Vilken vägg är viktigast?

Jag kan inte annat än konstatera att vi har en stor och kärleksfull familj. Våra föräldrar ger oss det stöd vi behöver, och "husköpet" känns så otroligt spännande. Imorgon ska vi till banken och diskutera den ekonomiska biten, sen ska vi även boka tid med mäklaren för att sitta ner och skriva på öppet-köp-kontraktet. Det leder till en besiktning, och sen är det liksom allvar. Jisses. Pengar ska lånas, föras över och papper ska skrivas på.

Utöver allt det, så har vi också börjat planera huset. Vad är högsta prioritering att renovera först? Vilka förändringar vill vi göra med väggar och golv? Vilka väggar ska sitta uppe? Vilka ska tas ned/flyttas?

Mycket tankar blir det - men det känns verkligen spännande och huset har enorm potential!
Den fula hästbården får inte stanna!

Titta vad fina vi är!

Lördagkvällens festflickor ♥

Roligt hade vi, alldeles för fulla blev vi, och jag längtar tills vi får göra det igen!

Huset är vårt!

Perfekta fredagsmyset; husplanering! Efter att ha varit de enda som bjudit (varför förstår jag faktiskt inte) så tog säljaren vårt bud! ♥

Hemliga tomten

Under helgen drog vi årets version av hemliga tomten hemma hos mamma och pappa. I vår familj har vi nämligen kommit till insikten "kvalité framför kvantité" när det gäller julklappar. Vi har därför ett nästan idiotsäkert lappsystem, där namnet som står på lappen som man drar är den man köper julklapp till. Namnet är dock hemligt som bara attan, så inte förrän på julafton vid klapputdelningen får man reda på vem som är ens hemliga tomte. Hajjar ni? Vi har en bestämd summa att handla för, och eftersom vi drar lappen redan nu så har vi nästan 2 månader på oss att hitta den perfekta julklappen till bara den vars namn man drog. Förstår ni vad skönt? En julklapp att köpa och lägga ner energi på!

Familjen var samlad!

För Henki brukar det inte spela någon roll när vi drar; han köper sina julklappar dagen innan ändå. Jag har dock redan bestämt vad min hemliga julklapp ska innehålla, och är riktigt nöjd för jag tror att det passar personen alldeles perfekt. Synd bara att jag inte får berätta! :P

Dagens känsla:

Mer får ni veta imorgon! Se hela bilden

Händerna under huvudet...

100media_imag006 (MMS)

...verkar vara den nya grejen. Ser rätt skönt ut! God natt!


Läget är än så länge oförändrat...

...gällande budgivningen - vi har fortfarande det enda budet! Imorgon, om vi inte fått något motbud, ska jag ringa mäklaren och kolla hur länge han vill vänta. Helt galet hörrni! :)


Äntligen, Blogg.se!

Den nyaste funktionen är att kunna datum- och tidsinställa sina inlägg; vilket är helt briljant! Detta har jag väntat på! Inte sitter jag hemma vid lunch och bloggar (jobbar ju som oftast över) - nej det är Blogg.se som bloggar åt mig! Perfekt!


Note to self:

♣ Får man kväljningar av den söta smaken, så har man antagligen haft i för mycket honung i sitt honungsvatten.

Bara så att jag/ni vet.

Jag sa ju det!

"Någon gång kommer Harry att lära sig var magen sitter, men det måste vara för att syftet med det hela är att veta var just magen sitter - och inte för att det är en grej man ska kunna."

Helt plötsligt så kan han det ändå:
Och tro mig, vi har INTE tränat. :)

Budgivningen är...

...igång! Vi la det första - och än så länge enda - budet för några timmar sen. Nu återstår en natt av pina innan morgondagen får visa om någon annan tänker bjuda mot oss. Jag som hatar att vänta! :)

Hur ska detta gå? Följ bloggen för att få veta!

Hemklickat från eBay:

Av en kille i Storbritannien köpte jag detta "skydd" till nya telefonen:
Endast 52 kr (inklusive frakt!). Jag ♥ eBay!

Hade jag haft mer pengar hade jag även klickat hem dessa:
Ge mig! :)

Vad sysslar vi med?

Nej, gott folk - det är ingen bulle i ugnen. :) Däremot har vi hittat (och tittat på) ett hus som vi verkligen vill ha. Idag var tanken att budgivningen skulle dragit igång, men vi har inte hört från mäklaren än. Jag har heller inte haft en sekund över att ringa och tjata... Inom de närmsta dagarna får vi se om det är vår tur nu... :)

Jag behöver ett nytt kök att söla i! säger Harry.

Dagens känslor är...

... nervös, förhoppningsfull, panik, hysteri och glädje. Mer får ni veta sen!

Att dela på allt

Storasyster och lillebror delar lika på... det mesta! :)
Tur att vovven är snäll... ♥

Tänk att man kan vara såhär liten!

100media_imag003 (MMS)

Stolte farbror håller så gärna!


TILLÖKNING!

TILLÖKNING! Igårkväll kom Harry andra kusin till världen. Äntligen fick vi en till tjej i familjen! Grattis! :)


Asiatisk kyckling


Ingredienser:
ca 700 g kyckling
3 dl créme fraiche (inte lätt!)
1,5 dl matlagningsgrädde
300 g wokgrönsaker (gul + orange morot, rödlök, vattenkastanj, bönor)
5 tsk Asiatiska kryddor (frysta ur ask, finns i frysdisken vid grönsakerna)
salt
peppar

Tillagning:
Skär kycklingen i 1x1cm stora bitar,och stek tills de fått lite färg. Salta och peppra. Under tiden kokar du wokgrönsakerna så att de blir mjuka. Häll i créme fraiche, matlagningsgrädde och kryddor i stekpannan med kycklingen. Låt det koka ihop, och smaka eventuellt av med mer peppar och salt. Häll sist i de kokade grönsakerna. Klart!

Servera med pasta, eller med kokt broccoli som på bilden!

(Inte ett tvättäkta LCHF-recept pga morötter, men bra nära!)

Följ mig med Bloglovin!

Nu har jag satt tillbaka knappen för Bloglovin; ett smidigare sätt att hålla koll på sina favoritbloggar! Sist knappen satt uppe så hade jag 1 prenumerant, och då tyckte jag mer att den hånade mig än uppmanade andra att följa mig - men nu är jag uppe i 4 prenumeranter (hejja mig!) så då kommer den tillbaka. :P

bloglovin
Klicka på bilden!

Lady Dahmer har (såklart) skrivit en galant guide för er som undrar vad Bloglovin är för nåt!

VAM

Till slut fick kroppen nog och tillät förkylningen bryta ut i resten av kroppen. Feber. Snor. Igentäppta bihålor. Jag och Ombra slappar i soffan, medan jag försöker köpa lite nya prylar till min nya telefon (som kommer idag eller imorgon).

Catch U later!

En kärleksresa tack!

Om 3 månader, den 19 januari, firar jag och Henki 10 år tillsammans. Helt sanslöst! Tiden går fort när man har roligt! Jag har börjat fundera lite kring vad vi ska hitta på, men har inga bra idéer. :) Det enda jag vet är att vi inte vill åka jättelångt(ingen charter tex), och inte vara borta mer än en helg. Tidigare år har vi varit på Hennickehammar, Selma Spa, Sälen, hyrt lyxsvit på hotell här i stan, eller bara myst hemma med middag. Men, 10 år känns ju väldigt speciellt så något lite extra vill jag ju hitta på! Budgeten är inte enorm, men vi får passa på att önska oss små tillskott i julklapp! :)

Vad är era bästa restips för en kärleksfylld weekend? ♥

Yrrol-humor

Lika roligt varje gång!

Barnbesiktning på BVC. Skamligt!

Efter dagens upplevelse tvivlar jag starkt på syftet med BVC; BarnaVårdsCentralen. Det borde heta BBK; BarnBesiktningsKontrollanten. Tydligen är det tämligen ointressant att veta om mitt barn får bra vård i sitt hem (som namnet antyder, kunde man ju tycka). Däremot är det intressant att pricka av på listor exakt vad mitt barn kan och inte kan göra, i någon mini-Hitler-anda.

I våras på 1-årskontrollen framförde jag min oro över att Harry fortfarande inte visade några större tecken på att börja gå. Jag frågade om vi på något vis kunde stimulera detta på något annat sätt än vad vi redan gjorde, men fick svaret att vi inte behövde oroa oss. "Vissa barn tar ju längre tid på sig än andra!" hette det då. Det dröjde några månader, och sen helt plötsligt så fattade Harry galoppen och började gå på bara några dagar, från att ha suttit och hasat på rumpan. Jag insåg då att min lille man behöver lite extra tid på sig, och att resten av hans utveckling också kommer komma i hans egen takt - inte enligt någons schema - och tur är det att jag har den inställningen!

Idag på 1½-årskontrollen fick Henki frågan om Harry på frågan "var är magen?" kunde peka på rätt ställe. "Nej", svarade han, för det är inget vi har börjat prata om hemma än. Med tanke på att hans enda begripliga ord än så länge är pappa, så känner vi inte behovet av att börja prata kroppsdelar... Barnläkaren tyckte att det var mycket märkligt, men sen kommer det värsta - hon säger åt Henki att vi ska gå hem och öva, och sedan komma tillbaka till BVC och visa upp att han kan! "Ni behöver inte boka någon tid eller så, utan kom bara in när ni har vägarna förbi!"

Jag trodde att Henki skämtade med mig när han återberättade besöket. På vilket sätt är detta viktigt? Ungen är icke godkänd på kontrollen för att han inte kan peka sig på magen. En kunskap som i hans värld är totalt orelevant! Jag förväntade mig att de skulle säga något om att han inte pratar särskilt mycket än, men att be oss gå hem och öva med Harry att peka ut magen är tamejfan helt sanslöst. Kränkande och nedlåtande. Vad får BVC ut av att han lär sig det? Vad får Harry ut av att han lär sig det utan att förstå vad meningen är med det(vilket också är skälet till att han inte kan)? Hur kan de faktiskt kräva att varje unge i såhär tidig ålder ska kunna en så standardiserad uppgift?

Varför frågade de inte istället om han kan peka ut specifika saker? Det måste ju vara det själva övningen går ut på? Isåfall hade Henki kunnat berätta att han kan peka på exempelvis Max och hunden i Max-böckerna, och att han vid alla måltider pekar ut vad det är han vill ha (Jag blev tokig på att han bara blev arg för att jag gav honom fel, så jag lärde honom att peka på det han vill ha; exempelvis vattenglaset eller tallriken. Syftet där är att ge ett verktyg till känslan, vilket jag kan se en tydlig mening med.) De frågade heller inte vad han "kan" i övrigt, för att luska lite kring hans inlärning. Han kan på begäran lägga en specifik sak på ett specifikt ställe, och kan till exempel "gå och tända lampan" vilket inte bara innebär att trycka på knappen utan också att vara medveten om ifall den redan lyser eller inte.

Samtidigt handlar det inte om ifall han kan saker eller inte. Att uppmana föräldrar lära sitt barn något så specifikt skickar signaler om att barnet inte är tillräckligt. Hade jag varit en orolig mamma hade jag kanske börjat undra över om min son är onormal för att han inte kan peka ut sin mage, vilket skapar oro och stress - något småbarnsföräldrar inte behöver få mer av. BVC's funktion i samhället borde vara att försäkra föräldrar om att barn utvecklas i sin egen takt, och att lägga vikten på att kontrollera så att de mår bra och känner sig trygga i sina små kroppar. Som tur är för Harry så är jag inte orolig över hans utveckling längre. Han kommer att börja prata när han vill, och när han vill peka sig på magen så kommer han att göra det. Av sin egen vilja, och ingen annans.

Genom att be oss öva in en för oss helt meningslös övning, så tycker jag faktiskt att BVC agerar kränkande. De klappar lilla oss på huvudet, och hade lika väl kunnat be oss att lära honom att gå på händerna baklänges iförd tyllkjol. Larvigt, och det för oss tillbaka till katederundervisningen där vi inte ska tänka själva utan bara rapa upp det någon annan tycker är viktigt.

Och det allra värsta är att ifall de bara hade nöjt sig med ett nej, så hade vi inte reagerat på att de frågade.


Jag kan minsann klättra upp på första trappsteget och sätta mig - alldeles själv - och det är sånt som jag tycker är bra att kunna" säger Harry.

Lite extra lyster

Efter att ha sovit dåligt på natten under en längre tid (ja säg 1½ år i runda slängar!) så ser jag inte alltid pigg och fräsch ut. Så är det ju bara. Då får man ta till lite trix!

Den här använder jag inte för att bli brun, utan för att lura fram lite nyanser och "lyster" i mitt trötta ansiktet:
Den torkar riktigt fort, och luktar gott till skillnad mot andra bus-produkter. Det kanske inte syns att jag använder den eftersom jag inte blir påtagligt brun utav den, den ger mig bara tillbaka lite mer färg i ansiktet. Mitt tips i vintermörkret! ♥

Jag tävlar hos Bambi!

Tävla här du också!

Nervös...

Jag hatar att prata i telefon med folk jag inte känner. När jag dessutom ska ringa någon om något viktigt, så blir det ännu värre. Nu ska jag snart ringa en försäljare på 3, och försöka att inte bli grundlurad på alla mina pengar, samtidigt som jag förhoppningsvis kan få fram ord som låter vettiga. Wish me luck! :)

En vanlig måndag

Måndag innebär stallet för mig, för det är min dag i veckan att åka dit. Idag ska jag dessutom jobba över, så jag åker direkt dit från jobbet. Det innebär att dagen blir lång, så jag får peppa med en bild på Harry:

Mössmodell med sängkammarblick.

Dagens bildbomb


HTC Desire?

Nu är det dags för ny telefon! Efter tedoppningen så fick jag den ju lagad, men det fanns inga garantier för att den skulle fungera ändå. Nu börjar jag märka av att något inte stämmer, så då är det lika bra att byta innan den kraschar helt!

Jag är mest sugen på en HTC Desire:
HTC Desire
...med lite lull-lull till:
Kanske kan jag även tänka mig en iPhone 4:
Apple iPhone 4 16 GB

Vi får väl se.... :)

Hallå! Någon här?

Nej jag har inte tid att blogga idag! Imorgon får ni se bilder på vad jag pysslat med, men nu ska jag se till att min salongsberusade sambo däckar i sängen och inte i soffan! ♥

Ett litet fredagsrus*

Jag kommer på mig själv med att sitta här med ett litet flin på läpparna. Trött som en blå babian, men ändå lite lycklig. Varför vet jag inte riktigt, men jag har bara en sån där "jag mår bra"-känsla som puffar på i bakgrunden. (Nej, ingen bulle i ugnen!)

Den här veckan har varit allt annat än lätt och trevlig. Jag har haft saker att hänga upp mig på, om man säger så. Ändå har jag inte gjort det. Jag skulle kunna göra en lång lista på varför jag inte skulle vara glad, men den behåller jag i huvudet istället.

Det gick så himla bra att rida hästen. Yes! Jag har gått ner 2 kg till. Yes! Jag kan knäppa skärpet ett hål hårdare. Yes! Jag börjar trivas och må bra i min kropp igen. Yes! Jag har umgåtts mycket med min fina familj under veckan. Yes! Jag har många människor omkring mig som jag tycker om och mår bra av. Yes! Jag trivs på jobbet. Yes!

Pajas och glädjespridare!





*Ingen alkohol inblandad!

I skrivande stund (22:42) bestämmer sig grannen att börja borra i väggen! What the hell?! Vilka borr-behov kan man ha såhär sent en fredagkväll? Och nu vaknade Harry också. Grejt! ;) Där fick jag för att sitta här och vara glad!

Svårt val

Ensam hemma. Bebin sover. Disken är plockad. Tvätten är hängd. Lägenheten upp-plockad. Now what to do?
Kanske blir det lite...
(Halvtaskig sång bedömd av kraxande så kallade förståsigpåare)
...eller lite...
(Jag kan inte kalla mig filmnörd utan att ha sett denna. Säger andra filmnördar.)
...eller lite...
(Sova. Ingenting annat.)

Det här har han inte ärvt från mig...

dsc02801 (MMS)

Det här har han inte ärvt från mig... Snacka om att "laid back" beskriver denna ungen perfekt!


Äntligen...

...är det fredag! Imorgon är det helg och LEDIGT! ♥

Inredningsmys på hösten

Älskar mina fina prinsesslyktor från Zelected by houze!

I en liten inredningsbutik i en gammal tågstation(där min farfars far var stins en gång i tiden) köpte jag denna ljuslykta som sitter i en stor blomma. På glaslyktan sitter en trollslända!

Ombra Förstöraren

En av rasen Grand Danois största "ovanor" är att de bäddar. Det har jag skrivit om tidigare när jag varit vansinnig på att hon löper och är skendräktig. Ombra bäddar oftast nuförtiden när hon är understimulerad, och det blir hon ganska lätt. När jag säger bäddar så är det ju heller inte bara att gräva lite med tassarna som gäller:

(Det är inte första gången hon lyckats gräva hål i sittdelen.) Om ni som varit här någonsin undrat varför vi har så sunkiga soffor, så är det för att det inte finns någon vits att köpa nya... :) En utråkad hund senare så ser alla ut såhär.


Att lämna hunden ensam i bilen under 20 minuter med leriga tassar var heller ingen smart idé:
Hela baksätet fullt i lera... Tur att vi har lädersäten som går att torka av! :)


Men jag älskar min vovve! ♥

Det var länge sen...

...vi var hos farbror doktorn med Harry på kvällstid, men ikväll var det dags igen. Termometern tickade upp till 40,4 här på eftermiddagen, och pappa Henki ringde till mig med hispig röst "Kom hem!". Eftersom Harry tagit sig mot öronen i snart 2 veckor, och dessutom sovit dåligt (mellan oss, så alla 3 har varit lagom utvilade) på grund utav just smärta i öronen, och samtidigt varit förkyld och hostig så blev kontentan att det var dags att ta en titt på trumhinnorna.

Doktorn kunde se att ena trumhinnan var lite röd, och den andra blek och fin. "Det kan vara så att det röda betyder att det kommer bli en inflammation imorgon, bara så att ni vet. Men än så länge är det ingenting." säger doktorn, och vi var helt med på noterna att vänta lite till istället för att smäcka i lillpojken penicillin innan vi är säkra. Hellre ett besök dit extra för att vara säkra i så fall.

Vi fick i alla fall med oss ett viktigt tips: använd inte nässpray på småttingar. Det funkar på oss vuxna, men på barn så tar det bara bort nästäppan(man kan alltså ge det, inget farligt!). Nässprayen verkar alltså bara i näsan. Ger man istället näsdroppar, så rinner det bak till öronen och hjälper till att förhindra att förkylningen sprider sig dit! Tack doktorn!

Bloggar från fel dator, så här får ni tänka er en bild på en rödmosig Harry, för jag har inte en endaste att använda...


Jag hann spendera nästan 2 timmar i stallet innan jag fick bege mig hemåt till feberbebin. Idag hade jag en superdag med hästen kan jag säga!

Vi började med en långsam tur ut i naturen. Bara att få sitta på hästryggen och höra löven susa omkring mig är balsam för min själ. En energi-injektion som är välbehövlig! När vi kom tillbaka till stallet gick vi in i paddocken, och övade lite lösgörande volter och att flytta ut rumpan i hörnen. Sassa tuggade på bettet, och sänkte sakta men säkert huvudet - och vips så knallade han runt på tygeln*(det kändes sån skillnad i hans rygg och jag kände hur han verkligen trampade stegen ordentligt!). Våran travhäst! Detta var dessutom bara i skritt eftersom vi tar det försiktigt med hans ben. Jag längtar efter att få trava och jobba mer med honom! :)

*Är du inte hästmänniska, hittar du förklaringen här!

En äkta karl vet vad som är viktigt

Med strumporna på, och mobilen i högsta hugg (haha!) är en riktig karl redo för allt! säger Harry.

Mysig klassiker

Såg The Last Song, och den här gamla klassikern var med i en mysig scen:


P.S...

Det ordnade upp sig med hästtäcket. Jag fick till och med en ursäkt för att hon varit så arg. Så länge man pratar med varandra så brukar det inte vara några problem, och inte denna gången heller! D.S

Harry & Harriet

(Kassa jag skulle ju skrivit detta igår.....)

Grattis på Harrys namnsdag! ♥
Sjuk plommonbebis från i måndags.

"Det här är faktiskt sandlådenivå"

Jag älskar det ordet! *ironisk*  Sandlådenivå... Det är så otroligt lätt att använda när man själv inte vill ta konflikten, och heller inte orkar att ens eget handlade har konsekvenser. Sandlådenivå... Ha!

Jag är väldigt sugen på att berätta hela historien, men att berätta vidare en historia om hur odiplomatisk och aggressiv en vuxen människa blir vid minsta konfrontation känns också som ett lågvattenmärke. Det rörde sig i alla fall till en början om ett trasigt hästtäcke, och nu är till och med stallägaren indragen. Märk väl att detta inte är på vår begäran. Vi anser nämligen inte att detta är ett problem, eller dispyt som man även kan kalla det när man försöker använda finare ord.

Min irritation igår var märkbar, och därför struntade jag i bloggen. Så är det när livet tränger sig före. :)

Sjukvårdsupplysningen i ett nötskal

Ketchupmamman sammanfattar mina tankar så briljant!


The Sacrifice...

Oj oj vilka underbart roliga och spännande inlägg jag hade tänkt publicera, men nu kräver sambo någon sorts kroppslig handling oss båda emellan för chipsen han köpte ut till mig förut. Ja ja. Vad gör man inte för lite fredagsmys?
Jag älskar dig. ♥

Shoppingrunda

Och ingenting blev det till mig! Total katastof!  :) Harry fick:

Vattensäkra vantar och varm vinterjacka från Lindex.
MÖSSA BARN
Mössa i matchande färger från PoP.
Rejäla, fodrade skor från Skopunkten. Kan ni fatta att han har storlek 25 redan?

Vi köpte även ett par strumpbyxor att komplettera med under när graderna smyger sig neråt, och en blå tröja med en barbapappa på!

My Milk Toof

Har ni sett något sötare? :) Mjölktändernas underbara blogg hittar ni här!


Gratis är gott!

Idag damp en speciell påse ner i min brevlåda:
Den innehöll:
Ansiktskrämer från Lumene och Nivea. Tack så mycket Goodiebag!

Oh crap!

Där sitter jag på toa och gör min business, när Harry dundrar förbi och börjar trycka på alla tvättmaskinens knappar samtidigt. "Ge dig. Kan jag få sk*ta i fred eller?" väser jag. Han knallar iväg, men återkommer såklart ganska snart igen. Då får jag snilleblixten att dra fram tvättkorgen så att han inte kommer fram till tvättmaskinen (tjejer kan göra två saker samtidigt!). Bebin tittar på hindret som står mellan honom och alla knapparna. "Uuuuu!!" säger han ilsket, tvärvänder och springer ut. På utvägen hinner hann dock stanna och släcka lampan, och stänger sedan dörren efter sig. Kvar sitter jag i totalt mörker. Don't mess with the baby. Tur att man är rutinerad och hittar ändå!



Ja, lampknappen alltså... ;)

Skitenkel lösning på ett skitlitet problem.

Tankar om arbetslivet och barn

Jag är så kluven över det här med pengar eller tid hemma. Eller nej, jag är inte kluven alls över själva beslutet i sig - jag väljer tid med Harry över ALLT - men nu när jag börjat jobba så är det ju en trevlig biprodukt att det också kommer in mer stålar. Så är det ju. Efter att ha hankat oss runt på minimala kostnader för att spara föräldradagar, så känns det liksom lite lyxigt att kunna spontanshoppa en liter mjölk utan att behöva göra hushållsbudget i huvudet först.

Däremot så har jag det alla föräldrar har: dåligt samvete för sin tid med sitt barn. Jag såg ju framför mig hur jag skulle ha jobbat färdigt, och hunnit ut med hunden lagom tills Harry sovit färdigt på dagis. Sen skulle vi hänga på Öppna Förskolan, ta skogspromenader, leka i lekparken, leka med kompisar - ja ni fattar. Vi har haft en sådan dag på tre veckor. Resterande tid har vi spenderat hemma, vilket också är mysigt, men knappast lika utvecklande och stimulerande.

Idag fick jag liksom in foten på en annan del av skolan. När de inte ber mig jobba över på avdelningen så kommer de väl antagligen ringa därifrån. Några timmar hit och några timmar dit så är halvtiden bortblåst, och kvar sitter en ensam och ledsen mamma med massor av pengar i fickan. De gillar mig, och det är ju väldigt trevligt. Jag känner varje dag att jag har gjort rätt yrkesval, och växer i min pedagogroll. Det är väldigt kul! Tänka sig att jag faktiskt var bra på det här...?

Jag känner såhär "Men vad ska jag göra då? Jag kan ju inte tacka nej till pengar?". Eller kan jag det? "Nej tack, jag ska leka med min son idag". Vad mysigt det låter! :) Vad tänker ni?

Vem är den där tjocka ungen på dataskärmen? undrar bebin.

Jag säger bara såhär:

Jag säger bara såhär: idag jobbar jag 8-22 så det blir inte mer än såhär... :) Ses imorgon istället!


Pickles & Mayo

Som den sanna chipsfantast jag är, så dedikerar jag ett helt inlägg till denna underbara snackssort. :)

Vi var ju helt enkelt tvungna att prova den nya smaken "Pickles & Mayo" nu när den kom. Jag tyckte dock att det lät riktigt äckligt - men så sjukt nyfiken att jag inte kunde låta bli.


Jag trodde att Pickles-smaken skulle smaka inlagd gurka, eftersom det oftast är det som ordet Pickles syftar till. Chips med inlagd gurka-smak låter inte särskilt gott... Däremot så betyder det i detta fallet vinäger-smak, vilket jag älskar. Detta vassa ihop med den mjuka Mayo-smaken blev en riktig hit!

Smaka ni med, och rösta sen här för att smaken ska vinna!

Vabvabvabvabvabvabvab

Gissa vad jag gör idag? :)

Lilleman hostar, snorar och drar med handen mot örat. We have entered the träsk of småbarnssjukdomar...

Kanske har jag en liten öroninflammation? funderar Harry.

Helt väck...

...var vi, jag och min son, i över 3½ timme. Lunchsovningen som annars tar 1 timme och 40 minuter, blev nu lite längre. Så mysigt att få ligga tillsammans i våt stora säng och snarka! Lilleman har hosta(vi delar glatt med oss av allt här hemma, och hosta var ledigt eftersom både jag och Henki är förkylda med ögoninflammation...) och vi (läs JAG och Harry) var vakna mellan 00 och 06 i natt. Ack det ljuva småbarnslivet!

Se lite trött och sjuk ut! beordrade mamman. Sagt och gjort.

Vuxenmiddag

Ikväll firade vi lite olika saker ihop med J&S över en middag på stan. Eftersom vi är wild and crazy stannade vi borta från våra barn i nästan 2 timmar. Herregud! Jag åt hjort som var så blodig att den i princip nästan fortfarande var ute och skuttade i skogen. Till det tog jag ett glas rosé som gjorde mig lite glad i 5 minuter, sen blev jag lite illamående, och nu är jag tillbaka till nykter. Sen avslutade vi med lite glass, kolasås och sockervadd. Yey! Nu kommer jag vara vaken till 05! Lagom till att Harry börjar vakna...

Eftersom jag inte orkade tvinga sällskapet att ställa upp på gruppbild för bloggens skull, så får ni en överentusiastisk mamma(utan blåtira!) och tjock bebi.

God Natt!

Roa mig!

Efter en lång dag ensam (kort promenad på lunch om jag jobbar över) så behöver Ombra få massor av "egentid" med mig. Vi brukar passa på att gå en långtur i skogen:
Springa av sig det värsta först...
Träna näsan: jag kastar ut en liten mängd godis och så får hon leta reda på dem. Eftersom hon varken ser eller söker med näsan särskilt bra så tar det en stund - och tröttar jättebra!
Träna näsan OCH kroppen: jag trycker in några godisar i barken på sådan höjd att hon måste stå på bakbenen för att nå. Sen är det bara att hoppa upp, leta och äta!

Dagens crazy-eye:

Jag skulle inte ha klagat igår... :)

Idag ser jag verkligen misshandlad ut, och okänt folk på skolan har tittat, sen tittat igen, och sen tittat bort. Inte vågat fråga. Hysteriskt roligt! Jag har funderat på att säga att det är Henki som lagt sin hand på mig, men valde snällt att berätta sanningen istället. Såhär efter andra arbetsveckan på nya jobbet kan jag inte annat säga än att jag stormtrivs. Första sekunden jag kom in tänkte jag "var har jag hamnat nu", men andra sekunden smög alla ungarna in i hjärtat. ♥

RSS 2.0