breaking Dawn var ju fantastiskt bra (även om vissa delar tyvärr kändes överdrivna, dåligt filmade och fåniga) och jag vill se den igen - och igen och igen och igen!

Idag kände jag dock att jag inte klarar av att sitta hemma, trots lite sjukdom. Hänger ju hemma i soffan hela veckorna, så på helgen måste jag få komma ut! Henki var tvungen att mecka, och att ensam underhålla den lille terroristen är inte bara... Vi tog ett besök på stan, där vi shoppade lite tillsammans med mormor och morfar. Under det obligatoriska fikat berättade jag vårat senaste namnförslag på lillebror - mamma snyftade till och med lite - och det var skönt att de tyckte att det var mer än ok! :) Lillebror fick dessutom en ny åkpåse, Harry fick en ny pyjamas och kofta, jag fick en hårfärg och ett nytt dammsugarmunstycke! :) Det behövs inte mer för att göra mig glad!

En 6-årig relation är över...

...och jag tackar som ödmjukast för allt du hjälp mig med. Tänk vad fint vi har gjort det ihop!
Mitt dammsugarmunstycke (i ungefär den här modellen) införskaffades av min bror på ett besök på Ullared för många många år sedan, och jag har älskat det sen dess! ;) Jag hoppas intensivt att det finns att köpa för samma resonliga peng här i närheten (typ Coop kanske, de har ju mycket underligt i sitt sortiment) för annars förstår jag inte hur man får rent!
Sådana här vidriga, gamla modeller tar sig inte in under en enda av Harrys byråer, och är dessutom försedd med en metallplatta på undersidan(!) som gör våld mot alla våra nya golv. Usch!
*Ja, jag skriver ett långt inlägg om dammsugarmunstycken... Ni förstår hur långt ner i träsket man hamnar efter några veckor hemma. Allt som innebär en förändring i rutinen är en händelse med stort H. Hjälp mig! ;)

Gubben är hemma och är sjuk, och då är det...

Gubben är hemma och är sjuk, och då är det bara att ligga i sängen och se på film som gäller. Därför är det noll bloggning från mig just nu, för han släpper inte taget om datorn! :) Imorgon vankas det tjejfika här hos oss, och sen åker vi på bio - Breaking Dawn! På lördag ska vi en tur till stan med mormor för att handla åkpåse till lillebror!


2½-årskontroll på favoriten...

...BVC (haa haa) hade vi i fredags. Harry var hemma från förskolan och var förkyld, men jag kände att han ändå var tillräckligt pigg för att inte behöva boka om tiden - och jo då. Det var som att jag hade stoppat i honom knark innan vi gick in, för väl därinne sprang han runt och drog i allt, hoppade från pallen, kröp in och fastnade under stolen, och kastade en boll omkring sig... "Kan han sitta still en längre stund?" frågade sköterskan lite fasat, och jag fick intyga att det här tempot INTE hör till hans normala sätt. Såklart. Tack för den Harry! ;)

Ok... Det KAN vara härjigt hemma också, men bara ihop med bästisen A (här hemma hos henne) ;)

Harry är nu 92 cm lång och väger 16,1 kg. Han kunde härma sköterskan perfekt med att ställa sig intill väggen och bli mätt, och tyckte det var jättespännande med siffrorna på väggen. Han är ju pigg, glad och nyfiken på allt just nu! Vi fick hjälp med hans eksem, och fick även hostmedicin utskriven inför kommande förkylningsastmaattacker (allt är ju i glasflaska, och glasflaska + stengolv är ingen bra kombination...).

2½-årskontrollen är ju också en språkscreening, där man får ange hur många ord de kan och så vidare. Harry pratar ju väldigt mycket nu, men har problem med språkljuden. Just nu heter allt som man ber honom att upprepa eller namnge "kiko"(vilket för mig kommer hälften från att han inte orkar anstränga sig och tycker att vi tjatar, och hälften från att han faktiskt inte får fram rätt ljud och därför kör på ett som han vet), eller som en annan dag när jag bad honom att säga keso och han svarar "ba". Vi fick därför remiss till både hörselvården och logoped, vilket är standard när de halkar efter lite. Harry hade ju mycket problem med öronen under sitt första levnadsår, och exempelvis trånga hörselgångar kan vara en stor bidragande orsak till sånt språk som Harry har. Barn är också experter på att "dölja" sådana här problem, så även om jag inte upplever att han hör dåligt generellt, så kan han faktiskt göra det men anpassa sig såpass efter omgivningen att det inte märks. Lurigt det där faktiskt.

Men, han kunde säga nästan alla de ord hon frågade efter (bil, bebis, hund osv) och jag vet att han har de andra i sin ordförståelse men kan inte säga dem, till exempel fat och mugg. Han kunde också följa hennes instruktioner i flera steg och gör sig förstådd på förskolan. Han har ett stort ordförråd och väldigt bra ordförståelse, och kan dessutom använda lite teckenspråk istället för att säga orden - hejja förskolan! Mjölk gör man såhär smart - och det kan Harry!

Sköterskan tyckte inte att vi behövde vara oroliga för hans språkutveckling rent generellt, för när vi var där i våras så kunde han knappt 7 ord - och nu använder han långt över 50 och sätter ihop dem till 4-ordsmeningar. Det är väldigt mycket på kort tid! :) Jag känner dock att när han vid årsskiftet går ner till 15 timmar på förskolan, så ska jag istället ansöka om utökad tid till ca 20-25 timmar i veckan. Han behöver den stimulansen i språket, och den kan jag inte ge honom hemma på egen hand (mest för att allt jag föreslår just nu är "nee mamma").

Idag kommer nya familjemedlemmen!

Efter att ha haft vår Maverick ute på annons i nästan ett helt år, så fick vi till slut den osäljbara bilen såld i helgen. De ringde, kom och tittade och tog den med sig hem direkt. Pang! Bom! Vår sorts affär!

Nya vrålåket skulle varit färdig redan igår, men varför göra som man lovat liksom? Den här är sprillans ny (de hade Ford-dagar och "reade" ut ett exemplar som vi fick till riktigt bra pris!), och därför behövde Helmia tydligen nästan 3 veckor på sig att INTE hinna plocka ur airbagen fram. Hur svårt kan det vara? ;) Vi måste ju ha två bilar när vi bor här ute, så airbagen får vänta. Det är ju ändå 10 veckor kvar tills lillebror kommer *förhoppningsvis*.


En sån här tjusig är det, fast i kombimodell såklart. Hur skulle vi annars få plats med både barnvagn och hundmonster bak? ;)

Bullfika med varm choklad ;) Perfekt melli...

camera_c360_2011 (MMS)

Bullfika med varm choklad ;) Perfekt mellis att mysa med inne i det här vädret, och dagens eftermiddagsfilm består av "Mamma Mu och Kråkan". Kan nästan inte bli bättre! :)


Djup koncentration...

Roligast just nu är att pärla, eller ja - plocka med pärlorna i alla fall! Efter det här tog pysselmamma fram ett resårband och så började vi pärla ett armband, och det gick i rasande fart! Hejja pysselHarry! :)

Sjukskrivning

Jodå. I 3 veckor framöver så ska jag få varva ner och ladda upp kroppen igen. Inte göra hastiga och tunga lyft, inte behöva oroa mig för hur morgondagen ska bli på jobbet, eller behöva stressa mig igenom dagen och krascha i soffan när jag kommer hem. Pust... Skönt!

Det är fruktansvärt ovant att varva ner däremot. Vad ska jag hitta på nu? Sticka? :)

"Nee mama. TUTA!"

Det här är en mening som brukas ofta av den lille terroristen. Gärna med tung betoning på TUTA med en ilsken min och en extra rynka mellan ögonbrynen. "Nej mamma. Sluta!" kan han slänga in lite här och var, inte bara när jag är extra jobbig. :) Ska vi läsa en bok? Nee mama. TUTA! Nu är det snart dags att sova. Nee mama. TUTA!

För några veckor sedan lärde han sig det magiska ordet "min". Eftersom han alltid säger allt dubbelt (bil är bibi till exempel) så blev ju även detta "minmin". Allt är "Harry minmin", även om han är duktig och delar med sig till slut.

Det är lurigt hur allt hänger ihop det där. Nu är han så tydligt inne i vad som så vackert kallas den "anala fasen" av livet. Förut var det ju den "orala fasen", då allt ska upplevas och undersökas med munnen. Nu handlar det istället om ägande - att något kan vara mitt och min möjlighet att behålla eller ge bort. Det är också nu vi föräldrar sliter vårt hår med potträningen, för helt plötsligt så inser de små terroristerna att de inte alls behöver bajsa eller kissa på pottan/toaletten om de inte vill. Man kan nämligen hålla sig istället. Oh dear... Med Harry blev detta väldigt tydligt, för ordet "min" kom och någon vecka senare så började han helt plötsligt smyga iväg för att bajsa i blöjan (från att stolt komma och deklarera att han poopat. Pappas fina ordval...) eller att helt vägra allt på pottan. Klart roligare att behålla saker, än att ge bort dem helt enkelt!

Underbart, eller vad säger ni andra 2½-årsföräldrar? :)
De är så söta när de sover...

"Jag fattar inte..."

...hör jag om och om igen inne från badrummet. Hantverkarna är här och fixar vårt trasiga avlopp, och det verkar gå sådär... Innan vi gjöt in golvvärme i nya badrummet så var en firma här och la helt nya avloppsrör, och någonstans på vägen (oklart vem av oss som gjort fel) så blev det någon vajsing. Vatten har ju en härlig förmåga att vandra hej vilt, och när allt smältvatten rann ner i avluftningsröret från taket under våren (som det ska göra), så kom det plötsligt ut i taket i källaren istället för att rinna vidare i avloppsrören... Eh...

Så, nu är de här och relinear röret (sätter ett nytt rör innuti det gamla) för att se till att det inte ska finnas några eventuella glipor eller sprickor, men jag får väl snart gå och höra med dem hur det går - fast jag vill helst inte. Från hantverkare vill man bara höra "det här går jättebra, och det kommer att kosta alldeles gratis!"

(Nu kom det ett "jävlar" därutifrån också....)

Men varför är jag hemma såhär mitt på dagen förresten? Jo. Mitt jobb och min kropp går inte ihop längre, och som jag skrev häromdagen så är det pensionärstempo som gäller - vilket inte fungerar på jobbet. Imorgon har jag tid hos en läkare, och sen får vi se om det att bli hemma, jobba mindre eller försöka jobba ändå. Man vet ju aldrig riktigt hur det blir det där...

Nu ska jag och mina myrsteg ut med hunden. Hej och hå. Jag får passa på nu när Harry är på förskolan, för annars måste jag dra med mig vagnen också, och det går inte. Istället för min vanliga umpabumpa-musik har jag lagt in Camilla Läckbergs bok "Änglamakerskan", och förhoppningsvis ska jag kunna hålla pensionärstempo den hela kilometern jag har planerat att ta mig runt.

Det är tur att det är någon i familjen som...

camera_c360_2011 (MMS)

Det är tur att det är någon i familjen som gillar att diska!


Jag och pensionärerna...

...har ungefär samma tempo nuförtiden. Underbart! :D Idag samlade jag ihop orken och tog med mig Harry ner till stan. Först besökte vi min farmor och farfars grav, där vi tände ljus tillsammans med mamma och pappa. De hade ställt upp gravljus längs hela grusgången, och Harry ville att vi skulle räkna alla när vi gick där... :)

Väl nere på stan ville mormor köpa ett par vinterskor åt Harry (och jag tackar och tar emot). På Skopunkten blev det ett par sådana här (inte exakt dessa, de vi köpte fanns inte med på hemsidan):

Trots många sittpauser och snigeltempo så fick jag riktigt ont i ryggen, och hade sammandragningar titt som tätt - så just nu mår min kropp bäst av att verkligen bara ta det lugnt!

Nu ser jag fram emot "Så mycket bättre" ikväll!

Buzzadorkampanj: OBH Nordica Wellnes

Detta ingick i mitt spa-paket som jag fick köpa för ett otroligt rabatterat pris: Shiatsu-massagedyna, Wet & Dry minimassage, spa-light (att sätta i badkaret som mysbelysning) och en Kimaya Body & Soul (spikmatta eller vad det kallas...)

Jag har själv provat allt utom spikmattan, och det är ett trevligt spa-paket. Just nu passar det inte mig personligen eftersom jag är gravid och får massiva sammandragningar av den här sortens massage, men jag ser fram emot att använda det om några månader när ryggen och kroppen är trött efter bebisbärande och dålig sömn!

Syster provar massagedynan, och ger betyget "skönt, men lite väl hårt!"

Paus

Just nu har jag satt livet på paus i tre dagar. Igår vaknade jag med ruggigt ryggont, och när jag pratade med min barnmorska så kom vi fram till att jag behöver vara hemma några dagar och varva ner. Jag sover så otroligt dåligt på nätterna, högst 2-3 timmar per natt, och eftersom jag jobbar i ett högt tempo under dagarna så märks det av i kroppen. Jag har mycket sammandragningar som gör riktigt ont, och då är det bara att ta det lugnt som gäller.

Så det är det jag gör nu. Harry är hos mormor som har höstlov. Hunden är hos brorsan, och här är jag - alldeles ensam. Lite skönt, men också otroligt ovant att det är bara jag hemma. Tur att Harry kommer hem i eftermiddag!

Det bästa med att ha beordrad soffvila är att man får se på film (och äta godis!). Idag såg jag denna:
En mysig men ändå allvarlig kärleksfilm som förvånade mig. Kommer snart på DVD, så hyr den då!

RSS 2.0