Kastrering

Ombra är nu inbokad hos Solstadens Smådjursklinik för kastrering den 30 juni. Det känns lite overkligt att hon aldrig mer kommer löpa, men samtidigt så otroligt skönt för henne att slippa sina hormondemoner. Biverkningarna av kastrering är som jag kan uttyda ur forum och Agrias hemsida inte särskilt många, men de som finns är viktökning och lite sämre päls. Det första tackar vi INTE nej till! :) Att få se henne gå upp i vikt är en av mina största drömmar kring Ombra, för som det är nu ligger hon alltid 2-3 kg i undervikt. De extra kilona skulle ta udden av de vassa revbenen och ryggraden som ibland syns lite extra. Hon är ju en smal hund, och kommer alltid att vara eftersom hon inte har grov benstomme - men några extra kilon kommer hon bara att må bra av. Det känns också otroligt skönt att veta att hon aldrig kommer att få livmoderinflammation eller cancer i livmodern, som är 2 stora "dödare" för tikar annars. Lilla skruttan ♥

Efter operationen ska hon vara stilla så mycket som möjligt (tjoho....) och då är det ju bra att vi tar det när vi båda har semester och kan hjälpas åt med huvudaktivering istället för spring i benen.


Om man är stor måste man vara snäll... Och tålmodig! :)


Kommentarer
Postat av: Tant Marie

Det blir så bra! Vår Siri fick livmodersinflammation för 2 år sedan och fick (äntligen) sin operation. (hade flera gånger talat om hur hon hade jobbiga skenvalpsperioder och flytningar efter löpen...men det var inte tillräckligt för veterinären)Efter op. fick vi en NY glad vovve som nästan var som en valp trots sina (då) 8 år. Eftersom hon fortfarande är en glad , pigg vovve har hon inte blivit tjock. Siri lät stygnen vara och behövde bara en t-shirt på nätterna (hatar tratten) och var inte speciellt stillsam.

2010-06-08 @ 22:17:19
Postat av: Johanna

Trevligt att höra!! Får införskaffa t-shirt strl XXXL då :) Det positiva med att Ombra är så smal är ju att hon inte är så tung, och att såret inte blir så påverkat av mycket vävnad, för runt midjan är hon supersmal :)

2010-06-08 @ 23:17:36
URL: http://johanonnona.blogg.se/
Postat av: Anna

"lilla" var ordet ja :D

2010-06-11 @ 20:57:26
URL: http://annaflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0