Jag är fåfäng

Det kan man inte tro när man ser mig, för även om jag bryr mig om jag ser ut så ser det ut som att jag verkligen skiter i det. Mitt hår är slitet, och sitter oftast i tofs. Jag har en trevlig övervikt på en lagomt lågstadiebarn efter graviditeten. Att sminka sig är inget som hinns med i en tremånadersbebis dagsschema. Jag hasar därför runt och ser schysst sliten ut, men som sagt - jag vet om det. Ett av mina största intressen är kläder, vilket inte passar ihop alls med min kroppshydda eftersom alla modetrender förutsäger att man ska vara pinnsmal. En oversize-skjorta ser faktiskt inte snygg ut på någon som redan är oversize... Jag lovade mig själv innan Harry kom att jag inte skulle bli en mysdress-mamma, och det tycker jag att jag har lyckats med. Vad jag såsar runt i hemma i vår ensamhet spelar ingen roll, men även om vi ska hem till mina föräldrar så tycker jag att det passar att klä upp sig lite. 

Mina höstköp kommer bli:
♣ ett par svarta stövlar i läder med mellanhög klack
en figurnära vinterjacka   
♣ ett par svarta stuprörsjeans

Min största fåfänga är mitt hår. Jag har ju de senaste åren haft riktiga komplex för mitt hår, och några underbara månader 2007 hade jag löshår som jag älskade. Jag älskade mig själv i löshåret. Därför införskaffade jag ett nytt förra veckan från Hairpalace, som jag ska få tillklippt av J. Det är Clip On-hår så jag kommer kunna sätta i det när jag vill, och inte behöva slita på det när jag bara går hemma och degar. Jag hoppas verkligen att det kommer motsvara mina förväntningar, annars blir det tillbaka till "nailhair" som limmas på. Så lesset, tunnt och fult som det är nu kan jag bara inte ha det... 

Vad är er största fåfänga? 


Jag är ointelligent

Ja så är det faktiskt. Alla andra kan blogga roligt, smart och ställa saker på sin kant, men jag får anstränga de små grå till max för att få ihop ett fyndigt inlägg om min och Harrys till synes enkla vardag. Visst har jag alltid kunnat skriva och formulera mig, men det räcker ju liksom bara halvvägs. Man måste komma på ett bra ämne, ha en schysst och även helst stark åsikt, och gärna en kul skruv på slutet. Det bara händer inte för mig. Jag har alltid haft låg IQ, men hög EQ. Fråga mig om sociala problem, och du får ett utlägg på en timme. Jag borde läst till psykolog, men där kom det där problemet med ointelligensen och satte käppar i hjulet igen. Man måste tydligen ha betyg för att bli hjärnskrynklare, och jag minns knappt vart jag gick i gymnasiet för jag var aldrig där...  Jag hjälper ofta vänner med krångligheter, men det är ju varken kul att blogga om eller att läsa. Dessutom så är jag trevligt nog skonad från sådana problem själv, så jag hjälper ju mest andra, och jag gillar inte att gotta mig i andras olycka.

därför bloggar jag om mig och min tjocka bebis, och vår ganska vanliga men ändå väldigt trevliga vardag. ♥


Jag blir så irriterad!

Käre sambo måste de senaste veckorna ha gått runt med en omvandlare i öronen. Vad jag än har sagt eller bett om har på något mystiskt sätt blivit precis tvärt om! "Kom hem tidigt ikväll (från garaget)" resulterade i att han kom hem runt 24:00, "Kan du plocka i diskmaskinen?" resulterade i två dagars disk på diskbänken (och är fortfarande väldigt odiskad!), och nu senast för några minuter sedan: "Ta med hunden i bilen när du åker och handlar" resulterade i att hunden kom hem efter promenaden och han åkte iväg själv. Eller är det kanske så att jag har en omvandlare i munnen? Eller har jag kanske riktigt dålig självkontroll så att jag säger en sak men hör en annan innuti huvudet? Det är ju inga direkt viktiga saker som det handlar om, men jag blir fortfarande irriterad när inget blir som jag tänkt.

Nu till något annat. Ikväll ska vi ha inför-kräftskivan-kräftskiva. Vi tycker alltid att vi köper så äckliga kräftor, så nu har min mamma köpt flera olika märken och så ska vi pröva oss fram till vilka som får följa med och bli uppätna i slutet av augusti i fasters sommarstuga. Jag kommer nog inte att smaka dock, för Harry har redan hela ansiktet fullt av prickar från de 5(!) jordgubbarna jag åt igår. Men man kan ju alltid lukta på dem :)


Det går sådär bra...

Efter sprutorna kunde bebisen få biverkningar som exempelvis feber och diaré,och såklart fick Harry båda. Senast jag tempade så hade han 38,4° vilket inte är jättemycket feber, men tillräckligt för att han ska ha svårt att sova och bara vara hyper. Han är alltså tydligen som sin mamma: ingen sjukdom i världen rubbar matlusten eller förmågan att orka se på tv eller leka ;)

Nu ska jag se om det går att lyfta in honom i sängen så vi kan gå och lägga oss. Natti! ♥


Hej och hå!

Han börjar allt bli lite tung att bära på va? frågar BVC-sköterskan med ett leende. När vi vägt honom konstaterar vi att han ligger en bra bit ovanför medelkurvan, och nu är läget såhär:

64 cm lång
√ 7610 gram
√ 43,6 cm huvudomfång

"Lillskrutten" har alltså på 3 månader dubblat sin vikt, blivit 13 cm längre, och ökat sitt huvudomfång med 7,5 cm. Inte så konstigt att man nästan hör att det knakar av att han växer. Men - det betyder också att han mår bra och får exakt den mängd mat, kärlek och omvårdnad som han behöver ♥ Hejja Harry, när du börjar på dagis kan du sätta dig på de andra barnen om de är dumma mot dig! :)


Idag är det dags...

...för sprutor... Stackars lille Harry vet inte vad som väntar honom, där han ligger och sover så tryggt på en stor IKEA-kudde i soffan. Nöjd. Lugn. Osprutad. Jag vaknade såklart med total nackspärr imorse, så Henki kommer få stå för den mesta tröstningen på BVC. Vi diskuterade hur smart det är att han åker iväg och meckar ikväll, och kom fram till att vi får se hur det går med det. Jag har ingen lust att vara ensam hemma med en febrig och ilsken bebi när jag knappt kan lyfta honom... Vi har för övrigt slagit vad om hur mycket den lilla klumpen väger. Jag tror på minst 7600 gram och Henrik högst 7300 gram. Det ska bli spännande att se vem som vinner :)


Syns det att det är far och son? :)

I förrgår var jag ute och joggade med Ombra igen, och den här gången gick det inte lika bra. Det var stora vattenpölar överallt på stigen (sprang ute hos Henkis föräldrar på sandbanan) och jag skulle gena på sidan och lyckades trampa snett så insidan av knät är helt svullet. Jag har ont överallt alltså... Förstår ni hur underbar min graviditet var?? Jag är tillbaka till inlägg om hur ont i kroppen jag har! :( Hoppas det går över snart så jag kan ut och jogga igen. Jag tycker faktiskt att det är roligt...

Lite uppdatering kring mannen i mitt liv: Harry! Han firade ju 3 månader förra veckan, och på månadsdagen kom första ordentliga skrattet:


Han har börjat testa sin röst på ett helt nytt sätt :) Att skrika i tid och otid är superkul!


   <-- En alldeles egen "Tussyguard" i sängen på natten! 
    <--Kusin H kan ju vända sig redan, och är därför svår att fånga på bild :)


Tuss stöter på motstånd på promen

0-2e2c538867f52c15b82c0bb8fed5ded8.png

Kolla varifrån!

Tuss stöter på motstånd på promenaden :) Den är dubbelt så stor och dessutom van utekatt så den behövde bara blänga på henne så sprang hon hem!


Harry fyller ju 3 månader idag! Gr

0-1fe15fe97106660941255cb5e1eb189a.png

Kolla varifrån!

Harry fyller ju 3 månader idag! Grattis min lilla gullunge,jag älskar att få vara din mamma! <3


Idag har jag städat HELA dagen, oc

0-6ffea5c6255d4d7504040785e8c8fe3a.png

Kolla varifrån!

Idag har jag städat HELA dagen, och Harry har lekt med mormor under tiden. Här sover han skönt mot hennes mage :)


Woho!!

Idag är en bra dag! Den började med att jag vaknade vid 08:00 och var pigg :) Det har inte hänt på flera månader. Efter det fick jag duscha (notera fick, det är ju inte alltid man kan göra det när man behöver som småbarnsförälder) vilket alltid är lika uppfriskande. Att inte lukta gammal sur mjölk är bra för mammasjälen :) Efter sminkning tog jag en promenad till centrum här neranför och hämtade ut nya telefonen. Jag är mycket nöjd! Jag har inte riktigt lärt mig att ta bra bilder med den än, men det kommer.

Pappa Henki byter blöja på glad bebi innan avfärd till banken.

Vi var sedan en tur till banken (Jag, Henki och Harry) och ordnade sparande till lillskrutten. Det känns viktigt att veta att vi kan bidra med lite när han blir 18 och får bestämma över pengarna själv. Jag fick ju en schysst summa när jag flyttade hemifrån, och den var jag otroligt tacksam för.  Efter det åkte vi till stan och åt på Wayne´s Coffee med min mamma, syster och A. Jag åt den goda pastasalladen, och tog en chokladmuffin till efterrätt. Gott!!

Störst hängkinder vinner, sa Harry.

När vi kom hem matade jag Harry, och sen tog jag en joggingtur med Ombra! Den var inte så lång, bara 2 km, men jag sprang ca 1 km av den och med det är jag supernöjd. Jag trodde konditionen var helt borta, men tydligen har alla månader av promenader ändå hjälpt till lite :)

Det var meningen att bebin skulle titta på sina figurer i gymet, men tvn var såklart mer intressant...

Igårkväll fick jag veta en så bra nyhet så att jag nästan grät, men den får ni reda på när jag vet att den verkligen är sann och allt är klart :) Jobbig jag är va?

Nu blir det sallad med fetaost och soltorkade tomater till kvällsmat :)

Han växer och frodas :)

Idag har jag sån otrolig träningsvärk - och det är så skönt! Jag har inte haft träningsvärk på nästan ett år :) Igår var jag, Harry, mamma, pappa och syster ute i skogen och plockade svamp och blåbär. Harry hängde med i bärselen:

Eftersom den lille klimpen väger runt 7 kg så fick både mina ben, rygg och mage en riktig workout ♥ Han tyckte det var jättespännande och tittade sig nyfiket omkring en stund, sen somnade han som en stock och sov nästan en hel timme!

Igår började Harry med något nytt också. 3 nya saker på en dag faktiskt!
♣ att sträcka ut händerna rakt upp
♣ att få tag i saker med händerna på riktigt
♣ prata jättehögt!

Jag kom hem till mamma och pappa och la Harry i soffan för att gosa med honom. Helt plötsligt sträcker han upp händerna mot taket! Jag tog dit fåret som han gillar så mycket, och då sträckte han sig efter det - och fick tag om det! Efter en stund blev han så exalterad över att få gosa med fåret, så att han började "prata" sitt vanliga prat - fast jättehögt. Man såg verkligen hur han testade att höja sin volym, och att ha tyckte det var roligt! Här får ni se:


Att prata med munnen stängd är också nytt :)

I fredags hade vi besök av Kusin Linda, Fredrik och deras barn Moa och Ted. Vilka söta och goa ungar! Fulla av bus och påhitt men samtidigt så lugna och trygga ♥
    
 Ombra är ju som vanligt jätteglad att träffa folk, och blev lite för "på" för att vara runt barnen så hon fick vara i sin soffa. Efter en stund vågade Ted fram och titta på henne, och jag tror att han klappade henne också.

Harry fick en jättefin dress från Molo med dinosaurier på, och på paketet fanns det här roliga snöret:

Idag blir det nog Mariebergsskogen, men om inte så ska jag ut och jogga med Ombra tror jag. Det var så länge sen!


Barnkalas!

Idag blev det bekräftat att vi fick lokalen till Henriks 30-årskalas! Inte nog med att den fanns ledig när vi ville, vi fick den dessutom g r a t i s :) Tack älskade pappa som är snäll och hjälper andra så att de är snälla tillbaka! ♥ Jag har gjort egna inbjudningskort, och de är nu beställda på fotopapper (vi får se om det funkar eller inte...) Det ska bli så kul! 

Gaddar på g?

På forumet jag "hänger på" så läste jag igår ett inlägg där en tjej berättade att hennes dotter höll på att få tänder. Hon beskrev:
∞ händerna konstant gnidandes i/mot munnen
∞ dreggel
∞ grinigare bebis
∞ mer bap

Eh? Det är alltså kanske tänder på gång här också? Han gör ju inget annat än att ha händerna i munnen, dregglar mycket, är definitivt mer lättirriterad än innan, och i flera dagar har alla blöjor haft mer eller mindre bap i sig. Jag själv var ju tidig med allt, och fick gaddar redan vid 3 månaders ålder, så varför inte Harry också? Min lille kille...


All eyes on me

Hej mammas bloggläsare! Harry här. Mamma är upptagen med att hänga tvätt och annat oviktigt, så jag får väl berätta om vad vi har gjort idag.

Först åkte vi jättelångt med bilen. När jag var liten så blev jag alltid så trött av att sitta i min bilstol, men nuförtiden gillar jag att vara vaken lagom tills vi kommer fram och somnar alltid när det bara är några meter kvar till resmålet. Jag blev uppryckt ur bilstolen, och helt plötsligt var jag omgiven av en massa leende människor som alla tittade på mig!
Några utav dem var lite roliga, och vi skrattade tillsammans, men sen blev jag så fasligt hungrig. Jag äter nämligen med 2 timmars mellanrum nu. Min mamma säger att det är en tillväxtperiod, men jag vet att det egentligen mest är att jag gillar att ligga vid mammas tutte och mysa ♥ Mamma, pappa och de andra åt en massa god mat, och sen fikade de. Jag hann äta hela tre gånger under besöket! På hemvägen sov jag ingenting alls, för min mormor satt bredvid mig och pratade så roligt! Här får ni se lite bilder som min mamma tog med den där gråa saken som bara blixtrar mig i ögonen hela tiden...

 Det är kul att bli killad på magen.
  Morfar visade lite bilder från sin kamera på teven, och då somnade pappa... 
 Jag gillar att hänga med pappa!
  Min mamma väckte mig och sa att jag skulle äta så vi kunde åka hem, men jag var mest sur...
 Tummen är mysig ♥

Imorgon ska jag få träffa min mammas kusinbarn, och det ska bli roligt. De är mycket äldre än mig så de kanske kan lära mig lite hyss :) Alla säger nämligen att jag är alldeles för snäll mot mina föräldrar, så det är väl dags att ta tag i saken!
/Harry

Ibland...

blir jag glatt överraskad av min bebis. Det är INTE när han exempelvis fyller hela munnen med kräks och sedan hostar ut allt över mig, eller när han glatt fyller upp den nyss påsatta blöjan med en ny dunderladdning så att det rinner ända upp på ryggen- utan när han är sådär snäll. När han somnar i vagnen på kvällspromenaden med hunden, och sedan låter sig bäras upp för trappen för att sedan bara somna om för kvällen i sin egen säng. Jag blir imponerad! Mamman får helt plötsligt så kallad egentid när pappan är i garaget, och det är nästan så att jag faktiskt blir glad över att hinna hänga tvätten ordentligt :)


Fina, nya saker!

Igår fick jag ju ett paket, och det var det här som var i:

 
En jättefin skylt till barnvagnen, och på baksidan är det fina figurer som Harry kan titta på! Det var två stycken i paketet, och den andra är röd med namnet i guld! Tack Kusin Linda, du är superduktig och jättesnäll! ♥

Idag har vi först fikat hemma hos min mamma och pappa, och sen ätit med dem på stan. Det blev ett besök hos Coffeehouse by George, och jag avnjöt en god sallad med parmaskinka! Harry sov först i vagnen, men lagom till att jag fikade lite till så vaknade han:
 

Innan vi åkte ner på stan hann vi med lite mys med pappa. Det blev Prästens lilla kråka som Harry älskar!

"och en slank han ner i diket!"

Hos mamma och pappa finns också ett jättefint får som de köpte till Harry i England. Det bor hos dem eftersom det har större chans för överlevnad där... Ombra går och tjuvtittar på det ibland när hon tror att vi inte ser, men är nog bra sugen på att busa med det hon också!


Roligaste som hänt idag = Jag har beställt en ny telefon!! Min nuvarande är ju gammal, och har dessutom tappat en knapp. Det blev en Sony W995, och den kommer förhoppningsvis på fredag!


I like it! Den har 8,1 megapixelkamera, och har ett minne på 8 GB! Massor av bilder kommer ju defintivt att tas, och det kommer vara BRA bilder - äntligen!


Idag har jag faktiskt...

...snattat. Helt utan mening, men fortfarande lika olagligt. Jag var inne på en av de större butikskedjorna som säljer saker till barn, och gick runt med barnvagnen. Jag skulle ha en salva till Harrys röda rumpa, och stod och tittade på en zinksalva från Natusan. Jag la den överst på filten i barnvagnen, och handlade vidare. Det blev en skallra åt lillpojken, och även en spegel så att jag kan se vad han pysslar med i baksätet. När jag skulle betala så la jag fram mina varor, och sedan gick jag ut. Väl i bilen tittade jag i påsen när jag satte upp spegeln, och tyckte att det var så konstigt att jag aldrig köpte den där salvan. Jag behövde den ju jättemycket! Vi åkte sen vidare ut till Bergvik och shoppade lite. Nu när jag och Henrik skulle gå ner och hyra film så lyfte jag på filten i vagnen för att lägga i Harry - och vad låg där? Jo salvan... Ändå låg Harry i vagnen på Bergvik också, så jag borde ha hittat den redan då... Ja ja... Då sparade jag 40 kr ;)

Idag har jag fått paket också, men det kommer det bilder på imorgon!


Ensamt

Efter att i princip ha suttit fast vid varandra i tre dagar så känns ensamheten kaotiskt påträngande. De kommande 4 veckorna har han semester, och han har lovat att bara den följande veckan ska spenderas i garaget. Jag var så glad över att vi var på semester så att jag faktiskt trodde honom. Vi får väl se...

Nu ska jag hänga tvätten. Lämna inte inkräkta barnkläder i en stängd tvättkorg och åk bort några dagar. Då möglar de... 1½ timmes tvätt i 60° borde göra susen.


Hova Riddarspel

Nu är vi hemma igen efter 3 dagar på semester. Det var heller inte vilken semester som helst, utan Harrys första!! ♥ På fredagkvällen var det totalt kaos för han blev nog lite rubbad i sina rutiner. Ingenting dög, utan han grät oavbrutet i en timme... Till slut fick jag honom att somna, och han spenderade halva natten sovandes på min mage... :( Kanske var det en elak fis som satt på tvären, men det kunde ju lika gärna varit ovant att sitta i bilen så länge, eller att det helt enkelt inte var hemma. Lördagen gick mycket bättre för Harrys del, men för oss andra var det värre. Vi skulle ju in till Hova på riddarspelen, men regnet stod som spön i backen och vi höll på att tappa sugen. Till sist åkte vi iväg, och hade sådan tur att vädret lättade när vi väl kom fram. Harry låg en stund i vagnen, men spenderade resterande av kvällen i bärsjalen. Vad hade jag gjort utan min Tricot-slen-sjal? Han har hängt i den större delen av helgen - och har haft det superskönt! Både jag, Henki och C har burit honom i den, och han somnar på en grisblink! ♥ I Hova handlade vi lite på marknaden, åt god mat på Glada Galten och såg tornerspel. Här får ni lite bilder från helgen:


Harry charmar E & A ♥


Harry och pappa latar sig i soffan när vi andra fixar grillat.


Äkta tornerspel från första parkett!


"Träffa skölden men få inte järnkulan i huvudet på väg förbi" :)


Glad mamma och pappa med bebin tätt intill! En mycket lyckad helg tillsammans! ♥

Det blir ju tyvärr inte många bilder när det regnar... Det ska bli roligt att åka ner nästa år igen när Harry är 1 år gammal och kan vara med och titta!

Lärdomar från första semestern med bebis:
◊ Ta alltid med en babysitter... Det blir påfrestande att bära hela tiden.
◊ Ta alltid med en nattlampa... Man vet aldrig hur man sover, och det är lättare att hitta napp osv om det inte är kolsvart!
Åk på semester! Det kan ju faktiskt vara som hemma - bara mer kul! Bebisen (och även vi föräldrar) är ju nöjda med att bara få umgås!


Sjuk morsa

Idag skulle vi ha mammaträff egentligen, men jag har lyckats bli förkyld igen så jag får stanna hemma... Typiskt när jag mailat alla och ordnat med datum och plats... :( Jag känner att jag inte orkar vara extra social och pallra mig ner till stan, eftersom vi ska åka bort imorgon och det säkerligen blir jag som får köra. Vi ska ner till C´s stuga i Lämås (nedanför Degerfors), och sen på lördag så blir det riddarspelen i Hova som ligger bara någon mil därifrån. Det ska bli jättemysigt att åka iväg för första gången med eget barn! ♥

Saker som måste göras innan vi åker:
♣ Städa bilen
♣ Packa
♣ Handla mat
♣ Köpa hundmat
♣ Köpa bandage till tassen
♣ Städa hemma...

Ombras tass läker faktiskt på fint. Nu kan hon gå utan bandage inne igen! Visst är hon där och slickar, men det går iallafall inte hål och blöder längre... Jag förstod att det skulle ta lång tid att läka, men inte såhär... Vi har peppat henne så mycket det går, och hon har fått ett nytt halsband i guld i sjuk-present:

Så otroligt stolt hund :) Hon är så rolig när hon tycker att hon är fin, för hon liksom lättar lite mer med fötterna när hon går!

Nu ska jag tvätta... Jag ger er en bild som är någon vecka gammal på Harry och hans tofflor! ♥



Älskade

Idag har vi (återigen) blivit bortskämda av min mamma och pappa :) Harry har fått en jättefin babysitter hemma hos dem, och jag har fått god mat och fika! ♥

Kan ni förstå att Harry redan är 11 veckor gammal?? Om lite mindre än  2 veckor är han 3 månader! Häromdagen gjorde vi ett "breaktrough" med på-magen-träningen, och han fick upp huvudet direkt :) Min duktiga lilla prins ♥ 
 

 
Jag tycker att han är så himla stor nu när han kan sitta i mitt knä och håller upp huvudet själv, men igårkväll när han låg i sin säng och myste med sin snutte så var han helt plötsligt jätteliten igen :)

  

Idag har snyggôngen haft på sig den här bodyn:

Trycket köpte jag från www.gladagrodan.se och fixade enkelt en snygg body på egen hand!
Min morgonbusiga bebis!

Jag sitter och tittar på minnesceremonin för Michael Jackson, och jag kan inte riktigt förstå att han har gått bort. Det känns alltid som att det är för tidigt, och så är det nog med alla man tycker om. Samtidigt skiner en vacker regnbåge över himlen... ♥




Hej bloggen!

Nu provar jag att skriva här ett tag framöver, så får vi se om jag blir nöjd! Designen kommer såklart att förändras :)

RSS 2.0