Våld på en vän

image143

Jag känner mig arg och besviken. Varför kallas det klasskamrater? Jag har då aldrig varit kamrat med någon i min klass... Det borde heta utstuderingsgrupp istället för studiegrupp.


Annars är det bra. Hunden har typ slutat löpa så vi behöver inte ha långa diskussioner om hur man exempelvis går i koppel... Förresten så är det bara 2 veckor tills vi åker till Egypten. Har inte riktigt förstått det än tror jag...
 "Men för fan älskling!" Snowroller är för rolig. Jag skrattar så jag grinar varje gång. "Tyngden på dalskidan, älskling" Haha!

Kul och nyttigt!

image132
Svårt va? ♥

Nyast!

Jag och S var på hundutställning i Norge fredag till lördag. Jag körde fram och tillbaka, vilket var lite jobbigt - men verkligen värt det! Vi såg jättefina hundar, och grandisarna var helt enorma! Jag var dock helt vansinnig på de norska vägarna som är helt omöjliga att köra på. Upp-ner-höger-vänster-bakåt-framåt! Ska det vara så svårt att anlägga raka vägar? Och tunnlarna sen... Den längsta vi åkte i var 8.8 kilometer lång. Jag fick nästan panik på slutet för det är så ansträngande att koncentrera sig så intensivt så länge. Länge leve de svenska vägarna! Norge har finare miljö dock...

   Vackert!

Natten till lördag fick S & J en liten tjej! hon vägde 2.9 kg och var 47 cm lång! Vi hälsade på när jag kommit hem från Norge, och hon var ju så fin! Hon hade fått mammas mun! Jag längtar tills de kommer hem så jag kan åka och hälsa på lite lättare. Puss på er S & J, det gjorde ni bra!  

Om ca 5 timmar...

...åker vi till Oslo för att titta på en stor hundutställning. Jag kommer självklart inte ihåg vad den heter, eller om det är en rasutställning - men jag ska dit i alla fall. Fast det heter ju VI. Jag, S och alla 3 hundarna ska åka till Oslo. Inte bara jag ♥ Trött! Om inte Tuss varit jobbig och väckt mig halv 4 inatt hade jag försovit mig till skolan idag, för jag hade inte ställt klockan. Tjiho. Det hade varit skoj...

Mer blogg på söndag med bilder från resan!

Födelsedagsnöjd!

Tack ni gulliga människor som grattade mig igår! Telefonen pep hela tiden. Tjejmiddagen på Nöjes var mysig, och på kvällen fick jag middag hos mamma & pappa. Jag fick jättefina presenter, bland annat:

 - En "mitt första år"-bok om Ombra från S & R
 - Presentkort på H&M från Lisa
 - Fickpengar till Egypten av mamma & pappa
 - Presentkort på Mitt i City från Klas och Fia
 - Handledsvärmare med katter på från Fias mamma
 - En tavla på mig och Ombra när vi badar på sommaren från A
 - En 25-årstavla med kort på mig från C
 - Ett långt halsband med blommor från Linda och Malin

♥ Halsband och örhängen i form av hjärtan från min älskling
♥ Nya bärbara hemtelefoner från min älskling. Han vet att jag har pratat sönder den gamla...

Tack så mycket!!

25 vårar imorrn

Soff skickade en länk, utifall jag nu hade glömt att jag blir gammal imorrn...  ♥
http://www.birthday.se/person/19830220/johanna/rhodiner/karlstad/

Tack. Bock. Tjuvnyp. Har alltid velat veta exakt hur många dagar gammal jag är.

Det enda jag tycker är jobbigt med att fylla år är när alla ska fråga "vad önskar du dig?". Jag tycker nästan att det är lite fult att önska sig saker, att liksom bestämma själv hur mycket någon annan ska lägga på mig för att jag föddes just den här dagen. Henki tyckte att jag önskade mig ett Nintendo Wii av honom. Knappast! Svaret blev "typ en nalle eller nåt. Något med kärlek!" Jag fick en djup suck till svar.

Bara det blir snö imorrn så är jag nöjd! Det ska alltid vara snö på min födelsedag!

Slippin, fallin, I cant get up...

J är envis och står på sig. Fast jag vet ju att hon egentligen har rätt, men man måste ju få prova. Det nya beslutet är att färga sk*ten mörkbrunt. Råttfärgat matchar ju farao ingenting.

Ikväll kommer hundbebis tillbaka. Vi har saknat henne allihopa, och mest Tuss faktiskt! Hon har varit jättelak mot stackars Snuffe, allmänt jobbig överlag, men också hyperaktiv. Att Ombra sprang efter henne när hon blev sådär jobbig hade en underbar lugnande effekt. Nu ligger Tuss och sover i Ombras säng... 

 image138
Pingvin, ben och Tuss!

Nya favoriten! DMX - Slippin´



Dagens i-landsproblem helt enkelt.

Tänk om man kunde ha lyxen att få pengar för sitt intresse. Att inte behöva slita som ett djur på ett jobb man bara har för pengar som inte ens räcker en vecka. De räcker till bilförsäkring, bensin, och eventuellt mobilräkning. Förbrukningsvaror. Jag ser fram emot min examen, och att få jobba med något man faktiskt bryr sig om.

Igår jobbade jag mellan 11 och 20. Idag mellan 16 och 22. Det är ungefär det jag hunnit med under helgen. Och ja just det- jag har blivit ful också. Glömde kanske förvarna er som kommer träffa mig framöver... Jag är numera inte försedd med långt, vackert hår, utan mitt eget tunna barr som knappt ser sammanhängande ut. Det underbara löshåret har suttit i 4 månader nu, och endast 20 starka slingor har lyckats hålla sig kvar. Håret såg ju inte klokt ut för det var ojämnt och slitet som aldrig förr - men jag kunde ju åtminstone göra en fläta som räckte längre än axlarna! Blev riktigt deprimerad (inte långt till gråten) när jag såg mig själv i spegeln efteråt. Jag hatar mitt hår. Djupt och innerligt. J ville inte sätta i det gamla förrän vi varit i Egypten (för att det sliter så på det), men jag kommer gå in i psykos om jag inte får tillbaka mitt hårsvall snarast. Ska försöka övertala henne i veckan. Muta med något kanske. Hjälp mig.

 
Jag är ARG som ni kan se. 
Akta så att jag inte snärtar er med mitt långa hår. . .
Suck... Jag ser ut som Homer Simpson!!

Våld från en vän

De här publiceras i VF (Värmlands Folkblad) på fredagar i samband med Nöjesbilagan. Jag älskar dem!

image137
"Det finns nästan inga gränser för vad man inte klarar av
så länge tillräckligt många bara misstror en"


Så sant! Jag tror att lite "jävlar anamma" är nyttigt emellanåt. En annan hade texten " Innan man lyssnar för mycket på vad andra säger bör man kanske ha i åtanke att munnen ju faktist mynnar ut i ett rövhål" Haha! Brutala sanningar; det är så det ska vara.

                                                    
http://royalombra.blogg.se

Ljuva toner

"Snodde" nyss hem lite musik till datorn. Musik är så spännande, för en låt kan frambringa så otroligt mycket. Jag kan komma ihåg hur jag mådde senast jag lyssnade, vem/vad jag tänkte på, vart jag var i livet och vart jag lyssnade. Just nu spelar jag Celine Dions Greatest Hits. Falling into you, Think Twice och Power of Love är från mellanstadiet, då jag och Em satt i hennes rum och gosade med hennes marsvin! My heart will go on är högstadiet. Titanic. Gråta i biosalongen för att Leo DiCaprio dör VARJE gång man ser fimen (7 grr dessutom).

Power of love
'Cause I am your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I'll do all that I can

Lost is how I'm feeling lying in your arms
When the world outside's too
Much to take
That all ends when I'm with you

Så sant. Jag är så lycklig över att jag förstår vad hon menar! 
  7 underbara år!


Tjusiga fisen

Idag har vi köpt ett nytt halsband. Det var ju tvunget att vara rosa, eftersom alla tror att hon är en farlig hanhund. Så är ju inte fallet, då hon oftare är räddare än vad de är...

Såhär fin blev hon:   

Annars då? Skolan är tråkig. Jag har sett fram emot den här kursen för S har sagt att den var så himla bra. Inte än enligt mig... Tråkig föreläsning på måndagen, och tråkigare redovisningar på torsdagen. Suck. Det är inte kul med samma upplägg VARJE vecka. På torsdag kan jag dessutom bara komma en timme för jag har ingen hundvakt. C ska få hem Ombra syster för där hon bor nu så går det inte så bra. Att släppa ihop dem två när den nya tiken inte är hemmstadd känns som att utmana ödet. Läraren är i alla fall förstående, och jag får komplettera. Hon är väldigt snäll som lärare, men kan prata en hel lektion om samma sak, och när folk svara på hennes frågor säger hon "jaha, så du tänker så. Jag tänker såhär..." Så får man ju inte säga! Och pedagogiklärare är hon. Skamligt! ♥

Melodiskiten

För att summera veckan som gått:

♥ Promenader
♥ Stallet
♥ Rally
♥ Djur

Jag sa på skämt att jag skulle se hur mycket jag gått ner efter en vecka med hunden, men resultatet är slående. 2 kg. Jag är rätt nöjd med det. Har ju bara knallat runt som vanligt och lagt till hundpromenaderna, så det är ju bra att kroppen funkar på lite extra arbete.

Såg ni Melodifestivalen igår? Jag stod på jobbet och pinades. Hade de lagt alla de sämsta bidragen i det första programmet? Jag hoppas det. Låt nr 8 var så dålig att jag blev illamående, på riktigt! Alla tanter i hela Sverige röstade väl på honom... Fy farao. Skickar vi honom som representant för Sverige måste jag nog emigrera.

-------------------
http://royalombra.blogg.se

Loeb Loeb Loeb!!

Jag skulle mobil-blogga, men mobilen strejkar. Suck.

Igårkväll var vi på första sträckan på rallyt. De sa att de lyckats klämma in 12 000 pers på travbanan! Det var folk överallt! 

Hoppet i mitten av travbanan. 
 Min favorit Sebastien Loeb kör genom hoppet. Jättebra bild med alla lampor...   

portrait Han var dansare innan han började med rally. Det är häftigt med multitalanger. "Nu ska jag bli bra på det här istället!" 

080207

Igårkväll var J & S här och åt lite mat. Det är nu cirka 25 dagar kvar till bebben kommer!

 Soff och Ombra busar lite med nya nallen. Den är nu helt demolerad..

Ingen som svarat på mobilbloggningsfrågan heller. Ingen som läser, eller ingen som kan?


------------------------------
http://royalombra.blogg.se

Hjälp mig!

Kan något snille berätta hur man bloggar från mobilen? Vem som helst! Jag fattar inte hur man gör... ♥

Nu är Ombra här

Med besked! Vi har inte sovit något inatt för hon har busat runt i sängen och lekt rövare. Vi var i stallet nyss och det gick jättebra!

Glöm inte att gå in och kolla på http://royalombra.blogg.se och skriv en kommentar!

Nu ska jag plugga!

Midnatt råder

Tyst det är i husen
Det enda ljud man hör
Är katterna som slåss om pälsmusen... Schhh!!!

När man fortfarande försöker somna när klockan närmar sig spöktimmen, då behöver man tänka om. Blogga, läsa en bok, spela tetris på mobilen. Någonting som bryter tankemönstret att "somna nu då, somna nu då, somna nu då". När man ligger där och är stressad över att inte somna(!), så känner man hur det långsamt börjar byggas upp ett kli på ryggen. En finne. Som kliar. Med besked. Eftersom alla friviliga händer sover, måste man lösa problemet på egen hand. Närmaste, vassaste tillhygge används för att stilla behovet. Tyvärr var tillhygget en sån där långsmal nagelfil av metall, så genom att klia sig med en sådan bakteriehärd har man nu irriterat finnen som nu växer sig större och kliar ännu mer. Upp ur sängen på jakt efter nästa lösning. En sax eller kniv brukar vara bra. Kliar lixom bort hela finnen på en gång, och lämnar endast efter sig ett litet sår som är läkt till morgonen. Att man ser ut som en spetälsk på ryggen spelar ingen roll, den ser man ju inte ändå. Problemet löst, men när man nu sprungit två varv runt lägenheten i jakt på vassa tortyrredskap, så är man inte längre en tillstymmelse till trött. Det blir datorn. Hej bloggen. 


 

Ja se det snöar!

Äntligen riktig snö!

Tuss har ett nytt hyss. 2 kvällar i rad, exakt kl 22, har hon hoppat upp och kissat i Henkis säng. Vi vet inte varför! Kan det vara en protest mot hunden? Känns lite otippat när hon inte varit här på en vecka. Soff trodde att hon kanske är på gång att bli könsmogen. Usch vad jobbigt om det är så! Jag kommer ihåg hur Eddieälskling sprang runt med rumpan i vädret och skrek hela dagarna... Då får det hellre vara hund-trots...

Här busar hon med muspekaren på datorn när hon var alldeles nyinflyttad:



Är hemma med magkatarr idag också. Det är bättre idag, men det vet man ju aldrig förrän man vaknar. Det är dumt att jag missar en hel helgs lön, men jag får väl jobba igen det nästa helg på någon vänster. Tur att vi inte hittat någon som vill med på rallyt.

Nu ska jag försöka dammsuga lite. Ett ton grus på golvet...


Är jag så himla självisk?

Jag anser mig inte vara det, men tecknen visar motsatt. Igårkväll var vi ute på middag och åt thai-mat. Jag valde den svagaste maten, men ändå slog den ut hela magen på mig så att jag fick jordens magkatarranfall idag. När jag ringer och sjukanmäler mig, så skäller min chef ut mig för att jag inte ringt tidigare, tvingar mig att jobba ett extra pass nästa helg(när jag har hunden just för att jag INTE jobbar), och börjar prata om att "vi måste ta in någon i backup, eller så får du byta helg, för jag kan inte komma in och jobba varje helg när jag dessutom jobbar på veckodagarna". ??? Planerar jag i förväg att alltid bli sjuk? Tänker jag att "nu jävlar ska de andra få slita häcken av sig för jag orkar inte"? Är jag sjuk varje helg jag jobbar?

NEJ!

Jag kan dessutom räkna på ett fåtal fingrar de som ställt sig positiva till att jag ska få Ombra. "Jag är glad för din skull, men...." C frågade mig idag om ingen känner mig, eftersom ingen förstår att det här är min dröm sedan minst 10 år tillbaka. Jag skulle aldrig utsätta Henki och bebisarna för en sådan stor omställning om det inte vore drömmen med stort D.
"Förstår du inte att en hund är ett heltidsjobb?"  - Nej DET måste jag ha missat....
"Man kan inte ha en sån stor hund i lägenheten!" - Så länge inte hunden bryr sig så spelar dte ingen roll.
"Hur ska det gå sen när du ska börja jobba?" - Vilket är om 1 ½ år!

Jag blir deprimerad över att  a l l t i d  behöva försvara allt jag gör. Varför håller jag på med Irma trots att hon är så arg? Varför utbildar jag mig till förskollärare istället för lärare i skolan? Varför jobbar jag på helgerna? Bla bla bla.......

Ilsken och jävligt besviken. Man får inte må dåligt över att folk beter sig som skit mot en, vilket gör att man mår ännu sämre. Jag är mästare på att ta skit, och anstränger mig verkligen för att vara alla andra till lags. Dumma mig och tro att någon skulle vara mig till lags tillbaka.



 1 helt år idag sedan Hera smög upp till himlen. Jag saknar dig min ängel. ♥

RSS 2.0