Tandläkaren

Idag var det premiär för Harry hos tandläkaren! Som vanligt betedde han sig som den underbara och snälla unge han oftast är, och bet inte hygienisten i händerna eller försökte skalla henne när hon kom nära för att titta in tänderna. Detta är alltså saker som brukar hända när vi försöker titta in i munnen.

Tänderna såg bra ut, och hon sa att det inte är så vanligt att de har 12 tänder när de kommer vid ettårskontroll, utan snarare 4. 4 tänder har han ju haft länge! :) Vi diskuterade Harrys matvanor, och till skillnad från kontrollen på BVC förklarade hon att hon var tvungen att fråga, även om det kanske känns lite påträngande. På BVC kändes ettårskontrollen som ett lögndetektorstest där alla svar var fel, och doktorn bara tittade likgiltigt på oss vad vi än svarade. Vi kom i alla fall fram till att Harry inte äter något onödigt socker, eftersom han inte får annat än mat och frukt. Just småätande har jag och Henki diskuterat flera gånger, och sagt att vi ska anstränga oss för att inte hålla på med. Det är bättre att synka hans mat med våran fika, eller att han leker på golvet om vi äter något han inte ska få. Börjar han bli intresserad av vad vi äter och vill smaka, så får vi helt enkelt trappa ner på fikat - för än så länge är han alldeles för liten. Att han fick tårta på sin födelsedag tyckte hon var bra, för det var tvunget att vara så! :)

Med oss hem fick vi en broschyr och en mörkgrön tandborste. Genuspedagogen i mig vaknade precis till och funderade på varför han fick en mörkgrön, och vi inte fick välja en egen istället? Hm... Jag frågade också hur ofta man ska byta hans tandborste, eftersom han inte biter på den så syns det ju inte lika lätt när den är gammal. Tydligen är det varannan månad, och jag svarade glatt "jaha" och tänkte "shit!" för vi har haft samma tandborste i snart 9 månader...  


Kommentarer
Postat av: Anna

han kommer nog att överleva att ni inte bytt tandborsten varannan månad :)

2010-05-21 @ 03:12:27
URL: http://annaflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0