Vilken helg!

Jag åkte till stallet kl 20 i fredags kväll, och kom inte hem igen förrän kl 13 på söndagen... Det är så läskigt med kolik för ena timmen verkar allt vara bra och sen får de kramp i magen och bara slänger sig ner och rullar sig tokiga... Nu har det dock varit bra i 15 timmar, så vi hoppas och håller tummarna för att det är påväg att försvinna!


Kolikhästen och jag har spenderat all tid ...

imag0842 (MMS)

Kolikhästen och jag har spenderat all tid tillsammans sedan igårkväll kl 20. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva sova i stallet, men kan han inte bli lämnad ensam så är det ju så (obotad kolik leder tyvärr till döden). Nu mår han lite bättre, så det kanske blir sängen inatt för mig trots allt..


Vi har slagit vad...

imag0813 (MMS)

...om hur länge det kommer dröja innan Harry inte längre kan motstå att trycka fingret igenom det tunna rispappret. Än så länge har vi bott här i 6 dagar och han har bara pillat lite en gång på vår fina mysbelysning!


Då var det dags igen...

Halsont, feber, snuva och ont i kroppen. Jag har ju hört att första året som nyexad är svårt just på grund av att man måste bygga upp sitt immunförsvar - men snart får det farao räcka. Imorgon ska jag försöka med bedriften att koppla in telefonen som modem till datorn. Vi får väl se om det kommer upp några husbilder!


Utanför gemenskapen

Innan vi flyttade var vi väldigt noga med att förbereda så att tv och internet skulle finnas i huset när vi flyttade in. Hur ska man klara sig annars? ;) Detta ordnade vi alltså flera månader innan... Sen visar det sig att ärkenöten på Telia aldrig skickat iväg beställningen, utan lagt den som "vilande" - och dessutom beställt den till fel adress och med fel abonnemang.... Detta betyder att vårt gamla abonnemang hos Bredbandsbolaget inte är uppsagt som det skulle varit (3 månaders uppsängingtid), och att vi nu blir utan tv och internet i ytterligare 3-4 veckor eftersom vi måste skicka in en fullmakt (där Telia står för de 3 månaderna). Ska det vara så himla svårt? Därför får ni ta bloggen för vad den är en tid framöver, då jag bara kan skicka från telefonen, eller från datorn på rasten...

Men, det som är bra är väl att vi nu har massor av tid att packa upp och sortera rätt allt i huset. Det ska upp miltal med list, gardinstänger och annat smått - och det har vi ju tid med nu!


"Bertil Enstöring" är vår nya förebild! (inte heller så olik Henki i sitt jag-vägrar-raka-mig-innan-vi-flyttar-skägg!)


50 meter från huset ligger skogen...

imag0792 (MMS)

... bara att släppa lös sitt monster i snön!


Hur lyxigt är det inte med ett helt eget l...

imag0787 (MMS)

Hur lyxigt är det inte med ett helt eget lekrum? :)


Det är lite sött att Harry fortfarande gil...

imag0783 (MMS)

Det är lite sött att Harry fortfarande gillar att lyssna på den här speldosan. Den brukade jag lägga på magen när han var som mest vild därinne på kvällarna, och är lika mysig nu - snart 2 år senare!


Bordet är på plats -

imag0773 (MMS)

...nu saknas bara matgästerna! Imorgon går flyttlasset, och alla bärande händer ska matas! :)


Sista arbetsdagen för veckan...

...och det känns väldigt skönt. Imorgon har jag, mamma och pappa tagit ledigt för att städa det sista i huset, så att vi kan flytta in på lördag. Det är fortfarande mycket slipdamm kvar överallt... Det ska bli otroligt skönt att få hela vår lilla familj samlad igen - vi har varit ifrån varandra alldeles för mycket på sistone. Jag längtar!


Herr Tyst

Åh vad han förbryllar mig, min lille man. Ingenting sker som jag tror, och jag får tänka om med allt jag lärt mig under min utbildning gällande utveckling och inlärning. Andra "snarttvååringar" pratar. De säger många ord, och kanske till och med sjunger en lite truddelutt. Harry däremot, verkar tycka att tal är helt överflödigt (förutom ett specifikt antal ord som han säger hela tiden). Istället för att härma det vi säger - vilket han skulle klara galant - så gör han gester. Han kan alla rörelser till sångerna vi sjunger, men yttrar inte ett ord. Gaaah, vilken tokig unge! :) Han pekar, böjer sig och grimascherar på ett sätt som är väldigt tydligt. Man förstår precis vad han menar, och han har också en väldigt bra ordförståelse. Det gör ju att han i sin tur förstår precis vad vi menar hela tiden, och därför inte behöver fråga eller så. Det driver mig till vansinne! :) Hans pappas bekväma sida var en sådan sak som jag hoppades inte skulle bli så tydlig hos Harry... Han kan om han vill, det är bara den där sista lilla motivationen som behövs. Ônge!

Istället för att säga "blä" eller "borsta" så kan man göra såhär:


Istället för att säga "varmt" så kan man göra såhär:

Varde ljus!

Ljuslådan utan armatur eller färg... Hur ska detta kunna bli snyggt? :)
Målat och inkopplat. 12 st spottar finns nu i köket!
Sen tillkommer också små spottar under skåpen... Har jag berättat att svärfar är elektriker? :)
Vi limmar fast fodret runt öppningen för att slippa synliga spikar. Mer jobb men bättre resultat!

Lite kass humor såhär på kvällskvisten...

imag0744 (MMS)

Fattar du inte vad som är roligt? Grattis! Torr humor är ingen bra egenskap. :)


Svart på vitt!

Det svarta, glansiga kaklet blev förbannat snyggt ihop med den vita fogen, skåpluckorna och den vitmålade sponten! Jag är riktigt nöjd!
Kolla in reflektionen av vasken i kaklet... :)
Under pappen är den svarta induktionshällen. Nu kan vi sätta upp spiskåpan:
DÅTID HW400 Fläktkåpa off-white Bredd: 59.9 cm Djup: 51.5 cm
Ikea's serie Dåtid är väldigt fin, och har lite gammaldags stuk. :)

Gnälliga pojkar

På skivan som går mest i bilen just nu, så är det väldigt gnälligt, ensamt och oberoende. Stackars pojkar... :)




Det här måste ju dessutom vara en av de sämst synkade videor som gjorts... :)

Titta ett golv! :)


Idag är plattsättaren där och "lägger på" fogen, så i eftermiddag åker jag dit och målar färdigt köket! Ett steg i taget börjar bli "klart". Sen är det bara listen som ska dit... :)

Easy peasy

I fredags slutade vi lite tvärt med Harrys kvällsvälling, och det har gått över förväntan! Inte för att jag direkt trodde att det inte skulle gå bra, men man vet aldrig... Han har sovit precis som innan (möjligtvis vaknat lite tidigare, men inte mycket) och äter middagen vid 18:00 med stor aptit. Så krånglig är han, min lille "Hatti"!
Hälsar på och tar en fika i huset!

Titta ett kök! Idag blev kaklet färdigt hä...

imag0699 (MMS)

Titta ett kök! Idag blev kaklet färdigt här inne (inte med på bilden), så nu ska vi måla sponten en gång till och koppla in ugn och mikro - sen kan man börja bo här! Äntligen! Flyttlasset går den 19:e, så nu är det nära!


Hur man tömmer plånboken...

...totalt på två dagar!

Först åker man till IKEA(alternativt Sommarlagret - kan inte bestämma mig!)  och köper ett nytt matsalsbord:
NORDEN/NORRNÄS Bord och 8 stolar grå, vit
Sen åker man vidare till byggbutiken och handlar klinker och fog till 22 kvm hall och liten toalett. Dagen efter kommer plattsättaren ut och fixar kök och hall - och sen vill han ha betalt. Tomt! :)

Full? Dryg? Otacksam?

Nej vet du vad... "Den här bagge-grejen..."

Voila!

imag0697 (MMS)

Spont på väggarna i köket, och även på "lådan" där spotlightsen kommer sitta. Nu är även golvet i hallen gjutet och färdigt, så nästa helg kommer plattsättaren och gör köket och golvet!


Första kvällen utan välling

Som sagt... Harrys framtida syskon kommer att födas med djävulshornen redan utmärkta i pannan, för Harry är bara helt sanslöst snäll och "enkel"!

Vi åt mat vid 18:00, och han åt ordentligt (5 falukorvsskivor med pasta, ärtor och broccoli till). En timme senare fick han ett glas vatten, borstade tänderna och gick och la sig. Inget gnäll. Inget pekande mot köksbänken eller mikron. Inget gråt i sängen. 25 minuter senare sov han, och det var tyst och utan härj hela tiden fram tills dess.

Jisses... Jag ska väl inte ropa hej än, utan vi får väl se om han vaknar vid 5 imorgon och är hungrig, men den diskussionen tar vi då! :)


Lillfisen sommaren 2009


Om man är hemma och vam-ar (vård av magsju...

imag0678 (MMS)

Om man är hemma och vam-ar (vård av magsjuk mamma) så finns det inget bättre än eftermiddagsserier - och speciellt serier som gick när mamman var ung! "California, here we coooome!"


"Hatti"

Harry är så knasig med sin utveckling. Jag lär mig aldrig hur han fungerar, fastän jag egentligen vet precis hur han gör varje gång! Man brukar ju säga att 2-årsåldern är 2-ordsåldern, tex "titta bilen" eller "Harry hungrig". Harry har ju varit i princip knäpptyst med ord det senaste året, och en och en annan orolig tanke har sprungit genom mitt huvud - det erkänner jag. Men som varje gång så börjar han inte lite försiktigt, utan han exploderar!

Igår när han badade så bad jag honom att ge mig ankan, vilket han också gjorde. Sen säger han "kakka" överlyckligt! :) När vi tittade på I drömmarnas Trädgård innan han skulle sova, så sa han "kakka" till tittifererna (fåglar på utspejsat barnprogramspråk) också. Fågel it is!


Ett tag har han gått runt och sagt "appi". Ingen har fattat vad han har menat, men vi har sagt att det ska bli spännande när vi löser det mysteriet! Imorse klappade han sig på bröstet och sa först "appi" och sen bubblade han vidare på ordet tills det blev "hatti", och det har han fortsatt med hela dagen. "Hatti" är alltså Harry! Gulligt! :) Låter som en liten tjock tant!

Snart har vi ett golv!

Imorgon kommer betongbilen ut till huset, och så gjuter vi ner värmeslingorna. Henki och de andra gubbarna ska slita lite, men sen är det "klart". :) På lördag blir det en sväng till byggbutiken för att köpa kakel till köket och klinkers till hallen. Det är ju sk*tsvårt att välja!


Vällingtankar

Ibland så kommer det upp små idéer i mitt huvud "bara sådär", och då tänker jag att det måste finnas en mening med det. Grubbleri uppkommer av ett behov. Typ. Just nu grubblar jag kring Harrys kvällsvälling. Jag tycker nämligen inte att den fyller sin funktion längre. Vi äter middag runt 17:30, och sen får han vällingen vid 18:50. Visst äter han som oftast upp vällingen med god aptit, men han äter också maten som han ska. Behöver han verkligen ha ett mål till innan han ska somna då? Han skulle inte sakna den om jag inte gav den till honom, och i nuläget tycker jag bara att den ger en extra energikick innan han ska somna (alltså förlänger tiden i sängen innan han somnar) istället för att lugna. Han äter väldigt bra över huvud taget, så rent näringsmässigt är vällingen inte nödvändig - mest mysig. Han sover dessutom hela natten utan att vakna, och jag tror inte vällingen spelar större roll i det. (Läste på ett forum att någons 3-åring fortfarande vaknade och fick välling varje morgon kl 05. Herregud vad vi är bortskämda! Harry slutade med morgonvällingen för länge sen.)

Jag tänker också att det nog är klokt att sluta med vällingen innan han faktiskt börjar fråga efter den... Det kanske är dags med en ny läggningsrutin helt enkelt. Skippa vällingen, och börja läsa en saga tillsammans istället. Nu får han vällingen och sitter i mitt knä, sen sitter han på pottan en stund, borstar tänderna, säger godnatt till Ombra och går sedan in på sitt rum där jag lyfter ner honom i sängen. Smidigt, och det skulle antagligen fungera lika bra utan vällingen. Väljer jag att det är dags att sluta så äter vi givetvis middagen senare, så att han inte får lägga sig utan kvällsmat.

Vad har ni för tankar/erfarenhet av det här? Ni behöver INTE hålla med mig :)



Bildkälla

Vad händer om man...

...glömmer en jättefin, pedantiskt skött, jättestor blomma i bilen under 4 timmar när det är 12 minusgrader ute?
Man får en jättefin, pedantiskt skött, jättestor och STENDÖD blomma.... Fanfanfan!

Kan ni förstå?

Det känns som det var alldeles nyss Harry satt still med rumpan mot golvet, och knappt hasade runt. Nu klättrar han hej vilt på inredningen, och börjar bli lite av en huligan här hemma... :)
Sitta i soffan är så old school. Springa är nya grejen!
"I ett hus vid skogens slut", fast i skrikversionen - och utan riktiga ord såklart!

Dagens tankenöt för hunden: Gräddbunken

  1. Vispa grädde i en hög och smal bunke.
  2. Ge resterna av grädden till hunden.
  3. Se hunden lösa problemet!
Smakar som himlen!
Kanske om jag lägger den ner....?
Kanske om jag stoppar in hela bunken på en gång?
Måste ha!

RSS 2.0