Like it or leave it

(Nej snälla gör inte det!)

Jag är alltid lika imponerad över att det finns folk som läser min blogg. MIN blogg om MITT liv. Det är ju ingen sån där blogg som har en nisch, typ mode eller inredning, utan den handlar om MIG. Nuförtiden innebär ju mig mest Harry, men det är ju fortfarande mig i bakgrunden. Jag fick en så otroligt söt kommentar på FB idag:

”Vill bara säga att jag läser din blogg då å då och under tiden jag läser kommer jag på mig själv att sitta å le. Även om du ibland skriver om sömnlösa nätter, mat överallt på en bebis mm så får jag en fin känsla i kroppen av att vara mammaledig är en underbar upplevelse. Dina ord fångar en verkligen!”


Då blir man ju lycklig! Jag förstår ju inte riktigt läsvärdet i vår till synes enkla vardag, men samtidigt så sitter jag ju själv och läser ett flertal mammabloggar varje dag och de hndlar ju också om ”vad vi har gjort idag”. Min blogg är mitt utlopp, annars ligger bara allt och maler i huvudet på mig. Dagbok är alldeles för old-school och det tar alldeles för lång tid att få ner tankarna på papper.

Tack ni som läser i alla fall (kontentan av tidigare pladder!), det värmer att ni gillar bloggen!

Idag har vi tagit ytterligare ett stort steg i utvecklingen. Vi har gått från smakportioner av gröt till normalportioner! Yey! J Att mata honom själv är ju alltid en utmaning, och nu med tanden så kommer ju oftast hela skedens innehåll ut igen strax efter avlämning… En sked gröt blir till 3, så ni inser hur lång tid det tar. Idag var det heller inte min vanliga bebis som jag matade, utan Mr Fjant. Han åt gröten, sen log han ett stort leende mot mig, blinkade sådär charmigt med ögonen – och gurglade ut allt igen. Jag försökte några gånger att inte gå på den inviten, men hur kan man neka det vackraste som finns? J I’m a sucker for my baby! När jag väl log tillbaka så var det ju kört. Varje sked efterföljdes av ett leende och ett grötgurgel. Imorgon är Henki hemma och hjälper till. Då kanske han kan vara lite strängare. Eller nåt. ♥


Socialträning :)

Idag har vi varit på öppna förskolan för första gången! Det var som mest 8 barn där samtidigt, och Harry var yngst. De andra kunde krypa, sitta, gå och vara jättebusiga - men "lille" Harry fick snällt sitta lutad mot mamma. Det är en ganska tråkig och jobbig period (för oss båda) nu när han varken ligger på magen, kryper eller sitter. Men - besöket gick över förväntan. Han tyckte inte att de andra barnen var läskiga monster, han kunde amma med allt "stojjet" i bakgrunden, och han log till och med mot en annan mamma! ♥ Vi passade på att göra hand- och fotavtryck i gips också - allt för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen! :) Nu sover han som en stock i barnvagnen. Det var spännande att få träffa nya bebisar och mammor, och det är alltid kul att se hur alla andra gör. De andra som var där verkade sådär skönt avslappnade i sin mammaroll de också (jag är ju inte direkt den som hetsar upp mig i första taget) och det passar mig. Det här får det bli mer av! :)


Vem har blåast ögon? Mammas älskling!! ♥

Al Dente

Tanden har kommit upp en halv millimeter till, och Harry har jättesvårt att koncentrera sig på att äta. Tungan kommer ju emot tanden hela tiden och då kommer han av sig. Jättespännande!

När man är sådär liten så är det ju så mycket som är nytt och för allra första gången:

Nya saker: En hoppgunga, som trots den dystra uppsynen var mycket uppskattad! Idag har vi även köpt en overall till vintern. En brun från FIX (Lindex) fick det bli.


Nya upplevelser: Myggbett! (Det enorma på kinden...) Vi har även varit på hundutställning:

Ombra var supernöjd över att inte behöva springa runt och fjanta i ringen, men jag blev lite sugen igen. Nästa år kanske? :)

Måste bara visa den här goa mössan vi köpte på Kalikå. Den har ju Shrek-öron! Varför Harry ser så mordisk ut i blicken förstår jag inte... :)


Imorgon tänker jag gå till öppna förskolan för första gången. Jag tänkte gå dit förra måndagen, men då blev jag ju sjuk. Det är dags att bli lite social! Mammagruppen har ju varit en total besvikelse eftersom vi aldrig träffas, och när man försöker få ihop något är det ingen som kan. Det är dock en väldigt mysig grupp, och vi är i nästan samma ålder allihop, så får vi väl ihop det så tror jag att det skulle bli jättebra. Jag funderar lite på att byta till en grupp här uppe på Rud, så kan man ju åtminstone träffas och promenera. Den gruppen vi är med i nu är baserad på vår förra adress, så vi bor ju inte i närheten av varandra längre.... Jag får se hur det blir...

P.S Al dente översätts "för tanden"... :) D.S

Harry har en ny snutte. Den känns

0-2800ac2fd3761ceac270b98070d9e643.png

Harry har en ny snutte. Den känns som mamma, luktar som mamma - och ÄR faktiskt mamma :) Att min arm är helt bortdomnad är helt ovidkommande! Man får offra sig för sina barn :)


En smygare

Den är inte riktigt här än, men man kan ana den. Liten, vass och naggande nära att komma upp. Bebisen har varit extremt varm, grinig och allmänt ojämn i magen, och vips - så stack en liten tand upp! Alldeles ensam där nere i underkäken! ♥ Ni som vet, hur lång tid brukar det ta innan den är fullt framme? Kommer se sjukt kul ut på dopkorten om han inte hinner få en till tills dess. :)

Ja för det blir ju dop förresten. Det är ju alltid samma visa så fort man ska göra något kollektivt med min släkt och våra vänner - man blir hur många som helst. Denna gång har vi därför bara bjudit de allra närmaste, både ur social- och geografisk synpunkt. Jag har gjort dopkortet själv (och är galet nöjd med det), och kommer lägga ut så ni får se när de är skickade. Tillbaka till just DOP-orsaken. Skulle vi ha namnfest utan gud och allt sånt där, så måste man hyra lokal, och en lokal som fortfarande inhyser "de närmaste" skulle kosta alldeles för mycket. Det drog helt enkelt i snåltarmen, och kyrkan är gratis. Att gud kommer på köpet får väl ingå i den schyssta dealen. Ateist - javisst!


Kvinnligt och manligt

Jo men vi är rätt stereotypa här hemma tyvärr. Jag städar, tvättar och har för det mesta hand om bebisen. Henrik betalar räkningarna, lagar en del av maten och slappar på soffan. Yes! Ikväll blev det dock sådär så att jag är tvungen att vara både den hjälplösa och den händiga nästan samtidigt.

Händelse: Vatten över hela badrumsgolvet...
Lösning: Jag ringer J som är vår handyman när det gäller vitvaror.
Jag - Hjälp! Jag har vatten i hela badrummet!! *efterföljt av pipigt skratt*
Vi pratar lite fram och tillbaka om slangar, filter och olika program på tvättmaskinen. Jag fattar ju faktiskt ingenting om tvättmaskiner, så att jag låter helt blåst kommer naturligt. Vi fattar inte hur vattnet kan komma underifrån maskinen... Till slut så lutar jag mig över tvättmaskinen - och inser att en slangen från tvättmaskinen ner i golvet har lossnat...
Jag - Men oj! Slangen på baksidan har liksom lossnat! Som att ringa tevekillen och inse att sladden inte är i typ! *'ännu mera dumt skratt*
Han
- Ja, men det var väl tur att den inte var trasig iallafall! *känner sig stolt över att ha hjälpt till*
Han
- Be Henrik tejpa ihop slangen sen när han kommer hem så kan du tvätta vidare då!
Jag - Ja det ska jag göra! Tack för hjälpen - verkligen! *smeker hans ego*

Men usch vad äckligt gullipluttigt det lät! Vart kom det ifrån? Och varför ska jag be Henrik tejpa slangen? Jag har inte tid att vänta med tvätten ett halvår... Jag fick helt enkelt leta reda på tejpen som låg i verktygslådan och fixa det själv. Piece of cake! Det är jag som är händig här hemma förresten. Spikar ihop saker, lagar, fixar och ser till att saker händer. Nu är tvätten inte bara ren, utan även golvet i badrummet. Kvinnor kan! :)

Jag kan även mata min bebis med gröt alldeles själv! ♥

Är det därför vissa matar sina bebisar nakna? För att det blir mat överallt? :)


Och i söndags var det ju...


Kräftskiva - igen - igen!

Gör vi inget annat än att åka omkring och äter kräftor? Nej det känns inte som det! :)

Jag orkar inte förklara att vi åkte minibuss dit (eftersom vi alltid är så himla många), att vi fick världens finaste hus att bo i, att det faktiskt var en lågmäld kräftis i år, eller att det var riktigt skönt att komma hem... :) Nu blir det inga mer kräftor förrän den 11 september.

Här är helgen i bilder!

                       


Hello! My name is Butter. Mr Butter... :)


Vem blev sjuk efter helgens bravad

0-3296e66f538045f993dc98bee99a2676.png

Vem blev sjuk efter helgens bravader? Inte pojkarna, utan jag. . . Halsont, huvudet känns som en stenhård ballong och magen är. . . ur funktion. . . :( Nu ser vi på Ice Age 3 och kurerar mig.


Det är ju tur att somliga kan somn

73ddf56a0cb62431850b587d6b6ed03f.png

Det är ju tur att somliga kan somna hur som helst :) Nu är vi påväg hem efter en mycket lågmäld kräfskiva igårkväll. Inga större skandaler, och Harry skötte sig exemplariskt som vanligt. Bilder kommer ikväll eller imorn!


Kräftskiva - igen!

Nu åker vi snart till Torshälla på kräftskiva med min pappas släkt! Det ska bli riktigt kul, för vi har inte setts allihop sen i januari:) Den här gången ska Ombra få följa med också! ♥

See ya! (Det blir nog något mobil-inlägg senare...)


Det ÄR en hund - jag lovar :) Om h

40f1fefdec311c1f7af62f84f0671b93.png

Det ÄR en hund - jag lovar :) Om hon har några ben i kroppen låter jag vara osagt!


Just my luck!

Ibland ska man ha tur! Vi missade spöregnet med ca 5 minuter :) Det blev en långpromenad med hunden idag, och eftersom hon slutat löpa (yey!!) så fick hon vara lös. Det blev ett litet ryck ut i skogen, men sen var hon tillbaka och gick runt oss hela tiden. Det blir mer och mer mogen dam efter varje löp, och jag blir mer och mer nöjd :) ♥

Och där vaknade bebisen... Hur kommer det sig att han alltid vaknar när man bloggar??

Finns det något mer fridfullt än e

0-557499b8f6f4f7a8ecc2b7c175da13a6.png

Finns det något mer fridfullt än en sovande bebis? Jag kan inte sluta titta på honom... <3


Brand spanking new...

 ... idag:

Harry har hittat sina fötter! Han har väl killat sig på knät någon gång innan, men idag var det "oj, jag kan ta tag i foten med handen!" :)

Det är han själv som har rullat in sig i täcket för övrigt...


Gulligt!

I eftermiddag ska vi till mamma och pappa och planera maten inför kräftskivan till helgen. Mycket resor och skoj nu!


3 dagars turbulens

Kan även kallas "Stockholmsresan" såhär i efterhand, men när den pågick så tyckte jag allt gick i 350 knyck. Positivt snabbt då förstås!

Fredag:
Vi lämnar Karlstad runt lunch. Eftersom Mr Harry är med, blir det matpaus redan i Örebro. Vi äter på Scandic, och hittar en ny kul grej:

Harry kan sitta "själv" :) Jag fick alltså äta min mat VARM, och med båda händerna!

När vi når Stockholm är det dags för Harry att uppleva mer nya saker. Redan påväg till hotellet måste vi åka genom en tunnel! 



Lite spännande och läskigt i början med alla "blinkande" lampor, men han tog det med ro min lilla cooling :)

På väg från parkeringen till hotellet öppnar sig himlen och ner kommer inte bara de största regndroppar jag någonsin sett, utan också otroligt stora hagel! Det gjorde riktigt ont när de träffade en, och som tur var hann vi bädda in vagnen i en filt så Harry klarade sig :)

Jag och Harry bodde tillsammans med mamma och pappa, och vi hade ett eget rum i deras rum. Vi fick en alldeles egen dubbelsäng! Rummet var som en stor svit, och kändes riktigt lyxigt!

 

Lördag:
Vi gick på stan från 11-16, och det var några timmar för mycket... Att försöka shoppa som vanligt men med barnvagn är inte lätt. I princip ALLA affärer har rulltrappor, och jag hatar att åka i dem i vanliga fall - så det dröjde flera timmar innan jag gav upp och åkte med vagnen i en utav dem. Innan det raggade vi hiss vartän vi skulle, och för det mesta så funkade det jättebra. Värst var ju dock hissen i tunnelbanan på väg in till stan, då vi fick hålla andan hela vägen ner för golvet var täckt med kiss. Fy farao! Efter att ha shoppat en tunika, en oversizekofta, en huvtröja och en t-shirt till Henki så åkte vi hem. Sen var det dags för vila innan mamma, kusinerna och Fia skulle springa Midnattsloppet! De startade 22.26...


Team Harry!  ♥

Resultatet blev strålande! Jag är så stolt över dem som sprang i ösregnet, och blev innerst inne lite taggad över att få springa själv. Nästa år ska vi nog köra samma version fast i Göteborg, så nu har jag ett år på mig att komma i form! Iallafall - tjejerna snittade milen på en timme (wow!)  Efter att ha promenerat på stan hela dagen, sedan till Zinkensdamm där start och mål var, och sen tillbaka till hotellet så var jag trött! De andra firade med ett glas, men jag och Harry gick och la oss...

Söndag:
Det fick visst bli lite mer shopping! Vi tog bilen in till Gamla Stan, och strosade runt där ett par timmar. Vi hann med högvakten, fika, en farfarströja till mig, och mössa, mask och body till Harry från Kalikå. Mössan har öron och är så söt! Ni får se bilder på den från kräftskivan vi ska till i helgen, för då ska den invigas!
   
   

Om resan har lärt mig något så är det att man får inte vara blyg. Jag har ammat i de allra flesta miljöer, och det har gått hur bra som helst! Scandic i Örebro, trappan till riksdagen, i Kungshallen med alla andra miljarder människor, under en filt på en pall i ösregnet när tjejerna sprang, i lobbyn på hotellet... Mest imponerad är jag över Harry som varit så lugn och nöjd hela resan. Servitrisen på restaurangen vi åt på i fredags sa "Gud vilken snäll bebis du har! Han har ju sovit hela tiden!" - och så var det! Vår gullunge! ♥ 

Nu är det natten! :)

God söndag! Nu blir det fika på St

0-5c6c64537382283c88e2e06596cede0a.png

God söndag! Nu blir det fika på Stortorget, och sen ska vi se beridna högvakten vid slottet. Vi ÄR turister! :)


Titta mammas stora pojk kan sitta

5a3be4d1e3d9f38d844b74d5f3e6ed5b.png

Titta mammas stora pojk kan sitta själv vid bordet :) Vi äter på Cozy innan det är dags för de andra tjejerna att springa. Starten går kl 22!


Dagens citat av pappa: "Där är en

34d3e9042c5020333f5110034ef9fbc8.png

Dagens citat av pappa: "Där är en uttagsautomat - eller nej det var en spis!" (i ett skyltfönster) Ett misstag de flesta av oss gör? :)


Att ta seden dit man kommer: amma

364d5cf3ffa55a31d83f95d3c0189bb3.png

Att ta seden dit man kommer: amma vid trappan till riksdagen :)


Vem älskar INTE att blir väckt kl

0-63b5ccbd4eb220f71a9f68aa951f8b96.png

Vem älskar INTE att blir väckt kl 07 av en tjock bebis? :)


Vi är i Stockholm på grekisk resta

0-6788b4c863c586b0d0e6f50ab45c5699.png

Vi är i Stockholm på grekisk restaurang. Jag äter så att jag storknar, och Harry sover i vagnen. Världens snällaste unge :)


Älskade Irma. . . Nu är hon dålig

4876b6d4c3d602039835d19eadfdeaa9.png

Älskade Irma. . . Nu är hon dålig igen, och den här gången kan det gå riktigt åt pipsvängen. Gamla tanten (hon fyller ju 24 på lördag) fick för sig att rymma och gallopera på grusgången, vilket resulterade i en hovböld (ungefär som nageltrång hos människor) som inte vill läka. Penicillinet tycks inte verka.
Nu håller vi tummarna för att det vänder åt rätt håll. . .


En dag efter en natt

Total bloggtorka. Arg bebis hela dagen efter grumlig natt med mycket gnäll och lättvaknat varje timme. Mamma och pappa var här på middag, och nu försöker Henki få bebis att sova - igen. Känns som ett evighetsprojekt med att alltid få honom att somna... Nya nattningsrutinerna har fungerat super, men igår fick jag sitta hos honom i 1½ timme innan han somnade ordentligt. Han somnade i 10 minuter och sen vaknade han - men var inte så vaken så att han ville upp, utan bara grinig för att han tappat nappen. Orka?

Det blir nog ingen mer bloggning förrän på måndag, bara så att ni vet mina nyhetstörstande läsare. :) Imorgon ska jag först fika, och sen hasta runt och köpa lite smågrejer inför resan till helgen. Jag och Harry åker till Stockholm för att hejja på mamma, mina kusiner och Fia när de springer Midnattsloppet. Blir kalaskul att se, och vi ska dessutom till Gröna Lund innan. Där har jag aldrig varit. 26 år gammal och grönan-oskuld. Det ni! :)

Nu hör jag Harry babbla innifrån sovrummet. Stygga busbebis. ♥


Så otroligt lik Henrik som bebis här

Noll Koll Badboll

Ombra fyller den 8:e...
September!
Snacka om dålig morsa...

Kräftskiva i Munkfors

Ja den här kräftskivan kan utan problem sammanfattas M.Y.G.G!

M ycket goda kräftor
Y pperligt god köttfärspaj gjord av Henrik
G oda vänners lag heter det väl :)
G ôtt att åka hem i lagom tid med bebis

Jag slutade räkna när jag kom till 15 myggbet på den högra foten, och värre blev det längre upp på benen... S*tan vilka irriterande djur! Jag hade tillochmed ett bett innanför bh´n!

Vid ankomst bjöds vi på god och somrig välkomstdrink. Alla inspekterade Harry, och det var mycket "oj vilken bjässe", och "vilken kalufs". Det är standard :) Harry blev lite gnällig av all uppmärksamhet, så han fick hänga på mig i bärsjalen och då somnade han så gott. När vi åt var det såklart uppdelat i vuxenbordet och barnbordet, och vid barnbordet var ju även i år barnens barn! Mycket trevligt! :) Efter den goda maten kom myggen, och efter att ha suttit och sjungit en stund gav vi upp och åkte hem.

Bilderna blev mycket få, så ni får se den här godingen istället:


Tänk vad skönt  när de är såhär lättroade

Imorgon får ni se bilder på Ombras födelsedagsfirande! Hon fyllde ju 3 år i lördags, så vi firade henne lite sent idag istället... :) Nu har jag haft henne i 1½ år, min underbara älskling! ♥


Första...

... badet i stor pool och smakportionen har skett :)

Poolen var jättekul! Vattnet var ca 32° vamt... :) Till en början förstod Harry inte riktigt meningen med så mycket vatten, men efter att ha betraktat kusin H en stund så insåg han att plaska med armarna är riktigt kul:


Badblöja på!





Mammas badpojk

Igår smygstartade vi med en smakportion gröt. Behöver jag förklara ingående om matmonstrets förtjusning? :) Det var inga problem, och väntade man för länge med en ny sked så gormade han till. Hur ska det här sluta? ♥


Suddig bild, men ni förstår att det var gröt ö v e r a l l t ... :)


Ett mycket nöjt matmonster, och magen verkar ha gillat det också :)

Tanken med smygstarten (vi är någon vecka för tidig...) är att han ska vara invand vid tillräckligt stor portion som kvällsmat till Henkis fest i september. Då ska mormor & morfar passa honom, och det kan vara skönt för dem att inte behöva gå upp kl 01 och värma mjölk... :)


Helamma eller kvällsgröta?

Idag gav vi ingen ersättning, för det blev ingen skillnad. Igår när jag försökte mata honom med den så skrek han som en stucken gris, men med Henki så gick det bättre. Trots att jag ammat honom, sedan gett ersättningen efter 1½ timme så vaknade han exakt kl 01 igen. I surrender, Harry! :) Lillskrutten är ju snart 4 månader, så inom kort ska vi smygstarta med lite gröt. Det kommer sedan bli kvällsmålet, så förhoppningsvis kan det mätta lite bättre. 

Jag känner att jag aldrig har varit så velig som jag är med Harry. Från början var jag väldigt bestämd med att helamma tills han är 6 månader. Varför störa något som fungerar så otroligt bra? Det är smidigt att ha med sig maten automatiskt mycket längre, och så länge han går upp i vikt som han ska så mår han ju bra - plus mysfaktorn! Jag känner fortfarande väldigt starkt för ammningen, men samtidigt så är gröten ett bra komplement som kan ge oss det där lilla extra som jag känner saknas. Det är så svårt!! Frågar man 5 olika personer om råd får man 5 olika svar, och sen är det meningen att man ska kunna komma på något eget av det sen. Ja, vi får se hur det blir.... Kommer det att vara såhär svårt och veligt hela tiden? Blir man någonsin säker på sina beslut som förälder?

Harry somnade som en liten nyfödd nyss iallafall. Vi har fått in nya, lugna sovrutiner på kvällen, där han ligger i sin säng och jag bara petar in nappen när han tappar den. Idag tog det inte mer än högst 10 minuter så sov han. ♥ Efter en dag som denna så kommer även jag vissna rätt fort! :)  Vi har varit på Mariebergsskogen idag igen och lunchat med min mamma och syster. Nu på eftermiddagen har vi varit med J, J och kusin H. Vi fikade hos dem först och sen gick vi ner på stan och åt mat. Det blev en Oxfilé provencal för mig på Alfie´s, och det var gott! Jag har saknat blodigt kött under graviditeten, så nu fick det vara dags! 


Gubbarna myser i sängen på morgonen :)


Vi provsatt kusin H´s Bumbo-stol, och den var super. I den kunde Harry sitta upp "helt själv", och han gillade att sitta i den :) Superbra att träna sittmusklerna i utan att behöva fara runt på golvet och slå sig :)

Imorgon ska vi på kräftskiva så på söndag får ni förhoppningsvis se bilder! 

Det är inte helt ofarligt att ligg

5938789fc31ad249d6447d8b12b6f9d1.png

Kolla varifrån!

Det är inte helt ofarligt att ligga bredvid en naken bebis. Man får se upp så man inte helt plötsligt får en bompa i ansiktet :)


Aaah...

Ha! Där lurade jag er... Jag är INTE utvilad efter en lång natt av intensiv sömn och sköna drömmar. Snarare tvärt om. Det enda som blev skillnaden efter ersättningen var att han kunde somna utan att behöva bli guppad som ett stormande hav. Han vaknade som vanligt kl 01, 05 och 08. Ikväll ska jag försöka vänta ut sista matningen en extra stund och se om det kan göra något. Jag tänker dock inte kämpa för livet för det här, utan det kanske helt enkelt är så att det är en period just nu som vi måste ta oss igenom. Hujja...

Dagen har såklart spenderats ute i det sköna vädret. Jag, mamma, Harry och Ombra åkte till Mariebergsskogen och promenerade runt där. Att få gå i skogen runt Naturum är som balsam för själen! ♥


Efter promenaden stannade vi i ett av lusthusen och matade det lilla monstret. Det stora monstret vaktade oss. ♥


Harry kikar upp ur sitt fort. Det finns mycket att titta på i Mariebergsskogen!


Ena handen i munnen, och den andra på Lundmyr-mobilen. Livet leker! :)


Vi fikade efter promenaden, och jag åt dundergod glass. Strawberry Cheesecake, Chocolate Chip Cookies och blåbär - mums! Ombra fick ta det sista! :)

Imorgon ska jag och mamma luncha på Café August! Jag bara äter hela dagarna... :)

Extreme Sleep Makeover

Ikväll provar vi något nytt. Och helt annorlunda. Kvällarna och nätterna brukar se ut såhär:

19.00 : Näst sista kvällsmålet.
20.00 - 20.30 : Harry är trött och grinig. Vi får honom att sova efter lång övertalning.
20.35 : Harry vaknar och är klarvaken.
21.30 : Sista kvällsmålet, och sen så är det dags att försöka sova igen.
22.30 : Harry somnar efter att ha blivit "guppad" i famnen i minst 30 min.
01.00 : Första nattmålet.
03.00 : Vaknar. Jag ger honom nappen, och oftast somnar han om.
05.00 : Andra nattmålet.
05.30 : In med nappen. Får honom att somna om.
06.00 : In med nappen. Får honom att somna om.
06.30 : In med nappen. Får honom att somna om....
osv...
08.00 : Första morgonmålet. Försöker få honom att somna om igen eftersom jag varit vaken sedan 5...
08.30 : In med nappen......

Såhär har det hållit på mer eller mindre sedan han fick 3-månaderssprutorna, och jag känner att det är ohållbart. Nästa vecka börjar Henki jobba igen, och då kommer han vara uppe och springa runt vid kl 6. Har jag lyckats få Harry att sova efter maten, så kommer han att vakna av Henrik, och det bara går inte...

Så - ikväll ser det hittils ut såhär:

20.00 : Harry får ca 150 ml ersättning. Äter med stor aptit, och utan problem för att vara något helt nytt. Duktig bebis!
20.45 : Harry somnar efter att ha legat i sängen och somnat på egen hand med hjälp av nappen, snutten och mammas finger i ena handen. Jag satt bara bredvid och petade in nappen de gånger den rymde. Han grät inte en enda gång, utan bara låg där och filosoferade tills han sakta somnade. ♥ 
22. 20 : Harry sover fortfarande *peppar peppar* :)

Jag är nöjd så länge han bara vill äta en gång på natten och sedan somnar om. Mer än så behöver jag inte!

Jag förstår att det är det här som är att vara småbarnsförälder, men jag kommer att bli sjuk, kommer inte orka vara trevlig på dagarna, och har redan svårt att sova eftersom jag vet att Harry snart vaknar igen. Jag tycker att det är ordentligt tråkigt att behöva ge honom ersättning, men får det honom att sova längre stunder så blir båda han och jag mer lyckliga :)




Chokladbebis

Vilket väder det slog till med idag! :) Jag passade på att följa med och fika på stan, medan Henki låg hemma och vilade. Han och en kompis är på väg ner till Tyskland för att bunkra inför kalaset nämligen. De åkte för en timme sedan, och kommer komma hem imorgon vid den här tiden. Fullständigt vansinne - men då kostar Henkis kalas inte en krona. :)


Harry slappar i vagnen när mammorna fikar ♥ Eftersom hans mamma inte dricker kaffe, utan varm choklad med massor av grädde, så blir han inte en lattebebis- utan en chokladbebis :)

När vi var i Örebro tog jag några bilder, men hur de blev - ja... Se själva :)

  Örebro slott 
 Hur lyckas man se ut såhär??

Harry tyckte besöket var väldigt roligt, och hade inte tid att vare sig blunda (bilderna ovan...) eller att sova. Han var vaken hela vägen hem i bilen, och det tog över en timme! Lillskrutten.


Jag ska ner på stan med min mamma

0-161168903d95b32537398e53f0e7a128.png

Kolla varifrån!

Jag ska ner på stan med min mamma och fika - ständigt denna fika! :)


Inga bilder - bara text :)

Nu när Henki är hemma på semester får jag ingenting gjort :) Det kan ju bero på att vi umgås ordentligt som vi egentligen borde, men också på att Mr Bart (mustasch på norska, LÅNG historia om varför vi kallar honom det...) håller på att få nya rutiner så vi är inte riktigt i samspel här hemma.

Nästa vecka när Henki börjar jobba igen så kommer mitt bloggande att komma igång som vanligt igen, med bilder och allt! Jag kan dock skylla bild-bristen på att det är sjukt krångligt att kopiera in bilder från min nya telefon i datorn. Man måste i princip kopiera in alla bilder varje gång, och nu har jag ett stadigt fotoalbum på mer än 400 bilder i telefonen, så det tar en stund!

Läget annars? Jo, hunden löper... Jag glömmer varje gång hur äckligt hela hon luktar av det (hormoner och så...), men den här gången märks knappt någon skillnad mentalt. Visst är hon lite mer Fröken Trams och Flams än vanligt, men så länge man inte släpper henne lös i skogen så sköter hon sig exemplariskt ♥ Klon är förresten läkt sedan flera veckor tillbaka! Den är just nu vit och alldeles skrovlig, vilket ser knäppt ut bredvid alla andra blanka, svarta klor. Skavsåren från bandaget har läkt jättefint, och håren som växte ut är också vita (det är tråkigt med svart hund ibland) så nu har hon en stor vit fläck på insidan av hennes högra ben nere vid tassen. Knäppt det där att pälsen byter färg när det är ärrvävnad...

På lördag ska vi till Munkfors på kräftskiva. Det ska bli riktigt kul! Det är med Henkis föräldrars kompisar, och jag har inte varit på deras kräftskiva på minst 7 år! Vi blir många barnfamiljer som kommer, och det är alltid mysigt! ♥ Kul att tredje generationen har startat!

Vi är i Örebro och äter lunch på J

0-799e385ad3175cea06cb21f5915fce0a.png

Kolla varifrån!

Vi är i Örebro och äter lunch på Jensens Böfhouse :)


Lugna gatan

Idag har vi inte gjort nästan något. Vi har myst inne (lagom till solskenet), tagit långpromenader tillsammans med vovven, och nu på eftermiddagen tog vi en sväng hem till E & J. Det här är semester - tillsammans! Imorgon blir det Örebro för att hälsa på brudpar med bebis.

I fredags badade Harry för första gången i poolen hos sin farmor och farfar. Bilder kommer antingen imorgon eller måndag :)


RSS 2.0