Ont, det gör ont...

I sommar kommer det bli:

 - plugga
 - jobba

Har fått extra timmar på Casablanca så det kommer nog att kännas bättre i plånboken.

Jag har egentligen inte mycket att göra nu, men känner mig helt stressad ändå. Är trött i kroppen. Jag har lyckats träffa in min utrensningskur med det vackra vädret, så jag springer på toa och svettas ut allt mitt vatten. Resultatet? Jordens huvudvärk... Är dessutom totalt ointresserad av mat nu när det är så varmt, så kroppen är nog helt chockad... Nu blir det dock  varma klämmackor till kvällsmat. Har varit i stallet och slitit så nu m å s t e jag äta.

Ha det bra i det fina vädret!


Tatueringsuppdatering

Såhär blev den:



Jag lät helt enkelt Henki skriva att han älskade mig på en lapp som jag tog med till ryssen på mässan. På bilden är den extremt ny och står ut och är röd, så den kommer att smälta in lite mer när den väl läkt färdigt. Jag är supernöjd!


Valt rätt karriär tydligen

Gjorde testet jag hittade hos Sofia, och fick resultatet:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tankläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Ja jag säger då det. Första personlighetstestet som jag känner satte pricken över i:et. Stämmer till 100%. Prova själv!

Bilder på tattoon kommer snart, orkar inte ladda in från telefonen... NU ska jag plugga lite, och sen jobba ihop en ny header.


Jag älskar dig på armen

Att kunna blogga på jobbet borde ju ses som en arbetsförmån, eller?

Morgonen började med avstjälpning av hund hos mamma och pappa. De skulle ut och gå någon mil med henne senare. Passar henne perfekt. Vi har mycket motionerande kvar till att ens försöka oss på "calm/submissive" á la Ceasar... Sen åkte jag till jobbet. Skulle ta min traditionella tjuvrökarcigg innan jag började, men insåg snabbt att jag glömt tändaren hemma. Jag gåspringer över till en av mackarna och köper en, för att sedan få vredesutbrott eftersom den inte fungerar! Börjar titta på den för att se om det är någon specialvariant - och jo då. Child Resistant står det med stora bokstäver på sidan. Alltså helt j*vla omöjlig att använda eftersom jag inte fått i mig något nicko och därför inte fått igång hjärnan. När jag väl får in den lilla sprinten och kan trycka ner knappen så att den ska tända sig, så blåser det. Bara att börja om proceduren. Hade jag varit helrökare hade jag lagt ner direkt. Efter en stund kämpande fick jag igång min cancerpinne och kunde lugnt börja förstöra mina lungor. Efter att jag fått jordens nickokick skulle jag plocka upp tidningarna för dagen - men de hade inte kommit. Kan ha något med det så kallade Schlagerfiaskot igår att göra kanske?

Dagen har senare bara varit seg. Kan räkna alla kunder på ena handen, och det är mindre än 100 filmer som ska komma tillbaka på 4 timmar. Det blir nog jättejobbigt...

Bror frågade vart jag hade tatuerat mig i telefonen förut. Mamma suckade i bakgrunden: "Det stod nåt på armen". Hon hade alltså sett den, men inte sagt att hon såg den. Jag tycker att hon borde vara van nu eftersom den är nr 6... Mammas dag idag i alla fall så hon får säga vad hon vill i några timmar till! Hon kommer att gilla den när hon väl ser den på riktigt. ♥

Måste tipsa om en bra piercing/smyckesida: http://www.tribe.se Riktigt bra priser och mycket fina smycken! Gå in och kolla! Beställde 2 st igår, och hoppas att de dimper ner i brevlådan snart!

"Jag har mensvärk"

Eftersom jag alltid är ljusår efter alla andra med att hänga med, så har jag NU sett den här sjuka filmen. Jag frågar bara, hur kan man spy och sen bara fortsätta och vara glad??


Jaha...

Omröstningen gjorde mig inte direkt klokare eftersom alla röstade olika! Jag får se hur det blir... ♥

Jag, C, och T var på IKEA förut och förlustade oss. Jag har ju absolut inte ett öre på kontot, så jag handlade på betala-senare-kortet.... Jag var bara tvungen att få shoppa lite, och höll mig dessutom inom rimliga gränser. Det blev en hel del till hunden, och litegrann till oss.

FÖRNUFT Bestick 24 delarBestick är alltid bra att ha.

KNUBBIG BordslampaEn stilren liten bordslampa.

FANAHOLM RamEn ram där det hamnade en bild på mig och baby i Egypten.

NYTTJA Ram 2 st röda ramar.

Köpte ett grenuttag och lite annat pyssel också. Jag gillar IKEA för man får så mycket för pengarna, och det är bra grejer.

Imorgon blir det skolan, och sen slappa. Jag är trött och sliten i kroppen, så en förkylning är nog inte långt borta...

Svårt att bestämma mig

Jag kan inte bestämma mig för vilken design jag gillar bäst.... Detta är ytterligare ett "dagens i-landsproblem", jag vet, men det är roligt! Jag har ingen koll på hur många som läser heller, så jag egentligen inte om jag ens borde bry mig ♥ Jag tänkte i alla fall att jag skulle köra en omröstning. Ni kan lämna in svaret anonymt om ni vill, bara jag får veta!

1.

2.

3. None

4.

5.

Insåg snabbt att jag har för mycket fritid... Men jag tycker det är roligt att pyssla med bilder och design på datorn så det får ta den tid det tar. Det är jättebra avkoppling från pluggandet.

Rösta!!


Tjejjig...

...är inget jag är ofta, men idag var jag tvungen. Hundtrasan hade låst in sig själv i bilen, och jag (mitt stora pucko) hade lagt nyckeln innuti... Inte så genomtänkt. Jag ringer såklart Supersambo som suckar tungt och säger att han kommer. 5 minuter senare står han på stallplanen och rycker och drar i dörren, och med hjälp av en pinne för trådarna i hagen så lyckas vi pilla tillbaka knappen. Supersambo är mycket duktig på att bryta sig in i bilar tydligen, och jag tyckte dessvärre att det var dunderhett och blev alldeles kär! Jag gillar när han kan saker, och löser problem på några sekunder. Intelligens är sexigt, och att lägga ihop det med kraften från muskler...... Det är riktigt tjejjig, men det står jag för. Alla tjejer gillar väl en "Handy-man"? ♥


Jag hade ju beställt sol...

Man kan inte ha kalas i regn. Det blir inge bra... Hade dessutom redan satt ihop en outfit som passar i sol! (Dagens i-landsproblem...) Köpte den här från H&M på Bergvik förra veckan:

Supersnygg, fast min är mer babyblå och med tunna vita ränder. Läckert med vita leggings till! Insåg dock när jag kom hem att jag beställt exakt samma fast i vit som kom i paket igår. Men det gör inget för de sitter snyggt och är jättebekväma! ♥
(Slut på modeblogg för det här året...)

"Sparkar & Snedsteg"

För 19 året i rad sattes en av Rudskolans musikaler upp på Arenan. Årets bidrag hette "Sparkar & Snedsteg". Det som är speciellt det här äret är att syster-yster och Co medverkade! Ni som gått på Rudskolan, eller sett en av musikalerna ändå, vet att intrigen alltid handlar om droger, sex, grupptryck och gemenskap. I årets upplaga åkte ett fotollslag på Cup, tog lite anabola, tränaren var otrogen med en av tjejerna i laget, och det hela slutade med att laget gick samman mot att kicka tränaren och hålla varandra om ryggen. Fint!

 Tjatande föräldrar....  Avresa till Cupen.

   Sång!   Laget gör sig redo för match.

 Dags att gå på disco.   Tränaren har lite för roligt...

 Tagna på bar gärning. Anabola är inte bra för högstadielever....

 Sång om att ångra sig. Syster i bakgrunden med gitarren ♥

  "Hur kunde du ge droger till dina bästa vänner?"

 "Vi är båda intresserade av tränaren. Vi hämnas på honom!"

 "Vad gör alla ni här samtidigt...?" Busted!

 "Nu är vi vänner igen!"

Mycket bra spelat av alla! Ledsen för de dåliga bilderna, men det är svårt att ta i dämpat ljus inomhus... Jag är superstolt över syster som spelade jättebra ♥ Vuxenvarning över att gråta över att någon spelar ett instrument - men hon gjorde det så bra!

Åldersnojja

Madonna och Justin Timerlakes nya låt är - ja jag kan inte bestämma mig riktigt. Jag tycker att den antingen är jättebra, eller så är den världens största pr-jippo. Allt med Justin säljer som smör i solsken, så det är kanske därför nyaste singeln från hennes nya album låter som någon annan?



Det som fascinerar mig mest är att Madonna och min mamma är lika gamla.  ♥ Det påverkar faktiskt. Jag tycker att Madonna skulle komma längre om hon inte kröp runt i hudfärgade korsetter och lackstövlar. Man kan faktiskt vara "poppig" och fräsch ändå... Men, det är vad lilla jag tycker.

Jag har tjuvat hem lite musik på senaste. Typ 10 skivor med Billboard Top 100 med början från 1992-2007. Det tog ca 15 minuter så var disken full, så nu måste jag slänga en del av låtarna för annars får jag inte plats... Jag hittar dock en hel del guldkorn från mellan- och högstadiet:

R.Kelly - Can't sleep
Donna Lewis - Always Forever
La Bouche - Sweet Dreams
Deep Blue Something - Breakfast At Tiffanys
3t - Anything
Oasis - Wonderwall
Take That - Back For good
Monica - Angel of mine
Six Pence None The Richer - Kiss me

Och mycket, mycket mer!

På lördag har vi 75-årskalas. Det är jag, Johan och Jenny som har fyllt 25 nu under våren. Pensionärerna och föräldrarna ville fira oss kollektivt så då får det väl bli så. Det känns dock vemodigt att säga att man är 25 nu. Det är inte roligt. Hellre 23 faktiskt....

Nu ska jag och vovve snart åka till stallet i det finfina vädret.


Irma myser i solskenet ♥


Tattooexpo 2008

Förra året var tatueringsmässan på CCC här i Karlstad. Den var sådär intressant och rolig. För oss som dumt nog trodde att tatueringarna skulle vara billigare på mässan, fick snabbt veta att fallet snarare var tvärt om. "Det är på mässor man kan ta ut extra" sa killen som satte den här i nacken på mig:


Just den här kostade inte jättemycket mer än vad den skulle gjort på vanlig studio, men lite ♥ Den ser dessutom helt skev ut för att jag vrider nacken för att ta kortet själv, snyggt!

I år är tatueringsmässan på Nöjesfabriken. Det lovar bättre miljö och säkert fler utställare. Ja tack! Gå nu dit och titta en sväng nästa fredag eller lördag (23-24 maj), det ska jag!

Fantastiska djur!

När man sitter hemma med magont är det bra att det finns tv. Jag såg Ellen-show förut, där de visade den här videon som inslag. 

Bakgrundhistorien är att två killar skaffar sig ett lejon, och behåller det som husdjur i ett år. De inser sedan att det inte är hållbart och skickar lejonet till en park i Afrika. Ett år senare beslutar de sig för att hälsa på.... 



Det är verkligen fantastiskt att se att lejonet faktiskt kommer igåg dem trots ett helt år i frihet utan kontakt med människor! Jag blir lika förundrad varje gång någon säger att djur inte har känslor eller personlighet. Då kan man inte ha haft någon erfarenhet av djur a l l s. Till och med min hamster (som man kan tro är för liten för att kunna ha begrepp om omvärlden) kunde visa känslor och reagerade på saker olika. Exempelvis satt han alltid stilla när jag spelade The Pretenders - I´ll stand by you ♥


Ny design - igen...

Jag tröttnar så fort på designen, och tycker att det är lite kul att hitta på nya så nu fick det bli ändring. Den här kändes lätt och somrig så den fick det bli! Ska göra en ny åt hunden också, men det får bli senare.
 
Jag har fortfarande "jetlag" efter helgen och känner mig helt seg. Gick upp vid 07.00 fyra dagar i rad och somnade vid 02... Det tar på kroppen. Det var en jätterolig helg med mycket skratt och roliga människor. Norrmän är mycket öppnare än oss torra svenskar, så det var skönt att umgås med folk som var genuint intreserade och faktiskt menade det dem sa. I Sverige ska det ju annars tisslas och tasslas om allt bakom ryggen, och speciellt i djurvärlden med alla tävlingar och utställningar. Norskarna var dock trevliga och hjälpsamma, och gav de beröm så var de nästan förvånade för att få beröm tillbaka. Svenskar ger beröm för att beröm tillbaka, och norskarna tänker inte så. Nu ska jag inte dra alla över en kam, varken norskar eller svenskar, men hela atmosfären är annorlunda i vårt grannland. Det blir definitivt mer resor dit! Hejja Norge!

Annars händer det inte mycket idag. Är väl så illa tvungen att åka och bära hö i eftermiddag, men sånt är livet. Vad gör man inte för djuren? ♥

Riski bisness

Ja det ska aldrig vara lätt! Alla bloggar om att ge blod, så jag gick in på http://www.geblod.nu/ för att kolla upp saken. Tänkte att det kunde vara bra att kolla reglerna innan man eventuellt anmäler sig. Där stod det att:

Tatuering, piercing och andra riskhändelser

Blivit tatuerad Vänta 6 månader
Blivit piercad (håltagning)Vänta 6 månader.
Varit utsatt för blodsmittorisk, t.ex. stickskada eller misstänkt blodsmittaVänta 6 månader
Har injicerat narkotika, anabola steroider, tillväxthormon eller något annat preparat, om det inte har skett inom sjukvårdenFår inte ge blod

Att tatuera sig och att injicera narkotika är i samma kategori! Varför??
Man får heller inte ge blod om man "haft samlag i utbyte mot pengar, droger eller annan ersättning". Där gick det projektet i stöpet, haha! Jag förstår allvaret, men det vara bara väldigt intressant formulerat.

Håret del 3

Nu är det slutgiltigt: jag färgade om det igår till mörkbrunt. Eftersom jag är totalt kass på att färga själv så är det fortfarande lite röda/lila slingor kvar och lite gammal färg i rötterna, men det blev en snygg kontrast - eller nåt. Jag orkar inte göra om det mer helt enkelt.

Jag fick antagningsbesked igår att jag kom in på sommarkursen jag sökt. Skönt! Nu kan jag slappna av i sommar och bara njuta med mina håriga bebisar. Det kommer säkert att vara tempo med inlämningar och andra uppgifter, men det är bara 2 närträffar under 10 veckor så det passar mig utmärkt. Jag jobbar bättre ensam hemma i mitt eget tempo.

Imorgon är det seminarie kring våra essäer i skolan, och sen ska vi på visning. Huset ligger utanför vår gräns men man måste ju titta åtminstone. På torsdag åker jag och Ombra upp till Sunnemo för lite socialträning. På fredag reser vi från Sunnemo till Vikersund (Norge) för Rasspecial fredag-sön. Det ska bli mycket spännande. Bloggar jag inget under veckan så är det för att jag helt enkelt inte är hemma! ♥

Plommon i håret del 2

Jag har ingen bra bild av nya håret, men det ser ut såhär i färgen. Annars är det standardhår i längd och toppar...

image212
Lite tant-lila och lite åt det bruna hållet. Funderar allvarligt på att färga om det men jag har varken tid eller ork!

Idag har jag varit duktig och pluggat. Köpte mig en stor godispåse och for ut till svärmor för lite tystnad. Eller inte. A l l a var där samtidigt, men jag fick 1 ½ sida skriven åtminstone. Nu är det bara 2 sidors diskussion som ska trollas fram på 2 dagar. Det borde gå...

Vuxna människor?

Ja inte är det lätt att komma överrens alltid. Kommunikation är en krånglig funktion, och hur tydlig man än tycker att man är så är det alltid någon som tycker att man sagt något annat. Det här med principer är också intressant. Att behandla alla olika är tydligen ett grepp vi använder, men bara så länge det funkar bäst för oss själva. Att så kallade vuxna människor inte kan komma överrens eller ens vara förstående är något nytt för mig. Jag har aldrig träffat så intressanta personer förut, och ibland önskar jag att jag hade valt att bli beteendevetare istället för lärare. Då hade jag kanske åtminstone haft lite bra kommentarer istället för att sura hemma i min egen tystnad. Jag nästan längtar efter mattekursen till hösten för jag tror att det blir mycket ensamarbete då...

Idag har vi varit på utställning på Mariebergsskogen. Läs mer om hur det gick här. Vi är alla trötta och blöta såhär efteråt, så det blir nog en kväll i soffan för vår del.

Nu ska jag skriva lite på min examinatiosessä. Tjihoo.... ♥

RSS 2.0