Murphys lag

Ja ni vet, lagen om all jävlighet. Kan något gå åt helvete så gör det ju gärna det. Jag kom på migsjälv igår med att fundera över att livet var så underbart och att allting rullade på så bra. Ha ha. Tji fick jag. När jag skulle betala räkningarna insåg jag att jag inte fått studielånet, och detta för att JAG glömt lämna studieförsäkran. Bra jobbat! Detta innebar att jag var tvungen att be mina älskade föräldrar om pengar, vilket inte ens är skämmigt - utan förnedrande. Jag har bott hemifrån i snart 7 år, och klarar mig inte ekonomiskt. Kan väl tillägga att sambo köpte en motor för 2/3 av sin lön denna månaden, och har heller inga pengar. Jättebra planerat.... Jävla Murphy.


MURPHYS LAG -
Om något kan gå snett, så gör det.


Följdsatser:


1 § Ingenting är så enkelt som det ser ut.
2 § Allting tar längre tid än du tror.

3 § Om mer än en sak kan gå snett, så kommer den som medför största skadan att vara den som gör det.

4 § Om du är övertygad om att det finns fyra möjliga sätt för ett skeende att gå snett och kringgår dessa,  kommer omgående ett femte att dyka upp.

5 § Lämnade åt sig själva tenderar saker och ting från att gå dåligt till att gå sämre.

6 § När du sätter igång med att göra något, måste något annat göras först.

7 § Varje lösning föder nya problem.

8 § Det är omöjligt att göra något idiotsäkert eftersom idioter är så påhittiga.

9 § Naturen hittar alltid det dolda felet.

10 § Moder natur är en satkärring



Jag har för övrigt äntligen fått tillåtelse att sluta äta piller, eftersom jag blir totalt sjuk i huvudet. Man kan bara skylla på PMS ett visst antal dagar i månaden... Dock medför detta en period av avvänjning, där jag är ÄNNU knäppare än vanligt. Jag är arg på allt, och vill mest av allt bara ligga i sängen med täcket över huvudet. Är det inte underbart med hormoner? ♥ Har jag riktig tur börjar väl hundtrasan löpa mitt i allt detta (det finns tyvärr tecken på det...), och då kommer ni få se på fyrverkerier!
 


Snorbiligt!

Om det är någon i vår omgivning som gör bra bilaffärer så är det jag. Jag har nu köpt en ny bil:

En Ford Escort Combi - 97

Lilametallic, fungerande ac, drag och 4 sommardäck på lättmetallfälg. Och priset? 4000 riksdaler. På riktigt! Visst är det en spricka i framrutan, men det kommer inte kosta mig tillräckligt för att det ska bli en dålig affär ändå. Jag har för övrigt döpt den till Beetlejuice eftersom jag har insektstema på mina bilar. Beetlejuice passar bra eftersom den är lite halvskabbig i lacken (eftersom det är en Ford...). 

Min förra älskling såg ju ut såhär: (inte min bil på bilden)

Den hade dock väldigt mycket sämre lack än just denna... Den hette Humlan, och har gått perfekt. Idag är hon nybesiktad med en liten anmärkning på en lampa - annars ingenting. Till salu för ca 5000:-. Baby har dessutom lagat oljeläckaget i motorn så nu är det verkligen en bra och billig bil! Den drar ca 0,7 l/milen med hunden i baksätet. En perfekt förstabil, Fia! *blink blink* För den köparen som bor i Karlstad tillhandahåller vi även personlig mekaniker vid eventuella defekter! 
 

Belöning är ett måste

Idag har vovvemonster varit hos doktorn och kostat mig massor av pengar, och ändå vet vi inte om det är skabb hon har på magen eller inte. Sjukvården är väl underbar...

Jag var inne på Natacha Peyres blogg och hittade hennes tips om Betties galleria. Jag var tvungen att handla lite, fastän jag nog kommer gå totalback den här månaden ändå... Skulle lägga in bilder men tydligen var det ett exemplar av varje så när jag köpt dem fanns de inte kvar! Får bli bilder när de kommer. Det blev iaf ett halsband med klocka i form av en nalle, ett armband med klöver och ett halsband med klöver. Hur fina som helst, och dessa 3 kostade mig 350 Kr! Suveränt!

Nu ska jag se färdigt på en film och sen ska jag läsa lite skolarbete. Otroligt ointressant ämne den här veckan: Svenskar och svenskhet. Hur vi är och vad andra tycker om oss..... Blaa....


Ett osvenskt skrytinlägg

I Interkulturkursen jag läser nu under sommaren har vi fått lära oss att vi svenskar inte gärna skyter. Jantelagen med sitt "du ska inte tro att du är något" sitter hårt präntat i vår ryggrad. Därför tänkte jag göra tvärt om. Jag har nämligen något som jag skulle vilja skryta med, och det är om mig!

Jag har de senaste 5 åren kämpat med min vikt. Under tiden jag var anställd på hamburgerkedjan gick jag sammanlagt upp 13 kilo, och vägde som mest uppåt 80 kg. Jag hade "tur" och blev jämntjock över hela kroppen, istället för andra som bara får det på rumpan eller magen.

Såhär såg jag ut på midsommar 2005:


Klänningen gör sitt för att göra mig större, men kroppen därunder är inte liten ändå.

Idag när jag ställde mig på vågen hade jag gått ner till 65 kg. Jag var helt säker på att jag åtminstone låg runt 70 för det har jag gjort de senaste månaderna, men icke.

Såhär ser jag ut på midsommar 2008:


Jag är dessutom extra snygg med strumpor överdragna upp på tightsen, och farbror H´s träskor...

En viktminskning på 15 kg på ca 3 år. Fy fan vad jag är bra ♥ Att jag skaffade Ombra har hjälpt mig med de 8 sista som jag aldrig riktigt lyckats med på egen hand, men nu är det gjort! Det bästa är att jag absolut inte går på svältdiet, utan äter både chips, godis och snabbmat ungefär 7 dagar i veckan. Eftersom jag går några mil i veckan med Ombra så får jag äta vad jag vill, och det är det som gör att det funkar ♥

Varför är jag inte såhär jämt?

Ibland blir jag trött på mig själv. När jag var liten brukade min mamma kalla mig för "manana" som betyder imorgon på spanska. Jag och Alfons Åberg delade samma replik i många år: Jag ska bara.... Det där sitter fortfarande kvar i det mesta jag gör, och speciellt i sådant som jag tycker är lite småjobbigt, exempelvis städa, plugga... Det här med pluggandet kan hålla mig vaken om nätterna, där jag ligger och grubblar över framtida uppgifter och inlämningsdatum - man vaknar ändå dagen efter och tänker "äh, jag hinner imorgon". Det är en väldigt jobbig egenskap.

Nu i och med sommarkursen så är tempot uppställt till furioso, och vi läser ca 5 olika texter i veckan som sedan ska reflekteras kring och sedan sammanställas. Men! När jag väl lägger manken till, som idag till exempel, så har jag läst alla böcker, skrivit alla uppgifter för veckan, och har ändå tid över. Detta lyckades jag med inom loppet av 4 timmar, och då är det absolut inte effektiv tid. När jag väl anstränger mig så är det inga problem. Varför kan jag inte inse att det är så jag fungerar bäst? Jag kanske bara inte orkar vara högpresterande 10 timmar varje dag, utan snarare 4 i veckan. Skulle det finnas ett piller för motivation så skulle jag missbruka det.

På fredag är det dags för Midsommar. Det blir jag & baby, S & J och bebi K som åker till min stuga för att njuta av landet och friden. Med oss har vi dock Ombra, Tuss och Snuffe så friden är det väl kanske lite sådär med. Jag har åtminstone införskaffat varsin sele åt kattdjuren så de kan få prova på att spatsera runt i naturen när vi ändå är där. Snuffe har inte varit ute på riktigt på flera år (och jag vet inte om han gillade den korta turen heller...), och det är blir första gången för Tuss! Det ska bli så kul att se!

Bildbomber utlovas nästa vecka när jag kommer hem. Jag har ett stort lager! ♥

Ögonen går i kors

...av trötthet. Att gå upp varje morgon klockan 05.00 för att kissa det lilla monstret (som ändå bara sätter sig och kissar fint 20 cm från dörren när man precis öppnat den och tror att "den här gången går hon hela vägen ut") tär på kroppen. Att C's hus är det mest oisolerade som någonsin byggts hjälper inte. Det är skönt med kallt i sovrummet, men inte när man måste ha yllekoftan på sig i vardagsrummet för att överleva. Spänningshuvudvärken är ett faktum. Detta kan vara en av de underliggande orsakerna till varför hon mår så dåligt hela tiden, och A alltid måste vara hemma från dagis med förkylning? (nähä!) Det är bara 4 dagar kvar tills hon kommer hem igen, så jag ser ljuset i tunneln. Det är inte överdrivet jobbigt, men det ska bli skönt att få flytta hem igen.

Jag orkar inte beskriva kursstarten idag, för jag har nyss gjort klart läxan vi har tills imorgon, och nu måste jag läsa ca 300 sidor innan jag somnar. Troligt att det kommer hända. Läser en sån himla bra bok av Torey Hayden som heter Bara Barnet som är mycket mer spännande och lärorik. Alla hennes böcker borde ingå som kurslitteratur i lärarutbildningen! Extremt bra beskrivningar av barn med alla sorters problem och hur hon jobbar med dem - fast som skönlitteratur.

Nu måste jag sova.... Först måste jag kissa monstrena... Suck.... ♥

Hundvakt

Det är mitt jobb som det kvarstår 6 dagar av. 5 dagar avklarade. Det kanske låter som om jag tycker det är hemskt, men inte hela tiden. ♥ Det som är jobbigast är att de båda är sånna bebisar att de ständigt busar upp varandra. Lägger sig den ena ner för att vila är den andra där och puffar på den för att busa igen. Just nu sover de djupt, och ska snart bli promenerade.

Ikväll kommer min baby hit och ska sova över.Vi har inte setts mer än 2 x 20 min på 5 dagar så nu saknar jag snart ihjäl mig. Jag har haft riktigt mycket magkatarr de senaste dagarna så det ska bli skönt att få lite sällskap.

Jag hoppas att de närmaste dagarna bjuder på lite lugn de också, så kan jag skriva lite mer!

11 dagar

I 11 dagar framöver kommer jag att vara hundvakt åt Vilda, så jag och Omra kommer befinna oss på en annan stadsdel. Vi får se hur det kommer bli med bloggning, antingen så har jag miljoner bilder jag vill dela med mig av, eller så blir det något enstaka.

Den här designen är här för att stanna. Nu får det vara bra ♥

Alternativt

M y c k e t alternativ design. Ska ordna en ny header senare! Den här är ju "old school".

/Johanna

Inte den här gången heller

Norge var tydligen bara hälften så bra som det verkat. Norrmännen ville dock skriva papper och bad dem börja på måndag, men pojkarna hade beslutångest. Vi tog återigen ett steg tillbaka på vår stege mot det ekonomiska oberoendet. "Jag vill ha ett arbete där jag inte behöver jobba häcken av mig och ändå tjänar bra pengar" (välkommen till världen älskling...) Vilken kategori ligger de jobben under på AMS? ♥


Dagens lästips!

Jag måste tipsa vidare om den här bloggen: http://www.hanky.se/LindaRosing

Den är så f ö r s k r ä c k l i g t dålig. Hon lägger ut vidriga bilder på sig själv där man ser hur "bra" hon mår och hur "fräsch" hon känner sig. Bullsh*t! Anorexiker med alldeles för mycket utfyllnad. Jag var helt säker på att det var en skojblogg i hennes namn när jag först läste den. Det värsta är att jag måste in och kolla den varje dag för att se hur hon ballat ur ännu mer. Jag erkänner - jag läser hennes blogg dagligen. Det är en så kallad "filthy habit", men det är något spännande om att läsa om kändisar, och speciellt sånna som är så sjukt självupptagna som Linda Rosing.

Nu ska jag snart börja göra mig iordning för att åka på visningen. Ska försöka klä mig så att jag ser ut att vara god för 2,3 mille. Moahahahaha. ♥

An evening at the Örsholmen

Igårkväll blev det en lite halvspontan myskväll på Örsholmen tillsammans med en massa roliga människor. Det blev grillning, kubb, badminton, lite "volleyboll" och lite bad. Jag tog med mig Monstret för lite socialträning, så läs hennes kväll här. Hon var jätteduktig, även om hon gärna hade velat vara med och spela spel!

Här får ni lite fina bilder ♥







Jag förstår inte varför jag bara tog kort på hunden? ♥ Det var en jättetrevlig kväll, så ring mig igen nästa gång!

Imorrn åker baby till Norge på jobbintervju. Som det ser ut nu så kommer de att få jobben, och det innebär att jag blir ensam måndag-torsdag varje vecka. Det är jag lagomt sugen på, men det är ett äventyr för min älskling så då ställer jag upp. Det blir nog bra sen när man hunnit vänja sig.

Ikväll är det visning på ett hus vi inte alls har råd med, men det har verkstad på 126 kvm så då "bara måste vi se det" (INTE min kommentar). Jag tänker inte ens fundera på om det är fint eller inte, för så mycket pengar kommer det att vara perfekt...


Kissemjau!

Vi lever mest på balkongen nu när det är så varmt...


Borde kanske börja ställa ut bebiskisse också. Titta vad fint hon kråmar upp sig för kameran ♥



Häromdagen satt de tillsammans i sovrumsfönstret och skällde på fåglarna.




Farbror Muffin är på hugget och har stenkoll!


Ovanligt nog skulle Tuss bara busa istället... ♥

Igår var skolan slut. Vi lämnade in reflektioner kring den sista redovisningen, och jag fick frågor tillbaka av läraren angående samarbetet i vår grupp. Kände att jag inte orkade försöka "se bra ut" och förklarade vilka problem vi haft. Det var skönt att få förklara hur de andra två betett sig och att de inte kunnat gå att samarbeta med. Men nu är det slut på vårterminen, och jag behöver aldrig arbeta med dem igen!

I tidningen skrev de att skatten kommer tillbaka den här veckan. Det låter super! Jag behöver en ny bil, egentligen typ igår, så att pengarna finns på kontot underlättar arbetet lite. Ska bara få fart på Henki också eftersom det är han som bestämmer vad jag ska köpa. Han kan bilar, så jag överlåter det åt honom ♥ Hör av er om ni har något att bli av med!

Funderar på att bli norsk!

Ja inte jag då, men min baby. Han har sökt jobb i grannlandet, och det hela verkar mycket positivt. *peppar peppar*  Jag skämtade med honom förut och sa att när han väl fått ja från arbetsgivaren ska jag säga nej till att han åker. "Det gör inte du" sa han då. Så sant. Vi är snälla mot varandra på det viset - låter varandra ha sitt space och sitt eget liv. Vi har 3 liv kan man säga: hans, mitt och vårat. Jag tror att det berikar vår relation otroligt mycket för vi umgås inte ihjäl varandra. Istället har vi massor att prata om när vi väl är hemma samtidigt, och kan då slappna av eftersom vi är mätta från allt annat vi gjort. The way to sucess helt enkelt ♥ 7 år, 5 månader och 15 dagar idag!




Slut på vårterminen idag också!
Nu väntar en veckas sommarlov innan sommarkursen drar igång...

Kleerup

Det här måste vara sommarens soundtrack helt enkelt. "Guppig" pop/dance som är helt omöjlig att sitta still till. "Guppig" för att det är så man ser ut när man sitter på stolen framför datorn och diggar med benen... Sådan här musik får mig att vilja kasta ut hunden ur skuffen i bilen och sätta in baslådan och bara spela så högt att plåten spricker. Jag är en halvraggare, jag vet, men musik är min terapi! Att få lyssna på en riktigt bra låt sjukt högt i bilen kan rädda vilken dag som helst!

Här är Kleerup tillsammans med söta Titiyo i "Longing for lullabies". Jag gillar hennes röst!



 

Utmaning!

Tog bort det hemska nattinlägget för det mactchade inte den lättsamma designen...

Jag tänkte börja med en sådan där utmaning man skickar vidare till folk. Skriv vilka bloggar du läser. Du ska själv sedan utmana 3 personer ♥

Visa 3 andra bloggar som du läser:

Jag läser bland annat:
 - http://peyre.blogspot.com/ 
 - http://lindaslya.blogg.se/
 - http://marialindqvist.blogspot.com/

Jag utmanar:
Sofia
Åsa
Sofie


http://royalombra.blogg.se

Dagens bravader i värmen hittar ni här. Det blir nog "så lite som möjligt" i eftermiddag för jag är helt slut...

Jag har ryckt upp mig lite sedan senaste inlägget också. Är lagomt hormonell på de här p-pillrena. 

Hej hej!

 

RSS 2.0