Räddningen?

Stödbälte semi-elastiskt (5650)
Jag beställde nyss ett sådant här stödbälte från Gula Rehab, och hoppas att det ska hjälpa mig med mina ryggbesvär. Jag förstår att det inte tar bort allt, men jag kan inte bli sängliggande redan - det går bara inte!

Det dimper ner i postlådan om någon vecka, så då får vi se hur det känns!

Buzzadorkampanj: Digster


Digster är en musiktjänst som i samspel med ditt konto på Spotify eller iTunes, ger dig färdiga spellistor genom ett enkelt knapptyck. Jag var lite tveksam först när jag började navigera runt på sidan, men efter att ha använt Digster några gånger så är det faktiskt väldigt enkelt.

Jag behövde lite musik för att orka ta disken häromdagen, och klickade på en spellista för lugn musik. Inte bara passade de flesta låtar mitt tyckte, utan gav mig idéer på sånt jag skulle vilja lyssna på i framtiden.

Den här tjänsten är perfekt om du har Spotify eller iTunes i mobilen, och inte orkar skapa egna listor. "Idag när jag ska cykla hem vill jag ha lugn musik" till exempel.

Jag har fortfarande några kampanjkoder att dela ut, och de ger dig 6 månaders GRATIS premiumtjänst. Skriv en kommentar så får du en!

Vecka 24

Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Hur mår jag då?
Känslan av att kunna äta utan att någonsin få nog har gått över till att minsta munsbit gör mig proppmätt. Jag känner av direkt om jag slarvar med järntabletterna, för då blir jag jättetrött. Illamåendet är helt borta! :) Jag är väldigt pigg och har återfått lite bättre humör och tålamod, däremot har jag mycket ont av foglossning och den här veckan är jag hemma från jobbet två dagar för att bara ligga still. Inte roligt, men nödvändigt... Jag har mycket sammandragningar/förvärkar när hela nedre delen av magen blir totalt stenhård.

Jag känner väldigt mycket sparkar och rörelser, och nu börjar jag också kunna känna av huvudet, ryggen och igår även en fot! En kväll fick jag ta fram speldosan och lägga vid magen för att bebben skulle lugna ner sig! Jag gjorde samma sak med Harry, och efter några gånger så lärde han sig därinne att speldosan betydde "mamma vill sova - ligg still!" :) Om jag suttit ner en längre stund så känner jag också av ett tydligt tryck neråt när jag ställer mig upp, vilket känns alldeles för tidigt. Kommer ihåg att jag kände så sista veckorna med Harry, men inte såhär tidigt.

Trots smärtor och annat så är ändå de här veckorna helt ok. Jag mår bra i min graviditet! :)



En "manic monday" är slut...

Vissa dagar är det extra jobbigt att jobba med barn, och det är de dagarna när man kommer hem och är så trött att man knappt orkar umgås med sitt eget barn. Skitjobbig känsla - men till slut så säger ju kroppen liksom ifrån. Give me some space. När dagen till 95 % har bestått av att lösa konflikter/kompromissa in i minsta detalj/hyscha/tjata/gnälla/vara för lite personal pga sjukdom osv, så är jag glad att jag lyckas köra hela vägen hem. Att jag har såpass mycket energi kvar att jag kan inse att det är nu det är dags att sänka kraven för resten av dagen.

Istället för att plocka rent hela diskbänken (För varför skulle den som har disken som enda hemmasyssla gjort det? Det vore ju dumt... Att hänga i garaget är mycket roligare.), stressa ihop en middag, tjafsa med Harry om att han inte äter (eftersom han är lika trött) och sen börja räkna minuterna tills han ska sova - så värmer vi en matlåda ur frysen, äter den tillsammans framför teven och stannar sen i soffan resten av kvällen. Noll konflikter men målet att utfodra barnet och mig är ändå uppnått utan större uppoffringar i uppfostransregelboken.

Vi fick dessutom chansen att prata om Upsy Daisy, tombeliboerna och pontepinerna (vad de intog för preparat när de kom på de namnen är en annan diskussion) i Drömmarnas Trädgård, och Harry började säga vad de heter: "assi assi", "hababoo" och "mamameai". Klockrent! :P


Trädgårdsryck

camera_c360_2011 (MMS)

Det är ju egentligen väldigt otacksamt att plantera lökar eftersom det tar så lång tid innan man får se resultatet! Harry var bästa hjälpredan och kastade ner lökarna i jorden... :) Till våren hoppas vi att det blir massor av blomprakt på framsidan av huset. Vi planterade tulpaner, vit påsklilja, snödroppe och en blå sort jag glömt namnet på!


Vi börjar vår sovmorgon med croissanter på...

camera_c360_2011 (MMS)

Vi börjar vår sovmorgon med croissanter på burk (färdig deg - hur smidigt som helst), en kopp varm choklad och ett avsnitt True Blood säsong 4. Harry är och gungar i biblioteksparken med mormor och morfar, så det är ingen stress - bara lugn och ro.... :)


Jag är löjligt nöjd med knivstället från V...

camera_c360_2011 (MMS)

Jag är löjligt nöjd med knivstället från Voodoo!


Det bär mig emot att klä...

camera_c360_2011 (MMS)

....Harry i svart och mörkblått (enligt alla pojkkläder som säljs). Jag tycker att barn ska vara färgglada, så idag är Harry turkos och lila (med ett grönt hjärta på byxorna dessutom)!


Veckans första dag är till ända...

camera_c360_2011 (MMS)

...och jag har hunnit jobba, varit på föräldramöte på Harrys förskola, och sett färdigt en av helgens chickflicks - Love and other drugs. Filmen handlade om precis tvärt emot vad jag trodde, så den får riktigt bra poäng. Att Jake Gyllenhaal är förjäkla snygg - och dessutom springer runt naken en hel del - gör inte saken värre... :) Nu ska jag avsluta kvällen i sann gravidanda; med en "åkförbimcdonaldsochköpmedenmcflurrydaimhemärdusnäll". Mums! Jag hade exakt samma glasscraving med Harry också! Trevlig vecka hörrni!


Myslördag

Det anordnades loppis ute hos Harrys farmor och farfar, och vi åkte dit och handlade lite.

Vi äter kolbulle med kantareller, lök och lingonsylt på trappen i solskenet!
Stora ytor = barnet sitter inte still ♥
Huset där loppisen hölls (i trädgården).
Springa ifrån farmor är kul (hon står kvar i bakgrunden).
Efter allt spring på loppisen, och med en hel kolbulle i magen, så somnade Harry i bilen hem...

På eftermiddagen var det så fint väder, så vi tog en promenad:
Att gå åt samma håll är inte lika roligt!
"Sitt i vagnen, ônge!" :)

Loppisfynd!

Vi (läs jag...) har möblerat om här hemma, och den totala kostnaden hamnade på en hundralapp! Sådant är kul!

Såhär såg tv-delen ut på övervåningen ut förut:
Perfekt för att kunna slappa på kvällarna, och absolut ingenting för hunden att bädda och gräva i. :) Men, ju mer magen växer så sitter jag mer och mer obekvämt i poäng-fåtöljerna. Jag kände också att när bebisen kommer så ska jag kunna sitta någonstans och amma (och kunna lägga ner bebisen bredvid mig på ett bra ställe) och dessutom ha Harry intill. En soffa behövdes, och i och med att mina föräldrar hittat en ny lägenhet så behövde de bli av med en av sina soffor! Ja tack!
Filten har mamma virkat! Älskar färgerna!
Ett av loppisfynden: en liten lampa till fönstret bakom soffan!
På loppisen köpte jag också två barstolar som står vid bänken i köket. Soffan var gratis, lampan och stolarna kostade en dryg hundralapp - helt ok för att få ett nästan helt nytt vardagsrum!

Fordonspromenad

Ursäkta den urkassa bilden, men jag sitter vid den gamla datorn och där har jag inget bildredigeringsprogram...

På den här promenaden som var 3,3 km lång, hann vi se alla Harrys favoriter:
♦ 3 flygplan
♦ 2 tåg (inklusive bommar, blinkande lampor och varningssignaler!)
♦ 3 traktorer
♦ 3 mopeder
♦ Väldigt många bilar :)

Det är INTE tråkigt att bo på landet! :)

Nya väggord

Snacka om att jag har trillat dit ordentligt på det här pysslet! Nyaste tillskotten är dessa:

I hallen:
Kärlek- Familj - Lycka

I köket:
Krydda med kärlek

Jag har även gjort "Harry" som sitter på hans dörr, och ska ikväll försöka mig på en ängel.... Bilder kommer - om det blir som jag vill... :)

Alldeles lagom

Hur skönt är det inte att få börja sin morgon såhär:

07.00 Jag och Harry vaknar samtidigt.
07.45 Vi äter en långsam frukost
08.30 Påklädning
08.45 Långpromenad med Ombra i det sköna höstvädret
09.15 In i bilen för att åka till dagis
09.30 Lämnar på dagis - inga problem!

Lugnt och harmonisk! ♥ Precis vad jag behöver just nu!

 
Underbara färger ute nu!


Nätshopping till barn

Om 2 veckor så ska vi på dop, och jag tycker alltid att det är svårt att hitta annorlunda presenter till rimliga priser! Men, nu hittade jag Lekvira och där blev det en beställning (kan ju inte skriva vad...). De har ett väldigt stort utbud både på leksaker och inredning till bra priser - och precis sådana enkla och fina leksaker som jag älskar -  så för den summan jag ville lägga så fick jag väldigt mycket!

Kolla in deras sida här!
En sådan här vill jag ha till Harrys rum! Nu finns den på rea.... :)

Själabalsam

Att få ta en långpromenad i skogen tillsammans med min hund och min (snart) 2½-åring är rena mirakelkuren för mig. Vi pratade om svampar, kottar, träd (tydligen kan han skilja ut rönnbär "röbbä", hejja förskolan!) och vad Ombra gjorde. Harry var ju lite orolig när hon hela tiden skulle springa sådär "långt" bort ifrån honom (där han inte såg) så vi övade inkallning, och så fick Harry ge henne godis. För torkad kyckling kommer hon tillbaka direkt tydligen.... :)

Rundan var inte längre än en kilometer, men Harry orkade knalla på i gott tempo ändå i sina gummistövlar. Sista biten nerför gatan skulle han dessutom bestämt hålla i Ombras koppel - så det såg nog lite kul ut när vi kom gående! :) Snäll är hon iallafall, monstret!

Ombra, i en helt annan skog, ett helt annat år ♥

Jönssonligan

Vi har ju ett barngäng som gillar att leka tillsammans, och som dessutom leker bra! Vi träffades allihopa på en kräftskiva för några helger sen, och barnen fick härja av sig! :)

Först lite höjdhopp på gräsmattan:
Sen var det dags för lite glass i farmors knä:
Lite innelek:
Dags för utfodring av den yngsta generationen:
...och den äldre generationen åt upp resterna!
Sen var det dags att inta kräftorna, och då hamnade kameran i väskan!

Och Jönssonligan, det kallar vi dem för att de är Dynamit-Harry, Charles-Ingvar och Vanheden personifierade - och nu är även Doris med i gänget! :)

Mammakulan vecka 22!

100media_imag165 (MMS)

Mammakulan vecka 22!


Ombra har varit på playdate med lammkött i...

100media_imag164 (MMS)

Ombra har varit på playdate med lammkött idag! Det här är Bure som bara är 2 år, och är väldigt rolig att leka med. De härjade på bra, men kom överens hela tiden. Det här ska vi göra om snart! Det är ju perfekt med någon som orkar springa lika fort och inte går sönder om man vill knuffas lite... :) Tant Ombra blev sliten efteråt, och sov i sin säng i flera timmar!


Eldprovet med bullbak avklarades galant! :...

100media_imag164 (MMS)

Eldprovet med bullbak avklarades galant! :) Visst hade jag hjälp av min mamma, men bara lite! Smask!


Den årliga traditionen är ju att jag glömm...

100media_imag156 (MMS)

Den årliga traditionen är ju att jag glömmer bort Ombras födelsedag, och det här året var inte annorlunda... :) Fast, jag kom på det samma dag men bara väldigt sent! Lite pluspoäng? :) Idag är hon hos min syster som är ledig, så jag hoppas att hon blir omhändertagen med extra kärlek (läs springrunda, massage och godis hela dagen!) Jag har världens finaste vovve!


Lägesrapport

Dagarna svischar förbi, och vips så har bloggen stått still i 4 dagar. Sorry! Harry har varit snorig, och jag var hemma från jobbet igår. Alla är ju lite halvt förkylda just nu, så det går inte att komma undan.

Ikväll ska jag hoppa in och jobba extra på gamla jobbet; videobutiken! Det blir bra med lite extra pengar i fickan, och de kan ha personalmöte utan att någon måste vara kvar och jobba. Får väl se hur trött jag är imorgon... :)

Roligast just nu är i alla fall att Harry har börjat säga namnen på barnen på sitt nya dagis. Idag hade vi dessutom den bästa lämningen hittils, där han gav mig en puss och sen en vink i fönstret - helt utan en ledsen min!

På lördag blir det kräftskiva - igen! På söndag fyller min gamla gubbe 32 år (jisses!) så då ska vi ha lite kalas här hemma! ♥

En intensiv dag är till ända. Först Marieb...

camera_c360_2011 (MMS)

En intensiv dag är till ända. Först Mariebergsskogen på förmiddagen, sen hem någon timma för att försöka vila - och sen kräftskiva tills sena kvällen. Väldigt trevligt har vi haft det - och jag har tagit bilder - men nu ska jag sova!


RSS 2.0