SATC 2

Jag kunde inte sagt det bättre själv:

Okej... filmen. Jag älskarälskarälskar SATC så filmen var absolut bra, men för övriga tittare var den väl... sådär. Några konstiga scener - som typ karaoken som slutade i allsång - var så pinsamt dåliga att man sjönk ner lite i biostolen. Och vad handlade filmen om? Vanligtvis finns det alltid någon "plot", något som är filmens hjärta och huvudämne. Här var det mer som att få ett telefonsamtal om vad som hänt sedan sist. Å en dokumentation av en osannolik semester. Spretig handling och en SJP som såg jättegammal ut. Men ändå såklart älskvärd om man gillar serien!
Å just for the record, så smärtar det mig oerhört att meddela att den inte är någon femplussare.

Av Maria. SJP såg riktigt gammal ut, och stundvis också sådär orange-spray-on-tannad vilket aldrig är snyggt. Filmen var ingen besvikelse (för mina förväntningar var låga), men som sagt heller ingen höjdare. För den som undrat "vad som hände sen" och inget mer. Helt klart ok att se på DVD med tjejkompisarna dock. Att behöva betala över hundringen var lite väl dyrt tycker jag.

Den får  klackskor av 5 möjliga.

Men herregud!

Efter att ha läst si och så många år på universitetet, så förväntas man ändå kunna föra ett hyfsat resonemang med akademiskt språk. Man förväntas veta hur man citerar i en text, hur man gör stycke-indelning och hur man skriver rubriker. Man sätter till exempel inte rubriken "Pedagogen", och skriver sen om historia bakom matematikens grunder. Trodde jag.

Det arbetet jag ska opponera på om en vecka är helt galet. Vi har fått en formalia-bok att följa "till punkt och pricka" - hur svårt kan det vara då? Människan citerar hej vilt utan att markera det, skriver så konstiga meningar att h*n själv knappast kan fatta vad h*n menar, och trycker enter efter varje avslutad mening i princip. I sitt examensarbete. Helt galet! Jag har mailat min handledare om råd för hur jag ska sköta opponeringen utan att sänka personen totalt, för som det är nu har jag minst 15 kommentarer om varje sida. Arbetet är på 36 sidor... Helt galet. Hur detta arbete gått förbi en handledare (dessutom kursansvarig!) är för mig helt otroligt. Lite lagom skandal faktiskt.

Nej. Jag tycker att det är jobbigt. Arbetet säger ju som tur är egentligen ingenting om hur denna person kommer vara som lärare, men ändå så tycker jag att det borde finnas en viss grad av skrivkunskap hos någon som haft svenska som inriktning... Vi får se hur detta fortlöper...


Kanske borde skicka ut sådana här lågstadiesjälvkontroller för varje person att fylla i innan examen? :) 

Dagsavslut

Vilken mysig Mors dag vi har haft!

Eftersom Harry sov hos farmor och farfar, fick vi båda sovmorgon. Lyx! Igårkväll åt vi en god middag på tu man hand (händer inte ofta), och slappade sedan i soffan. Idag lyxade vi vidare med frukost på sängen, och sen for Henki iväg för lite biljobb. Jag passade på att ta dagens icke-huvudvärk i akt, och tog en 4,2 kilometers springrunda. Det gick sådär för nu är det mycket skit som blommar igen, och andningen var inte helt hundra. Jag känner fortfarande av en ilsken muskel på insidan av höger ben, som varit ond sedan Vårruset, så jag hade lite störningar. Men, inget störde dock dagens goda humör! 

Dagen har sedan gått i ett, och vi åt god middag hemma hos Henkis föräldrar. Solen var framme även på eftermiddagen, och Harry fick pröva att gå barfota på gräsmattan för första gången. Jag tog såklart INGA kort på detta. Typiskt. Han blev i alla fall lite lätt hysterisk, och tyckte att gräset var jätteäckligt. Satte sig ner och vägrade gå, samtidigt som han envisades med att sitta med fötterna i luften eftersom gräset var så vidrigt. Det hela var mycket roande, men jag fick ju hålla mig från att skratta åt stackaren.

Sista stoppet för dagen var mina föräldrar, och mamma fick ett lika fint blom-kort som mig. Pappa busade som vanligt med Harry, och han fick därför inte ner ens hälften av maten eftersom morfar konstant poppade upp bakom blomman mitt på bordet och spelade på läppen. Jisses. De älskar varandra de där två, och har en mycket speciell relation. När klockan var närmare 19.30 och Harry var speedad värre, var det dags att fara hemåt.

Dagen slutade med att Harry sparkade sig till sömns (liggandes på tvären i sängen och bankade fötterna i väggen) i 45 minuter. Glad, men ville hellre göra stora hål i väggen än att sluta ögonen. Jag avslutar med Jamie Olivers matresa i USA, och nu Bridget Jones Dagbok. Rolig, men så otroligt pinsam att jag bara vill stoppa huvudet i kudden.

MODELL XL Skådespelerskan Renée Zellweger försvinner bakom s

Over and out.


En tvärt-om-kväll

Det blev inte inflyttningsfest, utan migrän hemma i soffan istället. Kul... :( Orkar inte skriva mer nu, ni får hålla tillgodo tills imorgon...

Tur att jag har världens snällaste unge, n...

dsc02096 (MMS)

Tur att jag har världens snällaste unge, när alla bussar ner till stan är fulla med barnvagnar och allt vi får göra är att vänta. Det är smidigt med kollektivtrafiken - när man kommer med. . .


Biokväll

Jag och M ska på bio ikväll, och såklart blir det Sex and the city 2! :)

Nu ska vi slå in T's present, och sen bege oss ut på en kort promenad med Ombra innan vi tar bussen ner till Northbeach. Solen skiner, och det verkar vara tillräckligt varmt ute. Yes!

Fias födelsedag!

Nyss hemkomna från promenad efter ÖF. Harry har börjat en mycket irriterande rutin, där han vägrar att somna i vagnen - tills vi kommer in. Då ska man vagga vagnen lite fram och tillbaka i hallen, och sen somnar han som en stock. Varje gång. Dagens i-landsproblem, men det stör mig. :)


Titta vilket fint morsdagkort "Harry har gjort" till mig! Jag blir alldeles rörd! Hihi 

Ikväll ska vi fira "tant Fia" som fyller år! Ska bli kul att se om hon gillar presenten som jag smugit med ett tag. Köpte den ju egentligen till mig själv, men insåg sen att den egentligen tillhörde henne. :) Hon och brorsan skulle bjuda på smaskiga pajer till middag också, så jag sitter här och längar lite!


Facebook är där allt händer?

Spiderchick skriver om folk som tycker att Facebook måste bli säkrare, för tydligen hade det blivit ett säkerhetsfel och personer utan medlemskap hade kunnat läsa statusuppdateringar och så vidare... "Alla kunde se att man dissat chefen" typ... Tänk efter innan istället!

Henki upplevde ett liknande problem efter helgens bravad. Han var inte särskilt full, utan bestämde sig bara för att festen behövde livas upp lite - Henki-style... Jag är bara glad att han flashade överkroppen och inget annat. Ja, det finns tyvärr bildbevis på andra händelser, men de får ni inte se här! De vill inte ens jag se...



Lite surt muttrade han "klart allt hamnar på Facebook också...", som den sanne FB-motståndare han är.

Skitkul tycker jag! :P

Harrys nya alterego:

... Hillbilly Bob! :)


"Ta av dig din truckerkeps!"


Och ja. Det är ett hundarsle till vänster i bild.

Det blir BARA fel...

...när lingonveckan konstaterar sin ankomst 3 dagar för tidigt. (Och där sköt läsarintresset i höjden!) Det är INTE ok! Några dagars försening får man alltid räkna med, med aldrig - hör mig ALDRIG - får den komma för tidigt. Jag har inte tid för PMS än på några dagar. Helvete. Att värken gör så ont att ljumskarna känns alldeles kalla av smärta gör inte saken bättre.

Var är min choklad???




Slut-tampen

Snart är det dags för ytterligare en handledarträff. Jag har skickat henne hela mitt arbete, och hon har gjort kommentarer. Inte på innehållet i stort, utan på formalian för det mesta. Det är skönt. Det känns helt ofattbart att jag faktiskt klarat av att skriva ett helt j*kla examensarbete på mindre än 10 veckor, och jag har bara skrivit 3 dagar i veckan. Det har varit ett skönt tempo att skriva i, och pauserna med Harry har gjort att jag orkat sitta de 3 dagarna och fokusera.

Hejja mig helt enkelt. :) Väldigt osvenskt att hylla sig själv, men det skiter jag i!


Tuss-abstinens

Jag fick riktig Tuss-abstinens häromkvällen, så jag bad att få en bild på henne. Det är så himla skönt, för bättre liv än såhär kan en innekatt nog inte få. Här sitter hon i sin "rastgård" som kusin C byggt på sin balkong. Där sitter hon tydligen jämt, även när det regnar! Min Tussiebebis... :)


Äta sand?

Nej, idag har Harry lärt sig att det inte är någon höjdare. Vi gick ut i sandlådan för att gräva och bygga lite figurer, och en och annan nypa slank ju ner... Han grimascherade lika illa varje gång, men fortsatte ändå att glatt stoppa sanden i munnen. :)


Den fina skottkärran med saker i skulle ju såklart med. I där finns allt man behöver för att leka i sandlådan: hink, spade, kratta, figurer att fylla, bilar och vattenkanna. Den fick han i ettårspresent av gudmor C! ♥

Idag har vi varit hela familjen tillsammans hela dagen. Jättemysigt! Jag är "färdig" med mitt arbete, och inväntar bara handledarens sista kommentarer. Därför kunde jag ta ledigt idag, och följde med till Öppna Förskolan på förmiddagen:


Harry och M gungar på gunghästarna! :)

Det är så mysigt att få vara tillsammans en hel dag såhär. Det händer inte ofta! Till sommaren har vi 5 veckor ihop, och jag längtar tills dess!

Det regnar köttbullar...


...hos oss ikväll. Tyvärr.

Socialt otränad yngling vill bli världens bästa uppfinnare men finner sig oftast föraktad av stadens sardinätande invånare och missförstådd av sin far. Men när han hittar på en manick som kan göra mat av vattenånga – och får diverse delikata maträtter att regna över stan – blir han allas hjälte och får kanske chans på en snygg och smart tjej.
Tills köttbullarna som regnar ner över stan börjar bli farligt stora... (Expressen)


Det är inte ofta jag får känslan "ge mig mina minuter tillbaka" efter att ha sett en film, men nu känns det så. Storyn är tunnare än... Ja vad farao som är tunnast. Den blir bara mer och mer amerikansk och överdriven ju längre in i filmen man kommer, och till slut satt vi bara och suckade. Vi som annars tuggar igenom oss ganska mycket och tycker att det är ok, men idag var den gränsen långt, långt bort.

Filmen får  knäpp apa av 5 möjliga, för det är just apan Steve som är det enda man skrattar åt i hela filmen.

"Det regnar köttbullar" släpps på DVD nu på onsdag 26/5. Jag rekomenderar den inte.

Andra mycket sevärda filmer som släpps på onsdag är: It's complicated och Vägen(som jag sett och helt glömt bort att skriva om...)


Vågen...

...är inte ett redskap jag gärna använder. Siffror som stirrar tillbaka mot mig får mig faktiskt bara att må sämre. Jag mäter hellre hur kroppen känns i mina kläder.

Idag är dock ett undantag. Jag har känt att byxorna känts lite större runt låren, och att magen inte varit lika stor. Jag testade lyckan på det snurrande hjulet, och det stannade på -2 kg sen innan jag började träna ordentligt. Yey! Mina gröt- och äggfrukostar, tillsammans med shaken, CLA-tabletterna och motionen har gjort resultat. Man kan ÄTA sig i form, gott folk!




 

Bara jag med mig själv

Egentid är något som man varken förstår eller uppskattar innan man får barn. Det är faktiskt så. Innan barn har man ju bara sig själv att ta hand om, även om man lever i en relation. Efter att man fått barn så är det plötsligt jag+1. Alltid. I allt jag gör måste jag räkna in Harry automatiskt. Det är inte alls negativt, men det är en förändring som påverkar ork och livsgnista om man inte tar hand om sig själv. Det räcker med bara en liten stund ensam för att man ska få lite ny energi, och orka lite till. Inte för att jag upplever att Harry är jobbig. Någonsin. Ändå är det påfrestande att alltid leva livet i någon annans tempo.

Egentiden är därför verkligen otroligt viktig. Att få rå om sig själv, och göra sådant som man själv vill en stund ger så himla mycket. Söndagen efter att jag var ute med tjejerna, så åkte Henki med Harry till sina föräldrar. Jag låg i soffan och slappade hela dagen. Åt lite godis. Fixade lite med bloggen. Bara va. Idag tog jag en lång och rask promenad med Ombra i skogen, för att sedan komma hem till en varm dusch med efterföljande oljebad. Hur lyxigt är inte det? Över 2 timmar för bara mig.



Det kanske låter egoistiskt, men på den stunden jag är ensam hinner jag ju även bygga upp en längtan efter Harry, och även efter Henki såklart. Lever man för nära inpå varandra utan nya tillskott av händelser eller energi, så växer inte relationerna. Så enkelt är det. Man trampar i samma spår, och det kan bara gå åt ett håll. Med en hobby eller åtminstone aktiviteter utanför hemmet, ger man sig själv och sin familj nytt liv.

Det är så otroligt viktigt med egentid.


Dear John

Filmen har biopremiär i Sverige den 3 juni, *host host* och är ett nytt romantiskt drama av Lasse Hallström. Filmen är baserad på en roman av Nicholas Sparks, som även skrev Dagboken(The Notebook). En arg rebell, John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Det är tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills han har avslutat sin tjänstgöring inom armén. Men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att ta värvning igen. Under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen inser han Savannah är hans livs stora kärlek trots att hon är gift med en annan – och tar i och med det hans livs svåraste beslut. 

Text från: http://www.moviezine.se



Filmen får  hjärtan av 5 möjliga. En mycket sevärd film! Visst är den klassisk i sitt tema med den omöjliga kärleken, men storyn är väldigt oförutsägbar. Skildringen av Johns tid i krig väger upp mot det rosa fluffet, och sen är den såklart också väldigt ledsam. Channing Tatum(John) har spelat rollen som svårförstådd badguy som blir snäll förut(Step Up, Fighting), och gör en ok prestation. Valet av Amanda Seyfried(tidigare i Mamma Mia!) som Savannah förstår jag inte alls. Hon ser ut som en 15-åring jämfört med John, och det enda som imponerar mig är när hon sjunger för John själv. Hon är heller inte den klassiska skönhet man är van att se i sådana här romantiska storfilmer. Bra med variation kanske, men inte min personliga favorit.

Tyvärr lär det dröja till hösten innan den kommer på DVD, så jag tycker nog att den kan vara värd att se på bio! 

Pojklek!

Förra onsdagen var vi ju hemma hos Iris och T på fömiddagen, och här kommer lite bilder på de fina pojkarna när de lekte!


Iris hjälpte Harry fram till staketet. Där var det jätteroligt att stå!


A vågar inte heller gå själv riktigt än. T inspekterar den roliga vagnleksaken i bakgrunden.


Här står jag jättebra, mamma!


Sen gick vi in och lekte med alla T's leksaker. Har har massor!!


Harry fastnade för en bok om bondgården, och ska prompt bläddra själv.


När vi skulle äta var det barn högt...


...mellan och lågt. Överallt!


Harry skulle bara guppa ut i hallen hela tiden. En rymmare!


Harry blev inte mätt av maten, så han tog sig en bit strumpa till efterrätt...


Dags för lek igen!


Sen hittade Harry och T Iris plånbok och grejerna var överallt... :) Harry är påväg att äta upp ett kvitto.

Det är roligt att de har börjat leka ihop, och även om det inte är "riktig" lek, så sitter de i alla fall bredvid varandra och har kul ihop! ♥

Det fick bli "klämmackor" med skinka,solto...

dsc02083 (MMS)

Det fick bli "klämmackor" med skinka,soltorkade tomater och mozzarella på ikväll. En lite lyxigare variant av standardkvällsmaten. :) Dagen har varit lång och seg på jobbet så jag avslutar med filmen Dear John, och lite mys i soffan. Imorgon är det dags för skolarbetet igen!


Ute i solen?

Det är så himla underligt, för när det är fint väder, så tappar jag ungefär hälften av dagens läsare. Skärpning! Köp en UV-lampa och häng med mig istället! :)

Jag är så trött så att jag stupar. Imorgon ska jag jobba hela dagen med mina träningsvärkande ben (men jag har ju faktiskt åstadkommit något med dem så det är ändå ok) så bloggning blir det inte förrän på kvällen. Jepp. Ni får ha lite abstinens helt enkelt. *hybris* Annars kan ni ju alltid komma in och hyra en rulle och träffa mig! Jag jobbar fram till underbara 19-snåret... Vi har sänkt hyrpriset på "gammal" film från 40 kr till 29, så kom in och fynda!


Nykrockade, men helskinnade... :) Jag lyck...

dsc02082 (MMS)

Nykrockade, men helskinnade... :) Jag lyckades köra på en farbror som svängde in framför mig, och tryckte in dörrarna på hans sida. Ingen kom till skada, men Beetlejuice är numera enögd.. Harry tog den hela med stor ro som vanligt, och fick beröm av polisen som hjälpte oss för att han var så lugn! :)


För alla fans...

...av True Blood finns tydligen nu den här bloggen. Kanske kan vara något att följa i väntan på säsong 3! :)

Jag sitter uppe och ska snart se St. Elmos Fire. Har ni sett den? Riktig klassiker från 80-talet med bland annat Rob Lowe, Demi Moore och Emilio Estevez. Den här ligger på min topp 100-lista som man ska ha sett. Klassiskt 80-tal at it's best!


Senilsnöre!

Jag har glömt mobilen hemma hos mamma och pappa, och eftersom jag är ensam med Harry nu på kvällen så kan jag inte bara åka tillbaka och hämta den heller. Tur att vi ska ses imorgon förmiddag så att abstinensen inte blir för långvarig.

Hjälp vad naken jag känner mig!!

Ni har väl inte missat att TV4 sänder Beve...

dsc02079 (MMS)

Ni har väl inte missat att TV4 sänder Beverly Hills kl 15.00 på vardagar! Första säsongen! :)


Dagen efter

I någon sorts jippie-det-är-fredags-yra så städade jag hela lägenheten nu på morgonen. Det är det som är smidigt med just lägenhet, det går fort! Jag behövde röra och värma på de ömma musklerna(hela kroppen) från igår, men ändå gör det inte så ont som jag trodde. Runt 3,5 km in på loppet så fick jag tokont i höger ljumske, så jag trodde den skulle vara jättearg idag.

Ja jisses. Det var verkligen inte mycket som jobbade FÖR mig igår. Dagen började med en underbar förolämpning som gjorde mig riktigt arg och faktiskt lite ledsen. En ny mamma på ÖF tyckte att hon var värsta komikern och när jag skar en bit av den smaskiga rabarberkakan så sa hon:
 - Ta en större bit du! Det syns ju att du gillar att äta! 
Detta samtidigt som hon "kärvänligt" klappar mig på höften. Men ursäkta?? Säger man så? Som tur är så är jag så himla mogen och väluppfostrad(!), så jag sa inget, utan valde sen att fokusera på henne när jag sprang. Idrottslärare var hon, men farao lika bred som mig, och jag tänkte sen på kvällen att "jag springer fanimej snabbare än dig iallfall". Fast med mycket mer svordomar och andra ord... 

Jag skulle kunna räkna upp en hel lista med andra saker som gjorde ont, inte fungerade som de skulle, och som störde mig, men jag känner att läsvärdet i dem är inte så spännande. 

Det viktigaste var att jag faktiskt sprang snabbare än jag trodde, och att jag inte är helt förlamad idag! Detta ska strax firas med en hundpromenad i spöregnet! :)


Bild från Vårrusets hemsida. Notera alla irriterande regnställstanter som ställt sig i Springa Snabbt-fållan, för att sedan agera sniglar och förstöra tempot. Grr... :)

Yes! Jag överlevde! :) sprang på 33 min vi...

dsc02078 (MMS)

Yes! Jag överlevde! :) sprang på 33 min vilket jag är tokstolt över!


I feel a crisis coming over me

Kan vara att arbetet snart ska in, kan vara instormande PMS, kan vara att jag har så satans tajt schema på dagarna att jag räknar minuterna som ska delas upp till varje sak, men det kan också vara att jag ska springa/jogga/lunka vårruset imorgon och förkylningen är total. Kanske den berömda kaosblandningen. Känner mig INTE redo alls för Vårruset, och det gör mig vansinnig. Det var ju liksom imorgon jag skulle springa 5 km på asfalt för första gången ordentligt. Ett sorts inträdesprov till Midnattsloppet. Känns som att han den där... Hon den där... Eh... Ja någon stor kändis inom joggning(!) kommer stå vid starten i Göteborg och när jag går in på området så kommer h*n tända massa lampor som börja blinka och ett högt larmljud kommer få alla att vända sig om blänga på mig. "Du är inte GODKÄND att springa på asfalt! Vad gör du här???" Jo jag är störd. Jag vet.

Arbetet går ju faktiskt bra, så jag borde inte nojja om det. På måndag har jag hela dagen på mig att fixa till inledningen och sammanfattningen, och det borde inte ta så lång tid. Sen är det en hel vecka kvar tills arbetet ska vara inne. Värsta semestern.

Idag har vi varit hos Iris & Theo, tillsammans med K & A. Jag tog faktiskt en massa bilder på buspojkarna, men orkar inte lägga upp dem idag. Det var i alla fall mycket trevligt, och vi ska ses snart igen!

Idag har jag också införskaffat present till T som fyllde 1 år igår!! Det blir något smaskigt! ♥ Vi får boka in en dag nästa vecka att ses U!


Harry och T i januari. Vilka småfisar! :)


Det är så varmt ute att vi kan gå ut på ba...

dsc02070 (MMS)

Det är så varmt ute att vi kan gå ut på balkongen i bara pyjamas! Underbart! :)


Tandläkaren

Idag var det premiär för Harry hos tandläkaren! Som vanligt betedde han sig som den underbara och snälla unge han oftast är, och bet inte hygienisten i händerna eller försökte skalla henne när hon kom nära för att titta in tänderna. Detta är alltså saker som brukar hända när vi försöker titta in i munnen.

Tänderna såg bra ut, och hon sa att det inte är så vanligt att de har 12 tänder när de kommer vid ettårskontroll, utan snarare 4. 4 tänder har han ju haft länge! :) Vi diskuterade Harrys matvanor, och till skillnad från kontrollen på BVC förklarade hon att hon var tvungen att fråga, även om det kanske känns lite påträngande. På BVC kändes ettårskontrollen som ett lögndetektorstest där alla svar var fel, och doktorn bara tittade likgiltigt på oss vad vi än svarade. Vi kom i alla fall fram till att Harry inte äter något onödigt socker, eftersom han inte får annat än mat och frukt. Just småätande har jag och Henki diskuterat flera gånger, och sagt att vi ska anstränga oss för att inte hålla på med. Det är bättre att synka hans mat med våran fika, eller att han leker på golvet om vi äter något han inte ska få. Börjar han bli intresserad av vad vi äter och vill smaka, så får vi helt enkelt trappa ner på fikat - för än så länge är han alldeles för liten. Att han fick tårta på sin födelsedag tyckte hon var bra, för det var tvunget att vara så! :)

Med oss hem fick vi en broschyr och en mörkgrön tandborste. Genuspedagogen i mig vaknade precis till och funderade på varför han fick en mörkgrön, och vi inte fick välja en egen istället? Hm... Jag frågade också hur ofta man ska byta hans tandborste, eftersom han inte biter på den så syns det ju inte lika lätt när den är gammal. Tydligen är det varannan månad, och jag svarade glatt "jaha" och tänkte "shit!" för vi har haft samma tandborste i snart 9 månader...  


Det är nära nu

Ja allvaret kommer närmare för varje dag som går. Nu är det exakt 2 veckor och 1 dag kvar tills arbetet på 25-30 sidor ska vara inne. Jag ligger just nu på 28 så jag kommer få mer sidor, men många av dem är ju bara innehållsförteckning och källförteckning, och där står ju inget intressant! :) Min handledare frågade mig idag om jag känner att jag kommer hinna klart, och det gör jag. Jag kommer pilla och fixa in i det sista med all dum formalia, men texten är i princip färdig. Jag behöver skriva ungefär 1 sida till av diskussion, en sammanfattning på svenska och engelska och sen är jag färdig. Galet. Jag har lite dåndimpskänsla idag också, men mer över att jag faktiskt klarat av att skriva ett helt j*kla examensarbete på den här korta tiden. Jag har ju dessutom bara skrivit 3 dagar i veckan, så tydligen har jag lite självdisciplin därinne trots allt. Henki sa till mig igår att han var så stolt över att jag skriver så bra och lyckats med arbetet, och det värmer! Vi är inte så duktiga på att berätta sånt för varandra, så då är det extra kul när det gäller något som jag verkligen svettats och gråtit fram.

Samma vecka som arbetet är opponerat och klart, så börjar min distanskurs på Umeå Universitet. Mobbning i lärmiljöer heter den, och är bara på 7,5 hp, så det är en kort kurs. Den gör däremot att jag kan vara hemma med Harry hela sommaren innan jag börjar jobba till hösten när han kommer igång på dagis. Studielån, here I come. Känner att några få tusen hit eller dit inte spelar någon större roll eftersom jag redan lånat i 4 år, och då är det mer värt att få vara hemma med lillgrisen.

Så ok, det är inte jättenära till allvaret eftersom det börjar i augusti, men nästan!

Det viktiga är inte hur man somnar utan at...

dsc02065 (MMS)

Det viktiga är inte hur man somnar utan att man gör det. . . :)


A walk to remember

Insåg precis det komiska i att se den filmen just idag... :) Tänkte inte på det innan! Jag har bara sett den en gång innan, och var inte särskilt nöjd. Alla sa att den var så himla fin och romantiskt och snyftare och en film man måste se. Jag tyckte ju Twillight var kass första gången jag såg den också(kan ni förstå...) men när jag såg om den så vet ni ju vilket totalt beroende den skapade... A walk to remember var faktiskt bättre andra gången den med. Så himla fin snyftare som man inte måste se, men borde för att den är så himla romantisk. Den har dessutom ett bra soundtrack med huvudpersonen Mandy Moore som är en riktig talang. 



Har ni sett den? Vad tyckte ni?

De första stegen!

Vi har länge sagt att bara Harry väl inser hur kul det är att gå, så kommer han fatta direkt. Jepp... Henki har övat och övat med honom här hemma på dagarna, och nu börjar vi se resultat! :) Han kan stå en lite längre stund själv, och har börjat parera balansen med armar och ben.

Först övade vi att stå själv:

Knasungen tycker ju att det är kul att bara falla handlöst bakåt...

Sen lekte vi lite tillsammans:


Lite vingligt men man ser ändå att han har stabiliteten i kroppen. Herregud vilka magmuskler han har!

Någon timma senare:


Självklart var ju Ombra tvungen att gå rakt in i honom, men ni ser ju vilken utveckling! Helt plötsligt går han själv en bra bit!

Allt detta hände alltså IDAG! ♥

/stolt mamma

Gillar man inte vart mamma har satt en i s...

dsc02064 (MMS)

Gillar man inte vart mamma har satt en i sackosäcken så tar man med sig sackosäcken dit man vill! Min lilla eremitkräfta med huset på rumpan! :)


Band of Brothers

Lika efter som vanligt så är vi precis på väg att upptäcka Band of Brothers. Snart ska det första avsnittet intagas, och mina förväntningar är skyhöga. Det blir i alla fall en perfekt lunchpaus i pluggandet. Jag skriver diskussionsdelen, och det är förj*kla svårt att tycka så himla mycket om allt. Åtminstone eftersom det måste vara smarta saker...


I sjukaste laget

Såklart sitter jag här med den totala förkylningen. Eller ja, jag kan andas lite med den högra näsborren, men annars är det tätt. Halsen är tjock och ond, öronen bultar lite och huvudet känns tungt. Jag tyckte nog att en förkylning skulle vara det bästa peppet inför Vårruset. *ironisk* Får kanske bli att promenera runt istället för att jogga, men vilket antiklimax är inte det! Jag kände mig ju superredo att få jogga.

Henki brukar alltid skämta med mig och säga att jag blir sjuk för att jag super för lite, men den här gången var det nog faktiskt tvärt om...

Har ni några huskurer mot förkylning?


Festbilder!

Vilken mysig och rolig utekväll!! Vi började hemma hos A, och på äkta tjejkvällsmanér så pratade vi barn, hus, vikt, skola (alla 4 är ju lärare), och en massa annat strunt! Vi gick till Tempel, där vi dansade oss svettiga på det nedre dansgolvet. Där spelade de 80-talshits blandat med klassiker, och det var riktigt bra! M lovade att ha som FB-status: Johanna kan alla sångtexter! Jepp... :)

(Bilderna är tagna med mobilkameran, så kvalitén är inte super...)

Fina M och A!


L var ju självklart nykter (med gosiga bebben i magen) och fick agera stylist!


På Tempel! Glada i hatten!


Söta M dansar!


Det blev några sådana här under kvällen...


Till slut var det bara jag och M kvar. Vi dansade till stängningsdags, och hade en riktigt bra kväll!

Tack mina fina flickor! ♥

Finaste partytjejerna ute på galej!

dsc02051 (MMS)

Finaste partytjejerna ute på galej!


Köpmani!

Presentkort måste ju vara den allra bästa presenten att få! Idag har jag handlat för några få hundralappar av mina egna pengar, men för många av andras!

På TeamSportia hämtade jag ut min nummerlapp till Vårruset, och passade på att lätta upp jogg-garderoben lite. Det blev ett par 3/4dels tights, och en ny lila funktionströja från Reebok(fanns inga bilder på hemsidan tyvärr).

På Kjell&Company blev det en:

Mp3 spelare(svart)

och tillhörande:


Egentligen för iPod men en sån har jag inte... Lite spännande att TS hade en nästan identisk som kostade 349 kr, och denna hos Kjell kostade 79 kr. Lite skillnad på pris!

Sen gick vi till Ur&Penn och justerade min nya klocka:

Jag köpte en vit, fast mitt armband är genomskinligt. Jag älskar de här klockorna!

På Åhléns köpte vi nytt till Harry:

De här sköna byxorna, fast i rött (bilderna vill inte finnas idag tydligen...)

Vi köpte också en skitsöt body med TreKronor på, en vit och blå-randig tröja och en lilarandig tröja med rockande småkryp på. Ingen av dessa ville finnas med på bild heller.

I ♥ shopping!!


En sån där dag då ingen rubrik infinner sig

Idag ska vi ner på stan och hämta ut våra startlappar till Vårruset! Känns lite pirrigt, och det är nog bra att det är ett så kort lopp att börja med! :) Ska inhandla sådana där snygga, tajta springbyxor också. Har insett att de är lättare att springa i. Grattis liksom.

Ikväll ska jag ut på partaj med tjejerna, så håll i hatten för det lär bli hysteriskt! Sist jag var ute med dem var det blött... Kul ska det bli!!

Nu däremot är det dags att baxa ner ungen i vagnen och ut med hunden. Sweet...


Johanna vs. Löpning 1-1

(Jag räknar förra rundan som att löpningen tyvärr vann över mig)

Wohoo! Igår tog jag en löprunda på 4,2 km, och det gick super! Helt plötsligt kunde jag springa MYCKET längre åt gången än vad jag kunnat tidigare. Det blir kanske lite varannangångskänsla nu i början när musklerna håller på att träna upp sig? Jag känner av i mina benhinnor och alla små muskler i smalbenen att löpningen tar hårt, men det lustiga var att jag igår kände av dem mindre när jag sprang än när jag gick. Hejja! Det är skönt att komma hem totalt genomsvett och få stretcha ordentligt! Jag har saknat att träna såhär bra.



Idag ska jag cykla till jobbet, för att varva träningen lite.

Jag vill förklara!

Fick lite kommentarer på FB som jag kände att jag vill bemöta, och jag ska försöka att inte låta som att jag försvarar mig, för det är inte det jag vill:



Först om bantningen: Jag ser det inte som bantning. Jag slarvar otroligt med vad jag äter ibland, och mestadels på lunch. Det ska gå snabbt och vara gott, annars kan det tillochmed vara så att jag hoppar över lunchen. Får jag som jag vill, så äter jag makaroner med riven ost och ketchup på. Supernyttigt... Därför känner jag att om jag istället tar en shake så får jag inte bara i mig bättre saker, utan också mindre (eftersom talriken brukar vara full). Jag äter alltså vanlig mat annars på dygnet, men tänker på vad jag äter. Igår på kalaset för Henkis bror, så åt jag bara en kaka och en pyttebit tårta. Det kunde jag göra eftersom jag åt en shake till lunch, och därför var mätt. Hade jag skippat lunchen som jag först tänkt (vi åt en sen frukost) så hade jag antagligen ätit mig mätt på fika. Jag har ingen självdisciplin att tala om.

Varför jag vill gå ner i vikt handlar om att jag inte trivs i min kropp som den är nu. Den är tung och osmidig, och gör att jag inte mår bra, både psykiskt och fysiskt. Jag tänker inte gå ner mer än jag behöver för att få normalt BMI, vilket är ca 70 kg för mig. Då kommer jag inte att vara smal, utan se "normal" ut, och slippa onda knän, ond rygg och huvuvdvärk.

Om Quick Diet: Visst finns det bättre saker att stoppa i sig! Helt klart! Däremot så är jag inte villig att ta mig den tiden det behövs för att få ihop en bra lunch, för det blir just nu för stressigt ihop med Harry och allt annat. Jag satsar hellre på att laga ett ordentligt bra mål om dagen, och ersätta det målet jag slarvar med. Quick Diet innehåller som många andra träningsdrinkar mycket protein (ca 50%), och innehåller dessutom massor av vitaminer och mineraler. Det är inte innehållet i sig som orsakar viktminskningen, utan att det innehåller mycket mindre kalorier än vanlig mat. En vanlig måltid ligger i runda slängar mellan 300-400 kalorier, och en portion shake innehåller 133.

Hade jag INTE ätit shaken till lunch igår, så hade vi åkt till kalaset där jag hade ätit mig mätt på fika, sedan kommit hem med taskigt blodsocker, inte orkat springa (eller fått ont igen), och sedan slängt ihop vadsomhelst till middag för att jag var jättehungrig. Eftersom jag åt shaken, så tog jag lite fika, orkade springa jättebra, och kom hem med lagom energi för att orka laga ett bra mål mat efter träningen. Det är DET som gör skillnaden.

Om måendet: Jag är allergisk redan i början av mars, och det håller på tills allt grönt dör i september i princip. Jag tar tabletter som hjälper tillräckligt, och de gör att jag kan gå ut och jogga. Superskönt!

Förstår ni lite mer hur jag tänker? Hoppas att jag inte låter arg, för jag vill bara förklara varför jag gör som jag gör! :) Sen så faller det sig så att jag oftare bloggar om den äckliga shaken, och mindre om de goda middagarna jag lagar. :)

Det var bättre förr...

...helt enkelt. Designen får vara tills jag kommer på något bättre. Den bajsbruna ville sig liksom inte...

Lunch! Nu blev ni allt avundsjuka va? :) I...

dsc02042 (MMS)

Lunch! Nu blev ni allt avundsjuka va? :) Idag blandade jag i frysta hallon så att apsmaken ska mildras något, men den geggiga konsistensen är fortfarande förjävlig... Botten upp!!


Ursäkta röran...

... jag bygger om. IGEN! Men nu är det dags att sova, så det får se lite knas ut tills imorgon...

Gud mamma vad du är tråkig som bara ligger...

dsc02039 (MMS)

Gud mamma vad du är tråkig som bara ligger i soffan och har ont i huvudet. . .


Intervention! Idag blir det inget bröd och...

dsc02038 (MMS)

Intervention! Idag blir det inget bröd och oboy till frukost, utan fiberberikad havregrynsgröt med hallon och banan, juice och kokt ägg!


På repeat i Spotify:

Jag är helt beroende av musik, och den här låten är den som hänger med i huvudet hela dagarna. Tokbra. Paramore är väl mest kända för att ha gjort Decode i Twillight, men deras musik är riktigt bra tycker jag.


Next time you point a finger I might have to bend it back and break it, break it off....

Baklängesträning

Baaaah! Tog en springtur på 4,2 km idag för att peppa mig lite med den här träningen och viktminskningen som liksom bara går baklänges. Det gick dock sådär superdåligt att jag funderade på att plötsligt bli akut sjuk när det är dags för Vårruset (skulle hellre ligga in public än springa just nu... eller näe förresten...). Allt mellan knät och foten blev som en stor, hård tegelsten och gjorde apont. Mjölksyra fast utan den snälla vita mjölken typ, för satan vad ont det gjorde. Funderade någon sekund över att be Henki komma och hämta mig med bilen, men insåg sen hur den historien liksom aldrig skulle försvinna. Det fick bli lunkning tillbaka, och humöret var på topp. Mjo.

De där s*tans Quick Diet-drinkarna smakar sopor, raparna som CLA'n skapar smakar gammal plast, och jag får inte på mig mina gamla stalljeans som jag kunde ha i oktober. Det är meningen att jag ska bli smalare ju längre från graviditeten jag kommer. Hallå kroppen! Kan vi börja samarbeta?

Väl tillbaka hos Henkis föräldrar (där jag sprang) fyllde jag min tomma mage med chokladbrioche eftersom jag inte har någon disciplin, vilket fick hjärnan att bli glad men magen och rumpan att hänga ännu mer. På torsdag får det farao bli springpass igen. Det måste gå det här. Måste!


Ljuva, j*vliga chokladbrioche...


4H-gården

Idag har alla Öpnna Förskolor i hela stan "friluftsdag" på vår 4H-gård. Vi ska åka ut hela familjen (ja inte djuren då...) och titta på alla djuren som finns. 4H-gården har bland annat höns, grisar, får, hästar, kaniner och katter. Sedan några veckor tillbaka har vi på sångstunden sjungit om de olika djuren för att förbereda oss för idag!

Bilder kommer sen när vi är där!


Stockholmsbesöket!



Resans roligaste: Sofia blev utsedd till hövding över resesällskapet på Skansen. Mer får jag nog inte berätta... :)
Resans citat: Av en pappa utanför Skansen - Vi får ta ut pengar. Det är så tråkigt att plasta genom hela Skansen... Haha!
Resans sämsta 1: Att jag blev så hysteriskt åksjuk på resan upp. Fick sitta och blunda och bara andas för att inte kräkas, och då är det inte roligt... 
Resans sämsta 2: Skansens Terass(restaurang) som vägrade låta oss ha Harry med in i vagnen när han sov. Idioter!
Resans bästa näsa: Vi är påväg ut från Centralstationen, och jag säger - Åh, det luktar Lushtvål! 20 meter bort visar det sig att det ligger en Lushbutik. Jepp, I know my soap... 
Resans bästa köp: En vit JetSet-klocka som var på rea bara för att det var Idoluttagning just den dagen! Jag älskar de klockorna, och min svarta har gått sönder för att jag använt den för mycket!
Resans kändisar: Erik Gadd, Carl-Jan Granqvist, Figge Norling... och någon mer som jag glömt!
Resans toppresare: Harry. Han grät 7 minuter totalt på hela resan, och det var de sista 7 minutrarna innan vi kom in på Karlstad Station. Han har varit så galet snäll, somnat i vagnen lätt som en plätt, ätit allt möjligt nytt utan att strejka, och sov ordentligt trots att spjälsängen var som en tvättkorg med ihopknölad madrass i botten. Bättre unge att resa med finns inte!
Övrigt: Tack MQ för era fina och stora skyltfönster i butiken vid Sergels Torg. Vi gillade att få gå förbi er. Flera gånger...

Tack så mycket för den fina helgen ihop!!! ♥


Harry träffar lemurer på Skansen! Nu sitte...

dsc02018 (MMS)

Harry träffar lemurer på Skansen! Nu sitter vi på tåget hem, och jag önskar att jag inte blir lika åksjuk som på vägen upp. . .


När vi andra tar en benpaus på NK så tar H...

dsc02008 (MMS)

När vi andra tar en benpaus på NK så tar Harry en liten promenad med pappa. Här regnar det när är grått. . .


Framme på hotellet, och konsten talar till...

dsc02006 (MMS)

Framme på hotellet, och konsten talar till mig. Hej Irma! <3


Fredagshälsning från Harry!

Hej alla mammas läsare!
Idag har hon inte tid att skriva, eftersom vi åker till Stockholm imorgon och det måste packas en massa saker. Hon springer runt och mumlar "hur kan en sån där liten behöva så mycket grejer", men jag fattar inte vad hon pratar om. Katten ska ju inte med! ;) Jag leker lite med datorn själv under tiden, och vill skicka en fredagshälsning med den här bilden:


Bra att ha blöja om man har ett läcker(t) huvud! :) Skyll min dåliga humor på min morfar!

07:15 går tåget imorgon, och det ska bli spännande att se mina föräldrar försöka vara vakna och trevliga den tiden!

Ha en bra helg!
Kram från Harry ♥

Jämlikt hemmavarande?

Jag följer Sanna Lundells blogg. Den faller mig i smaken för den är rak, rolig och smart. Det är samtidigt skönt att läsa en blogg som inte tillhör alla bloggfabriker(blogg.se, blogspot.com, wordpress.com), eftersom det inte är en massa färger, design och annat som stör. Jag önskar att jag skulle kunna ha en bra blogg utan design. Innehållet i dagens läge kräver en piffig design för att lufta upp lite tycker jag.

Tillbaka till ämnet. Jag läste idag på Sannas blogg om en kvinna som är trött på att hennes man jobbar hela dagarna, och sen kommer hem och är trött. Han skyller på att han just jobbat hela dagen, och eftersom det är han som drar hem pengarna så har han rätt att slappa resten av dagen. Kvinnan tar hand om barnen och hushållet själv. Sanna svarar med att kvinnan ska skicka en faktura på all obetald tid som hon jobbar (från F-kassan har vi ju egentligen bara betalt 8 timmar per hel dag) till gubben, och om han ändå inte fattar så ska hon ställa till ett j*vla liv eller helt enkelt bara göra slut. Hell yeah! :)

Om det är något som de senaste veckornas pappaledighet har gett oss härhemma, så är det ödmjukhet. Från oss båda. Henki har insett att det är lika mycket ett jobb att ta hand om en liten levnadsglad kille på 1 år. Visst är det skillnad på hur våra dagar ser ut nu från när han var 6 månader, men då gick ju allt i ett helt annat tempo också (äta, sova, bajsa, äta, sova, bajsa....). Jag har också insett hur trött man är när man kommer hem från en hel dags arbete, och försöker därför anstränga mig att ta vara på tiden med Harry när jag kommer hem. Detta gör ju att vi nu uppskattar den andres arbete på ett helt nytt sätt.

Det låter som att vi är trötta hela tiden, och att allt är jobbigt - det är INTE så jag menar. Vi har ju båda två insett hur underbart det är att få vara hemma med en levnadsglad kille på 1 år, och samtidigt hur mycket man uppskattar tiden med honom när man väl är hemma. Fram för mer pappaledighet, det är bättre för alla!

Vad tycker ni?


Far och väldigt liten son ♥

Det var en mycket trevlig middag, och vi å...

dsc02003 (MMS)

Det var en mycket trevlig middag, och vi åt vitlöksfläskfilé, örtpotatisklyftor och mangochutneysås! Småkillarna fick i sig en del av maten de med! Harry somnade på 2 röda efter lekstunden med T... :) Tack för en mysig kväll!


Anti-Harry

Harry sov 25 min efter Öpnna Förskolan idag. Det är typ promenaden som vi tog med Ombra. Jag hann komma in, sätta på Spotify och titta på all skit i köket - och sen vaknade han. Hur ska man få något gjort??? Nu ligger han och sparkar i väggen och gråter i sitt rum(för att han är trött). Vägrar sova. Mamma vill ha lite egentid Harry!!!

ikväll kommer fina U, F & T hit på middag! Ser fram emot det!! ♥


Dagens tankenöt:

Ur boken jag arbetar med nu:

”Vi har sett att den ende uppfostrare som kan bilda nya reaktioner i organismen är egna erfarenheter. Enbart de relationer som skapas av personlig erfarenhet har inverkan på organismen. Det är därför som den personliga erfarenheten hos den som ska uppfostras utgör grunden för det pedagogiska arbetet. Sett ur vetenskaplig synvinkel kan man strängt taget inte uppfostra någon annan. Att utöva omedelbart inflytande och framkalla förändringar i en främmande organism är omöjligt. Man kan bara uppfostra sig själv, dvs. förändra sina medfödda reaktioner genom egen erfarenhet. [...] När allt kommer omkring uppfostrar barnet sig självt.”

Det är en MYCKET intressant bok jag läser, och den ger mig en massa saker att gå runt och fundera över. Jag gillar sånt som utmanar mig i mina djupaste åsikter och kunskaper. Mer Vygotskij åt folket!* 






*Ja, jag har blivit tokig/akademiker.

Mitt i prick!

Jag har verkligen turen att ha fått en bra handledare till mitt examensarbete. Hon är genuint intresserad av det jag skriver om, hon kommer alltid med nya idéer som känns relevanta, hon är superbra på konstruktiv kritik, och hon är inte allvarlig. Jag kan berätta att jag känner mig totalt förvirrad i texten just nu, och då skrattar hon bara och säger "ja det är ju så en period i alla arbeten". Underbart! Efter mitt handledningsmöte idag känner jag mig verkligen peppad, precis som jag önskade. Jag har med hjälp av henne hittat 2 nya böcker att använda och få nya vinklar ur, och det behövde jag! (Plus att hon såg en bild på Ombra och sa att hon var fin, sånt hjälper ALLTID!)

Nu skiner solen in på min arbetsplats där jag sitter, så jag ser knappt vad det står! Det betyder: dags för lunch! Får nog bli att köpa med något hem idag!

/en mycket gladare och lugnare lärarstudent

It's complicated

Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan.

Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en inveckladkärlekstriangel.

Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är... komplicerat. (www.sf.se)

En humoristiskt film om livet efter skiljsmässa, och samtidigt en tydlig visare att livet inte blir tråkigt bara för att man är singel och över 50. Den får 3 tantiga hängbröst av 5 möjliga. Faktiskt lite smårolig, och jag skrattade rakt ut ett par gånger - då är det roligt! Klart sevärd! Kommer på DVD 26 maj!


Öseriös glassbil

Inte speciellt seriöst att Hemglassbilen aldrig ens dök upp? Inte speciellt seriöst att det på deras hemsida stod TISDAGEN DEN 4/5 KL: 18.50-19.20, och att Henki sa att han hört den redan vid 16?

Något att bli upprörd över? Ja. Don't mess med min glass helt enkelt. Fick bli popcorn och:



Jag tror att den här är lika knäpp som den ser ut, och jag tror inte att det är en positiv föraning. Ni får recension sen såklart.

En gammal klassiker: arga lappen! Var läng...

dsc01999 (MMS)

En gammal klassiker: arga lappen! Var länge sen jag skrev någon, och den här är ju faktiskt rätt trevlig. En ful Volvo 740 har under två veckors tid parkerat på lite olika tider på vår extraparkering. Så får man inte göra! :) (Till försvar så fanns inte ägarens telefonnummer på nätet, så vi har faktiskt försökt ringa.)


Skansen, Gröna Lund och shopping!

Jag har väl helt tappat skallen! När Harry fyllde år så fick han ju massor av fina presenter, men den allra bästa kom från mina föräldrar - och den har jag ju glömt att berätta om!

Vi hade ett tag innan vetat att vi var uppbokade helgen 8-9 maj, men inte fått veta varför. Jag var vansinnig såklart, kontrollfreak som jag är. På födelsedagen uppbådade sig dock hemligheten, och det var en resa till Stockholm! ALLA ska med dessutom! Mormor, morfar, moster, morbror, moster Fia, Henki, jag och Harry. Vi ska besöka Skansen, Gröna Lund, shoppa lite nya vårsandaler till lilleman, och bara njuta av sällskapet! Jag längtar verkligen! Vi ska bo på fina hotell Amaranten, och resan dit blir med tåg. Harrys första tågresa! Jag har lovat honom att vi ska kleta prickig korv på fönstrena á la Lotta på Bråkmakargatan, även om mormor genast la in ett veto.

Renbebis som är nyfödd på Skansen!

Är det inte världens bästaste och mysigaste present? En hel helg med familjen! ♥

Att vara objektiv

...måste ju vara det svåraste som finns. I alla fall när man som jag skriver om ett ämne jag själv valt, intervjuat en pedagog som jag valt utifrån just hennes åsikter om ämnet - och sen ska jag inte tycka samma som henne. Jag ska tolka, inte tycka. Men så fort jag tolkar, så är det ändå mina åsikter... Det känns så snörpligt att vara så j*kla nära mållinjen, men ändå vara så långt ifrån den.

Jag är inne i en depp-period nu känner jag. Väldigt lättpåverkad av allt runt mig, och jag har noll fokus för skolan. När något kör ihop sig (Exempelvis: Dagen vi ska ha ett viktigt gruppseminarium kan INGEN ta ledigt och passa Harry. Kursen är ju på 100% så jag ska ju egentligen kunna alla veckans vardagar...) så blir jag bara arg och stänger av. Att seminariet är samma dag som Vårruset hjälper nada. Det innebär att jag kommer komma dit stressad, och sen springa dåligt. Jag ser det liksom framför mig.

Imorgon ska jag träffa handledaren, och hoppas att hon kan peppa mig lite. På mina 9 sidor inskickad text hade hon kommenterat på 3 ställen. Jag borde vara supernöjd, men ni vet ju hur det där är. Man väljer vad man vill se helt enkelt.

En annan sak som kommer peppa mig är att jag har en date med Hemglassbilen ikväll. Har ni fått deras reklamblad? Smaskens vad mycket gott och onyttigt socker! Glass är en sån där sak som jag kan få "cravings" efter, och speciellt om jag är lite nere.




Time to hit the books again...

Oh la la!

Perfekt! Ska vi ses hemma hos dig? ;P

Köpfrossa!

Sak 1:
Läste Lisas blogg, och insåg att vi tänkte likadant. Jag klickade nämligen hem det här från Bodystores viktminskningsrea igår:

2 st Quick Diet Complete, plus en burk CLA för bara 549 kr! I vanliga fall kostar hela det paketet 1507 kr, så vilket kap!

"Quick Diet Complete

Är en komplett måltidsersättare för snabb och säker viktnedgång. Karaktäristiskt för en VLCD är att dieten ger få kalorier (<800 kcal/dag) men alla essentiella näringsämnen i tillräcklig mängd för att kroppen skall kunna upprätthålla god näringsstatus. Dagskonsumtionen av Quick Diet Complete (6 påsar) delas upp på flera måltider. En portion blandas med vatten och konsumeras regelbundet 6 ggr/dag.

Produkten kan även används som en näringsrik måltidsersättare för en eller flera måltider/dag. VLCD (very low calorie diet) är en välbeprövad metod som används vid övervikt. Metoden har i kliniska studier visat effektiv viktnedgång och en rad positiva hälsoeffekter för dem som lider av kraftig övervikt.
Quick Diet Complete uppfyller EUs direktiv för VLCD produkter och är därmed godkänd som komplett måltidsersättare.

CLA, 90 kapslar

Konjugerad linolensyra.
CLA (Conjugated Linoleic Acid) minskar kroppens förmåga att lagra fett. Träning i samband med intag av CLA innebär att kroppen kommer att utnyttja fett som energi i en högre grad. CLA har även en dokumenterad muskeluppbyggande effekt. CLA ingår naturligt i kött och feta mjölkprodukter, dock i små mängder. CLA rekommenderas att använda vid diet, oavsett idrott."

Jag har inte tänkt byta ut alla dagens mål, utan bara exempelvis lunchen eller middagen. Jag tror inte på dieter där man bara dricker en viss period, och sen börjar fylla på med livsmedel allt eftersom (tex Cambridge). Jag vet många som har försökt gå ner mycket vikt den vägen, och INGEN av dem har lyckats. Tyvärr har ALLA gått upp allt igen så fort de börjat äta mat. Att istället byta ut det mål man vet att man slarvar med (lunchen för mig, eller vissa dagar middagen) hjälper då istället till att hålla kosten bra, och sen så lägger man till motion och andra sundare vanor. Sist jag "tog tag i min vikt", så gick jag ju som sagt ner lite mer än 13 kg, och då åt jag fortfarande en chipspåse i veckan. Det beror liksom bara på hur resten av dagens mat och motion ser ut!

Sak 2:
Ja, här skulle det ju egentligen vara en bild, men icke! Jag öppnade mitt paket från Campadre, och insåg att det här INTE var en produkt för mig. Somrigt, rosa, blommigt... Näe... :) Väldigt fint, men helt enkelt inte min stil bara. Produkten skrek nämligen väldigt tydligt någon annans namn, och så kom jag ju på att en viss "Moster Fia" fyller år i slutet på månaden, och VIPS! så hade jag ju presenten klar! Nu blev du allt nyfiken va? ;P

Sak 3:
Vi har ju farit runt med en gammal och sliten barnstol till vår allra käraste ägodel alldeles för länge, och idag fick vi en spark i baken att ta tag i köpet av en ny! Vi åkte till KöpBarnvagn, och föll för den här:

En BeSafe izi kid x3 (förra årets modell på bilden)! Allra bästa på marknaden - helt klart! Så, imorgon åker jag dit och köper den, för de hade inte tid att sätta in den idag.

Sen får det nog räcka för ett tag! :)


Sisyfosarbete



Känner ni igen den här snubben? Han hette Sisyfos, och vad idiot nog att trotsa överguden Zeus (låg med hans dotter...) och fick som straff att rulla en sten upp för en backe. Haken var bara att varje gång han kom upp, så rullade den ner igen, och så fick han börja om. Därifrån kommer termen "Sisyfosarbete" - alltså evighetsarbete.

Ett sådant arbete är det att hålla efter ett barn. Inte själva ta-hand-om-arbetet, utan städa undan alla j*kla saker som ungen dräller överallt. På två röda så är h e l a vardagsrumsgolvet fullt med prylar. Duplo, klossar, dvd-fodral, telefoner, elefanter, ankor, böcker - you name it... Att plocka ihop det tar tredubbelt så mycket tid, eftersom den lilla drällaren gärna "hjälper till". Jag fyllde hela Duplolådan, och såg sen att det låg en bit kvar under tevemöbeln. Jag kröp dit, och samtidigt som jag tar tag i biten, hör jag dånet av lådan som töms i ett svep. Duplo överallt. Igen. Glad bebis. Trött mamma. Tur att klockan var 19.15 och att det var dags för lugna kvällsfilmen innan välling och sovdags. Bara att sätta drällaren i sacko-säcken och städa upp allt själv.
Vad gör man inte för sin unge? :)

Vem är det som ska ta examen? :) Räknade u...

dsc01992 (MMS)

Vem är det som ska ta examen? :) Räknade ut att det är 4 veckor kvar tills arbetet ska vara helt färdigt, och sen är det tydligen ceremoni den 11 juni. Shit... Sen är jag färdig lärare..


Den sanna kärleken

Igårkväll låg jag och grubblade kring det här med par som går isär när barnen är små. Det är otroligt ofta det händer nuförtiden, och jag undrar varför? Var det relationen i sig som inte var tillräckligt stark för de påfrestningar en liten bebis skapar? Var det kärleken som försvann någonstans längs vägen? Var det ömheten som inte fick tillräckligt stor plats? Växer man helt enkelt ifrån varandra på så "kort" tid?

Det enda jag själv kom på, och som jag själv har känt mycket tydligt de senaste veckorna, är att kärleken verkligen ter sig helt annorlunda nu när Harry är med i bilden. Mina och Henriks roller gentemot varandra har förändrats totalt. Innan Harry så var ju Henrik den jag alltid brydde mig om, tänkte på och älskade högst. Sen plötsligt kom Harry in i våra liv, och hela den känslovärld vi hade byggt upp raserades. Nu kommer Harry först, i alla anseenden. Jag älskar Harry mest. Jag tänker på Harry mest. Det är honom jag är villig att riskera livet för (och även Henrik såklart, men inte på samma sätt). Det är helt enkelt Harry som har mitt hjärta, och är den sanna kärleken. För jag känner så. Man har farao inte älskat förrän man älskat ett eget barn. Den kärleken är så mycket mer knuten till varje centimeter av mig, än vad Henriks någonsin kommer vara.

Det låter hemskt, men samtidigt så vill jag ju (och vet) att Henrik tycker samma sak. För honom ska Harry (och framtida syskon) alltid komma först. Där i ligger vår kärlek nu. Det gemensamma. Förut hade han mig, och jag honom. Nu har vi varandra.

Är man inte redo att ta det steget ner på stegen, så förstår jag att relationen börjar knaka i fogarna. Har man inte känslorna helt klara för sig, eller om man inte har en stark tilltro till varandra - så förstår jag att det inte håller. Sen kan man tjafsa dagarna igenom om det är det man känner för just i stunden. Det viktigaste är att i alla fall veta att kärleken finns där som grund.

Vad tänker/tycker ni?

Lilla Jönssonligan

Lite bilder från killarnas lekstund igår:


Här ligger vi. Båda två nerbäddade och sju...

dsc01991 (MMS)

Här ligger vi. Båda två nerbäddade och sjuka. Henki är förkyld, och jag har magkatarr. Valborgsfirandet var jättemysigt, och idag har vi firat C som fyllde 2 år. Sen fick Harry sova hos mormor och morfar för att vi skulle jobba, men det gick ju sådär med det. Lite "skönt" ändå att få ligga ostört i soffan och tycka synd om sig själv. Men jag saknar min Bart! :)


RSS 2.0