Studentfoto?

En bild säger mer än tusen ord?


Haha!  ♥


Idioter!!!



Jag borde egentligen bo långt ute i skogen. Så långt ut att vi skulle behöva ta bilen till brevlådan. Så långt ut att det skulle bli sådär kolsvart när det är mörkt. Men, kanske till och med då skulle jag hitta ett stackars rådjur att störa mig på.

Våra grannar (ska inte skriva vilka exakt) är elefanter. Kom nu ihåg att det är VI som bor på övervåningen av huset. Trots detta hörs alla steg, varenda dörrstängning och en massa andra irriterande ljud. Konstant. De tvättar på alla dygnets timmar. Bankar i väggarna. Slänger igen ytterdörren.

Hur många gånger Harry vaknar ute i vagnen på grund av dem har jag slutat räkna. Ute i vagnen. På grund av ljud de åstadkommer inomhus. Fattar ni?

Jag blir galen. När jag är galen är jag inte konstruktiv, så jag ska inte prata med dem. Jag ska inte skicka arga lappar (been there, done that), och jag ska inte klaga till hyresvärden (som om de skulle göra något åt det). Men jag blir galen.


Dagens surprise: havregrynsgröt ti

25cae9953558a35acc1e31917f7e3ddd.png

Dagens surprise: havregrynsgröt till frukost! Tydligen jättegott. :) Finns det något han INTE äter?


Anmälan, första rundan & ont

I söndags anmälde vi oss till Midnattsloppet. Göteborg, 21 augusti, klass "vi som springer en mil på en timme", start 22:00. Hjälp. Hur hamnade jag här??

Såg skräcken i vitögat, tog mig själv i kragen, och drog idag en runda på ca 2,5 km. Sprang genom kyrkogården (Ja, lite makabert kanske, men det är så vackert - och jag sprang inte på den delen där gravarna är ok?) och sprang nästa genom hela, så joggdelen var ju åtminstone en tredjedel av rundan. Jag är nöjd med det som förstagång. Låga delmål.

Nu funderar jag på Vårruset (5 km) och Stadsloppet (1 mil). Ska fundera lite till, och sen ska jag nog anmäla mig. Kanske. Hjälp.

Träningsvärken satte in ungefär samtidigt som jag kom innanför dörren. Stel som en pinne. En varm dusch får råda bot på det.

Pepp pepp!!!


Den fina stenmuren på kyrkogården. (Bild från Google)


Mr. Nice Guy

Henki: Jag tar av din choklad.
Jag: Ta bara lite! *desperat*
Henki: Du får ju finnar av den ändå.

Schyrre...


Noll-koll-mamma

Jag är allergisk mot föräldrar som inte bryr sig om vad sina barn gör. Som kommer in på Öppna Förskolan och ser det som dagis. Bara att släppa in ungen och sen sätta sig med kaffekoppen i ett annat hörn.

Det är som oftast också föräldrar till vidriga barn som gör såhär. Ja, barn kan vara vidriga i dagisåldern. Riktigt vidriga. Det värsta med den här mamman är att hon har två stycken. Den äldre är lugnare, men tar ändå mycket plats. Den lilla är helt vild. Lekte med träsvärd, och viftade till Harry i ansiktet. Slogs med en annan kille (som inte är någon ängel själv) och bara var överallt samtidigt. Jag hörde mamman säga till honom två gånger. På 2½ timme. Jag såg också orden glida rakt igenom honom från ena örat till det andra.

Tillsammans med en annan mamma sa jag "så ska inte min son bli", och sen skrattade vi gott. Lätt att sitta där och vara klokast. Men, även om Harry bestämmer sig för att vara hela-havet-stormar-unge, så kommer han inte att få vara det tillsammans med andra barn. Här ska bankas in respekt för andra, och jag är noga med ögonkontakt vid varje tillsägning. Då vet jag om budskapet går fram eller inte.


På promenaden förut så möttes vi av den lille killen med familjens hund. En liten hundagressiv sak, som lätt drog med sig honom mot oss. Jag väjde av, men han gick efter oss. Till slut fick jag säga till honom att inte komma för nära, eftersom hans lilla hund drog och skällde och Ombra hade väldigt svårt att koncentrera sig. Det är väldigt lätt att promenera med en Grand Danois som går baklänges, samtidigt som man kör vagn... Smart att skicka ut ungen själv med hunden? Eller inte.

Bamsesprånget

Helt plötsligt kan han gå en längre sträcka själv med gåvagnen utan problem. Stabil i kroppen som ett järnspett, och med målet inställt. Nu händer det grejor, gott folk!



Det går inte fort, men han rör sig! :) När vi var på Öppna Förskolan förra veckan så satt han still där jag lämnade honom, men idag skuttade han runt och lekte med alla. Det är en häftig känsla att se honom övervinna så många "trösklar" som han inte klarat förut. Han blev ju så frustrerad här hemma av att sitta still hela tiden. Nu har han löst det problemet! ♥

Tävling hos Bambi!

Jag är med och tävlar hos Bambi! Jag vill ha:



Håll tummarna för mig! :)


Det är så spännande att få äta sjä

5a81f0c1ad914ee0be5538f7229125b2.png

Det är så spännande att få äta själv! Torsk,ris och grönsaker är perfekt plockmat tydligen. Om jag hinner senare, ska jag lägga upp filmer på senaste utvecklingssprånget. Inte en lugn stund för mig längre. . . :)


Den sista timmen

Det går inte att blogga om något konstruktivt och intressant när klockan är 22:48 en söndagkväll. Inte efter en dag med arbetande och taskig sovmorgon. Jag är helt slut! Kroppen skriker "sooooooov", men jag vet att jag kommer vara lika trött imorgon igen. Jag har träningsvärk efter cykelturerna fram och tillbaka till jobbet. Trots dagliga långpromenader med hunden i över 2 år, så har jag tydligen inga benmuskler. Axlarna ska vi inte ens prata om. Jag ska jobba hela påskhelgen också, men sen får det vara ledigt ett tag. 3 helger på raken är inte så kul. Kul i plånboken, men pengar är faktiskt inte allt. 

Imorgon blir det ÖF på förmiddagen, sen hem och invänta inredningsparty hos Fia. DET är höjden av ålderdom känns det som. Förr i tiden var det sexparty med all världens maskiner och tillbehör. Nu ska jag handla ljuslyktor och löpare i "shabby-chic"-stil. Känner ni spänningen? :) Nej, jag bara skämtar. Det ska bli jättemysigt, och jag kommer handla för en massa pengar jag inte har. Ljuslyktor behöver inte gömmas i lådor, och ger inte sambo massa dumma idéer. Mycket bättre.

Gå och lägg mig.

Kvällsmat på jobbet. Blir nog lite

39248f02d34b87f4b6decd488a00c07a.png

Kvällsmat på jobbet. Blir nog lite hjärtklappning senare... Tur att jag ska cykla hem i regnet, och sen gå ut med hunden. :)


Melissa Horn

Spotifyade in mig på hennes skiva "Säg ingenting till mig", och blir alldeles flickig och förtjust. Hela skivan känns som ett soundtrack till en kärleksfilm, och jag gillar det. Mycket! Favoriten är "Jag vet vem jag är när jag är hos dig", men också "Lät du henne komma närmre". Jag ogillar som oftast svensk musik (knappt så att Kent glider igenom filtret), men det här är så naket och ärligt att jag inte kan göra annat än att vilja ha det på mysvolym och bara njuta.

Lyssna här:
Melissa Horn – Säg ingenting till mig


Min 11-månaderspojke:


Barnmat:Provencalsk kyckling & Quinoa

Ca 7-8 stora burkar

Ingredienser:
3 stora kycklingfiléer
4 portioner quinoa
200 gr frysta grönsaker (morot, blomkål, ärtor, bönor)

Kycklingmarinad:
2 delar olja
1 del balsamvinäger
Provencalska örter (frysta i kartong)
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Chili Explosions (kvarnkrydda)

Tillagning:
Laga quinoan enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, och lägg dem i en ugnsfast form. Stek i 200° i  ca 20-30 min. Häll marinaden över kycklingen. efter halva stektiden Koka grönsakerna i lite mer vatten än vanligt. Spara grönsaksvattnet när du häller av dem. När kycklingen är färdig  lägg den tillsammans med grönsakerna i mixer, alternativt skär kycklingen och grönsakerna i "plockbitar". Ska du mixa häller du över lite av kokvattnet, och mixa till rätt konsistens. Blanda sedan i quinoan.
Lägg upp i burkar och frys direkt.


Ivägtvingad till Barnmässan... Ald

20cccbb383ef808d11720bafe2953499.png

Ivägtvingad till Barnmässan... Aldrig en lugn stund! :)


Fri frakt hos Bodystore!

Fr.o.m 25 mars - 1 april så har Bodystore fri frakt oavsett ordervärde. Passa på att handla inför våren!






(ej klickbar bild)

Idag tackar vi...

... vem det än nu är som styr livet och allt som händer. Pricktestet (Harry fick ju förkylningsastma, och då fick vi remiss för att kolla upp övriga allergier) visade INGENTING! Han är inte allergisk mot katten. Han är inte allergisk mot hunden. Bra! Det är viktigast! Väldigt skämtsamt sa jag att "ja, annars hade ju Harry fått flytta", och doktorn lovade genast att adoptera honom. Sköterskan ville också vara med och ha delad vårdnad.

Vi vägde och mätte samtidigt, och nu har han tagit igen efter magsjukan. 11 kg väger lilla klumpen nu (+0,6 kg på 1 mån), och är 75,5 cm lång (+ 1 cm på en månad).

En glad och frisk bebis! ♥ *peppar peppar* 


Tisdagkvällens sysselsättning

Henki: Vad ser du på? New Moon igen? *suckar*
Jag: Nej... *stött* I skuggan av värmen.
Henki: Såg du inte den i helgen?
Jag: Jo.
Henki: Såg du inte klart den då eller?
Jag: Jo.
Henki: Du är ju störd.
Jag: Japp!

Är en film bra, så måste jag se om den. Och om den. Och om den. Att jag till exempel sett New Moon 3 gånger på 1½ månad är ingenting. När kära, gamla Titanic kom 1998 så såg jag den närmare 10 gånger på bio. Hur många gånger jag sett den hemma efter det, ska jag nog låta vara osagt.

titanic
Good, old Leo :)

Lite lätt manisk, men det vet ni ju redan. :)


Aj på mig, mamma!

Vi harvar vidare i feberträsket (39,2 MED alvedon). Kan dock konstatera att det inte bara är tand nummer 9 som spökar, utan också tand nummer 10. Två stora kindtänder, belägna på samma ställe i under- och överkäken dessutom. Klart att han inte äter, när varje tugga gör jätteont. Supersyndast om Harry just nu helt enkelt.


Ledsen...


Rumpskuttaren

Då var dagen kommen. Harry har ersatts med Rumpskuttaren. Rumpskuttaren tar sig överallt på egen hand, och skrattar åt ett nej. Rumpskuttaren är farligt snabb när man minst anar det, och tar ett hörn på mindre än en grisblink. Rumpskuttaren är självständig, och känner inga behov av sällskap.

Jag anade att kroppen var på gång med något nytt, när han stod upp på egen hand en kort sekund tidigare idag. "Idag känns det som att det kommer hända saker", och jag hade inte fel. Plötsligt måste vi börja säkra lägenheten från hundmat, sladdar och viktiga prylar som vi vill behålla. Härligt! ♥


Hoppsan! Hur blev det såhär? ;)

0-58d26111afb2c814ff7762cde297ddbe.png

Hoppsan! Hur blev det såhär? ;)


11 månaderspojken



Klichén "det går så j*kla fort" räcker inte till. Mammas bart är stor nu faktiskt. Inom kort ska jag börja planera 1-årstårta, och hur vi ska fira. Kärlek! ♥

Oj så passivt!

Ibland kommer man in i en "torrperiod" med bloggen, och jag är inne i en sån just nu. Är väl antagligen inne i en light-depp-period, men också mycket för att Harry de senaste veckorna klämt fram en till tand, och det är ju som sagt inte bara. Nu tror vi att den är på väg upp ur tandköttet, för han har feber och magen är tvär. Jag fick dessutom så skön huvudvärk/migrän på eftermiddagen att jag var tvungen att gå och lägga mig. Intressegranarna barrar.

Jag har lite alster på gång, så snart är jag tillbaka igen.


Harrys bidrag till årets påskpynt.

0-2285401c73777207c830c83dca73d232.png

Harrys bidrag till årets påskpynt. Kycklingar på promenad med sin mamma! :)


Det går bra för Karlstad Kommun...

0-57565e8275557ed1485f6e4a894aab7a.png

Det går bra för Karlstad Kommun... Först en stor vattenläcka, och nu har vi ingen el. Tur att jag har en mystrött unge att gosa med under tiden!


I skuggan av värmen

"Ångest och kärlek i en intensiv förpackning" - Moviezine.se

Denna Kinnaman. Han har många strängar på sin vackra lyra. Oj så poetiskt. Vad jag vill säga, är att jag gillar att bli överrskad. Positivt då förståss. Jag fick uppdraget att hyra hem en komedi, men insåg snabbt att vi hade sett allt som vi ville se, och tog med den här istället. Henki läste baksidan, fnös lite lätt, och såg Boondock Saints II i sovrummet istället.

Tur var väl det. Detta var en Johanna-film. Åh vilken Johanna-film det var! Jag kan fullkomligt gräva ner mig i draman om relationer, känslostormar och snygga förpackningar. Let's face it. Hade det inte stått Joel Kinnaman på omslaget, så hade jag antagligen inte hyrt den. Då hade jag missat något. Malin Crépin som spelar Eva (kvinnliga huvudrollen) är fantastiskt bra på att spela dålig. Heroinmissbruk, trasslig uppväxt och ett liv intrasslat i lögner syns liksom på hennes hud, och det är mycket trovärdigt. Erik (Joel Kinnaman) kommer som en riddare på vit springare och räddar henne, plus lite till då såklart. Och det vet man. Från sekunden de träffas i filmen, så vet man att det kommer ordna sig i slutet, men det gör ingenting. Vägen dit var så intressant och välgjord.

Jag rekomenderar denna STARKT.






Käppar i mina hjul!

Nu regnar det ju ute!!! Jag som ska cykla till jobbet sen! F*n!


Inte bara Harry som är bortskämd h

34c158b3c75564c7f4950ad8d8493148.png

Inte bara Harry som är bortskämd hos mormor & morfar... Klart man ska ha en kudde att sova på!


Dagens busringning?

Igår:
Mycket väntat samtal mellan mig och vårdcentralen.
Hon: Vårdcentralen Hejhopp, Syster Blablabla!
Jag: *förklarar mina symtom och vad jag gjort för att försöka bli bättre*
Hon: Men varför ringer du inte till en doktor direkt? Det skulle du ju ha gjort! Och varför har du inte ringt om du varit besvärad i en vecka?? *irriterad*
Jag: Det har ju varit lite diffust, så jag har velat se om det skulle gå över av sig själv.
Hon: Jaha. Ring imorgon på doktorns telefontid.

Idag:
Mycket oväntat samtal FRÅN vårdcentralen.
Hon: Jag heter Syster Blablabla och ringer från Vårdcentralen Hejhopp.
Jag: Jaha... hej?
Hon: Jag var bara tvungen att ringa och kolla hur du mår. Jag var på kurs igår på eftermiddagen, och tänkte hela tiden "undrar hur det går med Johanna!"
Jag: *stum* eh... Va snällt!
Hon: Hur är det idag?
Jag: Samma som igår tyvärr.
Hon: Då får du en tid här klockan 13, hos Doktor LåterJätteSnäll.
Jag: Tack!!

What??? :)

Tredubbelt huvud..

...eller något som känns som det i alla fall. Imorgon ska jag ringa doktorn, och be om blodprov och blodtryck. Henki fick vara hemma idag, för så fort jag slog upp ögonen imorse så isade det till - och sen har det värkt i huvudet hela dagen.

Men, jag ska jobba hela helgen, och dessutom hela nästa helg också. Pengar!!! Det är skönt att få komma ut igen, vara lite social, och få byta miljö och rutin. Jag saknar ju Harry så att det värker, men så får det vara...

Kom in och hyr en film under helgen vet ja, vi har massa bra just nu! 2012, New Moon, Luftslottet som sprängdes, Law abiding citizen och många fler. Kolla in hemsidan →  Casablanca!!


Barnmat: Köttfärssås & makaroner

ca 8 stora burkar

Ingredienser:
ca 200 gr köttfärs
1 burk krossade tomater (eller krossa dina egna!)
1 stor morot
3-4 portioner makaroner
1 vitlöksklyfta
Oregano
Svartpeppar

Tillagning:
Koka köttfärsen (jag smular ner den i vattnet bara). När den flyter är den färdig. Koka pastan. Riv moroten. När köttfärsen är färdig, häll av vattnet. Häll i krossade tomater, 1 dl vatten, den rivna moroten, pressa i vitlöken, krydda med oregano och svartpeppar, och låt sedan koka ihop. När pastan är färdig, häll allting i mixer och kör tills konsistensen är rätt. Jag vänder exempelvis bara i makaronerna, eftersom Harry gillar större bitar.
Häll upp i burkar, och frys direkt.

4c7e5493044446b24536faddb62cf085.png

"Learning by doing"

-f34c62c018f9e0a194443de6d39c8dc.png

"Learning by doing" är ju tyvärr en metod som jag tror starkt på. I liten skala då såklart. Inga allvarliga, eller livsförändrande saker får testas. Man kan exempelvis lära sig att det är väldigt dumt att banka huvudet mot soffan, genom att det gör väldigt ont i huvudet efteråt. Lilla älsklingen. Så mycket kvar att lära... :)


Obalans

Jag är riktigt oaktiv här just nu, och det är ju tråkigt för er. Jag mår jättekonstigt, och antingen så är det bara lingonveckan som spökar med mitt blodtryck, eller så är det något jag får kolla upp med doktorn. Jag är illamående på eftermiddagarna, har konstant huvudvärk från sekunden jag vaknar, yr i huvudet, och trött. Det kan ju vara många saker, exempelvis blodtrycket, blodsocker, järnbrist, magkatarr, eller bara trötthet - men jag väntar några dagar till innan jag går till Doktor Idiot. Han har ingen koll alls nämligen, så jag är inte särskilt sugen. Gav mig stretchövningar för min trasiga axel när jag hade så ont att jag till slut fick kortison (av en annan doktor) till exempel. Han yttrade också orden "jag gillar inte att skriva ut medicin", vilket inte föll mig i smaken alls. Att gå till honom med diffusa symtom känns inte så inbjudande.

Jag ska snart dra med mig bebis och hund ut i snön för en långpromenad. Det är ju blodtryckshöjande, så jag hoppas det hjälper lite. Nu ska Harry stoppas. Han är i färd med att äta upp sina böcker. På riktigt.

Harrypajas!

Här har ni min alldeles egna filur...



Ni ser ju hur han sitter och hela tiden kollar av oss, och sen spelar vidare på det... :)

Här är han söt när han sätter händerna framför ansiktet. "Hjälp!"


Ett egentligen onödigt tillägg

Visst kunde det verka lite underligt att skriva ordet "dagisstyle" i det tidigare inlägget, när jag vet att flera av mammorna läser bloggen... Ja kanske det. Jag behöver tydligen förtydliga mina tankar lite?

En mammagrupp består av mammor, alltså tjejer. Inte som ovanligast är det ju så att tjejer gärna umgås bara några få åt gången. Det känner ni till? Med största sannorlikhet. Att detta fenomen drabbade vår mammagrupp kom ju därför inte direkt som någon större överraskning, utan mer som en tråkig bieffekt. Jag kräver inte att alla ska umgås med alla - verkligen inte - och det är just därför det alltid är så spännande att se just hur gruppen delar upp sig(för det gör den!). Jag valde ordet dagisstyle, eftersom jag själv är "dagisfröken", och ser fenomenet redan i de allra tidigaste åldrarna, och kände att det just därför kändes lite komiskt. Ha ha...  

Ett litet skämtsamt ord, med ett uns av verklighetens allvar, satte antagligen käppar i hjulet för träffen. Way to go som vanligt, Johanna. *spark i arslet*

Det blir nog du och jag Ulli - as always. :)

Krukan som Harry målade på Öppna F

5ccbf1024f50f86683cde0e8aea48b3d.png

Krukan som Harry målade på Öppna Förskolan förra veckan. Han fick själv välja färgerna, och sen drog han igång måleriet! I den växer "Rörmigej". Ni vet sån där med blad som drar ihop sig om man petar på den. Vi väntar med spänning!


Om katten får välja: mammas torsk

5f4a627f34fca208384ec8194cf351f8.png

Om katten får välja: mammas torsk med citron! Det är alltid konkurrens vid matbordet nuförtiden...


Jag funderar på...

... att dra ihop en träff med föräldragruppen, men vet liksom inte om det är värt de 5 minuterna det tar att slänga ihop mailet? Intresset i vår grupp är nämligen väldigt svalt. På gränsen till iskallt. Vi delade till slut upp oss i små grupper om 2 och 2 (ni vet sådär riktigt dagisstyle), men jag känner att det farao kan vara dags att se alla bebisarna igen! Tror att det får bli en förfrågan om lite grillning på Skutberget till och med! Vem kan tacka nej till en stund i solen?? *hoppfull*

För trött för rubrik

Tappra läsare som klickar in trots noll updatering! Jag gillar er! ♥

Jag har i takt med inkommande PMS, Harrys plötsliga utvecklingssprång med att göra nya saker varje sekund, och en enorm trötthet inte orkat med bloggen helt enkelt. Lamaste ursäkten, jag vet. Deal with it.

Måndagen ska spenderas på öf (dock på ny tid!), sedan framför Tradera (barnklädeskrängning), och sedan hade jag tänkt umgås lite med den där vilden jag även kallar son. Ni ska få se film någon dag, så förstår ni vad jag menar. Det blir liksom inte så mycket samtal och socialisering runt middagsbordet med familjen längre. Mer att alla blickar är riktade mot den vrålande teaterapan i barnstolen vid bordskanten. Herreminje. Vad ska det bli av denna ungen? :) 

Bla bla bla. Jag ska ju sova nu!

"-Vad gör Harry? -Han leker i sitt

-ea9d6a370e21c21fd5503cf591fd115.png

"-Vad gör Harry? -Han leker i sitt rum". Hur gulligt är inte det? :)


Lugnet före stormen

Jag har en känsla av att de nästkommande veckorna kommer bjuda på mycket intressanta händelser. Det liksom syns nu. Nu är det på gång!

Han rör på sig.

Från att sitta still, har Harry nu börjat snurra runt (360 grader på rumpan), och även ta sig framåt genom att gunga kroppen. Det syns på honom nu, att han har fattat vad det är han gör, och han har börjat förstå hur han ska använda kroppen för att göra det. Han ser sitt mål (oftast en elsladd eller något litet att stoppa i munnen...) och så tar han sig dit.

Gåvagnen är nu också ett röra-mig-verktyg som är kul. Han nästan springer iväg (vi måste fortfarande vara med och hålla i lite), och han går även mycket stadigt utan den (när vi håller under armarna). Det känns verkligen i kroppen att den har förstått hur den ska röra sig.

Det känns som lugnet före stormen, men det är en välkomnad storm. Han behöver den här stormen! :) Heja Harry! ♥

Dessa två följde med ut på sen pro

043aa7ac16f63740d8044a5d543e153a.png

Dessa två följde med ut på sen promenad ikväll. Den blev betydligt kortare än vanligt, men det var bara för att Farbror Snuffe insisterade på att hela tiden gå åt motsatt håll än oss andra...


Nu är det kört...

Från och med nu så får inte hunden längre komma in i köket när vi äter.

Varför? Titta här:



Gulligt, men väldigt väldigt dumt att lära sig... :)

Det är...

...mycket gnäll just nu. Inte en lugn stund att sitta med datorn förrän klockan är läggdags. Vi hoppas att det är tänder, och att de kommer upp snart. Det blir liksom väldigt ansträngt annars.

Förutom arg bebis, har vi också nämligen en skendräktig hund, och en marskatt. Ni vet en sån där som springer runt inne och skriker hela dagarna, och sen försöker smita ut genom dörren så fort den öppnas. Trots kastrering för 7 år sedan(!) sitter lustarna kvar i den gamle farbrorn. Jättekul.

Nu är det färdigneggat för idag. Jag lovar. 

Varför är "penne" den bästa pastas

0-2ed3a9a07ba47f31cc96adf04f771574.png

Varför är "penne" den bästa pastasorten för jag-ska-minsann-äta-självare? Jo, det är ju bara att sticka in pekfingret och så sitter den där ändå upp till munnen!


Pottträning på Öppna Förskolan :)

6761b59b31d54750da57fe192c2162e7.png

Pottträning på Öppna Förskolan :)


Klädrensning

Hur kommer det sig, att även om jag handlar kläder till Harry jättesällan, så har han alldeles för mycket ändå? :)


Lite går till Tradera, lite hamnar i soppåsen (mycket fläckar osv), men största delen hamnar i kartong i förrådet.

Tänk vad fin han kommer vara i vår

-978d30f0f0621178f159ff995875456.png

Tänk vad fin han kommer vara i vår i den här mormor-stickade luvtröjan! Vi vill ha vår NU!


Mina memoarer?

Sparade det jag skrivit sedan juli 2009 i ett vanligt Word-dokument, och hoppsan! Det blev visst 309 sidor! Jag har sparat alla bloggar jag haft tidigare också, så tillsammans är det dagok från ca 5 år tillbaka. Det vore ju otroligt spännande att trycka den som bok, och spara för framtiden! Någon som vet var man kan beställa sånt?

Tuppkamm?

Ser hur Harry förtvivlat sitter och bankar kammen i huvudet, och undrar lite vad han pysslar med. Sen slår det mig - han försöker ju kamma håret! Jag tar kammen och kammar håret åt honom, och då sitter han still. Så still som han aldrig suttit förut. Bara njuter. Så enkelt. ♥

Barnmat: Köttgryta med rosmarin och vitlök

Ca 6-7 stora burkar

Ingredienser:
400 gr grytbitar
2 stora potatisar
2 stora morötter
rosmarin (helst färsk)
1 klyfta färsk vitlök
svartpepparkorn

Tillagning:
Skär köttet i småbitar, ca 1x1 cm. Skär potatis och morötter i små bitar så att de kokar igenom snabbare. Koka köttet i egen gryta, och potatis och morötter tillsammans. Koka köttet ihop med 4-5 svartpepparkorn. Häll av köttet och pepparkornen. Häll av potatis och morötter - men spara vattnet! Lägg allting tillsammans i mixern, och lägg i vitlöken och ca 1 tsk rosmarin. Häll i  potatis- och morotsvattnet (så att konsistensen blir rätt). Mixa till önskad konsistens!


En solig dag i pulkabacken



Att åka pulka var ju jättespännande, och han skrattade gott varje gång!


Stora svårigheter

Om vi kommer gående (jag, barnvagn och hund), och jag har hunden på min högra sida - varför är det då så svårt att inse att jag vill ha mötande person på vänster sidaom oss?? 9 av 10 som vi går förbi fortsätter trycka på högersidan, så att jag får dra med mig Ombra och barnvagn till andra sidan av gångbanan.

Högertrafik people! Högertrafik!
Jag är överbevisad! Det är tydligen vänstertrafik som gäller på gångvägen, så shame on me! :)

När katten är borta...

...dansar mössen på bordet. Eller, när Henki är borta ser Johanna på tjejtv och äter smaskig kycklingsallad!

TV3 ikväll:
20.00 - Stjärnkockarna
21.00 - Svenska Hollywoodfruar

733a4f1996cafc8a9690fb9ab9b5b91e.png
Marinerad kycklingfilé (vitlök, basilika, peppar, salt, chili, olivolja, balsamvinäger) med bacon, gurka, körsbärstomater, rödlök, krutonger, grekisk salladsost, ruccola och isbergssallad. Kan säga att den är helt sanslöst god!

Ni får tycka att jag är knäpp, men

0-1947360b8896997a0b3fecf9ecbe5144.png

Ni får tycka att jag är knäpp, men jag tycker att det är så himla gulligt att det ligger en jättetrött bebis i min soffa och slötittar på Pingu. Var farao kom han ifrån liksom? :)


Harry - på väg mot toppen

Namnet Harry är på uppgång! Enligt Svenska Namn så ligger namnet på plats nummer 82 i Sverige över populärast pojknamn. Roligast på sidan är att man också kan se att det till exempel i Karlstad finns 138 stycken som heter Harry. Gulligt! ♥

Johanna är för övrigt nummer 100 på flicklistan!


Dagens lyxlunch: blåbärspannkakor!

0-3823b601352c74b9499de7c2339916dc.png

Dagens lyxlunch: blåbärspannkakor!


Språkbubblan har spruckit

Mama
Papa
Enga = Välling eller mat
Gack = tack!
Eh! = hej!

Han förstår och reagerar tillbaka på:
sjunga
borsta tänderna
nej

Det är kul att han har börjat säga mer saker som faktiskt betyder något. Men, det som är ännu gulligare är att han har börjat härma med i rörelserna till sångerna som vi gör varje dag i vår egen lilla sångstund. Han tar exempelvis tag i mina händer i slutet av "I ett hus vid skogens slut", vid "räck mig handen din". Han klappar händerna till en annan sång, och sträcker upp händerna i luften för att visa hur stor han är när vi sjunger om Kalle Anka på plankan.

Nu går han också obehindrat om jag håller händerna som ett stöd vid bröstkorgen, och det är extra roligt. Han är fortfarande totalt ointresserad av att försöka ställa sig upp själv, men när han väl står upp så bär vi iväg tillsammans i en bra fart.

Dagens planer är först en lång promenad i det fina vädret, och sen Öppna Förskolan i eftermiddag. Imorgon ska vi med min mamma till Skutberget. Vi ska åka pulka och äta mackor i det fina vädret (som vi har beställt!).


Underbara Skutis på sommaren!


Alla sätt är bra utom de dåliga!

4744fbf80d0753bfd94a4623a76fa2d0.png

Alla sätt är bra utom de dåliga! Söt är han i alla fall... :)


Min största rädsla...

... är förstås att något ska hända med de jag älskar. *peppar peppar*
Förutom den rädslan, som egentligen manifesterar sig som en ständig
oro, finns det en annan som faktiskt är mycket svårare och tyngre att
hantera. Den påverkar mig nästan varje dag faktiskt.


Jag är totalt och hutlöst vettskrämd för att bli lämnad. Inte lämnad
ensam hur som helst, utan att Henrik ska lämna mig för någon annan.
Att jag inte räcker till. Att mina egenskaper inte längre är de mest
värdefulla. Att jag inte längre är den mest älskvärda. Att jag inte
längre är behövd.

Visst är det väldigt mycket 50-talsanda över att vara rädd för att
bli lämnad av sin man? Att inte våga stå "på egna ben" och allt vad det innebär.
Men det är inte det som det handlar om. Jag tvekar inte alls på att jag
inte skulle klara mig utan honom, och jag tvekar inte alls på hans känslor
gentemot mig - tvärt om. Det bara finns där gnagande ändå.

Den här rädslan bottnar alltså inte alls i något beteende från
Henriks sida,och inte heller från de "pojkvänner" jag hade innan honom
(hann ju inte direkt träffa någon som gjorde betydande intryck under
de korta åren det tog mig att finna rätt).
Rädslan kommer nog mer från världen omkring.

Tänk efter.
Hur många känner du som har föräldrar som har varit
tillsammans sedan unga år? Hur många känner du som aldrig sökt sig
utanför ett förhållande? Hur många känner du som aldrig känt "Vi
kanske borde göra slut?" någon gång? Jag känner ett flertal i många av
de kategorierna. Men, det är just tanken på att han ska finna någon
annan som skrämmer mig till tårar. Att någon annan ska göra honom
lyckligare. Att någon annan ska vara viktigare.

Tänk hur mycket enklare livet hade varit om jag hade varit hysteriskt
rädd för spindlar! Vad är du rädd för?


Bidster

Hade jag haft 10 kr över den här månaden hade jag budat dem på "Bidster"! Kolla här till exempel:



Igår vann en kvinna auktionen på ett Wii Sports Resort. Ser ni vad hon fick ge? 13,20 kr! På det tillkommer en kostnad på 5 kr för buden hon la. 18,20 kr för ett spel som annars går lös på över 600 kr!

Klicka på annonsen lite längre ner till höger, och börja buda du med! →

En perfekt start på en barnfri...

71825e029120fb57c3d5e38e0a89667a.png

En perfekt start på en barnfri lördagsmorgon: 45 minuters promenad i skogen med hund och mamma! Vilket väder! :)


Det blev visst ändrade planer.

6c767be3b4d2dcc389b6ae8cbaf68dd6.png

Det blev visst ändrade planer. Istället för att städa lägenheten, stökade vi ner ännu värre! :)


Små barn och stekt mat

Genom BVC och andra medier har jag fått lära mig att små barn inte ska äta stekt mat, men jag har aldrig fått veta vad som är farligt med det. Såhär är det; den svarta ytan som blir när man steker hårt innehåller onyttiga ämnen. Lätt stekning är ok.

Källa: Allt Om Barn

Men mamma! Var är mina Nike's??

618062c95fa004b4c128fa9ad6d020c5.png

Men mamma! Var är mina Nike's??


MyKidoo hos Bambi!

Jag är självklart med och tävlar hos Bambi! Jag vill ha ett presentkort hos MyKidoo!


Barnmat: Torsk med citron och dill

Ca 9 små burkar (120 gram)

Ingredienser:

1 torskblock
4 portioner ris
200 gr frysta grönsaker (exempelvis ärtor, blomkål och morötter)
½ tsk rivet citronskal
dill (färsk eller torkad spelar ingen roll)
peppar

Tänk på:
Det är mängden vatten som justerar konsistensen på maten, så ska du laga till en 6-månadersbebis bör du ha i ganska mycket, medan jag till Harry (10 månader) har i ca 2-3 dl. Prova dig fram med 1 dl åt gången i början så att det inte blir soppa! Kontrollera "bitigheten" genom att exempelvis mixa fisk och grönsaker först, och sedan blanda i riset utan att mixa det.

Tillagning:
Koka torsken tills den är helt genomkokt i en egen gryta. Koka riset, och grönsakerna samtidigt i varsina grytor. Koka grönsakerna i lite mer vatten än vanligt. När torsken är klar, häll av vattnet, och lägg i mixer. Häll sedan i riset. Häll av grönsakerna, men spara vattnet! Lägg i grönsaker, citronskalet, dillen och pepparn (efter behag) i mixern. Häll sedan i grönsaksvattnet. Mixa till önskad konsistens. Fördela i burkar, och frys in direkt.


Färdigt!


Laga egen barnmat!

Saken är såhär, att jag får ofta kommentarer om att jag gör Harrys mat själv. Att jag är duktig, seriös, och att den som kommenterar skulle vilja göra det själv också. För mig handlar det inte om att vara duktig eller seriös, utan helt enkelt om att kontrollera vad Harry äter. Så länge jag lagar hans mat själv, så vet jag exakt vad den innehåller. Jag vet också vad den inte innehåller, och det är det som är så konstigt. På barnmatsburkarna står det att de inte innehåller något konserveringsmedel, smakförstärkare, färgämnen eller annat konstigt, men jag måste då få fråga - hur kommer det sig att de då håller i flera månader i butikens hyllor? Utan kyla! Hur kommer det sig då att "Pytt i panna" smakar samma som "Köttfärsås" och "Biff Stroganof"? Visst innehåller de alla kött, men sen slutar ju liknelserna! Jag ska inte gå in på hur äckligt det luktade när burkmaten kom ut, men det är också en del av hur jag ser att burkmaten är annorlunda. 

Det största argumentet mot att göra egen mat brukar vara tiden. Det tar sån tid att laga mat! Bla bla bla... Det gör det inte alls! När jag gör Harrys mat tar det högst, verkligen högst, en timme i veckan. Lagar jag mat så 3 gånger på 3 veckor, och sedan ibland fyller ut lunchen med något som jag lagar till mig själv - så behöver jag inte laga nytt på minst 2 veckor igen. Det blir cirka 6-10 burkar åt gången, och det räcker länge. Jag passar på att göra det när han gått och lagt sig, så behöver man inte heller bli störd.  

Den andra aspekten som jag tycker gör att man ska laga sin egen mat, är det ekonomiska. Väljer man bara rätt råvaror så kan man kapa kostnaden till hälften. En stor barnmatsburk kostar idag runt 9-10 kr! Ett torskblock, några portioner ris och frysta grönsaker kostar inte mycket, och mättar utmärkt! Man får bara tänka till med kryddningen!

Den tredje aspekten är smidigheten. Det är ju bara att ta med sig en burk så är det färdigt! Då undrar jag, vad är det för skillnad att ta med sig en burk från affären och på att ta med sig en ur frysen?

Så, JA jag tycker att jag är en "bättre mamma" eftersom jag lagar maten själv (inte då sagt att man är en dålig förälder endast för att man väljer burkmat), och JA jag tycker att du också ska börja laga maten själv! 


Vad tycker ni?

Team Sportia & Midnattsloppet 2010

När jag fyllde år häromveckan önskade jag mig presentkort på Team Sportia. Jag kan lugnt säga att jag fick det jag önskade mig! 3 olika presentkort med stora summor... Så, idag bär det av till Fia för experthjälp!

Jag vill ha:

Nike Lunarglide+! Klart jag ska jogga i ett par sådana här sötnosar!


Ute i spåret behöver man svettas i en snygg Craft-tröja!


Kanske också en sådan här bra vårjoggjacka från North Bend slinker med i kassen!
(alla bilder från Team Sportia)

Varför då alla dessa joggingsaker? Jo, i augusti är det dags för Midnattsloppet 2010. I år springer vi det i Göteborg, och i år har jag ju ingen bebis i magen - så är det bara att ge upp och hänga med! Jag började ju träna inför loppet i Stockholm 2009, men det kom ju som sagt en liten Harry ivägen strax efter att jag väl kommit igång... Jag ser i alla fall fram emot det med skräckblandad förtjusning. 1 mil är ingen lek, men samtidigt så klarar jag lätt av att promenera runt om det skulle vilja sig så illa. Ni får peppa mig i min träning, så att jag kommer igång ordentligt! Så fort det blir lite mer bart på marken sätter jag fart!


Oj vad jobbigt det är att vara på

4cfeb21bbe54793bbc5a39ec20b7ca18.png

Oj vad jobbigt det är att vara på IKEA... Tur att jag har en egen vagn att somna i! :)


Näe men om man skulle...

...ta och se om man kunde byta ut hundpromenaden mot lite natura kanske? Är ju faktiskt förbannat kallt ute! :)

En våt dröm för en hund! Kvar från

0-19a7d1efb7ada3fdc77bc7e91ebf420c.png

En våt dröm för en hund! Kvar från veckans barnmat blev en halv falukorvsring...


Dagens trötta bebis... :) Ändå sov

0-2e825c0622b8c17ea2148fc07e2f89ae.png

Dagens trötta bebis... :) Ändå sover han ända till 7.40, vilket är mycket lyxigt! På dagens schema står en busstur till stan, och sen promenad till m&f's nya lägenhet.


Flytthjälp

Ja det är exakt vad vi pysslat med måndag och tisdag. Mor & Far har bytt hus mot lägenhet, och OJ OJ vilken lägenhet! 114 kvm, högt i tak, och alla rum är stora. Hallen är rymlig, köket har både plats för köksbord och ö, sovrummen har stora garderober och vardagsrummet rymmer soffdel, matsalsbord OCH fåtöljhörna. Vilken dyngröta  (Inte värmlänning? Läs jättetur...) de hade när de fick den!

Efter många turer med lastbil, är nu det mesta av picket och packet flyttat. De flesta av kartongerna är upp-packade, och möblerna står på plats. Att flytta ett helt möblemang från 25 år tillbaka är inte "bara"! Imorgon ska vi dit igen för att hjälpa till med det sista plocket. Ner i lådor, sortera, tänka om... Ja ni vet!

Eftersom jag "workade" i helgen, så anser jag mig få gå på "after worken" på fredag. Tydligen spelar något band som alla andra gillar jättemycket, så då får jag väl haka på. Jag ser fram emot massor av snack, ett glas vin och lite bra musik!

Nu så...

Är det någon som fortfarande ser sidomenyn under alla inlägg så hojta till!

Barn och hund i nytt vardagsrum.

4f94a42e549f239e1b0112564d336188.png

Barn och hund i nytt vardagsrum. Stort och rymligt är det, och dessutom högt i tak. Jag ÄR avundsjuk! :)


Hur ser min blogg ut?

Kan du se min blogg ordentligt? Ligger min profil, arkiv och länkar till höger om inläggen?

På vår gamla dator ligger nämligen sidomenyn underst, efter alla inläggen, men på vår nya så ser den ut som den ska.

Så, jag är tacksam om ni kan berätta för mig, så jag kan lösa det!

Mum + Dad = Me! Hur söt är inte de

0-35a50316e19018564db9bd63e2dab4e1.png

Mum + Dad = Me! Hur söt är inte den tröjan från H&M? Nu ska vi hjälpa min mor och far att flytta! :)


RSS 2.0