Nu flyttar jag!

Hej då blogg.se och allt krångel! Det ska vara lätt och snabbt att blogga, och det har det INTE varit. Nu flyttar jag till Wordpress istället. :)
 
Klicka här för att komma till min nya blogg! Jag hoppas att ni följer med!

Det är jag och panschissarna

En kunde ju lätt tro att det skulle räcka med de uppenbara kroppsförändringar som två graviditeter har fört med sig - och ja jag tänker bespara er listan! :) Mitt senaste besök hos optikern förtäljde mig dock något annat. Jag har haft svårt att läsa på nära håll när jag sitter vid datorn, även med linser eller glasögon, och gjorde därför en extra undersökning för att se om synen försämrats igen. Nej, det hade den inte! Däremot så hade nu de båda graviditeterna påfrestat mina ögon (trycket som förändras i kroppen) så mycket att de inte längre orkar fokusera så på nära håll.
 
Lösningen? Läsglasögon! Fantastiskt! Vad väntar nästa månad? Klimakteriet? :P
 
Lite vindögd också - perfekt! :D
 

Genus: Hur gör vi hemma hos oss?

Något av det viktigaste inom genus för mig är nog ändå hur vi som föräldrar är som förebilder. Henrik är ju faktiskt Harrys och Nils förebild i hur en man är, och jag hur en kvinna är - och för mig är det jätteviktigt att vi inte lever i stereotypa mönster.Jag vill att de ska lära sig att hur jag och Henki hjälper varandra med sysslorna är sättet som vuxna lever ihop. Att föräldrarna hjälper till lika mycket, istället för det stereotypa (och väldigt vanliga) att kvinnan sköter hemmet medan mannen kommer hem och sätter sig i soffan efter jobbet! :/

Det vi gör bra här hemma är att vi tar hand om barnen lika mycket. Det är inte mammas jobb att sköta barnen, utan det gör vi lika mycket båda två. Särskilt nu när Henki är hemma med Nils! :) Det är ingen pappa som "passar" sina egna barn här. Vi är också bra på att renovera och sköta om huset båda två. Jag snickrar lika mycket som Henrik, och han städar (nästan) lika mycket som jag gör. Jag kör åkgräsklipparen tillsammans med Harry, skottar snö på vintern och lagar trasiga leksaker. Henki leker i lekrummet, sköter disken och lagar mat. Det viktigaste är ju också att detta blir tydligt för barnen, så att de tar med sig bilden av pappa och mamma som jämställda.

Här handlar det ju heller inte om att utplåna könen för oss. Jag älskar ju att hålla på med hästar och pyssla, vilket är typiskt tjejigt, samtidigt som Henki meckar med bilar som är ytterst manligt. Vi behöver ju inte gå ifrån våra egna personer bara för att bli jämställda, utan det handlar om de små sakerna som gör det tydligt.
 
Snickarmorsan är igång igen!

Heligt förbannad

Jag hittade den här t-shirten till Harry på Ica Maxis rea, och tyckte att den hade fina färger! Självklart köpte jag den i Harrys storlek, och tänkte inget mer på det.

När jag kom hem och provade den på honom, så satt den tight runt rumpan (på det lilla beniga barnet desutom) och den gled genast ner över ena axeln, eftersom halsringningen också var mycket större än vad jag trodde. Eftersom det är en tröja från "tjejavdelningen" så visar de tydligt att 3-4åriga tjejer ska visa upp rumpan och hud på överkroppen... Skamligt!

Beniga paket

Idag fyller Ombra 6 år, och har därmed varit hos mig i 4,5 år! Hon blev firad med paket på eftermiddagen, och hon älskar verkligen att öppna dem själv! :) I dem fanns några extra goda ben, och det var inte bara hon som blev sugen på dem:

Far & Son


Jag är en tromb!

Förr i tiden var jag stans största slarver som hade stökigast rum och som aldrig städade ordentligt. De av er som hängt med ett tag håller nog med om detta... :P

Men, när jag flyttade ihop med Henki för 10 år sedan så mötte jag min överman! I några år stökade vi tillsammans, men sen kom Harry och då var dammråttorna plötsligt inte lika charmiga gosedjur längre... När vi flyttade till huset och allt där blev nytt och fint så tog det liksom tag i mig, och nu blir jag inte riktigt lugn förrän det är plockat och diskmaskinen brummar ute i köket. Ett slags "tillbaka till noll-läge" som är väldigt skönt att starta från varje morgon med två småbarn. Konstigt hur stor skillnad det kan bli i en människa på bara några år! :P
 
Så, när jag kommer hem från jobbet och har ett uns ork kvar så går jag loss som en tromb och styr upp huset på 15 minuter. Henki har blivit "bättre" på att se stöket - efter många års diskussioner - och plockar lite under dagen, och då är det mycket lättare att kunna slappna av ordentligt i soffan sen. :)
 
 
Att kunna se den slitna plastmattan i lekrummet är ju en fördel, och det är ju mycket roligare att leka när en får slita fram alla saker! ♥ Och jo, barnvakten i bakgrunden är med överallt och tittar så att jag sköter mig... :)

"Jävla oflyt hele tin"

För någon vecka sen gick ju kylskåpet sönder. Vi hade turen att få låna ett (ni ska få tillbaka det inom kort, nya är beställda J&J!:) ) som nu pryder ena hörnet i köket! Lagom till att vi löst det ekonomiskt, så började datorn att krångla och då kände jag bara hur kul jag tyckte det var... Eller inte. Nu är allt säkerhetskopierat och datasnillet (min bror) ska formatera om den under veckan. Men - som vanligt - så blir det inga längre inlägg mer fler än en bild här eftersom det inte funkar från mobilen....
 
Yey! Jag älskar när allt fungerar! :P
  

Sådär vill jag också göra

Jag fick den här fina godisskålen av mamma och pappa i helgen, när de besökt en matmässa/skördefest på Värmlandsnäs. Den är ju jättesöt, och allt jag tänker är "En sådan vill jag också göra. En sådan KAN jag också göra!" En tallrik från IKEA och lite porslinsfärg från Panduro - och vips så har jag värsta bra personliga presenten! :) Får väl se när jag tar mig tid och pengar att prova, men det vore kul!

Ni ser väl hur jag...

...står där vid rören och duschar inom "en snar framtid"? Bredvid mig på golvet (till vänster på bilden) sitter ungarna i badbaljan tillsammans och leker så fint *höhöhö*... :)

Av en allsköns blandning av orsaker är detta badrum inte färdigt än trots att det till nyår är ett år sedan det var "snart färdigt" första gången. Nu har jag tagit oss(!) i kragen och har de senaste dagarna snickrat där inne en hel del.

Jag gjorde färdigt insidan av fönstrena idag. Det är ju lite pill när det ska vara lutning på nedre delen och sen vill vi ju inte slösa på våtrumsgipset för det är i n t e gratis, så det gäller att tänka ett par gånger innan jag sågar... Nu är det inte mycket vägg kvar att täcka med gips i alla fall, och sen ska innertaket upp - sen kan de komma och kakla! Kanske behöver vi inte duscha i iskalla källaren en vinter till? ;)

Tipsa mig!

Behöver lite ny inspiration och läsning, så tipsa mig om bloggar ni läser och tycker är bra! :D

RSS 2.0