2011 i backspegeln

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Flyttade till hus!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inga nyårslöften, så nej.

3. Fick någon du känner barn?
Ja en hel drös med fina ungar har kläckts under året! ♥

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur är - nej.

5. Vilka länder besökte du?
Endast Sverige, och det har räckt superbra. Var på Gotland i somras, och det är nära gränsen till utlandet. :)

6. Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Min kropp! Även om det är väldigt speciellt att vara gravid så ska det bli skönt att få bli "en" igen!

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

När vi flyttade till huset i februari. Att vi firade 10 år tillsammans 19 januari är också rätt stort... ♥

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Bebis i magen! ♥

9. Vilket var ditt största misstag?
Om jag gjort något så var det tydligen inte så stort för jag minns inget...

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Möjligtvis nya bilen.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Nya bilen!

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att så många vänner fått barn, att vi ska få barn, att jag fick jobb under hösten och att vi *peppar peppar* varit friska och glada. 

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Vet inte om foglossningen kan kallas för sjukdom, men j*vligt ont har den gjort i alla fall...

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2011?
Allt med Bruno Mars eftersom de spelat sönder honom på radio, likaså Adele.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Både och. Bra första halvåret när vi flyttade in och renoverade huset. Sämre andra halvan med illamående och foglossning.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Harry. Ombra. Alltid.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Att ligga i soffan och ha ont. Dötid som jag aldrig får tillbaka.

18. Hur var din julafton?
Alldeles lagom. God mat, fina människor, bra julklappar!

19. Blev du kär?
Att skaffa ett till barn ger helt klart en ny dimension i relationen - så ja!

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Arga Snickaren är nog det jag följt längst, annars gillar jag Så mycket bättre.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Brukar inte "hata" människor, men visst finns det rötägg. :P

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Önskar att jag kunde säga att jag läst en hel bok under året. Tar mig aldrig tid att läsa längre...

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Adele - tills de spelade sönder låtarna på radio.

24. Önskade du dig något som du fick?
Jobbet jag fick. Massor av tid med familjen!

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Att verkligen få visa vad jag gick för på jobbet, men de har endast sett en halvdan gammal trasa till förskollärare jämfört med hur jag är egentligen. Som tur är vill de ha tillbaka mig ändå, så någon liten ljusglimt kanske har kommit igenom!

26. Vilken var årets bästa film?

Breaking Dawn är ju självklar här, men annars kommer jag knappt ihåg vad jag sett... In med en ny och ut med en gammal liksom.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?

*kollar foton i datorn* Vi flyttade tydligen in den helgen jag fyllde, så vi firade här i huset. Helgen efter skulle vi fira med Henkis familj, men de fick fira utan mig för jag var med den sjuka hästen i stallet i 3 dygn i sträck...

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Min familj och alla nya människor jag lärt känna!

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Just nu är det "inget som trycker eller sitter åt någonstans", men annars gillar jag jeans och en enkel tröja.

30. Vad fick dig att må bra?
Min familj och mina vänner ♥

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Måste väl ha varit Kinnaman som förra året också. Mer av The Killing tack!

32. Vem saknade du?
Saknar alltid min farmor och farfar, för jag vill att de skulle fått träffa Harry.

33. Vilken var din bästa månad?
Ingen aning. Möjligtvis någon av de sista vårmånaderna när jag äntligen gått ner till min målvikt och började känna mig "lätt" igen.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Säkert många saker.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Kommer nog att vara mer trött(!) men också lyckligare med en ny familjemedlem!


Inom räckhåll (2)

Jag satt under dagen igår och hade en sån konstig känsla i magen. Inser plötsligt att det känns som mensvärk, vilket på gravidspråk betyder förvärk. Hoppsan! :) Har inte känt det så tydligt förut, så det är skönt att veta att kroppen börjar öva ordentligt! Det är ju faktiskt inte så långt kvar, och jag inser mer och mer att vi snart ska bli 4 i familjen.... Spännande!


Tillägg från att jag skrev ihop detta igår:
Natten har bjudit på noll sömn och en hel massa förvärkar och sammandragningar. Ingenting som jag har behövt andas igenom eller så - vi ska inte ta ut något i förskott ok! - men jag behövde ta en alvedon för att kunna somna till slut. Vågar inte tro på att det är på gång på riktigt, men så fort jag rör mig (och även när jag bara sitter still) så kommer det små vågor av värk. Slemproppen sitter nog där den sitter, och inget vatten har lämnat kroppen. :) Nu gäller det liksom bara att det håller sig över tolvsslaget! ♥ Henki och Harry är och handlar det sista till förlossningsväskan (dricka och choklaaaad...) utifall att det faktiskt drar igång, och jag sitter här i sängen och tänker inte lyfta ett finger. Om inget annat händer så firar vi nyåret här hemma som planerat, med finfina gäster och god mat. Självklart uppdaterar jag om det nu skulle hända något annat. :)



Henki körde nya bilen när han handlade häromkvällen (är ju bara jag som kör den annars) och när han såg barnstolen i framsätet så hade polletten liksom trillat ner. "Snart ska vi ha barn!" Jo.... ;) "Det jobbigaste är ju att man måste komme ihåg att hålla i huvudet hela tiden" säger han sen. Vet inte riktigt om jag håller med där! ♥

Bildkälla

Inom räckhåll (1)

Idag kom DHL med paket från Skånska Byggvaror till stora badrummet! Vi köpte en duschdörr (istället för vägg med skjutdörrar som jag skrivit tidigare):


Duschdörren kommer att sitta mot väggarna med genomskinliga glasblock. Vi kommer att köpa en mindre kommod än den som var innan, så duschen blir ca 2 kvm! :) Där ska det minsann gå att bada lite ungar!

Vi köpte också en ny dusch:

Nu "fattas" bara att Henki ska bygga väggen där den vägghängda toaletten ska sitta, så kan kakelfirman komma och göra resten sen. Eller ja, vi ska ju köpa kaklet också, men vi vet ju nästan till 99% vilka sorter vi vill ha så det kommer gå fort. Helt plötsligt känns det som att det som förut kändes som ett mångårigt projekt är inom räckhåll, och jag längtar verkligen efter att få ett ordentligt badrum! :)

Blod överallt

Harry vaknade och kom in till oss innan Henkis klocka ringde imorse, alltså var tiden på dygnet ruskigt tidigt, och jag fattade som vanligt inte så mycket. Han är dock supernöjd med att se på film på bärbara datorn tills mamma behagar vakna och gå upp, så jag ska inte klaga... :) Idag gick vi upp strax innan 9, och när jag tände lampan fick jag en smärre chock! Jag hörde att Harry grät till inatt men det var bara ett litet gråt och sen inget mer så jag kollade aldrig till honom - men antagligen har han pillat sig i näsan så att det gick hål för hela ansiktet från näsan och neråt, och ena handen, hade torkat blod på sig... Det var för mörkt i sovrummet när han kom imorse för att jag skulle sett det (utan linser dessutom), men det kändes ändå inte alls bra att jag missade det! :(

Julmafioso ♥

Idag är han lite gnällig, men har ingen feber. Kanske är något på gång, eller så är han bara lika trött som sin mamma. Jag glömde bort att man precis som av Bricanyl blir lite hispig och får hjärtklappning av Mollipect (det är ju därför Harry aldrig får det precis innan han ska sova...) så det sista jag gjorde var att ta en sista dos innan jag lade mig. Jag kollade på klockan för sista gången runt 04 mellan hostattackerna (medicinen löser ju slemmet mer effektivt än tidigare så jag fick sova halvsittande ändå...), och sen vaknade ju Harry strax innan 6. Tröttheten idag är värre än på länge, men som tur är så kommer mina tjejer hit på lite fika och skitsnack och det är precis vad jag behöver! ♥

Effektiv

Igårkväll:

Jag: Jag skruvar ihop spjälsängen nu.
Henki: Skulle vi inte vänta...
Jag: Låt mig få göra det bara!!!

Ska det boas så ska det boas... :) Jag skruvade ihop sängen, bäddade och ordnade plats för den bredvid min säng. Även om lillfisen kommer sova mellan oss första tiden, så är det bra att ha spjälsängen om bebben faktiskt går med på att sova ensam under dagen. Att sova i vår säng när storebror kan braka in och få lust till lite sänghopp när som helst känns sådär... :) I skruvhetsen tömde jag också en liten byrå från Harrys lekrum, och la kläder och tillbehör i. Som tur är så är vårt sovrum stort, och även byrån fick plats utan problem. I hasten packades också de saker jag har hemma till förlossningsväskan. Nu känns allt mycket bättre, och jag är lite lugnare när jag vet att jag inte har mycket kvar att ordna med! :)


Idag har jag, mamma och Harry varit på sjukhuset och hyrt bilbarnstol:


Basen hyrde vi på Babyproffsen, och den totala kostnaden för att ha de här två fram till september är 900 kr. Fantastiskt! Jag fick hjälp att sätta in basen i framsätet så att den verkligen satt rätt (vi har fått airbagen urkopplad) ihop med att Harrys stol sitter bakom i baksätet. Som tur var så satt den perfekt på första försöket, och det är skönt att kunna ha lillebror fram hos mig. Både för att kunna stoppa i nappen och ha extra koll, men också för att jag inte vet hur Harry reagerar om lillen vägrar sluta gråta. :)

Under eftermiddagen fick jag också en tid på vårdcentralen för att kolla upp min hosta. Har haft den i 6 veckor nu och den blir inte bättre. Varje hostning känns dessutom lite extra närmare en förlossning(!), så jag är tacksam att fortsätta slippa leka tittut hela dagarna... Det ska dessutom bli skönt att inte behöva sova i sittläge på grund av allt slem i halsen. Mumma! ;P


Nu kan det få bli Nyårsafton och sen får bebben komma ut om den vill! ♥

Jul 2011

Efter att ha bakat, pysslat och fixat med glädje och längtan i flera veckor, så rann liksom julkänslan av mig när snön försvann. Att åka över Ängebäcksängarna och bara se grönt gjorde mig nästan lite ledsen... :( Tur att vi hade en väldigt mysig julafton och juldag ändå!

Direkt på morgonen ska julklappen i strumpan öppnas!

"Fuffes" klubbhus är favoriten!

Julfin onge! (enda kortet där han står still, och så blir det toksuddigt!!!)

Lunchfika med alla familjerna. Det går att klämma in 14 personer runt bordet! efter fikat åkte Henkis familj till hans föräldrar, medan mina stannade kvar och firade hos oss.

Julbordet minus det varma som stod på en annan bänk :)

Lite Don Corleone-känsla på Harry i hatt och ny badrock :)

Morbror "Kayje" fick uppgiften att skruva ihop nya garaget

När Harry domnat av för kvällen satt vi andra och spelade spel och moffade godis. "Familje-Alias" är verkligen att rekomendera!

På juldagen kom tomten hem till fammo och faffa!

Klart tomten ska ha hjälp att dela ut klapparna :)

Sen glömde jag visst att ta mer kort, men vi åt gott och åkte hem med två stora kassar med julklappar (95% av dem till Harry såklart!) Populäraste julklappen är definitivt ett batteridrivet tåg från Brio som nu följer med överallt! ♥

Vecka 37

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 1 full dag (v36+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 22 jan 2012
Du har 26 dagar kvar till beräknad förlossning. Herregud!



Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Ja... Trycket på ryggen blir bättre och bättre, även om jag har tokont på nätterna.Bebben trycker mer och mer neråt, och jag får sammandragningar av att gå även de kortaste promenader. Hos barnmorskan sist så skrev vi en sammanfattning, och jag har börjat skriva på en egen förlossningsplan att ha med. Det är ju mycket lättare att veta hur man vill ha det nu när jag vet vad som kommer hända (ungefär i alla fall...). Jag vill fortfarande inte ha epidural, och kejsarsnitt är en absolut sista utväg. Vet att de flesta hemskt gärna vill ha just epiduralen, och att de ser kejsarsnitt som något bra för att slippa "gå sönder" - men jag är tvärt om... :) Jag var på Apoteket och shoppade loss till förlossningsväskan idag också. Det är smidigt att ha små flaskor med schampoo osv om vi behöver stanna kvar. Amningskupor, bröstvärmare, bröstvårtskräm, koksaltlösning till en liten täppt näsa och ny Inotyol (den bästa rumpkrämen!) hamnade också i korgen.

Imorgon ska vi hyra bilbarnstolen på sjukhuset, och sen ska jag hem och skruva ihop spjälsängen. Sen återstår det att plocka upp alla bebiskläder (finns ju ingen plats eftersom Henki fortfarande renoverar bebisrummet) och packa ner mina saker i förlossningsväskan. Nu börjar det närma sig...!

God Jul!


Den enda egenskapen...

..hos Henki som jag önskade skulle hoppa över en generation, är just nu den som är starkast i Harry - envisheten. Vi snackar inte om "vanlig" trotsighet, utan ren och skär envishet. Han är lika stönig som en gubbe på 80 bast, och rynkar ihop ögonbrynen och säger "nee mama". Suck... Fram för en stark vilja - absolut - men när det inte är resonligt så blir jag tokig! :)

Exempel: Harry har suttit på pottan sedan han var ca 8-9 månader gammal. Har både kissat och bajsat utan problem. Hemma funkar det jättebra med både potta och toalett (får han gå näck så går han till pottan ca 1 gång i timmen och vet när han behöver) - men på förskolan så är det bara blankt nej. De lockar med olika leksaker, böcker och andra roligheter - men de får rynkade ögonbryn och ett nej. I början så satt han på pottan där också, men över en natt så bestämde han sig liksom för att det inte skulle vara så längre. Riktigt irriterande... :) Jag vet att om han bara "kommer över guppet" så kommer det släppa där också, så nu har vi införskaffat en häftig liten lampa som han bara får leka med när han sitter på toaletten - inga krav på kiss eller bajs, utan bara att han sitter. Bryta ett mönster helt enkelt.

Jag känner mig som en tokig och hysterisk mamma när jag skriver det här, men det är svårt att förklara. Man känner ju sin egen lilla terrorist bäst, och jag vet ju att han kan! Nu kommer han till och med och säger "schischa mamma!"och då vet jag ju att han är medveten om vad han ska göra. :)

Kungen på sin tron i januari 2010

En dröm i blått

Älskade mamma har virkat ett överkast till Harrys säng - och det blev bättre än jag kunnat föreställa mig! Jag har en likadan som filt i soffan - fast i svart och lila! :)

Brist på lockande rubrik

Vaknade med känslan "jag vill att det ska bli kvällen så jag får sooooova", och det är aldrig roligt. Dagarna blir så långa då. Idag har jag verkligen ingen ork alls! Tanken var att jag under förmiddagen skulle ut och handla julmat, för att sedan åka till barnmorskan klockan 13, och sen hämta Harry på förskolan. Nu tror jag att det får bli att sova ett par timmar och sen handla tillsammans med Harry i eftermiddag istället. Då kan jag krascha i soffan lagom tills att Henki kommer hem från jobbet. :)

Innan jag somnar ska jag ringa Försäkringskassan och kolla om jag får några pengar på fredag... Det står ingenting om det på "min sida" och då blir jag lite orolig.

Äntligen är den här!

I lördags fick vi hem granen (som jag hade kunnat köpt för flera veckor sen, men Henki har sagt ifrån...):
Hade gärna haft en stor kungsgran istället för en liten, men den här gjorde ett lagomt stort hål i plånboken ändå.
Julstrumpan för den lilla julklappen som vi öppnar direkt på morgonen ♥

En verklig jämförelse :)

Harry i magen vecka 36 till vänster, och lillebror i magen vecka 35 till höger. Det känns att magen är mycket högre och bredare den här gången, och det syns verkligen på bilden! Jag känner också att ju mer den sänker sig, desto bättre mår ryggen - vilket kanske också hör ihop med varför jag inte alls hade ont med Harry.

In the making i lördagskväll. Hur mycket vaselin vi än hade på, så lyckades jag bli några hudflikar mindre när den kom av. Hur ska jag klara av en förlossning när jag skrek väldigt fula ord till Henki när han tog loss gipsmagen? :)

Jag rekommenderar verkligen att göra en sådan här avgjutning - det är häftigt att ha kvar en alldeles egen 3D-bild av magen efteråt! Trots att man tar många bilder, så blir det aldrig samma sak.

Jag är lite lätt timergalen såhär i jultid...

camera_c360_2011 (MMS)

Jag är lite lätt timergalen såhär i jultider - men jag tycker inte att myset sitter i att behöva gå huset runt och tända alla lampor, utan att man möts av den här synen istället. :) Den väldigt morgontrötta hunden borde också ha timer, för henne får man inte upp ur soffan innan 11 på helgen!


Luciasubstitut

På Harrys avdelning hade de inget luciatåg i år (till min stora besvikelse var det detsamma som på förra förskolan...) utan istället samlades alla barn, föräldrar och personal och hade pysselkväll. På förra förskolan gick vi inte på pysselkvällen, både för att Harry var så liten och för att jag egentligen tycker att det är barnet som ska pyssla och inte mamma och pappa (som det blev nu) - men det var väldigt mysigt att få träffa de andra föräldrarna och en chans att få prata med personalen utan det vanliga "hur har det varit idag"-snacket. Jag hoppas dock på luciatåg nästa år när han går på äldreavdelning... :)
Det bästa var att hela familjen var tillsammans och hade väldigt trevligt! ♥

Dags för mer mage!

Med Harry i magen gjorde vi en sådan här fin avgjutning i vecka 36:
Eftersom det är jul nästa vecka så får vi göra avgjutningen i vecka 35 den här gången istället, men det blir nog inte så stor skillnad. Det ska bli kul att få hänga upp magen bredvid den gamla och jämföra! ♥ Harry får sova hos mormor och morfar så vi får tiden att göra den ifred - det räcker med att Ombra kommer gå förbi och släppa päls på den! :)

Vecka 35

Hej vad det går! Haha! Nu är det minsann bara 6 hela veckor kvar (och inte en sekund mer, hör du det därinne!) och just idag så har jag en liten energitopp. Idag räckte det med att få gå upp och se ett väldigt vackert luciatåg på tv för att jag ska hamna i rätt stämning för dagen - skönt! Kan ju vara kul med lite positiv graviditetsläsning för er också för omväxlings skull... ;P Just idag mår jag än så länge också ganska bra i ryggen, så jag orkade bära Harry till bilen imorse, och det behövde han. Han lutade sitt huvud mot min axel och blev helt lugn. Älskade unge! ♥

Kaggen!

Nytt för veckan är att jag fått en supertunn liten hormonrand. Med Harry kom den redan i vecka 30. Jag känner också av att bebben håller på och "tränger ner" och fixerar sig, för det ilar och trycker något djävulskt ibland - men jag vet ju vad det är och att det är något BRA. :) Hos barnmorskan konstaterades att huvudet är neråt men fortfarande rörligt. Mitt blodtryck är som med Harry: toklåga 100/60. Mina järn- och blodsockervärden är alltid desamma och absolut lagom.

Jag har en sanslös bebislängtan som jag vet att jag inte hade förra gången. Nu vet man ju vad som komma skall, och jag kan knappt vänta tills jag får den där lilla grodan på bröstet och får klappa lite på rumpan. Så mysigt! ♥

Nya julmåstet!

Det här är det nya måstet på julfikat: Leilas saffransskorpor med apelsin! Galet goda, och faktiskt riktigt enkla att göra!

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel (jag hoppade dem pga allergi)


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.

5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.

8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. (Vi hade dem inne i ca 40 min innan de blev hårda)

(källa)


Åh nej!

På julafton kommer inte bara alla i min familj hit och lunchfikar, utan också Henriks - vilket resulterar i att vi blir ca 15 personer. Mysigt! Min familj stannar kvar sen och firar här, medan vi firar med Henkis familj på juldagen.
I alla fall.... När jag inventerade mitt porslin inför detta, insåg jag snabbt att det är omöjligt att få till en snygg dukning med 3 sorters färger på tallrikarna, och till fikat har jag knappt koppar till hälften... Så jag måste till IKEA och handla lite. Usch vad jobbigt... ;P
Eftersom jag är galen i vitt så blir det nog en servis i den här modellen:
FÄRGRIK Servis 18 delar, vit, stengods
En gullig kopp som denna blir nog bra, och kostar dessutom bara 15kr styck!
HURRIG Mugg, vit, turkos Höjd: 9.5 cm Rymd: 25 cl

Hundvakt

I lördags var vi hundvakt åt Ombras pojkvän Bure (jo men visst älskar de varandra...) och det var skönt att det gick så bra att ha en till hund här hemma. Efter Ombras jag-ska-minsann-döda-dig-utfall mot grannhunden (bara honom hon gör så mot, fattar inte varför) så är Henki lite lätt stressad över hundmöten - och då var det ju perfekt att få hit Bure och visa honom hur bra det faktiskt kan vara! Harry kände sig direkt som en i flocken och välkomnade Bure genom att slicka på honom(!), och fortsatte sedan kvällen med att gosa och pussa på honom hela tiden.

Först fick de leka av sig i trädgården, och sen såg resten av kvällen ut såhär:
Ombra i sin säng...

...och Bure på golvet framför oss. Underbart med en hund som kan tänka sig att faktiskt ligga på golvet (han fick ett tjockt täcke att sova på sen). Ombra ratar allt som inte är minst 20 cm tjockt och mjukt! :)

Dubbelgos på Henki ♥

Nu ser vi fram emot att få ha Bure här igen snart!

Dagsläget:

Sitter i vårt nystädade sovrum och tar en paus för att orka gå och duscha. Ja ni läste rätt. Att plocka ihop kläder och att dammsuga lamslog hela korsryggen, så för att jag ska orka mig ner för trappen och sen klä av mig (inget litet projekt) så måste jag vila först. Ryggen är INTE vad den varit, och för varje dag är det en mindre sak jag orkar göra. Det är nog den mentala omställningen från väldigt aktiv och självständig till att vara såhär "invalid" (ursäkta om ordvalet stöter) och behöva be om hjälp hela tiden som är det absolut värsta - även om smärtan är helt galen den med.

I helgen har jag i alla fall massor att se fram emot! Imorgon kommer mamma & co och hjälper mig (Henki har bilar som måste skruvas ihop) och då blir det nog en massa gott julbak. Sen kommer Ombras boyfriend Bure på seneftermiddagen och ska vara här när hans matte och husse är på middag. Det ska bli riktigt roligt att få vara hundvakt, och jag hoppas att Ombra inte klär om och blir surtant bara för att vi är hemma hos henne. Då får hon sitta i bilen... ;P

På söndag ska vi fira min fina lillebror som fyller 26 år idag!

Oj så vackra barn vi var, julen 1986! ;P

Snart dags att bli orm igen

Efter lite påtryckningar från min mamma insåg jag(!) att jag behöver ett par nya glasögon. Jag har inte använt mina glasögon sedan Harry kom, och de är dessutom såpass trasiga att de bara har en skalm och styrkan är inte ens i närheten av vad den ska vara. Nu när jag snart ska upp mitt i natten och amma och byta bajsblöja kan det ju vara smidigt att se i vilken ände av ungen jag ska göra vad...

Som tur är så har Specsavers just nu kampanj på synundersökning för bara 1 kr, så jag fick passa på att slå till helt enkelt! Glaset ingår i priset för bågarna, och det fick bli ett par sådana här:

UNISEX 285 glasses
Väldigt enkla, ljusa och de smälter bra in i ansiktet, och eftersom jag bara ska använda dem här hemma (och efter förlossningen) så spelar det egentligen inte så stor roll. :) Det fantastiska priset blev totalt 596 kronor - och det är det ju värt! :) Perfekt pris för mig som är sjukskriven!

Badrummet: då och "planerna"

Innan:
Jag ryser lite av att se de här bilderna... :) Vilket fruktansvärt fult badrum! Toaletten satt dessutom på snedden mitt i rummet, vilket man kan ana på den nedre bilden. Varför??! :)

Innan var det ju plastmatta över hela badrummet, så nu sätter vi kakel och klinker istället. Golvvärme är redan installerat. Där badkaret stod blir det duschvägg med skjutdörr hela vägen från vägg till vägg:
Duschhörna Pacific (70x120)

På samma vägg där kommoden står (ska stå på samma sätt som tidigare) sätter vi upp glasblock som duschväggen sitter mot för att få duschvägg över hela väggen:
Glasblock S 198W moln

Väggarna blir vita, men vi har inte bestämt kakel där än. Golvet ska vara svart, och fortsätta upp på den kortsideväggen där duschen är, ungefär som en fondvägg. Helst skulle jag vilja ha sådana här stenar på den väggen (fast i svart då...):
...men de kostar nästan 700:-/kvm och även om det inte är så stor vägg så drar priset iväg en hel del... Det kanske blir sådana - kanske inte...

Det vore väldigt skönt att ha badrummet färdigt innan bebin kommer, men med tanke på alla helger framöver så är det en omöjlighet. Att behöva gå ner i kalla källaren och bada den lilla är ingen höjdare - även om det självklart går. Vi är i alla fall säkra på att det ska bli färdigt så fort som möjligt!

Och så lite...

...febrigt barn för att sätta pricken över i'et på en lång dag med massivt ryggont. På bara en halvtimme så blev han plötsligt glansig på ögonen, trött och väldigt ledsen, och visst hade han 39 graders feber.

Men, när jag frågade om vi skulle se lite Chuggington innan läggdags, så sa han "Nee mama. Harry ova..." (sova) och ville gå och lägga sig både tidigare och alldeles frivilligt (vilket a l d r i g händer annars). Väl inne i sängen så la han sig, och sa åt mig att sitta på stolen bredvid honom. Jag klappade honom i håret som jag gjorde när han var pyttebebi, och så somnade han. Älskade unge! ♥

>
Den framtida lille grävmaskinisten :)

Vecka 34

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 22 jan 2012.
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


Med Harry:
(klicka för större)


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



Under förra veckan hade jag så intensiva sammandragningar (och säkert förvärkar också nu när jag tänker efter) så att jag funderade på om det verkligen ska vara såhär - men nu läste jag i gamla bloggen att jag hade nästan exakt samma "symtom" med Harry i den här veckan så det är bara att gilla läget! :) Något som dock är annorlunda är att jag i vecka 36 hade gått upp 16 kg med Harry... Eh... Den gränsen är passerad nu kan jag säga. Samtidigt så är det inte så konstigt eftersom min kropp är van att kunna röra sig hela tiden, och nu sitter jag still på min feta rumpa åtminstone 70% av dagen. Längtar efter vårpromenader och att kunna cykla - eller att kunna röra på sig över huvud taget utan att få tokont!

 


Det är mycket klagomål den här graviditeten, men att ha den här foglossningen är också det absolut värsta jag varit med om - även Harrys förlossning inräknad! Ser fram emot alla underbara förlossningsförändringar av kroppen, bara denna ryggvärk går över!

 



Eftersom pappan i familjen inte satt på vi...

camera_c360_2011 (MMS)

Eftersom pappan i familjen inte satt på vinterdäck på sin bil så fick jag skjutsa honom fram och tillbaka till jobbet idag. När vi hämtade honom fick vi följa med in - och jag kan säga att Harry var mer än nöjd med besöket! Att få stå såhär på en grävskopa ihop med farsan var häftigt, och han fick även provsitta hytten. Skriken och gråten som genljöd verkstan när vi skulle åka hem var inte lika kul...


Plötsligt händer det!

Idag har dessa två saker inträffat:

Jag får äntligen besked att jag ska få pengar av Försäkringskassan. Imorgon! Dessutom en väldigt tillräcklig summa för att klara jul och nyår! Tack och bock!
En kvinna ringer upp från Försäkringskassan för att dubbelkolla till vilket datum min nya sjukskrivning sträcker sig - samtidigt som hon skrattar och är trevlig - OCH förklarar sedan att "det är jag som är din handläggare, och det här numret är mitt direktnummer så det är bara att ringa mig om du undrar något!"

Ehh? Kommer jorden gå under imorgon eller vad är det som händer i världen? ;P

Då och nu - en insikt

Har ni upplevt att ni i en helt oväntad situation kan stanna upp och få en insikt? Vad flummar jag om nu, kan man fråga sig? Jo...

För ca 2½ år sedan så gjorde jag min slutpraktik på förskollärarlinjen (Harry låg i magen och var nästan redo att komma ut). Området jag hade praktiken på ligger i utkanten av stan, och anses väl vara ett av de "bättre" i stan när det gäller standard osv. För mig kändes det lite lyxigt att få ha praktiken i ett villaområde av den här sorten, för om jag jämförde med mina klasskamrater så kunde det se helt annorlunda ut om jag säger så... Hur farao ska jag formulera detta utan att trampa helt snett? Förstår ni hur jag menar i alla fall? Att barnen kommer i hela och rena kläder med föräldrar som engagerar sig är ju inte alltid en självklarhet.

Då och där för 2½ år sedan i alla fall, så drömde vi om hus och hade väl tappat gnistan i sökandet eftersom alla budgivningar vanns av miljardärer, och vi bodde i en liten hyreslägenhet utan större kapital. Jag åkte till praktiken i vår gamla slitna Escortkombi med rostig baklucka utan handtag, och där sprang ungarna omkring i overaller och kläder som var dyrare än alla kläder på min kropp tillsammans. Att få komma ut på praktiken till just det här området hjälpte till i drömmen om hur det kunde bli. Det kändes ju lite som en utopi kanske, men man måste ju få drömma! :)

Insikten trillade över mig när jag kom åkande för att hämta Harry på förskolan häromdagen. Det är ju nämligen så att han går på just den förskolan där jag hade praktiken, och där kom jag dessutom åkandes i en sprillans ny bil att hämta honom i. Vi har nu samma standard som jag drömde om då, och vårt liv ser ut som jag drömmandes såg familjerna under praktikperioderna - ungar, hus, bil, vovve och ett vitt staket ni vet.

Att vi kommit hit är alldeles fantastiskt, och jag är så lycklig att vi har haft sån tur! *peppar peppar* ;)
Lussebak med "mosche Siiisa" i vår villa som är "ljus och fräsch" och alldeles alldeles underbarKonstigt hur livet ordnar sig ibland!

RSS 2.0