Jag kan inte sitta still...

...när jag hör de här gamla klassikerna! Har alltid appen med Radio 107,5 (endast stockholmskanal annars, lyssna live här) i öronen när jag är ute och går, och det blir extra tryck i stegen när det blir såhär bra musik:



Lite ny musik också:

Jag har rast i sängen...

... medan Henki lägger Harry, efter en hel dag av "maaaaaammmaaaaaaaa" som efterföljs av gråt och annan idioti. Just nu handlar allt om att få saker på sitt sätt, men problemet är bara att han inte vet vad han vill - och då blir allt jättetokigt.

Jag - Ska du äta upp smörgåsen?
Harry - *gallskriker*
Jag - *tar smörgåsen och börjar gå mot köket*
Harry - *gallskriker*
Jag - Ska du ha smörgåsen?
Harry - *nickar*
Jag - *lägger ner smörgåsen på bordet igen*
Harry - *gallskriker*

Efter hundra olika sådana här scener under dagen blir man lite lätt trött... Som tur var rundade vi av med pizza och bad i poolen - alla i familjen är glada och nöjda! Vi handlade lite på Toys´R´Us förut, och Harry fick en liten vattenpistol som han gladeligen siktade på oss andra. Som tur är låg vattenslangen nära till hands som försvar... :)

Naken, i trädgården, lekandes med vatten är standardsysslan just nu!

Utvecklingsperiod

Varje gång jag blir alldeles tokig på Harry, så måste jag påminna mig - han är nog inne i en utvecklingsperiod just nu. Och det är han nu! BVC-sköterskan förklarade så klokt för mig att när de tar ett stort steg inom ett område så kan ett annat ta en paus, och just nu så pratar Harry en massa nya ord - så då är humöret och matlusten i botten istället.

Igår sa vi som vi brukar:
- Harry, kan du säga morfar?
Vanligtvis får vi ett helt annat ord än det vi tänkt oss, eller ett skak på huvudet, men igår säger han helt "klockrent":
- Muuuffa!
- Kan du säga Lisa?
- Jiiisa!
- Kan du säga mormor?
- Bibi! (och sen skrattade han och tyckte han var superkul eftersom han visste att det var fel)

Under senaste veckan har det också kommit "tja!", "nej", "Klara", "mamma ut" och "faffa bil". Spännande! ♥
Humöret är jämnt - alltid småsur :)

Det är något speciellt med de här grodbyxo...

100media_imag145 (MMS)

Det är något speciellt med de här grodbyxorna förstår ni! Saken är nämligen den att jag sydde dem i högstadiet, och har sparat dem sedan dess... Äntligen passar de!


Just nu...

...är vi helt insnöade på serien Dexter. Igår såg vi färdigt första säsongen, och jag säger bara "Gaaaaah vilken cliffhanger!" Serien är egentligen helt störd, och handlingen går ut på att han jobbar som "crime scene investigator" fast med inriktning på blodstänk osv - och på fritiden så är han seriemördare. Spännande, men riktigt knäppt. Nu måste vi i alla fall genast börja se säsong 2!

Har ni sett Dexter? Vad tycker ni? :)


Jag är så dålig...

...på att ta kort nuförtiden! Från midsommar kan jag bjuda på dessa:
Promenad för att plocka blommor till Harrys krans på förmiddagen. Oftast sitter han i vagnen, eftersom han bara ska gå åt fel håll hela tiden... :)
Midsommarlunch på Alsters Herrgård. Kransen är ett måste! :)
Fina familjen hemma på verandan ♥
Harry fick en skål med chips (första faktiskt) och var väldigt nöjd!

Trevlig midsommar! Harry tog med sig sitt ...

100media_imag144 (MMS)

Trevlig midsommar! Harry tog med sig sitt allra charmigaste humör till firandet och skulle varken äta, fika eller dansa... Nu blir det lugn hemmakväll med vänner för vår del!


Ett måste för alla sommarens...

100media_imag143 (MMS)

...grillkvällar, kräftskivor och vardagsmys - ett kylskåp med frysfack på verandan! Perfekt för öl, glass och jordgubbstårta :)


Sista dagarna för Harry på dagis...

100media_imag142 (MMS)

...och så går han och blir sjuk! Fröknarna var alldeles utom sig när jag kom ensam för att tacka dem med lite blommor imorse! Det blev verkligen ett tårögt farväl, för vi har (trots lite meningsskiljaktigheter) kommit väldigt bra överrens, och de ÄLSKAR verkligen Harry. Jag fick lova att han skulle komma och säga hejdå imorgon trots förkylningen, för annars skulle de bli väldigt ledsna. :) Nu stundar snart midsommar, semester och sommarlov. Fantastiskt!


Ensamma barn i bilen?

Satt i bilen utanför Ica idag, och pratade i telefonen innan jag skulle in och handla. Inser att i bilen intill sitter det två ensamma barn... En liten som inte ens var ett år gammal, och en tre-fyraåring i baksätet. Ingen förälder i närheten. Det äldre barnet var fastspänt (som tur var?), och den lille sov - men efter några minuter så vaknade han såklart och började gråta häftigt, och föräldern fanns ingenstans. Storasystern i baksätet satt ju fast så hon kunde inget göra, fast jag såg att hon pratade med bebisen... :(

Ca 7 minuter senare kommer mamman strosande ur butiken, tittar till bebisen lite och kör sedan iväg. What the hell? Jag skulle aldrig lämna Harry ensam i bilen på det sättet, inte ens om han sov! Jag var en halv sekund ifrån att gå in i butiken och be dem ropa upp idioten i högtalaren, men då kom hon.

Jag vill inte ens tänka på allt som skulle kunna hända den korta stunden jag var inne i butiken, och därför lämnar jag heller aldrig Harry ensam där. Shit!

Liten gladskit i bilen - med mamma intill!

Spiralen

Jo men ni vet ju också - en sak händer aldrig ensam - vare sig det är positivt eller negativt. Händer det en grej så kommer det alltid mer och sen är spiralen på uppgång! Lagom till att hunden ballar ur totalt (hon har nu även bäddat sönder sina dyra säng och kissat i den - psychohund!) så går bilarna sönder. Alla bilar utom min. Lagom tills att skatteåterbäringen trillar in så kommer utgifterna - alltid! :) Henki är i upplösningstillstånd men jag orkar inte engagera mig... Fixar det sig inte, så ordnar det sig!

Men!
På minde än en vecka så har också två små pyren kommit till världen, och inte vilka som helst utan mina bästa vänners pyren! ♥ Min kära vän C fick en son förra torsdagen, och imorse klämde S & J ut sin flicka! Så fina! Det är inga webbisar, så ni får hålla tillgodo med en bild på min guldklimp, här bara någon timme gammal:

Det är något speciellt med nyfödda bebisar. Så otroligt fina!

Jag sitter vid datorn!

Halleluja! Kors i taket! :)

1½ vecka kvar till semester och jag räknar sekunderna! Inte för att det är tråkigt på jobbet - tvärt om - men tanken på att bara kunna slappna av och lägga allt mitt fokus på Harry och Ombra känns så otroligt lockande! Vi har haft två slitiga terminer med jobb, dagis och ensamhet och det ska bli skönt att få ta igen lite av den tiden. ♥

Får väl passa på att bjuda på lite bilder när jag har tid över:

När det är varmt så är poolen the only place to be! Munstycket på slangen är väldigt spännande, och han är träffsäker som få. Häromdagen sköt han mig i pannan på flera meters avstånd... Ligist! ♥

Ju fler desto roligare!

Äntligen har vi köpt en trimmer. Trädgården har till slut fått en ordentlig röjning och ser nästan ordentligt skött ut! Haha!

Syster har plötsligt vuxit upp och blivit stor. Hjälp! (Eller "bääp" som harry säger...)

Studentfirande var inte jättekul... Jobbigt att behöva sitta still och inte få någon som helst uppmärksamhet kanske...? ;)

Vad händer annars då? Hunden är helt tokig i huvudet och är för tillfället alldeles gratis. Jag bytte hennes mat mot en annan med mer fett och protein nu under sommaren (inom samma märke) vilket tydligen ger henne en energiöverdos som heter duga. Såhär knäpp har hon inte varit på flera år, och igår hoppade hon helt plötsligt över staketet för att "smaka lite" på grannens hund.... Som tur var gick det bra, men jag skämdes otroligt mycket. Hon är helt förbytt, så maten får gå tillbaka till den gamla vanliga. Snacka om att vara känslig, men allt hänger ju ihop. Mer fett och protein påverkar hennes sköld- och bukspottskörtel (det vet jag ju egentligen sedan tidigare eftersom hon blivit sjuk av just det(!) men hjärnan kopplade liksom inte tidigare) och därifrån styrs hormonerna - vilket leder till galen jycke. Får nöja mig med en smal och snäll hundtrasa helt enkelt. :)

Finaste syster...

c360_2011-06-09_ (MMS)

...tog ju studenten förra veckan, men mitt mms om det kom aldrig fram... Stipendium för bra betyg fick hon, och vi är så stolta så vi spricker! :)


Om du har tid över...

... från lite solande och badade i detta fina väder, så tycker jag att du ska kolla på den här dokumentären. Vet att många av mina läsare är intresserade av mat och träning, så kika in och se dokumentären "10 saker du bör veta om bantning" på SvtPlay  → här!

Riktigt intressant ur en vetenskaplig synvinkel!

En stickig gäst hittade vi i trädgården, m...

imag1386 (MMS)

En stickig gäst hittade vi i trädgården, men han fick flytta ut i skogen istället. Igelkott + hund kändes inte som någon bra idé... :)


Bad i nya poolen

Först skulle Harry inte bada... Han skrek som en stucken gris när vi stoppade ner fötterna i det kalla vattnet, men sen under dagen så insåg han nog att ett dopp i det där kalla skulle vara lite skönt - och till slut fick jag slita upp honom strax innan läggdags; fortfarande skrikandes som en stucken fris men av en helt motsatt orsak! :)

Grannen I kom förbi med sin A, och hon och Harry tog sista kvällsdoppet ihop. Mysiga ungar! ♥

En stickig gäst hittade vi i trädgården, m...

imag1386 (MMS)

En stickig gäst hittade vi i trädgården, men han fick flytta ut i skogen istället. Igelkott + hund kändes inte som någon bra idé... :)


Medan jag...

...slet i mitt anletes svett och hade en av de urkigaste (ja men ni vet en sån där dag när man räknar minuterna..) jobbdagarna på väldigt länge - så har Harry:

Allra finaste...

... 2-åringen min! ♥

Sommarfest

Jo men det är total bloggtorka just nu... :)

Syrén är sommar!

Ikväll hade vi sommarfest med jobbet. Det är alltid mysigt att träffa föräldrar och barn, och få tiden att sitta ner en liten stund tillsammans. Jag hann inte sitta riktigt så mycket som jag ville, för jag hade min lille skurk med mig på besök. Henki var upptagen med att försöka sälja bilen (Återigen - vet inte hur länge vi haft den ute och INGEN vill ha den...) utan resultat, så Harry fick följa med mig. Vi mumsade kladdkaka med grädde och hallon. Fantastiskt enkelt och gott! :)

Nu är det bara 3 veckor kvar till semester, och jag LÄNGTAR!

RSS 2.0