En riktig familjesemester

Ja så känns det när Ombra får följa med! Annars lämnar vi ju alltid bort henne när vi ska någonstans eftersom det antingen är fullt i bilen eller icke hundvänligt på resmålet. :) Den här minisemestern var ju dock helt för Ombras skull eftersom L & M ska ha henne när vi åker till Stockholm för kräftskiva, och jag ville se att hon trivdes på deras lantställe och att det inte skulle bli krångligt för dem att ha henne där. Det vet jag nu att det inte är! Vilket himmelrike för hundar! :)

Jag tog som vanligt en massa bilder som inte funnit sin väg in i datorn än, så här får ni en sneakpeak på Ombra och Bure tillsammans i vattnet vid deras strand som är ca 50 meter från huset:

Dödsångest

Det är verkligen inte något fel på hundtrasan *peppar peppar*, men hon börjar ju bli lite tant. "Vanliga" hundar får gå på seniorundersökning hos veterinären när de är 7, men jag tycker att grandisar skulle få dispens vid 6. :) Deras förväntade livsålder är 5-10 år vilket inte känns kul alls.
 
Den gråa "barten" är mer grå. Det är mer flås och mindre tempo på promenaderna (även om hon orkar härja på rätt bra ändå!). Det är mycket mer sova inomhus. Hon är plötsligt väldigt tolerant med Harry, och de busar tillsammans som aldrig förr. Hon skäller för ljud som vi gör inne i huset så hon hör säkert sämre. När hon var hos mina föräldrar tyckte hon att det var jobbigt att gå i trapporna, vilket aldrig är ett problem annars.
 
Jag får total dödsångest när jag tänker på att hon en dag inte ska vara här längre. Blir alldeles gråtig av att skriva det bara. Hu. ;( Bombiehund. Obba. Världens bästa.
 
Pinnar är dock fortfarande bästa lekprylen. Måste dödas! :D

På't igen!

Tyckte lillebror var lite extra grinig imorse, så jag tittade honom i munnen och visst var det som jag trodde! Höger framtand i underkäken OCH vänster framtand i överkäken är snart ute. Varför inte liksom...? :)

Bröllopsyra

Vi började lördagen hos J & S som anlände i den häftiga bilen på första bilden! :) Sen åkte vi till A & E's bröllop, där vi deltog i middagen och festen. Det var klyschigt nog en dag i kärlekens tecken, men de var så vackra - och då menar jag inte bara på utsidan - utan så glada och lyckliga. Mina älskade vänner! Tack för att vi fick dela er stora dag med er! ♥

Mardröm

Det ska tydligen inte räcka med att lingonveckan anländer med tre veckors mellanrum, utan där i mellan ska jag tydligen också boka in tid för migrän. Det är i princip på dagen samma som sist, och jag känner bara "f*nij*vlah*elvetesmigränj*jävel"! :o Idag tog jag en medicin jag fått mot det (men som inte fungerat alls förut) och det bröt faktiskt aldrig ut ordentligt, men jag har ändå haft fruktansvärt ont i huvudet, mått illa och varit tvungen att ligga still. Ska det behöva vara såhär jämt nu?? :(

Lördagsglömska


Här blir det bara bullar gjorda

Ja ni vet uttrycket "här blir det inga barn gjorda" - och det blir det ju inte heller - utan idag har vi bakat bullar. Bullar med vaniljkräm i dessutom. Och med vi så menar jag förståss jag, medan Harry står bredvid och säger "Jag äta den?" med 5 sekunders mellanrum. Mysigt och rogivande! :P

Henki har gjort arbetsbyte med sin bror, så mot att han lagar deras bil så kom han hit och snickrade idag. Toalettväggen i nya badrummet blev klar (vi var ju självklart tvungna att bygga om den. Ett steg fram och åtta bak...) och även golvet i Nils rum. De hann också sätta upp alla utom en sockel i köket. Fantastiskt!

Imorgon ska jag ladda över alla bröllopsbilder till datorn, så får ni se hur underbart vackra de var - och hur kul vi hade! Roligast på många många många år! :) Här får ni så länge Mister Gladfis himself:

Pinglan

Det är inte ofta jag är såhär piffad! :)

Elvaåringarna

När jag gick andra året på gymnasiet träffade jag Henki första gången. Året var 2001, den 14 januari. Min bästa vän A var så avundsjuk och ville också ha en kille, och på min 18-årsfest en månad senare träffade hon E för första gången. Det dröjde inte länge till innan de också blev ett par. Min vän S, som jag känt sedan mellanstadiet, var också singel så henne tussade vi ihop med J några månader senare. Både E och J var kompisar till Henki dessutom! :) Paren umgicks ofta och festade ihop en kort period men vi och A&E gick av preskriberade skäl åt varsina håll någit år senare.
 
Nu elva år senare är vi alla paren fortfarande tillsammans. :) Jag har äntligen återfått kontakten med A - det är hennes Leija jag rider på :) - och det är väldigt kul att umgås igen!  Imorgon (eller läs idag eftersom ni antagligen läser det här på lördag) gifter sig både A&E och S&J! :D Utan att ha pratat med varandra lyckades de tyvärr boka in samma bröllopsdag, så vi åker först till S&J's bröllop och deltar i deras ceremoni. Sedan åker vi till A&E's middag och spenderar kvällen på deras fest. Det ska bli så kul!
 
Harry sover hos mormor och morfar tillsammans med Ombra, medan Nils sover hos farmor och farfar. De bor någon kilometer från festlokalen, och eftersom det är första gången Nils blir "bortlämnad" så är det skönt att vara i närheten. :) Det ska dessutom bli extra mysigt att spendera nästan en hel dag ensam med Henki. DET var länge sedan! ♥
 
Mina bustroll... :)

Recept: Kycklinggryta med bulgur och paprika

Ca 8 6-månadersportioner

Ingredienser:
1 kycklingfilé
1 portion bulgur (enl anvisningar på förp)
1 färsk paprika
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander

Dela kycklingen i centimeterstora bitar och koka några minuter så att de är helt färdiga. Häll av vattnet och häll i matgrädden. Tillsätt kryddorna och låt grytan puttra några minuter så att smakerna blandar sig ordentligt. Dela paprikan i mindre delar. Häll grytan, paprikan och den färdiga bulguren i mixern och kör till önskad konsistens!

Midnattspölen

I förrgår kväll hade Harry plockat av sig blöjan och somnat utan den, så då testade vi att låta honom sova så - och det gick bra! Igår hade han dock druckit juice till middagen så han vaknade i en stor pöl i natt, och fick sova i vår säng. Först var det mysigt att Harry sov precis intill men sen insåg jag varför han aldrig gör det; han härjar så i sömnen! Det var långa ben och armar överallt, och han snurrar värre i sängen än vad jag gör... Att jag har flyttat och puttat på honom utöver mina "vanliga vakningar" med Nils gör att vi är sega hela bunten idag, och det märks särskilt på Harry. Vi hade grannarna I, A och C här på lite lek under förmiddagen, men han orkade inte riktigt hålla sams. Nu kör vi lite tv och slappar (Nils sittränar) tills mormor och morfar kommer om en liten stund. Egentligen skulle vi ta en promenad tillsammans men i det här vädret så vet jag tusan om jag går någonstans. Sommaren 2012 kommer vara en fis i historien för det regnar ju hela tiden!!! :(
 
 

Princess Leija

Eftersom jag hade migrän förra veckan så red jag aldrig när det var min stalldag, så idag kände jag verkligen att jag behövde röra på mig ordentligt! Det roliga var att det gick riktigt bra, och jag börjar få ett litet hum om hur Leija (ja hästen alltså :)) fungerar. Vi passar bra ihop, för hon är ingen turbohäst som "springer iväg" utan jag får jobba lite för att få upp takten, och hellre det! Vi var ensamma i det stora ridhuset och det underlättar ju också, så att jag slipper lägga en massa uppmärksamhet på att inte rida in i andra... :)

Här är vackra och snälla pållen:

Recept: Matbullar med mozarella och färska örter

 
Ingredienser:
1 deg för bullar (utan socker!)
1,5 dl färsk persilja
1,5 dl färsk oregano (jag har en storbladig variant som är ganska mild)
1 dl färsk gräslök
olivolja
2 förp mozzarella (den runda sorten...)
flingsalt med.vitlök
1,5 msk torkad rosmarin
2 tsk svartpeppar
 
Jag gör bulldegen enligt anvisning på mjölpaketet och delar degen i 2 delar. Sen kavlar jag ut ena halvan till en rektangel.Jag ringlar över olivolja, strör över hälften av de färska örterna och 1 mozzarella som jag delat i små bitar. Sedan har jag på svartpeppar, men det är högst en tsk på varje deg.Sen rullar jag ihop degen och skär 1,5 cm tjocka skivor som jag lägger på plåtar. Efter att de jäst ytterligare 30 min penslar jag med lite olivolja och strör över flingsaltet. Jag gräddar i dubbelvärme, 225 grader i 10 min.
 
Tokgott till soppa, eller bara som snabbmellis!
 
 

Inte överens

Den här bilden säger väldigt mycket om dagen; jag har varit glad, eller åtminstone hållt god min, medan barnen varit mer eller mindre missnöjda. Vet inte vad som flugit i dem, men att de är griniga och missnöjda samma dag och HELA dagen är inte vanligt. Kanske för att vi hade en dag utan mormor och morfar? Ja det låter som en rimlig idé - vi skyller på dem! :)

Häng och fläng

När vädret växlar såhär så tycker jag att det är svårt att hitta på saker med barnen. Jag vill ju inte dra iväg på någon längre grej om det plötsligt börjar regna och sen inte ger sig! 
 
Idag lyste ju solen samtidigt som himlen var molnfri för första gången på flera dagar, så vi slängde in oss i bilen och åkte till Frykenbaden som ligger någon mil från oss (tog bara 20 min) - men där blåste det halv storm och efter en stund gick solen i moln så det blev iskallt! Men Harry och hans mormor är inga badkrukor så de slängde sig i ändå! Burr! 
 
 
På eftermiddagen tog vi en promenad  i skogen och letade svamp. Lillebror hängde i bärsjalen och fladdrade av glädje när vi klampade runt bland ris och mossa! Harry blev däremot ordentligt myggbiten och tappade allt intresse.... Lillebror hade vi klätt in i höga strumpor, mössa och tofflor så han såg ut som en rysk kosack!
 
Älskade ungar! ♥

Conrads tåg

Henki var bakis efter sin kompis svensexa igår, så vi lämnade honom hemma och åkte till älskade Mariebergsskogen! Där tog vi en tur med Conrad Hööks (grundaren) tåg runt hela området och fick höra lite intressanta fakta under tiden. Fast jag är uppvuxen här så har jag väldigt dålig koll på sånt, så det var lärorikt! :) Harry älskar ju tåg i allmänhet, så han var nöjd... Vi passade också på att premiäräta på glasserian och kika på de nya griskultingarna - Mariebergsskogen har ju något för alla.

Inte långt kvar

Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot den 6 augusti - dagen då jag börjar jobba och Henki tar över föräldraledigheten. På ett sätt så ska det bli kul att få göra något annat, och att få byta miljö lite. Men samtidigt vet jag ju att det är nu Nils alla stora steg kommer, när han strax ska börja krypa och sen lära sig gå och så vidare - det vill jag ju inte missa! Den här första tiden har ju varit mest om närhet, mat och sömn med Nils, så nu får ju Henki allt det roliga! :) 
 
Jag är alltid ledig på onsdagar, så det kommer vara skönt att få en paus från jobbet med "mina egna barn" mitt i veckan! Då kan vi ju till exempel hitta på sånt här:
 
 
 
Rida in Ombra! ""

Nej, jag vill INTE bidra!

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om mina kilon, matvanor och "resultat" - men nu kände jag bara att jag inte vill. Jag vill inte bidra till mammakroppshysterin (du MÅSTE gå ner till ursprungsvikt inom några månader!!!!) utan känner att jag säger såhär istället:

Fan vad vi mammor är bra! :-D Jag älskar mina ungar över allt annat, de är det bästa jag någonsin gjort med min kropp, och "I've got the body to prove it!"

Vem är det som går och går...

...och aldrig kommer till dörren? :P

Natthärj

Jag har taskig karma den här veckan och har nackspärr idag. Tack för det.... Nils har varit vaken mycket i natt, och tyckte att det var godmorgon vid 04.30. Efter någon timme av amning, skumpning till sömns och en del morr så gick jag upp, men helt plötsligt hade nacken stelnat ihop och gjorde jätteont. Tur att mamma och pappa har semester och kan hjälpa mig med barnen idag, för Henki vill nog inte vara hemma från jobbet den här veckan... :o
När mormor ger nappen så går det tydligen jättebra att tutta en lång stund.... :)

Beställningsjobb

Mamma bad mig att göra ett liknande hjärta som jag har som dekoration i fönstret, så jag fixade ett med en blå pärla. Det är ju perfekt att sitta och pyssla med sånt här framför tvn på kvällen. :) Sen hann jag även göra en "blompinne" med vita pärlor. Får se om jag kanske behåller den själv... :P

Gladfisen

Nu kan han vända sig både från rygg till mage, och tvärs om. Hela dagen på mormor och morfars matta har gått åt till att rulla häråt och rulla däråt! Han gjorde det igår, men då trodde jag att jag såg fel... :P Att sitta är fortfarande jättesvårt, och det beror ju väldigt mycket på att han fortfarande spyr så fort vi "viker honom på mitten", så därför undviker vi det. En liten stund om dagen övar vi, men den är kort! :)

Blixt från klar himmel

När jag vaknade igår så insåg jag rätt snabbt att allt inte stod helt rätt till. Jag mådde illa, var stel i nacken och det stack i ögonen. "Fan fan fan, det är migrän på gång" hann jag tänka och ringde hem Henki med en gång. En timme senare låg jag helt utslagen i sovrummet, och kunde inte röra mig. Henki tog med sig barnen till sina föräldrar, men när jag inte svarade på hans sms så åkte han hem för att kolla till mig. Då var klockan 17.30 och jag hade knapp rört mig på hela dagen... Henki hällde i mig en flaska vatten och gav mig en macka och sen sov jag en stund till. Totalt utslagen! Jag hatar när det bara smäller till sådär! Idag är huvudvärken bättre, men jag har fortfarande ont i hela kroppen...

Här har ni mig och lilltjocken på tornerspelen i lördags:

Äntligen hemma

Vi hade verkligen tur med vädret igår på tornerspelen, för traditionen är att det spöregnar - men det var soligt OCH varmt hela dagen! Harry levde sig in i spelen ordentligt, och det ska bli kul att åka dit nästa år när Nils också förstår vad som händer. :) Jag har filmat och tagit bilder, men de får ni se en annan dag! Här är jag och Harry, som toknöjt äter på sin knäckklubba:
Nils har varit snorig, hostig och tandig hela helgen, så det var skönt att få komma hem till sitt eget hus, även om vi har haft väldigt trevligt! :)

Nu far vi!

Jag har försökt lägga upp bilder från dopet 3 gånger, men det slutar med att det hänger sig eller något annat strul (bloggportalen är omgjord och s k i t d å l i g) så nu får ni en bild här nere i alla fall.

Nu på eftermiddagen styr vi kosan till Lämås, där vi sover i min kompis C's sommarstuga. Imorgon är det dags för vårt årliga besök på Hova Medeltidsvecka, och Harry är upersugen på att se "iddajje" på tornerspelen - och jag med! :)

Lilla bjässen

Stackars Nils har inte haft någon bra dag idag... Tand nummer två sprack upp i natt, och på förmiddagen hade vi tid på Bvc för besiktning och vaccinering - i båda låren... ;( Han var ordentligt purken här hemma på morgonen, och efter sprutorna har dagen fortsatt likadant. Att Harry inte har varit hemma har ju inte hjälpt heller. Jag är tydligen jättetråkig och vad jag än sjöng och ramsade så blev han bara argare och argare...

Nils, 5 månader och 2 veckor:
* 9420 gram
* 70 cm
* kan vända sig från rygg till mage åt båda hållen
* greppar saker och flyttar dem mellan händerna
* äter bröstmjölk (2 ggr per dygn), ersättning (2-3 ggr per dygn), gröt (morgon och kväll), frukt och smakportioner
* tycker inte om att sitta utan vill stå upp
* försöker krypa men hasar mest bakåt :)
Han extraknäcker som Onkel Fester ibland också - bara att stoppa i en glödlampa för full effekt! :P

HTC One S

Det absolut största skälet till att jag valde en HTC One S nu när jag "fick" byta telefon (jag har 3, och när det är dags att förnya abonnemanget så får jag en ny telefon också) var kameran. Samma effekter som till exempel Instagram eller Camera 360 (som jag tog alla mina bilder med innan) finns redan i kameran, och jag behöver bara fortsätta trycka på knappen så fortsätter den ta kort. Det absolut bästa är att den kan ta kort samtidigt som jag filmar! Jag filmade det här: (med effekten "sepia" vald, som också blir när jag filmar!)
 
 
Samtidigt tog jag de här bilderna:
 
Jag är väldigt nöjd med de här bilderna (det är ju liksom ingen systemkamera jag fotat med...)! :)
 

Mamma kan!

Igår köpte vi en ny bilstol till Harry, och passade på när Babyproffsen hade sin flyttrea! Vi lyckades få tag på sista exemplaret av en Britax Multi Tech II, vars klädsel heter "Harry" så det passar ju bra. :) Den går att använda åt båda hållen och håller till 25 kg, så det var en bra investering. Nu får lillebror ta över Harrys gamla BeSafe izi Kid x3 (som vi varit toknöjda med!) och båda stolarna fick plats såhär:
Det är ju en hel workout att flytta bilstolar, joxa med fästen och justera nackstöd, men till slut fick jag till det. Jag tycker dessutom att det är viktigt för mina två pojkar att se att mamma kan fixa med sådant som kanske annars ses som "pappas jobb"!

Att ligga med stil

Bure väger ca 77 kg, är närmare 90 cm hög(om jag inte helt minns fel) och lyckas trots sin enorma kropp lyckas sova såhär gôtt:
Gosebubben! :)

Behövs en rubrik...

...till den här bilden? :) Mätt, smutsig och alldeles underbar!

Doptårtan

Här får ni se en bild på tårtan:
 
Dopet var hellyckat så nu varvar vi ner med lite skräpmat! När jag fått bilderna från fotografen/svägerskan så kommer de upp här direkt! :)

RSS 2.0