Stenåldern

c360_2012-04-29- (MMS)

När både Internet, tv och hemtelefon är ur funktion får vi gå tillbaka till att umgås "the Old School Way". :) Att pussla och småprata under tiden var mysigt, och det var kanske tur i oturen att det där kretskortet brann upp (i en av Telias stationer) så att vi maxar umgänget nu när vi behöver det som mest! Ikväll firar vi Valborgsmässoafton hos min kära vän C med lite grillning och brasa. Jag ska snart gå och göra i ordning köttet vi ska ha till grillspetten! Det blir marinerade champinjoner och paprika till, och hemmagjord potatissallad. Smaskens! :) Hoppas ni också får en trevlig kväll!


Balkonghäng

c360_2012-04-29- (MMS)

I pausen mellan den alldeles för goda smörgåstårtan och den snart stundande chokladtårtan passar vi på att lapa sol på mina föräldrars balkong. En skön och lugn söndag helt enkelt! :)


The botten was nådd

c360_2012-04-26- (MMS)

Vinglaset satt som ett smäck igår efter en rätt förjävlig dag. Den började som vanligt med att Harry tvärvägrar att gå ur bilen vid förskolan ("sitta mammas biiiiil!"). Sen åkte vi till mitt gamla jobb och hälsade på - och det var bra - men jag var inte riktigt på topp och sa nog att jag inte gillar att vara mammaledig vilket nog lät lite konstigt.. Det gör jag ju visst, men som sagt så var jag inte riktigt som vanligt... Efteråt stressade jag runt lite på stan innan jag fick övertala Harry att åka hem från förskolan. Underbara 3-åringars känsla för vad de vill! :) Det var efter det som det liksom bara ballade ur totalt, och Harry förvandlades till en liten elak bortbyting som kastade saker på sin lillebror, medan lillebror bara grät och vägrade amma ordentligt. När Henki kom hem var jag gråtfärdig, och jag förklarade att om han ens tänkte tanken att lämna mig ensam med barnen nästa dag så kunde han skriva in mig på psyket direkt. (Mycket övertid på jobbet och en massa annat som behövs fixas) Dramaqueen? Lite kanske, men jag var helt slut. Lägligt nog slutade både Internet, tv och telefon att fungera igår så vi blev sittandes med varsitt vinglas och bara pratade på kvällen och det var precis det jag behövde. Idag har familjen umgåtts hela dagen och laddat våra batterier. Otroligt skönt! Som sagt; när det är bra är det jättebra - och när det är dåligt så är det ordentligt dåligt... :)


Ikväll ska jag göra något...

c360_2012-04-27- (MMS)

...som jag inte gjort på över ett år - ta ett glas vin. Förra gången var i februari 2011 och anledningen till att jag minns det så väl är för att jag aldrig hann mer än att fylla glaset. När jag ställde tillbaka boxen i kylskåpet ringde telefonen och hästen hade fått kolik - sen spenderade jag 3 hela dagar och nätter i stallet innan han var utom fara igen. Vi får hålla tummarna för att det här glaset slinker ner med mindre dramatik! Gott ska det bli.... :)


Vårstädning

Satt och pillade med en ny design till en kär vän, och kände att det var dags att fräscha upp lite här också. Ny bakgrund, ny bild, info och lite annat smått har jag fått till hittills, men jag gör nog en ny header så fort tiden finns! :) Tycker ju att det är väldigt kul att pyssla med bloggdesign, och det var länge sen nu!

Några gamla designer:

En hård dag

c360_2012-04-25- (MMS)

Tydligen är det jättejobbigt att vakna kl 05 (Harry) och att bli vaccinerad (Nils), för när jag plockat färdigt disken så såg det ut såhär i vardagsrummet. Tröttisar! Själv tog jag precis en kopp kaffe vid köksbänken för att inte göra likadant, men det skulle vara skönt!


Bröderna Fladder

c360_2012-04-24- (MMS)

Kvällens bad resulterade i ett väldigt blött badrum - och mamma - men kul hade de, och jag tror Lillepoo var värst på att skvätta! Harry har haft sin första blöjfria dag på förskolan, och klarade sig utan olyckor. Personalen var imponerade av att han hade blöja när han var där i fredags, men helt plötsligt kom utan idag! Det är lite så jag känner också, men det är ju bara kul! Han fick ju också bjuda sina kompisar på fruktsallad, och fick ett litet paket så det har varit en bra dag för honom. :)


Grattis Harry 3 år!

Min älskade Harry ♥ En genomsnäll och ödmjuk kille, som älskar tåg, pratar mycket och som gärna dansar. Tänk att vi har en så fin unge, och som jag är så stolt över!

Stora steg

camera_c360_2012 (MMS)

Att fylla 3 år är stort på något vis. En går från att vara liten tvååring som inte kan så mycket, till att vara "stor" och kapabel till det mesta. Harry har verkligen visat det den senaste tiden, och kan göra och ta ansvar för mycket mer än vad jag tror. Över en natt blev han nu plötsligt blöjfri på dagen (har inte åkt bil utan blöja än, men det provar vi imorn) och klarar det galant. Det kommer att komma olyckor, men för varje dag han klarar sig så stärks ju självförtroendet. Nappen har han bara på natten, men några kvällar nu så har han glömt kvar den där på hyllan och sovit utan. Det känns verkligen som att den här utvecklingsfaskurvan vi gått igenom nu är nere på "strecket" igen. Det var det här mognadssteget som skulle värka fram ur all trots, gråt, mardrömmar och sura miner. Nu har jag en glad och nöjd unge som är alldeles fantastiskt rolig, med en humor som klår de flesta och som gör mig alldes lycklig! :)


Familjefoto 2012


Barnkalaset gick alldeles utmärkt...

c360_2012-04-21- (MMS)

... och Harry är väldigt glad för sina fina presenter! Tack allihop! :) Imorgon stundar kalas med släkten - och ännu mer fika.


Den bästa

Knallade omkring i min gôrsnygga amningsbehå (som jag dessutom köpte när Harry föddes...) och kände mig väldigt attraktiv - eller inte. Jag klagade lite över hur kroppen ser ut efter två graviditeter, och fick den här kommentaren från Henki:

"Jag älskade dig då, och jag älskar dig nu"

Det gjorde min dag kan jag säga! ♥ Genom alla dåliga perioder (en hinner med rätt många på 11 år) och olika förändringar så finns alltid kärleken där som grund. Kan inte bli bättre!


Jodå, han sover faktiskt.

c360_2012-04-19- (MMS)

Snygg stil va? :)


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn!

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Sash!

Ljuva minnen från högstadiediskon på Holken:



Löss!

Det här måste vara den äckligaste förskolesjukan (och i skolan) som finns! Bara att blogga om det ger mig klåda över hela kroppen! Nu finns de här äckliga djuren på Harrys avdelning, och jag har redan satt rakapparaten på laddning. Nu ska det bli millimeterkort hår på Harry för att minska alla risker. Blä!

Linas Matkasse

(Nej, det här är inte ett sponsrat inlägg! :) )

För att få lite nya ideer till våra tråkiga middagar under veckorna här hemma, valde vi att prova på Linas Matkasse. Vi är nu inne på kasse nummer två från Linas Barnkasse (de kommer varannan vecka), som riktar sig mer mot familjer. Första veckan fick vi hem exempelvis korvstroganoff och köttfärssås, vilket var gott men knappast något nytt. Den här veckan ska vi dock göra bland annat kebab, chicken nuggets och torsk i äggsås vilket vi aldrig lagar själva annars. Vi får väl se hur det går hem hos Harry! Förra veckans mat fick tummen upp alla dagar av honom, så därför valde vi att fortsätta.

Matkassen kostar 769 kr, och då får man inte med allt (bland annat kryddor och ibland även ris kan behövas köpas innan) men jag tycker ändå att det är en kostnad som är värd det vi får. Henki tyckte efter första veckan att det var alldeles för dyrt att fortsätta (första kassen du provar kostar 499 kr), men vi valde att prova en gång till för att få lite mer recept. Nu har vi dock kommit till kompromissen att vi har kvar matkassen varannan vecka, och de veckor vi handlar själva så kör vi mer "budgetmat" så att det blir en dyr vecka och en billig.

Om du också vill prova, så klicka här, och ange gärna den här tipskoden (K1244169) för att visa att det var jag som tipsade dig! ;)

De växer så det knakar!

Harrys astrar i krukan han själv målat och sått i på Öppna Förskolan:

Tomatplantorna som gav riktigt bra utdelning med 22 plantor på 20 sådda frön:

Skillnader del 2


Jag vet inte riktigt vad det är som är annorlunda den här gången, men jag känner så otroligt olikt för saker nu mot vad jag gjorde med Harry. Exempelvis:

ø Amningen: Jag ammade Harry tills han var 7½ månad. Han hade då fått alla sina 4 framtänder och bet mig med ett brett leende varje gång - men likaväl så skulle jag amma så länge det gick! Det var viktigt för mig att amma. Nu är Nils snart 3 månader, och jag längtar redan efter att få sluta. Jag! Amningsförespråkaren nummer ett! Så skönt att få tillbaka min kropp och ha den för mig själv. Så skönt att kunna ta en långpromenad utan att behöva titta på klockan och undra om Henki bär runt på en skrikande bebis där hemma. Så skönt att slippa undra "vad har jag nu ätit!?" när Nils har ont i magen, och så skönt att inte vara den enda som kan mata honom. Jag vet inte var de här känslorna kommer ifrån, och de låter otroligt egoistiska när jag radar upp dem, men de finns där och jag får väl se hur jag väljer att agera på dem. Än så länge finns ju inget alternativ eftersom han totalvägrar att ta flaskan, men jag ger inte upp i första taget. Även om han inte ska få ersättning, så är det ju smidigt att kunna pumpa ur och mata med min mjölk.

ø Jobba: I 15 månader var jag hemma med Harry och njöt av varje sekund. Jag fick ju ta en paus från pluggandet, och hade bara examensarbetet kvar, men hade inte bråttom att bli färdig. Henrik var pappaledig 3 dagar i veckan i 8 veckor när jag sen skrev examensarbetet, alltså bara 24 dagar totalt. Därför kände båda han och jag att nu när jag verkligen längtar efter att få komma ut och jobba igen, så ska han vara hemma från och med augusti med Nils (tills han börjar förskolan i februari 2013). Jag vill ju också att Henki ska få fördelen att få vara hemma och se alla "första" som Nils har framför sig! ♥

ø Samsovning: Jag kunde aldrig sova riktigt bra med Harry intill mig. Han sov precis som Nils tidigt i egen säng, och flyttade sen in i sitt eget rum när han var runt 8 månader. Han sov så lätt och vaknade så fort någon av oss rörde oss i sängen, så det lev naturligt att dela på oss. Nils däremot, sover väldigt bra tätt intill mig, och jag sover lika med honom som utan. Det är också väldigt mysigt att ha ett eget element under täcket! :) Han äter oftare på natten eftersom han sover precis intill maten men jag somnar medan jag ammar så det går bra!

Split my personality

Livet är så knasigt funtat tycker jag. Precis som jag skrev tidigare om barnen, så känns livet som att det antingen är jättebra eller jättedåligt. Inga gråzoner av att vi bara flyter på, utan det är "precis ovanför vattenytan" eller "högt upp i himlen" som gäller. Förra månaden var jättebra. Just nu är vi tyvärr inne i en period av den förstnämnda sorten; ingen ekonomi, ständigt någon i familjen som är sjuk, och för många projekt som behöver göras samtidigt. Henki är den som är förkyld just nu, samtidigt som han skulle behöva jobba över, laga vänner och familjs bilar, gipsa färdigt badrummet, hjälpa sin bror renovera huset, städa ut sina bilgrejer ur sina föräldrars garage, flytta hit en av sina bilar från föräldrarnas tomt, rensa ur vårat garage, köra de nedsågade träden till tippen - och vila så att han blir frisk. Jag kan såklart hjälpa till med några av ovanstående punkter, men så länge Nils tvärvägrar att ta flaskan så kan jag varken åka till tippen eller hjälpa till med den andra renoveringen för de tar för lång tid. Nu när Harry har varit hemma från förskolan hela veckan har jag knappt fått något gjort över huvud taget eftersom vi hittat på saker på dagarna då jag annars fixar och donar. Nu fortsätter jag guppa vid ytan tills på fredag då barnbidraget kommer och räddar helgens födelsedagskalas för Harry. Sen får vi bara beta av en sak i taget på den långa listan. Någon gång borde vi kanske bli färdiga...


Skillnader

camera_c360_2012 (MMS)

Jag får ofta frågan om det är som jag trodde att ha två barn istället för ett. Jag kunde inte på något sätt föreställa mig vare sig hur påfrestande eller underbart det är! Med Harry fanns en gråzon mellan de bra och de dåliga dagarna, men den gråzonen tycker jag har försvunnit nu. När det är bra är det jättebra; Harry busar med sin lillebror, Harry leker i sitt rum när lillebror ligger i babygymet (jag får en paus), vi promenerar med lillebror i bärsjalen och alla är nöjda. När det är "dåligt" är det dåligt med råge; båda barnen gråter samtidigt, Harry sparkar/slår/biter/kastar saker för att trigga mig när jag ammar lillebror, eller när lillebror är övertrött och måste bäras när Harry vill sitta nära och gosa. Som tur är så har vi 95% bra dagar! Lillebror är 3 månader gammal, och jag minns inte längre hur livet var med bara ett barn. Vad gjorde vi med all tid vi hade då? :P


Haha!

Lätt att Nils ska ha någon av dessa nappar när han blir större (och börjar med napp igen, nu har han nog tänder på g och totalvägrar)! Hur kul som helst! Jag hittade dem på http://www.nothingrational.se/
Till min gullegris! ;P

2 fantastiska saker!

1. Jag joggade igår! Under dagen hade jag byggt upp ett springbehov när jag verkligen kände att "jag MÅSTE ut och röra på mig!", så när jag väl kom ut så gick promenaden i ett fasligt tempo! Från "ettan" och upp till det övre hörnet på den vänstra öglan är det en uppförsbacke med ordentlig lutning, så när jag kom upp på krönet rann svetten ordentligt - superskönt! När jag kom till hörnet på öglan till vänster så joggade jag ner till "ettan", vilket är ungefär 500 meter. Låren skrek "vad gör du din fetis??? Det här orkar vi inte!" men jag fortsatte ändå. :) Nu är jag på gång!


2. Harry somnade utan nappen igårkväll! Det var jag som skötte nattningen, och när vi läst och släckt lampan så insåg jag att han var utan den, men tänkte att vi provar väl hur länge det går innan han inser att den är borta. Men, han kom aldrig upp utan somnade utan den. Fantastiskt! Jag räknar inte med att det ska hända igen ikväll, men jag hoppas! Det vore ju väldigt skönt om han kunde glömma bort den på egen hand, så att vi inte behöver "tvinga" fram att han ska sluta med den. :)

Jag visste väl att någon av oss övriga fam...

camera_c360_2012 (MMS)

Jag visste väl att någon av oss övriga familjemedlemmar inte skulle klara oss undan att bli smittade, men att Lillepoo skulle bli den var det värsta scenariot... Jag får ringa vårdcentralen imorgon, fast jag tror inte de behandlar såhär små bebisar väl? Här ligger han i alla fall nöjd och plaskar i badet - en riktig favoritaktivitet! :)


Det fick bli doktorbesök med Harrys ögon ä...

camera_c360_2012 (MMS)

Det fick bli doktorbesök med Harrys ögon ändå till slut Det var påväg att bli bättre, men imorse fann jag honom gråtandes bakom dörren i sitt rum - för han kunde inte öppna ögonen för allt var! Tur att mormor har påsklov och kunde följa med som stöd. :)


Ögoninflammation

Sedan i torsdags ser Harry ut såhär:
Ögoninflammationen är ett faktum (underbara förskolan!), men vi tvättar varje timme och spritar både våra och hans händer stup i kvarten. Än så länge har det inte blivit sämre i alla fall, så vi hoppas att det kan läka ut av sig själv. Så fort jag kommer med bomullen i handen så springer han och gömmer sig, och så får Henki hålla i honom för han blir helt vansinnig... Stackarn... :( Hoppas det går över snart!

3 generationer


I only have eyes for you

camera_c360_2012 (MMS)

Harry är den stora idolen här hemma, och så fort han är i närheten så vänder sig Nils för att se vad han gör. Tyvärr har inte Harry förstått det här än, utan är väldigt nonchig mot Lillepoos intressen. När han börjar skratta mer "ordentligt" så blir det nog roligare!


Aktiv påskdag

Det här har vi gjort idag:

Nils ligger i vagnen, och han sov sig igenom all trädsågning. Underbara unge! Jag ska väl också säga att bilvägen där Harry cyklar är ett tiotal meter bort från vår trädgård - och inte precis intill staketet som det ser ut! Då hade han inte fått cykla förbi!
Äntligen är det nere!
Det stora och väldigt skadade trädet, plus det fula paradisäppelträdet på framsidan fick säga adjö. Även ett träd på baksidan fick hänga på till komposten. För att aldrig ens ha hållit i en motorsåg så tyckte både jag och Henki att det gick över förväntan att såga ner dem. Snabbt och smidigt! Nu jäklar kan jag anlägga mina krydd-blom-grönsakslådor på framsidan, och Harry kan ha sin sandlåda där (som han önskat sig i födelsedagspresent). Nu fattas bara ett nytt staket, men det tar vi när det blir lite varmare!

Nils har köpt hängbiljett på pappa på prom...

camera_c360_2012 (MMS)

Nils har köpt hängbiljett på pappa på promenaden. Innan dagens påskmiddag hos Henkis föräldrar tog vi oss en tur i solskenet, och det är välbehövligt med tanke på hur gott det är med påskmat! :)


Henki säger att om jag äter ägg så är det ...

camera_c360_2012 (MMS)

Henki säger att om jag äter ägg så är det nära på kannibalism. Kul kille... :) Vi har ätit påskmiddag hos mina föräldrar, och söta mamma körde "all in" på påsktemat - äggen på bilden serverades i sitt bo, gjort av groddar och babyspenat! Gulligt o c h gott! Glad Påsk!


Wild Moms


Vilken konstig runda vi promenerade va? Jo, men det beror nämligen på att vi gick vilse... Jag och L (med Bure) skulle ta en promenad med hundarna i skogen (där vi gått några gånger förut) och på något vis så gick vi bort oss totalt! Vi rörde oss på en väldigt liten yta som ni ser, men att gå ca 4 km (fast jag tror att det är mer) tog närmare 2 timmar! Vi återkom nästan hela tiden till samma ställe, men hur vi än svängde och valde nya stigar så kom vi aldrig rätt.

Det finns ju en serie på SVT som heter Wild Kids, och jag fick snilleblixten att starta en ny serie med morsor som är ute och harvar i skogen - alltså Wild Moms. :) Lillepoo fick ett litet gråtutbrott och då hade jag kunnat satt mig där på en sten och ammat, och på så sätt vunnit någon poäng eller liten portion mat. Skitbra idé! :) Annars var båda barnen väldigt lugna, trots att vi gick backe upp och backe ner, flåsade som två halvdöda djur och ropade på hundarna som busade järnet. Tur att vi är glada och positivt inställda i grunden, annars hade vi nog kunnat bli lite sura när vi bara gick och gick och aldrig kom till den där j*vla h*lvetes elstationen som vi gick ifrån. :)

Enda gången jag var lite irriterad var när jag inte fick igång gps:en på telefonen. Visst är jag dunderläcker i min lila mössa? :)


Ska vi göra om det nästa vecka? ;P

Finaste påskgubben :)

camera_c360_2012 (MMS)

Finaste påskgubben :)


4 snabba från idag:

c360_2012-04-03- (MMS)

# Besök hos hudläkaren. Fick diagnosen "perioral dermatit" som jag trodde att jag hade. Betalade 700 riksdaler för 10 minuter, och fick 2 krämer på recept. Nu kan det bara bli bättre! # Spenderade, precis som gårdagen, hela eftermiddagen utomhus. Igår gick jag loss med nya sekatören och träden och buskarna har aldrig sett bättre ut! :) # Harry var på förskolan för första gången på 1,5 vecka. Han gick in, vinkade och såg sig inte om! Det är så det ska gå till! # Förra månaden hade jag pengar över, nu ligger vi båda nära minus på kontot och det är 22 dagar kvar till lön. 3 födelsedagar ska avklaras (Harrys 3-årsdag bla) ihop med resten av livet. "Spännande!"


Gullungarna dansar

Harry och K passade på att fira lördagkvällen ordentligt med lite dans! ♥

Som en boll!

Jag och L (som har Bure) har diskuterat hur tjock Harry var när han var liten, och att han verkligen var som en boll i ansiktet. Här kommer bevisen! ♥




"Om jag sitter såhär fint...

camera_c360_2012 (MMS)

...och ser såhär snäll ut, kan jag inte få springa över och smaka på grannens hund då? Han är ju så tuggvänlig!" :) Till sommaren ska vi bygga ett ordentligt staket med grindar så att Ombra inte behöver vara kopplad när vi är på framsidan. Vad hon har emot grannhunden vet jag inte, men hon blir helt tokig när hon ser honom, och det är bara han som stör henne av alla hundarna på gatan...


Här ska odlas!

c360_2012-04-01- (MMS)

Vi besökte den nya butiken som Granngården öppnat på vår sida av stan (äntligen!) och köpte frön, jord och ett litet drivhus så att det blir tomater till sommaren. Hörnet mellan huset och garaget på framsidan blir perfekt att ställa ut plantan i sen, där blir det nämligen tropisk hetta på sommaren. Annars här vi haft en riktig idyll-dag och umgåtts hela familjen. Busat, ätit gott och bara haft det bra. Balsam för min själ! Imorgon åker vi till Öppna Förskolan och roar oss!


RSS 2.0