Shutter Island

Denna veckas DVD-släpp är bland annat:



Jag måste bara förvarna för att jag är mycket partisk i alla filmer som innehåller Leo DiCaprio. Ända sedan jag såg Romeo & Julia för hundra år sedan är han min allra första kärlek, åh ja, och han kan inte göra mig besviken. Bara så att ni vet.

Teddy (Scorseses nu trogne Leonardo DiCaprio) och Chuck (Mark Ruffalo) är poliser som sänts till ön där mentalsjukhuset för våldsamma, psykiskt sjuka ligger. De ska utreda försvinnandet av patienten Rachel (Emily Mortimer), men ju längre tiden går desto tydligare blir det att allt inte står rätt till. Personalen kan inte förklara vad som har hänt och de är ovilliga att samarbeta. Medan Teddy kämpar mot mardrömmar och en allt mer påtaglig migrän avslöjas bit för bit av hemligheten. (http://www.moviezine.se/film/shutter-island)

Som min käre bror så ödmjukt yttrade: "tycker man att den är dålig så har man ju inte fattat den", och jag är lite inne på hans spår. Hänger man inte med i svängarna är det en svår och krånglig film. Förstår man dock vad som händer, så är den fullkomligt briljant och mycket spännande. Det är lite sådär "vem är lojal mot vem", och mycket tvära kast som gör att filmen blir riktigt bra!

Filmen får      halvnakna "Beach-Leo" av 5 möjliga. En MYCKET bra film!

Berocca Boost

Som Buzzador är jag nu med i en kampanj med Berocca Boost - vilket kom mycket lägligt mitt i en tröttperiod. Henki har de senaste två veckorna antingen jobbat över, eller varit i garaget och skruvat ihop Forden, så jag har tagit hand om Harry själv mestadels av dygnet. Som tur är har mamma och pappa hjälpt till, annars vet jag inte hur jag hade orkat.

Nu ska jag i alla fall börja ta Berocca Boost varje morgon, och se hur det piggar upp mig!


Under sommaren är det lätt att känna att varken tid eller ork räcker till - det finns ofta så mycket roligt som ska hinnas med. Låt en Berocca Boost lösas upp i ett glas kallt vatten, drick upp och känn energin återvända tack vare Berocca Boosts kombination av vitaminer, mineraler och uppiggande guarana.

Är ni sugna att prova, så be mig ta med ett prov när vi ses!

Nu ni!

Idag har det hänt grejer här hemma! Först sa han klocka ("kl ka") vid frukost, sen lekte han med en duplobil genom att köra runt med den (har han inte fattat att man ska göra förut), och sen detta:


Bara sådär så släppte han taget om sängen och gick till stolen! Sedan gjorde han om samma sak i både köket och hallen. Snart går han helt själv utan att hålla i sig! ♥


Idag provade vi yoghurt istället för gröt,...

dsc02252 (MMS)

Idag provade vi yoghurt istället för gröt, och avslutade med räkostmacka. Det är klet överallt! :)


Belöning!

Efter att ha storhandlat, tvättat 3 maskiner på raken och hängt dem ute, städat så att det åtminstone inte är mat på golvet och leksaker i hela vardagsrummet, OCH pluggat halva veckans uppgift i distanskursen så tänker jag belöna mig med två goa killar:


Ben och Jerry! :p

Till detta blir det också Thelma & Louise på TV4+ kl 22.00. Ha en mysig kväll ni också!

Varför sitta ordentligt i sackosäcken och ...

dsc02249 (MMS)

Varför sitta ordentligt i sackosäcken och äta sin riskaka, när man kan ligga i den och samtidigt svänga med benen??


Första sjöbadet!

Jag vet inte om S-tjärn räknas som en sjö, men det låter trevligare än att säga att man har badat i ett(en?) tjärn. Det var i alla fall inte badkrukan Johanna som var framme, utan vattenhuliganen Harry. Han älskar vatten, och skulle gå fram och tillbaka i vattnet hur länge som helst.


Bara att gå i sand första gången är spännande.


Vattnet är VÄLDIGT intressant!


Lite kallt (tyckte jag) men Harry dundrade i och gick tills han fick vatten vid magen, då vända han och gick in igen. Och sen ut igen. Och sen in igen. Och sen ut igen... Tur att mormor har tålamod!



Efter badet blev han jättetrött, och sov såhär på filten i över en timme. Sen fick vi väcka honom, eftersom vi frös och ville åka hem! :) Det var ju jobbigt att bada!

De där lockarna har ett eget liv - och det...

dsc02247 (MMS)

De där lockarna har ett eget liv - och det älskar jag. Kolla annars in de tokblåa ögonen. Blir farligt om 15 år... :)


Titta vem som kom hem till slut: MIN svart...

dsc02246 (MMS)

Titta vem som kom hem till slut: MIN svarta katt! Han är mycket nöjd över att vara hemma och gosade halvt ihjäl mig! :)


Det var inte vår svarta katt...

Det var inte vår svarta katt...


Henrik såg Snuffe på väg upp till vår ...

Henrik såg Snuffe på väg upp till vår parkering nu! Tydligen tillsammans med en annan katt, så han har hittat en kompis! :) Nu ska jag genast ut och smyga lite på dem...


Grattis L & F!

Igår kom deras dotter M till världen i högt tempo - så nu väntar vi med spänning på att få se henne! :)

Grattis!! ♥

Badpojkar

(Ingen katt hemma än tyvärr... Vi väntar och väntar och väntar...)

Här får ni lite svalkande bilder såhär i sommarvärmen:


Man måste känna på vattnet innan man slänger sig i.


Plaska plaska! säger Harry, och T var inte sen att hänga på!  (Låter egentligen mer som "ask ask"...)


Badpojke 1...


Badpojke 2!




Fortfarande inget internet, och nu fattas ...

dsc02245 (MMS)

Fortfarande inget internet, och nu fattas vi en katt också. Han fick gå ut igårkväll och har inte kommit hem än. Henki letade imorse, och sen gick jag och Harry ut när vi vaknade - men ingen katt kommer när vi ropar. . .


Om vårat internet fungerat, hade jag lagt...

Om vårat internet fungerat, hade jag lagt ut en bild på underbart snälla Sassa som jag red på ikväll. Jag och C tog en ridtur i kvällssolen tillsammans, vilket vi aldrig gjort förut - trots att vi delat häst i över 6 år. Det ska bli mer sånt framöver kom vi fram till!


Midsommar 2010 i bilder

Att man ska behöva anlita proffessionell fotograf för att få ett normalt kort! :) På alla korten från midsommarafton tittar antingen 2 av 3 bort från kameran, eller så ser vi ut som herreminje. Men här får ni vår midsommar - vare sig vi är snygga eller inte!


På Alsters Herrgård. Harry sov i vagnen, så vi passade på att föreviga oss.


Harry sov HELA 15 minuter innan allt brus från folk och musik gjorde honom för nyfiken.


Självklart lägger jag ut det kortet där jag såg mest normal ut!:) Alsters Herrgård är otroligt vackert, och det får nog bli midsommarfirande där någon mer gång! Vi försökte dansa runt stången, men Harry tyckte alla applåder var jätteläbbiga (övertrött...), så vi stod lite på sidan och sjöng för oss själva istället.



Väl ute i Ölme, fick vi lite mat och sedan var det dags för tipspromenad. Inget skapar illusionen(!) av en liten kula på magen som lite vind under klänningen... Nej, inget syskon på gång, bara lite left-overs från den tidigare gästen! :)


Ombra knäckte en led eller två av leda (moahaha) medan vi väntade på resultatet - som var att jag vann!! 8 rätt av 10 frågor på Sverige! Jag vann en vinflaska, som kanske har turen att få bli uppdrucken inom ett år eller två med tanke på mina alkoholvanor.


Lite väl glad sambo, men annars tycker jag att vi var duktiga nog att beordra fram 3 familjefoton på en dag!

Midsommaren i övrigt gick i glömskans tecken, då vi först glömde Ombras vattenflaska när vi åt på herrgårn. Sedan glömde vi inte bara Harrys barnstol, utan också hans välling och leksaker. Tjiho! Tur att vi har en mycket snäll och lättanpassad son, som gladeligen drack lite mjölk och åt en macka till kvällsmat istället. När vi åt middag satt han i mitt knä med en ask russin. Tur att han har (som ni ser på sista bilden) en hyfsat laid-back stil på livet! :)

Hum hum i humlegården

På balkongen har vi haft en lampa som stått kvar från förra hyresgästen. Häromdagen när jag tog ner den från väggen, såg jag något lite makabert:


En stor samling döda humlor och getingar innuti lampan.




Hur underligt som helst. Varför har de krupit in där??

Imorgon ska vi till släkten i F-stad. Dags att börja peppa lite inför Midnattsloppet! Vi kommer hem sent på kvällen, så jag får se om jag hinner skriva något. Annars får ni överleva tills på måndag. Då ska jag ta tag i jobbiga saker. Skriver mer om det då.

Hoppas ni hade en mysig midsommar, det hade vi! :)


Vänner, en bebis, sjöutsikt och sol. :) En...

dsc02237 (MMS)

Vänner, en bebis, sjöutsikt och sol. :) En riktigt mysig midsommar!


Näsan är oxå med och firar!

dsc02235 (MMS)

Näsan är oxå med och firar!


Glad midsommar önskar Harry med familj!

dsc02230 (MMS)

Glad midsommar önskar Harry med familj!


Harrys midsommarkrans med ormbunkar och ne...

dsc02228 (MMS)

Harrys midsommarkrans med ormbunkar och nejlikor!


Muffins, stranden och midsommar

Vi har spenderat dagen på stranden med mormor. Harry gick med på att låta sig sövas i famnen - kan ni fatta - han somnade och sov över en timme! Bara sådär? Antar att natten from hell är att vänta efter sådant tillslag.

Nu ska jag baka muffins till imorgon. Tänkte våga mig på en knasig idé, och blir det bra så skriver jag ut receptet - annars får det gå till arkivet.

Morgondagen ska spenderas på en herrgård, och sen ska vi ut till ingenstans mitt i skogen för att fira vidare. Blir nog hur mysigt som helst om vädret bara håller i sig!

Tjipp och hej!


Mer traditionellt än såhär blir det väl inte :)

LCHF-middag

Jag är mycket imponerad av hur enkelt LCHF-metoden(Low Carb High Fat) faktiskt är. Jag har inte skrivit att jag börjat äta efter den (följer inte slaviskt eller enligt någon metod), men jag har gjort det i ca två veckor nu - och har gått ner ca 1½ kg! Fantastiskt! Sedan jag började skriva om min träning har jag nu gått ner lite över 3 kg. Inte massor, men det händer något i kroppen!

LCHF tycker jag inte innebär tänket "ät det här", utan snarare "ät inte det här" - vilket gör det lätt att välja bort och lägga till annat till sin vanliga mat istället för att behöva göra nya recept av allt. Istället för de kolhydrater vi annars gärna lägger på talriken som tillbehör till proteinet, tex pasta, potatis eller ris, så väljer jag sallad. Det är lätt att variera med olika ingredienser, och är inget jag tröttnar på. Jag väljer också bort bröd, eftersom jag är en "mackoman" i vanliga fall.

Kvällens middag bestod av:
Örtmarinerad kyckling
Sallad (Harry åt ris med lite créme fraiche-sås till)
Paprika



Kycklingen (2 stora filéer) är marinerad i:
2 delar rapsolja
1 del balsamvinäger (totalt ca 1½ dl)
Provençalska kryddor (ur ask som säljs i frysdisken)
1 Vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt
Chili Explosions (kryddkvarn)

Sedan steker jag kycklingen i ugnen i 200º i ca 20 minuter, där den badar i all marinad. Balsamvinägern gör att köttet inte blir torrt, utan smälter i munnen!

Sallad:
1 kruksallad
1 burk tonfisk i vatten
1 bit mozzarella (singelförpackning)
Gröna oliver med kärnor
Soltorkade tomater
Körsbärstomater
Gurka
Rivna morötter (så fint det går)
Paprika

Till salladen (som räcker som tillbehör flera dagar) blandar jag en mycket liten mängd dressing (½ dl) gjord på 2 delar rapsolja, 1 del vitvinsvinäger, salt, peppar, salladskrydda och chili explosions(bra för ämnesomsättningen). Jag hatar "torr" sallad, så dressing är ett måste!

Läs mer här!

Ingen kastrering...

... än på många veckor. Ombra var inbokad nästa onsdag, och jag såg fram emot det för hennes skull. Tänk vad skönt att slippa skendräktigheten och allt krångel med mat!

Men... Imorse var hela hallen full av små röda prickar... Prickar jag sett innan på andra ställen, men tänkt att hon antagligen skrapat sig i munnen (hon har taskig avståndsbedömning mellan munnen och marken), eller att hon skurit sig lite i tassen. Icke.

Löp. Ett alldeles för tidigt löp. Egentligen skulle det kommit i början av augusti, men kom nu - en hel månad för tidigt. Kastreringen kommer därför att bli bokad tidigast första veckan i augusti. Det förstörde inte bara en planering vi gjort för sommaren, utan nu är det typ ombokning av allt.

Det som är mest positivt är att jag bara reagerat litegrann på hennes humör. Tänk en kort tanke om att hon varit lite tankspridd, men inte lagt någon större vikt vid det. Hinner vi då kastrera henne innan skendräktigheten kommer igång, så är bara själva löpet det jobbigaste de kommande tre veckorna. *peppar peppar*

Det blir aldrig som man tänkt sig! :)


Ombras "blöjor" är inte riktigt såhär fina och tjejjiga, men det vore tufft om de fanns i hennes storlek!

PAX-coolingar

Ibland måste man faktiskt älska Tradera. Jag fick de här söta gubbdojjorna för bara 86 kr - och det är med frakt hem till dörren! Tack och bock!

Klicka för att visa Megabild!
Det skrek Harry om de här tycker jag! :)

Joggryck!

Jag hade INTE tänkt springa idag, men efter att mor och syster sagt att de kunde komma och springa med mig, så hade jag inte så mycket val. Vi tre är i helt olika faser av löpträningen, totalt! Mamma springer obehindrat en mycket lång sträcka, syster är duktig och orkar på i bra tempo, och jag är en degklump utan schvung i stegen. Nej nu ska jag inte undervärdera mig som vanligt... Jag orkar jag med, men mina problem med smalbenen gör att jag inte kan springa lika långa sträckor som jag egentligen orkar. 

Att springa tillsammans var en mycket bra ide, och vi tog världens mastodontrunda! Det är en sak att springa nästan 7 km på platt mark, men spåret vi följde är minst sagt kuperat, så visst gick vi mycket mellanåt. Däremot ansträngde vi oss och sprang i alla uppförbackar och längre platta delar. Den sista delen (översta på öglan till höger) är ridspåret som ligger uppe i skogen, och det börjar med en backe som har minst 70° lutning. Det sög skönt i låren och rumpan efter den!

Här är rundan:


Det tog oss drygt en timme att ta oss runt, vilket känns mycket bra tidsmässigt inför Midnattsloppet. Får bara hoppas att det är lite lugnare med backar och gropig mark där!

Högsta betyg...

...ska det vara*!

Bild från min sida på universitetet:

Yey! :)

*
Universitetet har inte MVG i sin betygsskala.

En solig dag med lillklimpen

Som jag skrivit tidigare är Mariebergsskogen det ultimata resmålet här i stan en solig dag. Som många andra tog vi oss dit i måndags, och hade en mycket trevlig dag tillsammans - jag, Harry, mamma och Ombra.


Det är roligt att titta på djuren med bästa mormor!


Alla skulle titta på getterna! :)


På Terrassen serverar de närproducerad mat som är helt fantastisk! Jag och mamma åt fish&chips på Väneraborre, och Harry fick pannkakor.


Dags för lilla ärtan att stå på egna ben.


Det gick inte så bra...


Finn INTE fem fel. Revbenen på hunden saknas. Äntligen!


Det är något underbart med den här bilden. Lite frihet på något vis! :)


Det var ju så jobbigt att en liten sovpaus var behövligt på vägen hem... ♥

Jag missade att ta kort när vi träffade en "liten" grandis-valp som Ombra busade med. Folk förstår inte när jag säger att Ombra är liten för att vara Grand Danois, men den här hanvalpen var bara 4½ månad och var nästan lika hög som henne. Förstår ni då? :P

Vi är hos U&T och Harry ska snart slänga s...

dsc02205 (MMS)

Vi är hos U&T och Harry ska snart slänga sig i poolen! :)


Husbudgivning

Ja jisses. Det må låta som dagens i-landsproblem, men det här att leta hus är ingen lek. Det är en känslomässig bergochdalbana som kan få vem som helst att tappa fotfästet. Lyckan över att hitta ett hus som äntligen duger. Lyckan över att äntligen hitta ett hus som är inom prisgränsen. Oron över hur många andra som är intresserade. Oron att banken plötsligt ska backa och säga att det är för dyrt. Lyckan över att få lägga första budet. Lyckan över att få drömma sig in i att bo i huset, och allt som kommer därtill. Oron när budgivningen kommer igång. Den totala känslomässiga förstörelsen när budgivningen drar iväg, och vi vet att vi inte längre har råd. Den känslomässiga bakfullheten som infinner sig när lyckan och oron lagt sig, och allt som kvarstår är tomhet.

Ska det vara så j*kla svårt att hitta ett hus som inte en miljard andra miljonärer vill ha? Det är svårt när vi har så specifika krav som vi har, men det borde inte vara omöjligt. Henki tyckte att vi skulle lägga ner husletningen tills jag börjat jobba till hösten (kom ju med i vikariebanken så i slutet av augusti drar det igång) och vi kan få ett nytt lånelöfte. Vi får redan låna en massa pengar, men tydligen så behövs det alltid det där lilla extra som vi inte har.

Jag blir bara trött.

Innekatt/utekatt?

Jag har ju börjat släppa Snuffe mer och mer ute, och ikväll ville han verkligen inte in igen. Han fick vara lös under tiden jag promenerade Ombra efter jobbet, och han verkar tycka att det är jättekul - såklart. Ända sedan vi kom in för ca 25 minuter sedan har han sprungit upp och ner för trappen, samtidigt som han skriker gällt, och klöser och hoppas efter handtaget på ytterdörren (han kan ju öppna dörrar nämligen). Helt hysterisk. Jag förstår att han vill ut, men jag kan bara inte släppa honom helt än. Är jag elak? Är det "all in" som gäller? Antingen får han vara ute, eller så får han bara vara inne? Vi har ju inget bra fönster att släppa in och ut honom genom, och en stege till balkongen på andra våningen finns väl inte ens? Just nu känns han djupt olycklig, men jag vågar inte släppa ut honom en hel natt själv.

Läser jag på forum så skriver kattfolk att det är totalt vansinne att släppa ut en katt i ett bostadsområde - och det tycker ju egentligen jag med. Det är INTE värt att han blir överkörd, inlåst eller sönderklöst - men han är så glad när han får vara ute. Dagens samhälle är inte kattvänligt med all trafik och ouppfostrade djurplågarbarn/vuxna. På forumen skrev någon klok att "vi släpper ju inte ut hästen eller hunden vind för våg", och det är ju helt sant. Varför skilja hunden och katten åt egentligen?


Kanske får bli att fortsätta såhär?

Jag är 70/30 för att behålla honom inne, men det värker i mammahjärtat när han skriker och klöser på dörren. Klart som f*n att det är skittråkigt här hemma, när han inte har någon att leka med! (Och ingen mer kompis blir det, tror jag... Då får jag nog välja mellan den katten och Henki!)

Hjälp mig! Har ni några tankar om det här?

Läs mer här.


Ingen blogg - bara jobb

Idag har vi varit hos svärföräldrarna hela dagen, och nu ska jag snart åka till jobbet för att ta kvällspasset. Det är dåligt med uppdatering, men jag räknar med att ni inte sitter inne vid datorn ändå i det här fina vädret! :)

Kattkompis!

Vissa kvällar leker jag crazy catwoman och promenerar ute med Snuffe i koppel. Sånt där som jag är allergisk mot att andra gör (släpp ut katten för f*n!) men inte har några problem att göra själv. Det är ju också så jag kom över skvallret om grannarna (som backats upp av ytterligare rykten av samma art från annat håll) eftersom jag stod lagom till på gräsmattan och kunde se allt smygande.

Tillbaka till ämnet. Ikväll tog vi en lång promenad, runt ett helt hus - vilket är långt för små ovana kattben. När vi kom tillbaka kände jag mig lite kaxig, och katten också, så jag kopplade loss honom och så fick han vara ute en stund. Jag gick in och pratade lite med Henki under tiden. När jag sen tittar ut genom fönstret ser jag bara den enorma grannkatten som står precis utanför dörren. Tjohej. Halvspringer ner för trappen, och är helt säker på att min lilla sammetstuss är sönderklöst och livlös.
Icke.
De satt där och luktade på varandra, Snuffe lite lägre i kroppspråket än grannkatten - och sen var det bra. De kom båda fram och gosade med mig. En kattkompis!! Imorgon kväll får det bli en sväng till, och kanske kan han få stanna ute en längre stund. Han ville ju faktiskt inte gå in förut, men det oroliga mammahjärtat kan inte riktigt släppa taget helt ännu...


Min kattbebis ♥

Lite häftigt är det minsann att de gifter ...

dsc02202 (MMS)

Lite häftigt är det minsann att de gifter sig! Daniel grät en skvätt förut, och det får han pluspoäng för. :)


Grädden på moset

... för den här dagen, annars kantad av ilsken unge vs. trött mamma, var att karlsloken dundrar in kl 20.30 och är full som ett as. "Jobbfesten" började redan vid lunch (vem farao sanktionerar halvdagar för att personalen ska supa?) så han var inte i gott skick. När jag kan höra honom andas nerifrån hallen vet jag hur illa det är... Efter att först försökt gå ut med hunden (gick inte eftersom grinden till trappen var stängd och således kom ingen hund...), gjort ett långt besök på toaletten, och sedan gett mig några sliriga blickar däckade han i sin säng 20.45.

Om jag tycker att det är elakt att hänga ut honom på bloggen? Ja. Inga fler kommentarer.

Harryläget

Lillklimpen har det jobbigt just nu. Han är inne i en stor utvecklingsperiod, där han inte bara klarar av nya saker varje dag - utan håller också på att klämma fram minst 4 tänder samtidigt. Det är samma tänder jag skrivit om tidigare, men de har helt enkelt inte kommit upp ordentligt än.

Allt detta resulterar i enorma humörsvängningar, som helt ärligt tar musten ur mig. Imorse vaknade han glad (efter en natt med mycket mardrömmar) vid halv 7, låg och gurglade i sin säng till 7.05, och fick sedan komma in en stund till mig. Där blev han sen tvärt ilsken och bara grät och gned sig i ögonen. "Trött" tänkte jag, och gav honom en flaska välling i hans säng. Under de hela 40 sek det tar att värma den i mikron grät han hysteriskt. Sen la han sig mätt och nöjd på sidan och somnade. Trodde jag. 20 minuter senare hittar jag honom såhär:


I full färd med att skicka morsesignaler på babyvaktens "prata"-knapp. M-A-M-M-A -- J-A-G -- Ä-R -- V-A-K-E-N -- G-E-T -- Y-O-U-R -- F-A-T -- A-S-S -- O-U-T -- O-F -- B-E-D

Utvecklingssprånget bjuder annars på långa promenader längs väggarna här hemma. Han börjar vid tevemöbeln, går vidare via vitrinskåpet in i sovrummet. Från väggen intill kommer han sen till sänggaveln, och sedan vidare till mitt nattduksbord. Därifrån når han lampan, och sedan bokhyllan som leder honom till köksdörren, och sen vidare till diskmaskinen... Fort går det också. Vi har varit ute några eftermiddagar och gå-tränat på gräsmattan. Det är kul i 5 minuter, sen ska det smakas:


Ombra bestämmer sig för att börja gräva hål i gräsmattan en bit från oss. Harry säger såklart "Ombra" när han vänder sig om och tittar på henne, och inte pappa, men det blir automatiskt att jag tar det för pappa.


Vilket tvättmedel är det nu igen som lovar att ta bort gräsfläckar? :)

Jag hoppas att det lugnar ner sig snart, så att han får en lugn stund. Det kan inte vara roligt att ha ont i munnen samtidigt som kroppen drar en åt olika håll!

Did you hear about the Morgans?

Eller "Har du hört ryktet om Morgans?" som den heter i en sjukt dålig svensk översättning. Denna film är, tillsammans med några andra, veckans DVD-release.



I "Har du hört ryktet om Morgans?" spelar Hugh Grant åter den korrekte britten som nu är advokat i New York, är gift med den mycket framgångsrika fastighetsmäklaren Meryl (Sarah Jessica Parker) som han har separerat med sedan ett antal månader. Allt detta får vi smidigt reda på redan under förtexterna när han ringer sin frus telefonsvarare och lämnar ett meddelande. Där romantiska komedier ofta handlar om hur pojke möter flicka, pojke förlorar flicka och pojke får flicka igen på slutet - eller tvärt om, flicka möter pojke - så är det första ledet redan avklarat här. Nu handlar det om hur Paul ska göra för att få tillbaka sin fru. Under en middag när de ändå försöker samsas råkar de bli vittnen till ett mord, en uppgörelse i den undre världen. De får snabbt beskydd av polisen, men när mördaren ändå lyckas spåra upp dem finns bara en sak kvar att göra, ge dem skyddad identitet på okänd ort tills mördaren är fångad. De skickas till Ray i Wyoming. Ännu värre, de tvingas bo tillsammans trots att de separerat. (http://www.moviezine.se/film/morgans)

Mer halvdan romantisk komedi än detta är det svårt att finna. Kul på några få ställen, annars tragiskt överspelad och förutsägbar. Har man inget bättre för sig en lördagkväll duger den bra ihop med en stor påse chips, men annars är det inte mycket att hänga i granen.

Filmen får   uppspärrade blåa ögon av 5 möjliga. Inte sevärd, men helt klart godkänd som "underhållning".


En pojkcykelhjälm...

...fick det bli idag på vår shoppingrunda. Väldigt pojkig... Sortimentet var inte särskilt förlåtande i genusperspektiv, utan det var antingen den här, en blå eller en rosa med blommor på. Nja. Så modig är jag inte än. Den här fanns bara kvar i visningsexemplar, så vi fick 20% rabatt. Ja tack.

502647_black
Det blev också en cykelstol, så snart ska här ut och cyklas! Den här var den enda modellen som hade 5-punktsbälte, så valet var inte så svårt. Den är också vidgad upptill för att hjälmen inte ska ta i och skjuta huvudet framåt när man åker.

 

True Blood säsong 3...

...avsnitt 1 ligger här i datorn och väntar på att bli sett.

Är ni avundsjuka???
:P


Kärlekssånger

Om jag får välja några av mina absoluta favoritkärlekssånger blir det (inte i särskild ordning):

♥ Phil Collins - Groovy Kind of Love



♥ Shayne Ward - Breathless


♥ Gwen Stefani - The real thing


♥ Robyn - Bum like you (lite ironisk)


♥ Paramore - The only exception


♥ Lenny Kravitz - I belong to you


♥ Sting - Fields of gold


Kärlek!! ♥

Kändisbloggar

Det är alltid intressant att läsa kändisbloggar tycker jag. Det känns som att man får hänga med i deras handväska en stund och se hur de lever sitt liv. Just nu följer jag bara dessa två som kan räknas som "kändisar":


Katrin Zytomierska

Jag gillar verkligen hennes blogg. Den har det mesta som jag gillar: mycket bilder, mycket egna åsikter(!) och mycket uppdatering. Och barn förståss. Det är faktiskt den största faktorn till att jag fortsatte läsa hennes blogg; just att få se henne få barn och hur hon kommer hantera det. Innan Ringo(herregud...) kom till världen var hon mycket bestämd i sina åsikter för hur hon skulle göra och hur det skulle skötas - men nu verkar hon ha fått den knäpp på näsan jag väntade på, och har insett att det finns liksom inte mycket annat att göra än att lyssna till sitt barn. Välkommen till verkligheten! Hon har en skön självdistans, och verkar dessutom vara en riktigt smart och driven affärskvinna. 


Sanna Lundell

Sanna jobbar som journalist, och beskriver sina resor och arbeten lite då och då, annars bloggar hon om sina barn och livet i övrigt. Jag får känslan av att de lever ett ganska schysst liv, hon och Micke Persbrandt. Fina middagar, luncha ute och sen hem och klampa runt i lägenheten med 18 meters takhöjd. Typ. Varför läser jag den här bloggen? Jaa. Hon har en intressant synvinkel på livet, för hon verkar vara totalbohem sitt lyxiga yttre till trots, och det visar sig ibland där i bloggen. Jag har tröttnat lite på den dåliga uppdateringen, men är ändå inne ibland och checkar av.

Tidigare har jag följt Linda Rosing och Natascha Peyre.

Läser ni några kändisbloggar?

The Twilight Saga: Eclipse

Nu är det snart bara två veckor kvar tills den tredje Twilight-filmen kommer på bio, och jag SKA se den på premiären! :)

Här kan ni se trailern:


Vem kommer Bella välja??? :) Jag är helt hypad för den här filmen, och kan knappt vänta till premiären!

Ska ni se den?

Löprundan idag...

...bjöd som vanligt på lite motstånd i benen - men det struntade jag i och sprang vidare. Det blev en tur på 4,8km, och jag sprang längre partier än innan. Helt galet hur det kan vara så när jag vilat i 1½ vecka! Jag känner verkligen att det är kroppen, och inte flåset, som stoppar mig från att springa hela tiden. Jag andas långsamt även efter att ha sprungit nästan en kilometer, men har så ont i vaderna att jag måste gå ca 100 meter för att kunna orka vidare. Det blir ju automatiskt lite intervall då, så helt dåligt är det ju inte - men jag gillar inte känsan av att det gör ont. Ok att det känns, men inte att det smärtar. Alla jag frågat säger att jag måste fortsätta träna oftare för att benhinnorna ska ge med sig, så nu kör jag på det. Jag har också införskaffat världens bästa liniment för trötta muskler och leder: Blue Lotion!


Tyck nu gärna att jag är helt galen, för det struntar jag i. Detta är alltså ett hästliniment, men ack så effektivt! Detta har jag använt till mina benhinnor i många år, men flaskan har varit tom- så nu fick jag sparka mig därbak och köpa en ny. Jag kan STARKT rekomendera detta liniment! Jag stryker på ett tunnt lager, och tar sedan på knähöga strumpor( tex stödstrumpor) och sover med över natten. Benen är som nya dagen efter! :) Det bästa är priset(i butiken där jag köper): 57 kr för ½ liter. Apotekets Ormsalva kostar 99 kr för 150 ml...

Jag kanske skulle våga mig ut till Skutis 5 kilometersbana senare i veckan... :)


En stillstudie i...


En mycket bra doppresent - ram att göra sj...

dsc02181 (MMS)

En mycket bra doppresent - ram att göra själv med handavtryck och kort! Det blev jättefint som ettårsminne! Tack C&A! <3


En sammanfattning...

...av vad vi håller på med just nu:

◊ Vi bjuder INTE på huset på tittade på. Det var mycket intressant till en början, med massor av potential och ja ni vet... Bla bla bla. Vi åkte dit på söndagen för en andra visning, och möttes av ett helt annat hus. Det hade regnat i två dagar, och plötsligt slog fuktlukten mot oss när vi gick in, något vi inte alls känt av på torsdagen. Henkis bror, pappa och min far var med och tittade, och konstaterade det vi redan hade på känn: att "det är för mycket att göra". Är man professionell snickare är det en sak, för huset behöver rivas ut och byggas upp igen för att bli beboeligt. Är man hobbyfixare är det helt galet. Det som i besiktningspapprena stog ungefär som "mikrobiell påväxt som kan ventileras bort" visade sig vara ruttna brädor i ett hobbysnickrat tak. Herregud. Nej tack. Vi tittar vidare, och ska kika på detta under veckan. Fortsätt hålla tummarna! :)

◊ Mitt examensarbete är färdigt. Efter opponeringen var det ju några punkter som behövde rättas till, och nu är jag helt klar med det. Allt som behövs nu är ett betyg...

◊ Distanskursen fortsätter. Veckans uppgift handlar om nätmobbning, vilket är riktigt intressant. Min studiekamrat för den här uppgiften skriver om hur ungdomar upplever vuxnas engagemang i frågan, och jag skriver om hur vuxna bör förhålla sig kring det. Riktigt intressant och matnyttigt ämne!

◊ Henrik har cyklat till jobbet. Hör jag ett Halleluja?? Jag krävde tillgång till bilen och då hade han inget annat val. Mycket intressant. Han hade träningsvärk hela dagen igår!

◊ På torsdag är sista dagen på öppna förskolan. Vad farao ska vi göra med dagarna efter det? Jag har gjort ett litet tack-kort till fröken K(C?) för att vi trivts så bra med henne, och för att Harry tycker så mycket om henne.

◊ Jag har ett span-projekt. Det är väldigt classified just nu, men det handlar om en spännande relation mellan en granne och hans vän. De är båda kända personer, och det är därför det är så spännande. Nattliga besök och lite annat står på bevislistan, och jag är så nyfiken att jag dör. Skrev jag att båda är killar? :) 

◊ Träningen är helt stillastående just nu. Förra veckan hann jag bara ta några länge promenader med Ombra som extra träning, så den här veckan måste jag ta tag i det igen. Jag känner direkt på kroppen att den slappat till sig igen, och då blir det så tungt att hålla på att börja om hela tiden... 75 % av Team Harry från förra Midnattsloppet sprang Stadsloppet i lördags på skrämmande låga tider - så JA, jag måste komma igång. NU!

Lite bilder till detta:

Den somriga buketten från Faster K! Fortfarande fin!


Den bästa bilden från examensdagen. Tur att någon är glad och tittar in i kameran, eller hur syster? :)


Harrys tofflor har äntligen anlänt! Superfina och sköna säger Harry!


Katten villa också säga hej, men hade inte tid att stå still och posera i närbild. Antar att de blåa sträcken är hans... ögon??


Vi leker på öppna förskolan! Tant Fia är m...

dsc02178 (MMS)

Vi leker på öppna förskolan! Tant Fia är med idag! :-)


Dagen efter...

... och jag vaknade faktiskt och kände mig lite bakfull - trots noll alkoholintag. Kanske har många känslor och intryck samma uttorkande effekt på själen som på levern? :)

Det var en tillräckligt lång examensceremoni med lite tal, sång och en liten promenad över scenen till applåder. Det var sen på kvällen på middagen med familjerna som jag blev alldeles överröst med kärlek och underbart fina gåvor och sällskap. Jag hade tänkt ta bilder på alla fina presenter och blommor (Tack Faster K med familj för de otroligt fina blommorna - jag blev mycket rörd och överraskad!) men dagen har bara runnit iväg, och de senaste timmarna har jag suttit med nästa veckas uppgift i distanskursen. Jag ska anstränga mig imorgon innan blommorna hinner börja vissna/blir uppätna av katten!

Jag kan inte annat än att säga tack för alla grattishälsningar här och på FB - jag blir jätteglad!

Undrar om det hänt något spännande i värld...

dsc02177 (MMS)

Undrar om det hänt något spännande i världen? :)


Under dagens frukost kom det ett leverpast...

dsc02173 (MMS)

Under dagens frukost kom det ett leverpastejmonster och tog över mitt barn! Hur kan det hamna ÖVERALLT på 2 minuter?


En liten kvällspromenad :)

dsc02168 (MMS)

En liten kvällspromenad :)


Köpa hus?

Som sagt så ska ju allt gärna hända samtidigt, så mitt i all examensyra ska vi imorgonkväll gå och titta på ett hus. Det här är det första "seriösa" huset vi hittat på länge, för allt verkar finnas som vi vill ha.
 - Stor, plan trädgård.
 - Minst 3 sovrum.
 - Minst 2 toaletter.
 - Öppet kök.
 - Dubbelgarage.
 - Friköpt tomt.
 - Bra område.
 - Bra läge i området.

Detta huset är också väl inom prisgränsen, och har det enda vi letat efter och haft som krav alla år (började ju titta för 3 år sen herregud...) - nämligen ett redan existerande dubbelgarage. Annars går det INTE förstår ni. Det är bara att hålla tummarna för att besiktningen är hyfsat ok, och att ingen miljardär trissar upp priset som vanligt. Jag lägger ut en länk om jag fortfarande känner likadant efter visningen imorgon.


Kan det vara så att det är vår tur nu? :)


Opponeringsresultat

För att citera dagens ungdomar:

"Jag ägde dem fett!"

Nu tillbaka till min ålderdoms vishet! Först blev mitt arbete opponerat och sedan opponerade jag på en annans. Det var väldigt skönt att ha mitt arbete avklarat först, innan jag gick in på någon annans.

Så vad sa han då, min examinator? Det enda jag fick backning på var några fotnötter(!) och några ställen där jag glömt blanksteg. Tjejen som opponerade på mig hade heller inte så mycket att ta upp, utan undrade bara över några få ställen i arbetet. Vi diskuterade då vad jag menade, hur hon uppfattat det och ifall jag behövde ändra något. Examinatorn avbröt då och sa att "såhär ser det ut när man förstått innebörden med opponeringen, och tagit det till en akademisk nivå. Man kritiserar inte, utan det blir en dialog som båda lär sig av." Tillåt mig att utstöta ett mycket egoistiskt moahahahaha. Underbart! Vidare i opponeringen så använde han min uppsats och mina ord som exempel på hur man skulle göra. Mer än så behövde jag liksom inte idag! Perfekt! Ge mig ett V! Ge mig ett G! Vad blir det? Ja, jag hoppas på VG (högsta betyget)... :)

När det kom till min opponering så höll examinatorn med om kritiken jag gav, och sa "jag håller dig om ryggen för det du tar upp", och det är ju skönt. Han och de andra hade mycket att säga om den personens arbete, så jag var inte helt ute och cyklade när jag tyckte det var ofullständigt.

Nu är det avklarat! Jag ska bara ändra de småsaker de tog upp, och sen är det bara examensceremonin på fredag som återstår. Nu är jag snart färdig lärare. Herregud!


Tummen upp för mig!!


Jag äger! Han använder mig som exempel på ...

Jag äger! Han använder mig som exempel på hur man ska göra... :)


Om jag kräks lite i min fejkdesignerväska ...

dsc02164 (MMS)

Om jag kräks lite i min fejkdesignerväska kanske jag blir mindre nervös. . . Det slog mig igårkväll att någon faktiskt ska opponera på mitt arbete oxå. Hjälp.


Full rulle!

Snacka om hektisk vecka:
Måndag - ÖF och sen shopping efter examensklänning
Tisdag - Besök av U&T och sen plugg för distanskurs
Onsdag - Opponering på examensarbete och sen läsning och plugg för distanskurs
Torsdag - ÖF, husvisning (skriver om det imorgon) och sen plugg för distanskurs
Fredag - Examen och sen middag med hela familjerna
Lördag - Träff med tjejerna och sen firas för examen av BFF, sedan inlämning av uppgift distanskurs och eventuellt titta på Stadsloppet
Söndag - Börja läsa på nästa uppgift i distanskursen

Senaste timmen har jag sökt 2 jobb... Någonstans under veckan ska jag också få tid att springa, eventuellt sola och sova... :) Det är kul att det händer saker, men måste allt hända på samma gång?


Lite sånt här vore också trevligt!


Kastrering

Ombra är nu inbokad hos Solstadens Smådjursklinik för kastrering den 30 juni. Det känns lite overkligt att hon aldrig mer kommer löpa, men samtidigt så otroligt skönt för henne att slippa sina hormondemoner. Biverkningarna av kastrering är som jag kan uttyda ur forum och Agrias hemsida inte särskilt många, men de som finns är viktökning och lite sämre päls. Det första tackar vi INTE nej till! :) Att få se henne gå upp i vikt är en av mina största drömmar kring Ombra, för som det är nu ligger hon alltid 2-3 kg i undervikt. De extra kilona skulle ta udden av de vassa revbenen och ryggraden som ibland syns lite extra. Hon är ju en smal hund, och kommer alltid att vara eftersom hon inte har grov benstomme - men några extra kilon kommer hon bara att må bra av. Det känns också otroligt skönt att veta att hon aldrig kommer att få livmoderinflammation eller cancer i livmodern, som är 2 stora "dödare" för tikar annars. Lilla skruttan ♥

Efter operationen ska hon vara stilla så mycket som möjligt (tjoho....) och då är det ju bra att vi tar det när vi båda har semester och kan hjälpas åt med huvudaktivering istället för spring i benen.


Om man är stor måste man vara snäll... Och tålmodig! :)


Examensklänning

Det är väl lite traditionellt att ha vitt när man har avklarat något, så jag körde på det temat. Åhléns har den här jättefina, som kommer bli en sommarfavorit!


Kjolen är i två lager (synd dåligt mot den vita bakgrunden..) och det är två stora fickor på sidorna. I like! ♥

Även en hårfärg fick följa med hem, för jag har varit tvungen att bestämma mig nu. Färga - eller låta det gråa komma fram i "luggen". Nu fick det bli färgning!

På fredag är det examensceremoni kl 16, och sen har vi bord bokade till kl 19 med HELA familjerna. 13 platser ska vi ha, och det ska bli så mysigt!


Det är ett säkert tecken på att håret börj...

dsc02154 (MMS)

Det är ett säkert tecken på att håret börjar bli lite långt när det lockar sig såhär gulligt! <3


Jag skulle verkligen behöva gå en kurs i...

Jag skulle verkligen behöva gå en kurs i konstruktivt tjat. Inte för min egen del, jag tycker att mitt tjat är rätt tydligt, men för att få lite extra krispighet i det jag vill förmedla med mina monotona upprepningar. Gnäll 1.0 på Medborgarskolan typ. Någon som känner igen sig?


Nu går det såhär bra...

...att gå själv:


Henriks kommentar till mina händer och föt...

dsc02144 (MMS)

Henriks kommentar till mina händer och fötter: "Va f*n. Långa OCH målade naglar! Börjar du blir tjejig??" Haha! Det är aldrig för sent att börja! :)


Alldeles för lätt.

Kom ihåg att ni läste det här först. Att jag förutsåg framtiden och fick rätt. Harry kommer att bli kriminell när han är 15. Jo men så är det. Så måste det bara vara. Det är därför allt går så lätt nu - för att det kommer bli en pain in the ass sen. Varför, undrar ni. Jo...

Harrys tidigare matvanor har inneburit en flaska välling direkt han vaknar. Så klart. Så gör man med de små. Mata mata mata. Någon timme efter vällingen fick han frukost, och en stund senare var det dags för fruktstund. Äta äta äta. Tills man inser att han faktiskt inte gör annat än att äta (och se lite rund ut). En morgon kände sig mamman därför lite wild and crazy, och skippade morgonvällingen. Hon skjöt dessutom upp matningen med en extra halvtimme. Ingen välling direkt han vaknade, och sen ingen mat istället för vällingen heller. Ja ni förstår så galet! ;) Tror ni att barnet på något sätt gjorde revolt mot min vällingsintervention? Skrek sig hes i sin säng av hunger? Tynade bort? Nej. Igår morse somnade han till och med om eftersom mamman inte orkade springa upp direkt han började sitt morgonpladder. Han är n ö j d. Oooh. Helt plötsligt är han stor. Äter minsann ingen bebismat till frukost. Havregrynsgröt och macka. Med mjölk. I glas. Bara sådär så slutade vi med en vana jag vet att andra föräldrar (även mina egna stackare) kämpat för att bli av med. Det här är alldeles för lätt hörrni.

Ska vi starta någon sorts betting på vilket brott som blir hans första? :)


Ett MÅSTE en solig dag...

... i vår stad är Mariebergskogen. Eller Marribärrsskogen om man uttalar det som vanligt. Sprängfyllt med gulliga djur, stora öppna ytor att dra runt sin mamma på, och olika små fik där man kan sitta still en stund. En solig dag som denna är det perfekt! Harry är lagomt intresserad, men det är ju svårt att uppfatta att den stora vita fläcken 15 meter bort är en get när man är så liten... Ombra fick massor av pekningar, och "titta vilken stoooor hund!", och fick dessutom en puss av ett får. Ja faktiskt! Jättegulligt!


Harry och mormor har tittat på den stora grisen - som heter Harry :)


Fontänen är perfekt att svalka sina små fingrar i!


Ombra ville smaka på det kalla vattnet. Såklart.


Fina vovven ♥


Harry tyckte gungan var "sådär" rolig. Lite läbbigt att man skulle ligga ner och svänga fram och tillbaka liksom...

Ikväll blir det mys med bara oss!

Harry vänder sig om och ropar "ba ba", och...

dsc02132 (MMS)

Harry vänder sig om och ropar "ba ba", och jag har alltid trott att det är pappa han vill ha. Icke. Vi får båda se oss omsprungna av... Ombra! Hunden är bäst tydligen. :) Dagens lunch är fiskpinnar som jag hottat upp med svartpeppar och dill, med potatis och körsbärstomater. Det gick ner bra, men tomaterna fick jag inte ens in i munnen på honom. . . :)


Stenen från hjärtat...

...som jag skrev om igårkväll. Ja, den har fallit nu. :)

Imorse fick jag svar från NKK(kennelklubben), och fick veta att ägarbytet kommer att gå igenom eftersom jag skriver att stamtavlan som behövs inte går att finna/få tag på. En ny kommer därför att skickas till mig, tillsammans med papper på att Ombra är MIN - så fort pengarna är hos dem(vilket är i början av nästa vecka).
U N D E R B A R T!! Jag är lycklig idag!!


Snart min!! ♥

Ombra

Jag blev uppriktigt ledsen idag när jag öppnade brevet från norska kennelklubben som jag längtat efter så länge. Det skulle innehålla papper som visar att ägarbytet är på gång och snart avslutat, men innehöll istället information som visade på det motsatta.

För att ägarbytet ska gå igenom så måste originalstamtavlan också skickas med bytesanmälan. Denna stamtavla finns någonstans i Norge, men ingen vet var. Personen som har stamtavlan är ej kontaktbart (skiter i att svara i telefon och mail helt enkelt) och därför kommer den aldrig att komma fram. Det sjuka i hela situationen är alltså att en person som INTE står som ägare på hunden, nu gör att ägarbytet inte kommer att gå igenom. En person som ställt till med så mycket djävulskap och oreda, men som i det juridiska sammanhanget faktiskt är helt obetydlig. Det är sjukt. Jag har mailat norska kennelklubben och frågat lite kring detta, och hoppas på svar snart.

Ingen kan någonsin ta ifrån mig Ombra, för hon är ju utan tvekan MIN. Jag har stått för all hennes skötsel i över 2½ år, och bara det gör att jag har rätten till henne - fast jag har ju inget papper på det. Tänk vilken sten som kommer lätta från mitt hjärta när allt det här är över och hon lagligt tillhör mig. Det är en principsak med papper, men otroligt viktigt.


Älskade vovve. ♥

Om man äter upp ett måttband, blir man mät...

dsc02130 (MMS)

Om man äter upp ett måttband, blir man mätt då? :)


Duplodax! Vi plockade fram den stora backe...

dsc02129 (MMS)

Duplodax! Vi plockade fram den stora backen som vi fick av min mamma och pappa, och vips var hela balkongen full!


Sherlock Holmes

...är denna veckas DVD, och detta är en film jag rekomenderar starkt!

"Den brittiske och piprökande gåtlösaren har blivit hårdnackad actionhjälte i Guy Ritchies filmatisering som bjuder på ett underhållande och fartfyllt tempo.

Lord Blackwood härjar i stan men Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) och hans lojale partner Dr. Watson (Jude Law) lyckas till slut fånga honom och han ställs inför rätta. Blackwood (Mark Strong) ligger bakom ett antal mord och han döms till döden genom hängning. Domen verkställs men efter ett par dagar i graven återuppstår den onde lorden och Holmes och Watson sugs in ett mysterium fyllt av trolldom och illasinnade brödrarskap för att åter kunna ställa honom inför rätta."
(http://www.moviezine.se/film/sherlock-holmes)

Poster Sherlock Holmes (2010)


Robert Downey Jr och Jude Law spelar Holmes och hans trofaste följeslagare Watson. Kemin mellan dem är fantastisk, och jag vet att det spelas lite på om deras (Holmes och Watsons) relation var mer än bara jobb... :) Downey Jr spelar suput, och gör det mycket bra. Han ger intryck av att vara otroligt smart, men ändå så otroligt vilsen. Law skildrar Watsons vilja att stå på egna ben, men att ändå inte kunna släppa de starka banden till sin vän Holmes.

Filmen får   Sherlockar av 5 möjliga, för filmen har spänning, action och romantik i en perfekt blandning. Hyr den genast!

Harry har upptäckt "dockvrån" på öppna för...

dsc02121 (MMS)

Harry har upptäckt "dockvrån" på öppna förskolan. Här finns ju en spis man kan hålla sig i och leka med!


Sakta i backarna!

För er som inte träffar oss så ofta(alls?), så är det nog svårt att hänga med i hur fort Harrys utveckling faktiskt går nu. Bara på några dagar så exploderar det nya grejer ur honom! Exempelvis:

♥ Nya ord. Inte "mamma" minsann, utan glo och gla. Förstår ni? En uppdatering från ord med 2 bokstäver till 3. För Harry är detta enormt! :)
♥ Gå själv. Nu kan jag ta honom i handen och så går vi iväg tillsammans. Jätteskumt! Han tultar på där nere med sina tjocka små lår, och nu händer det faktiskt även att han släpper handen och knallar iväg själv. Häromdagen gick han från vardagsrumsbordet, till soffan, sen till Ombras soffa, och sen tillbaka till bordet. Helt utan hjälp.



♥ Tänder. Nu får de gamla 12 sällskap av 2 hörntänder i överkäken.
♥ Ställa sig upp. Idag ställde han sig upp mot vardagsrumsbordet på egen hand. Tidigare har han bara klarat att göra det i badkaret eller mot en stol hos sin farmor och farfar.
♥ Sätta sig upp. Nu klarar han oftast av att sätta sig upp från liggande på golvet, vilket han bara lyckats med i våran säng förut.



För oss är detta nya otroligt spännande att bevittna, eftersom han annars är väldigt stillasittande. Även om han guppar runt på rumpan hela dagarna, så kan han ändå sitta still och leka i sitt rum i 20 minuter. Faktiskt. Nu när han är påväg att hitta en ny nivå av saker som han tidigare inte nått, så blir det nog lite mer action!

Hundj*veln har tuggat av ögonen på Harrys ...

dsc02118 (MMS)

Hundj*veln har tuggat av ögonen på Harrys giftgroda som han fick på Skansen. Det kan aldrig bara vara ett ben som går att sy på igen, utan ALLTID ögonen. Knäppa djur!


Dött

Idag övervägde jag seriöst att sluta blogga. Jag sprutar ur mig roliga inlägg om allt som händer- men eftersom jag inte bor i datorn blir de aldrig publicerade. Min läsarkrets skulle jag kunna räkna upp vid namn tror jag, och efter att ha sett Bambis läsarantal, så är mitt eget en fis i rymden(inte för att jag på något sätt jämställer mig med henne och hennes überblogg). Eller en liten fis bredvid en fis i rymden till och med. Ni vet själva hur aktiva/oaktiva ni är med kommentarer, och det kanske är just så att det jag pubilcerar inte direkt inbjuder till att skriva något om - typ en bild på att vi fikar. "Åh vad gott! vad åt du???" Skulle inte tro det. :) Däremot skulle ni inte dö av att svara på de frågor jag ställer er ibland. Det är faktiskt intressant att veta vad ni tycker!

Som ni ser blev jag lite lack, ja jag skrev just lack, på hela grejen och kände att det kanske är dags att lägga ner innan jag kan räkna läsarantalet på händerna. Fast samtidigt är det ju faktiskt inte för er jag bloggar. Jag bloggar för att tömma mitt huvud på alla knasiga idéer, samtidigt som det liksom blir en dagboksskildring av vårt liv just nu. Därför är det värt för mig att fortsätta, även om inte en endaste själ läser skräpet. 

Nästa vecka börjar min distanskurs, samtidigt som jag går sista veckan på min lärarutbildning. Det ska opponeras och examineras. Samtidigt ska jag hänga på Umeå Universitets distansprogram Moodle (Coolt namn, låter lite emo!) och producera massor av text ihop med en biljard andra studenter som också vill ha pengar under sommaren. Can't wait...


Såhär ser tydligen universitetet ut IRL. Trevligt att veta.


För första (och antagligen sista) gången n...

dsc02104 (MMS)

För första (och antagligen sista) gången någonsin: dagens outfit! Somrig tröja med enkla, svarta shorts från H&M. Synd att sommarsnygga ben inte ingick i paketet... :)


Vi lunchar med E&O på stan i det fina vädr...

dsc02099 (MMS)

Vi lunchar med E&O på stan i det fina vädret! :)


RSS 2.0