Eh?

Mamma i familjen har fått storhetsvansinne. Tror att hon på något vis BEHÖVS på natten när bebis vaknar. Nej nej. Helt fel. Tydligen är det bara att söva om honom. Han sover 3 timmar ändå. Ja, jag är lika chockad som ni är! :p

Henrik gav honom välling vid 22.15. Ungefär 100 ml för han verkar inte gilla den. Alls... Han sov iallafall till 24 ungefär, då han fick resten av vällingen tydligen. Varför undrar jag - men tydligen så ingick det att mata bebisen på matavvänjningen... Då sov han minsann till kl 04. Henki sövde om honom utan gråt, och sen väckte de mig vid 06.30. Inte förrän vid 07 började han gnälla lite, och då var ju inte jag sen med att amma direkt. Så, min teori om att han vaknar för att han är van att vakna - inte hungrig - stämde. Duktig bebis var det, det måste jag säga. Jag trodde inte han skulle gå med på att somna om.

Inatt blir det andra bullar. Han ska äta upp all vällingen vid 22. Sen är det matstopp till 06. Som vi hade bestämt innan - även om det inte märktes.

Dagens planer: Middag och julaftonsplanering hos mamma & pappa i eftermiddag.

Hej svejs!

Satans j*kla vaccin!

Men det här kan väl inte vara sant? Efter alla konstiga påhitt som sedan visat sig vara falskt spel så undrar man ju.

Är det sant så är det vidrigt, och ytterligare ett skäl till varför jag INTE vill vaccinera mig. Jag är lutar redan åt att inte göra det, och nu blir jag ju tveksam.  



Harrys kropp gillar ju heller inte vaccinering. Den stör ut alla hans fina rutiner, och han blir som förbytt. Usch!

Vällingen gav ingen skillnad preci

0-5d8aee491f0ebbaa69b02e795d5cd4f7.png

Vällingen gav ingen skillnad precis som jag trodde. Han vaknade efter 3 timmar ändå... Febern är uppe i 38.5 så idag stannar vi inomhus.


I'm such a girl!!!!

Man måste ju bara älska en hårspray som heter "2 sexy" ♥



Att den dessutom faktiskt luktar hallon (på riktigt!) gör den bara ännu bättre. Jag spenderar mina dagar i badrummet. Psschhh! *sniff*  Mmmmm...... Pssscchhhh! *sniff* Mmmmmmm..... Psschhh! *sniff*  Mmmmm...... Pssscchhhh! *sniff* Mmmmmmm.....


Harryläget

Imorgon är det dags. Nu får det vara nog med spring på kvällarna. Jag känner mig redo, och tvekar inte en sekund på att det är det enda rätta. Nattätning för Harry - bye bye! Henki tyckte det var lite orättvist att han skulle behöva ta hand om skrikmonstret i två nätter. Att det var synd om honom på något sätt. Om Harry också förståss, men också lite om Henki. Behöver jag förklara vad jag svarade honom? :)

Dagens BVC-besök resulterade ju i två, små hål i min älsklings lår. Det tog inte länge innan han surnade till och febern var ett faktum. Jag hoppas bara att den inte håller i tre dagar som sist. Då blir det inte en rolig helg för Bebi.

Ikväll ska vi också börja med välling. Det var barnmorskans enda bra tips angående att få ner matningen på nätterna. Jag tror dock INTE att det kommer vara någon större skillnad. Kanske ikväll eftersom det är första gången, men inte framöver. Därav det brutala avslutet imorgon.


Mammas busunge


Han sover aldrig så bra och länge

-31ac5f7474d87944496ed205b3fa065.png

Han sover aldrig så bra och länge som ute på balkongen. Tätt inpackad bland filtar och kläder. Vaccineringen gick jättebra, men det dröjde inte längre än 5 timmar innan febern smög sig på. Tur att hans mamma stod på sig och väntade tills öronen var friska.


"och Jesus vill att alla barnen ska vara små ljuuuuus"

11 dagar kvar till dopet. Dagens planering innehöll besök hos Tårtpinglan, och jag gick inte därifrån tomhänt. Hur skulle jag kunna. Hon har allt. Det blir vitt och blått. Stjärnor. Bokstäver. Klassisk, pojkigt och otroligt anti-genus. I don't give a crap. Ska pojkstackarn behöva porträtteras i klänning ska han inte behöva ha blommor och krusiduller på tårtan. Punkt slut.

Morgondagen bjuder på lunch på stan. Inhandling av blått band till dopklänningen. Eventuellt ska jag faktiskt umgås med min så kallade sambo på eftermiddagen. Mycket meck i garaget nu. Pengar in säger han. I don't give a crap säger jag.

Notiser:
♥ Harry somnade för fjärde kvällen i rad på egen hand i sin säng. Jag trodde faktiskt inte att det skulle hålla i sig.
♥ Harry vänder sig plötsligt helt odramatiskt från mage till rygg flera gånger på raken som om han aldrig gjort annat. Kul med ungar. Det räcker liksom med en gång för vissa saker så fattar de för resten av livet.
♥ 6-månadersvaccineringen sker på torsdag. Feber och diaré planerat samma eftermiddag.
♥ Hunden har börjat äta igen (då menar jag inga mängder, men det förstår ni nog...) efter skendräktigheten.

Nu ska jag knappa hundens overall. Den behöver en knapp i rumpan för att inte kardborren ska lossna och hela trasan ramlar av när hon springer. Jag är dålig på att sy, men med tanke på hundens 0 % underhudsfett (eller fett över huvud taget) så behövs overallen snart.

P.s Rubriken stulen från en sång Henrik kunde som mindre. Inpräntad på "kyrkans barntimme". Jag ryser. D.s

Jag är så ambitiös så jag skrämmer

0-7dcdc0732769ab6ccf1b9b9e3bf5a606.png

Jag är så ambitiös så jag skrämmer mig själv. Det värsta är att jag fattar vad jag håller på med, och kommer faktiskt ihåg mycket mer från mattekursen än vad jag trodde. Alltid något.


Katrin Katrin Katrin...

Jag säger som Sanna; det ska bli riktigt spännande att se när Katrin Zytomierska blir omvänd. *håller tummarna* Nu hetsar hon om att hon ska slå sitt barn, funderar på abort och beter sig allmänt skumt (som vanligt?). Det enda som är tråkigt i hela situationen är att det känns som att det krävs ett barn för att göra henne "normal", så jag hoppas verkligen att omvändningen kommer inom kort. Att hon inser att det är ett liv hon bär på. För det gör man. Till slut. Hoppas bara att hon inte målat in sig för djupt i sitt hörn tills dess.

Åh herregud vilken soppa. Hon är dock bra på det hon gör, för man blir otroligt provocerad. Förstår ni vilken PR?? 

Katrins blogg

Det är inte bara jag som äter chip

0cb49adc2be448a1046cf72da687aa73.png

Det är inte bara jag som äter chips här hemma. Och ja, hon slickar på dem... :)


Prettomorsan

Ibland så känner jag mig så himla pretentiös. (PRETENTION: överdrivet anspråksfull, som gör anspråk på att vara fin o. förnäm, förstklassig enligt www.saob.se). Det är inte särskilt ofta det händer, men när det slår till så slår det hårt. Jag vet heller inte vart detta behov att vara duktig kommer ifrån. Storasyster kanske?

Idag har iallafall varit en sån dag.

På förmiddagen blev det en 5 km lång promenad med barnvagn och hund i mycket rask takt. Jag känner mig nyttig när svetten fullkomligt rinner på kroppen. Sedan var det dags för bad och dusch. Ren bebis och fräsch mamma är ett måste när man ska socialisera med andra! Eftermiddagen spenderades således med 15 andra barn på öppna förskolan. Lika trevligt som vanligt, förutom att de andra tyckte jag var duktig som gjorde egen mat till Harry. Bekräftelsemonstret i mig slukade alla orden och gottar sig fortfarande. När vi kom hem sov Harry i vagnen i 50 minuter(!). Under den tiden hann jag laga ca 15 portioner kyckling/potatis/palsternacka till Harry. Kryddade med rosmarin och vitlök. Detta hann jag också avnjuta i vuxenportion innan han vaknade. Jag matade honom, han åt mycket nöjt vilket tidigare bara hänt med min fiskgryta! Bekräftelsemonstret i mig slukade hans nöjdhet och gottar sig fortfarande. I sovrummet står nu en bricka med nattens omgång ersättning redo att blandas. Varmt vatten i en termos. Pulver i en liten låda. Kallt vatten uppmätt i flaskorna. Harry ligger och myser till sin sova-musik, och somnar själv utan nattning för tredje kvällen i rad. Tvättkorgen är tom. Diskmaskinen är laddad. Sovrumsgolvet är rent från kläder. Jag ska snart se ett snott avsnitt av Ensam Mamma Söker. 

Jag är nöjd med den här dagen, för jag vet att det kommer dröja innan den kommer igen. ♥


Nöjd unge. Nöjd mamma.


Update please!

Någon annan småbarnsmamma som vet vart man lämnar in sin bebis för vintertidsuppdatering? Vårdcentralen? Toy´s R Us? Inte så smidigt att han lever en timme före alla oss andra.

Igårkväll 22.30

Jag minns en tid. En svunnen tid som nu känns mycket länge sen. En tid då jag sov. I ordets rätta mening.
Jag satt tex i soffan. Gäspade. Gick och gjorde mina kvällsbestyr. Jag
la mig i sängen. Och somnade. Och sov. Tills jag vaknade.

Proceduren nu ser lite annorlunda ut. Mer baklänges.

Först måste jag söva bebisen. Vilket betyder att jag ska sitta i ett mörkt rum,
lyssna på sövande musik och samtidigt hålla mig vaken. Jag är vid det här laget
vid tröttnivå 9/10. Typ ge mig en kudde så somnar jag varsomhelst.
Men, istället måste jag efter  detta ta tag i de saker som inte hinns
med när bebisen är vaken. Tvätta. Diska. Hänga tvätten. Plocka disken.
Säga åt Henki att kissa hunden och städa kattlådan. Allt kroppsarbete
gör att tröttnivån är nere på 6/10. Sen får jag gå och lägga mig!
Ha!
Gick ni på den finten? Sen är det dags för tandborstning och sånt som
gör mig pigg - nivån är nere på 4/10. Väl vid sovrummet inser jag att
det är fullt med katter. De snarkar, för liv och väcker små barn så de
kan INTE vara kvar. Projekt locka-ut-katter-ur-sovrummet tar sin
början. Leksaker. Roliga ljud. Nej. Till slut är det godis som funkar.
Tröttnivå efter kreativt tänkande: 2/10. När katterna är ute ska jag
ljudlöst klä av mig och lägga mig i sängen. Harry hör att jag tänker
ordet SOVA och vaknar på beställning. Söva om bebisen. Tröttnivå 1/10.
När jag väl ligger där inser jag att grannarna har fest.
Ilskan bubblar. Tröttnivå 0/10.

Så nu ligger jag här klarvaken och tänker ut hur jag ska göra de
högljudda människorna väldigt illa. Om jag bara inte vore så trött
vill säga.


Ett halvår

10.00 - Besök hos doktorn. Örat hade tydligen bakterier som penicillinet inte rådde på enligt provet, men nu när de tittade såg örat jättefint ut. Han verkar ju heller inte vara särskilt störd av det. Vi fick örondroppar som ska lösa upp allt guckigt vax som sitter kvar. BARA 2 droppar 2 gånger om dagen i 2 veckor. Som att vi inte har annat att pyssla med! :)
11.00 - Fika med mammagruppen. Vi är samma som träffas hela tiden, så det känns som om de andra inte är intresserade längre. Tråkigt att inte alla 9 är med när vi är så många, men vi har himla kul vi som träffas ändå :) Det blir öppna förskolan på måndag för oss!

Igår när vi var hos mamma och pappa så sträckte Harry ut sina armar mot pappa! "Bär mig!" såg han ut att mena. Så gulligt så jag ville gråta. ♥ Pappa blev nog också ganska nöjd. Han är ju faktiskt världens bästa moffa!

För 6 månader sedan låg jag vid den här tiden med en tjock liten unge på magen. En halvtimme gammal. Nu är han ett halvår, kan sitta själv och är stor. Stanna tiden!!! ♥


Länge sen jag "listade"


Senaste
1. Kompis du träffade: Cilla
2. Personen du pratatade med: Harry
3. Du fick SMS av: Henrik
4. Du kramade: Henrik

Idag
5. Kläder: Träningsbyxor & Underställströja
6. Bättre än igår: Kläderna? Knappast :)

Imorgon
7. Är det: Fredag
8. Planer: Lite middag kanske?
9. Något tråkigt som händer imorgon: Att Harry vaknar okristligt tidigt som vanligt

Favorit
10. Nummer: 8
11. Färg: Svart
12. Årstid: Vår & Höst

Frågor och svar
13. Saknar du någon? Många
14. Humör för tillfället? Glad
15. Det första du gjorde I morse? Tittade ner i spjälsängen och fick ett stort leende tillbaka
16. Vad åt du sist? Mackor & Oboy
17. Vad irriterar du dig på? Hunden, folk
18. Tror du på distansförållanden? Njae....
19. Vem tänker du på just nu? Ingen speciell faktiskt
20. Tror du att personen tänker på dig med? Eh?
21. Vart reste du sist? Stockholmsområdet

22. Vad gjorde du igår kväll? Lekte med Henrik :)

23. Liknar du din mamma eller pappa? Pappas flicka
24. Ler du ofta? Ja, jag försöker
25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Kreativitet
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Ja har jag sån tur är det väl lika bra att passa på
27. I vems säng sov du i igår natt? Min!
28. Vilken färg har din tröja? Grå

Sorg
29. Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Ja tyvärr
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja, tyvärr

31. Gråter du när du skadar dig? Oftast

Lycka
32. Är du en glad person? Försöker!
33. Vad gör dig glad? Min familj
34. Önskar du att du var lyckligare? Nej, det är bra
35. Är lycka överskattat? Nej, varför skulle det vara det??
36. Kan musik göra dig glad? O ja! Måste lyssna på musik varje dag

Kärlek
37. Har någon annan än din familj sagt ”Jag älskar dig”? Ja
38. Har du någonsin sagt ”Jag älskar dig” och menat det? Ja, annars säger man det väl inte?
39. Har du en flick/pojkvän? Pojkvän
40. Är du nöjd med det? Asbolut
41. Är du kär? Jämt!

Hat
41. Vem hatar du verkligen? Ingen
42. Har du någonsin gjort en hat-lista? Säkert på lågstadiet :)
43. Är du en mobbare? Nej
44. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Varje gång jag är arg :)

45. Har du blivit sviken någon gång? För många gånger

Skolan
46. Gillar du skolan? 90 % Nej, 10 % Ja
47. Favoritämne? Pedagogik
48. Värsta ämne? Matte!
49. Har du spytt i skolan nån gång? Nej, blött näsblod däremot
50. Är skolmaten god? Ja jag gillar ju sånt där äckligt halvfabrikat :)


Ständigt detta men. . .

Jag älskar min hund. Innan Harry kom var hon
mitt barn, mitt allt och den jag gav min tid till. Som tur är nu. Hade
vi inte varit så samspelta mentalt så hade vi nog haft ihjäl varandra
för länge sen. Det går liksom inte att ha en hund i den här storleken som
inte lyssnar eller inte har några grundregler.
Skälet till att vi inte älskar varandra just nu är skendräktighet.
Inte någon lightversion, utan den mjölkproducerande
varianten. Hon är förvirrad. Totalt. I princip hela tiden. Säger jag
nej tror hon att jag menar ja. Stanna betyder väl "gå rakt ut i gatan
utan att se dig för"? Min annars lydiga följesslagare är nu helt
schizofren, och tror att den gula latexgrisen är hennes bebis. Och
alla tygfotbollarna. Och alla kuddarna. Och alla Harrys mjukdjur. När
man är sådär upptagen en hel dag med att hålla koll, tutta, slicka och
flytta på alla saker, plus att behöva bli utdragen på promenad 5 ggr -
så har man heller inte tid eller ro till att äta. För det har hon ju
inte i vanliga fall ens. De fina 3 kg vi fått in på 3 månader är som
bortblåsta. Nu är vi tillbaka till revben och ful päls. Därför är jag
ständigt arg på henne och hennes bäddande, och hon på mig för att jag
inte låter henne göra som hon vill.
Men jag älskar min hund. ♥


Griseknoen

612217cf80acde699b2717ecf2f722f7.png

Enda sättet att få skrikgrisen tyst i några minuter. Film. Mitt inre går i kras, men är han nöjd så får det så vara...


Hand- och fotkonst!

2ff82887f747686ad99c960f11186a6d.png

Hand- och fotkonst!


Kärlek

Att en sådan enkel sak får mig att le med hela mitt hjärta ♥




Idag har vi varit på BVC för 6-månaderskoll. Harry är nu 70 cm lång, och väger 9,2 kg. Han skulle vaccineras också, men jag ville vänta eftersom han redan går på penicillin. Vi tar en sak i taget...

Pillepill

När man väl hittar alla koder och förstår vad som betyder vad, så är det hemskt svårt att sluta pilla och fixa. Det enda jag inte blir klok på är den j*vla blåa ramen runt profilkortet. Hur farao får man bort den???

Idag skulle vi promenerat med hundarna, gått till öppna förskolan och sen skulle jag promenerat med mamma. Istället är vi sura och griniga båda två, så då är det nog lika bra att vi bara är arga på varandra här hemma.

0-2a9e3367f3bbd5ede800f5534e104167.png
Här sitter jag och leker själv!

Käkat bloggsylta

Vi brukar småmobba en vän för hennes pappa. Han har en kikare i sitt kök för han brukar smygtitta på sina grannar. Han har dessutom upprepade gånger fått skäll för att han "suttit och glott" på folk lite varstans. Vilket beteende!! Eller hur? Men vänta. Jag är ju likadan själv. Sjukligt nyfiken.

Men, istället för att sitta med kikaren i köksfönstret a la 1800-tal så läser jag bloggar och hänger på Facebook. Räck upp en hand alla läsare som ärligt kan säga att de känner mig. Som träffar mig i verkligheten, och som vet hur jag fungerar. Ni är inte så många! Av det tjugotalet bloggar jag plöjer dagligen är det några kusiner,en  familjemedlem och någon mamma som kan räknas till listan över de jag känner i verkligheten, resten är vänners vänners vänner eller totalt okända.

Vad har egentligen jag för rätt/behov av att tjuvkika in i deras liv?

En diskussion häromdagen handlade om vad man gör när man träffar en "blogg" som man inte känner. Till exempel har jag själv träffat två stycken på öppna förskolan. Inte stack jag fram handen och bekräftade
mig själv som i princip osynlig stalker, utan jag "jahaade" till berättelser som jag redan visste om för att mörka mig. Jag vet helt enkelt inte hur jag ska göra.

Knäppt? Ja. Det är ju faktiskt ingen egentlig skillnad på beteendena.
Svenskt? Ja, man får ju aldrig bekräfta någon. Livsfarligt.

Hur hade/har ni gjort?


Titta vad jag kan!

0-43777a01efa51c10f34efa8d3df7ac54.png

Titta vad jag kan!


Bara om mig

Jag har haft några dagar nu där jag skrivit flera inlägg som inte blivit av. Som känts helt orelevanta att publicera inför andra människor. Inte för att de innehållit saker jag inte vill att andra ska läsa, jag har bara fått någon sorts "anti-hybris". Jag är ingen. Vem vill veta vad jag skriver? Vem bryr sig om vad jag känner? Skitknäppt, och jag vet inte alls varför det känns så just nu. Min egen Dr Johanna-diagnos har ju alltid varit att jag har jättelight manodepression (som också finns i delar av släkten men i mycket allvarligare och tyvärr odiagnosticerat fall), och det här jag känner just nu är väl en av dalarna. Mitt ryck med Henkis kalas och efterföljande veckor med mycket socialt var uppåtperioden. Egentligen är det ju skit samma om det nu skulle vara så, men jag vill tro att det är så för då finns det iallafall något att skylla på. Jag tror att det märks på bloggen också, eftersom jag varken skriver många inlägg, eller inlägg med mycket text (förutom det här då...). Ja herregud.

Idag har jag iallafall INTE varit bakis. Jag drack väl visserligen inga mängder igår, men var definitivt påverkad och vi hade kul! Något som var lite intressant var att jag tog 6 stycken social-cigg som kändes helt rätt då, men sen när jag kom hem så äcklade dem mig. Jag stank rök fastän vi stått på balkongen korta stunder, och jag var tvungen att tvätta händer och ansikte. Det kändes som ett lager snusk som jag bara var tvungen att få bort, och så har det inte känts förut. Jag skulle ju inte sova bredvid Harry som tur var, för det hade aldrig gått. Det har varit samma sak när jag varit i stallet. Jag vill inte vara runt Harry och vara "smutsig", vilket jag givetvis är ändå med alla bakterier som flyger omkring, men just händerna har blivit ett jättefokus för mig. Konstigt det där hur saker ställs på sin kant när man får barn. Vad som blir viktigt och inte.


Fredagsfix

Sånt här kan jag sitta med i timmar. Jag använder ett väldigt lätt program som heter Artweaver, och jag lär mig nya saker varje gång. Det är kul att kunna fixa till sina egna bilder på bara några minuter. ♥




Hur man får sin bebis att sluta st

3693f39612fdc112531a171a46dca2f8.png

Hur man får sin bebis att sluta stoppa alla saker i munnen. Låt honom leka med penicillinsprutan helt enkelt! Vi har fått ny medicin och behöver inte längre ge honom flera liter åt gången, yey! Att jag behövde berätta för doktorn hur vi skulle göra är sjukt irriterande, men nu är vi nöjda.
Idag blir det fika med tjejerna, ser fram mot det!


Men jag orkar inte!

Det gurglar oroväckande i magen. Huvudet känns ansträngt. Usch. Nu sitter gurglet i halsen.

Jag har inte tid med magsjuka!!!

Tillsammans igen!

Jag och C har precis varit ute och gått. Tillsammans. Med hundarna! Med alla hundarna! Förstår ni hur stort det är? De var dessutom jätteduktiga! Tina (ombras syster) morrade lite i början och slutet, men imellan det så kunde de tillochmed slappna av tillräckligt för att gå och lukte lite på varsitt håll. Jag är imponerad! Det var dessutom otroligt skönt att få umgås normalt med sin bästa vän igen. Det var länge sen... ♥ 1½ år sedan för att vara exakt. Hundarna har ju hållt isär oss, eftersom de i princip vill döda varandra när de ses... Men inte idag!

Bloggen står ju still. Typ.

0-24c4d99ae9965d8ec10198219f9fd14f.png

Vi fyller dagarna med att hålla bebins humör i schack. Promenader. Film. Bus. Allt han vill. Han är inte frisk än. Vi ska därför tillbaka till doktorn idag.
Annars lyssnar vi mest på Lady Gagas nya "Paparazzi". We like!


Nu är det bara kärlek kvar.

0-16f6ad31291330d96fda9e754691b807.png

Nu är det bara kärlek kvar.


Lördagsnöje! Harry och Ombra

5cfcc5df4749a428e7952d1a9ed8ff96.png

Lördagsnöje! Harry och Ombra är ute på promenad med sin farmor och farfar, så jag hänger med Älskling i garaget. Det var länge sen!


Hej, mitt namn är skuldkänsla. Har

1b7f742986b9fb4a2c01b8fc87925aec.png

Hej, mitt namn är skuldkänsla. Harry har haft öroninflammation och trumhinnan är spräckt. . . Det har kanske pågått en vecka. . . Hårdhudad bebis eller ouppmärksam mamma? Usch!! :(


Det är bara ord.

 
Jag är förtvivlad. Trasig. Hjälplös. Ledsen. Överväldigad. Lättad
Älskade Irma. Vi gör allt för dig. ♥

På måndag får du galoppera på de gröna ängarna igen


Nattens skörd...

...av sömntimmar är - mycket god! Vi fick ju det briljanta tipset (tack så mycket J, som alltid!) att ta ersättning istället för välling, och det var verkligen skillnad nu!

18.00 Mat (morot och frukt)
18.45 Ersättning (ca 80 ml gick ner bara)
Härimellan ska han sova men ligger bara och snurrar och busar...
22.00 Somnar för natten. Jättekrånglig läggning, han var väl inte trött helt enkelt... Får ca 20-30 ml ersättnig till.
03.30 Vaknar! Ammar.
07.30 Vaknar!
08.15 Ammar.

Fattar ni! Jag har sovit inatt! ♥

Veckans bloggämne

 



Det här är ett ämne som man kan drunka i. Vi har diskuterat det i timmar under min utbildning, och ändå känner man sig inte klokare. För mig är det är som allt annat - man måste bedömma utifrån situation och person. Jag har 2 exempel: 

Under någon av mina första praktikperioder i skolan mötte jag en kille i korridoren. Han såg ut som vilken unge som helst. Tills han öppnade munnen. 
 Han: - Hej!
Jag: - Hej!
Han: - Jag har Aspergers!
Jag: - Ok....? (visste inte riktigt hur jag skulle bemöta det)
Han: - Jag är inte lika som de andra barnen.
Jag: - Nehej... (fortfarande helt ställd)

Det var ju helt fel respons från mig, men det här hände innan vi fått någon utbildning i olika syndrom och funktionshinder. Jag blev helt ställd av hans sätt att bara haspla det ur sig. Nu i efterhand kan jag tänka att det inte var han själv som talade med mig. Det var alla som hade talat med honom. "Du har något som kallas Aspergers Syndrom. Det betyder att du inte är som alla andra barn...". Ett offer för sin miljö helt enkelt. Vilket också gör det hela mycket svårare att hantera.

För att återknyta till ämnet, så tror jag att det är där det felar i de flesta fall. Man ursäktar individen för dess "åkomma" och då är det helt fritt fram att bete sig därefter. Jag har mött flera barn som hanterar sina problem på helt fel sätt för att de helt enkelt inte fått rätt hjälp från början.

När jag vickade i en andraklass, var det en kille som hade väldigt svårt med koncentrationen. Väldigt svårt. Han hade fått lov att hoppa över vissa sidor i matteboken eftersom han helt enkelt inte orkade jobba så länge med samma sak. Istället för att vara nöjd med detta och arbeta med det han skulle, ropade han glatt ut över hela klassrummet "att han behövde minsann inte göra sida 17! Han hade ju problem, så han fick hoppa över!". Detta resulterade ju i att ingen av de andra barnen heller ville göra sida 17, och då är det ju inte mycket man kan säga. Jag hade ju ingen lust att peka ut honom inför hela klassen och förklara ingående varför han inte behövde, men samtidigt så fick jag ju hela klassen på hans sida. Svårt!

Den här killen är en sådan som veckans bloggämne syftar till. Fick han hålla på och styra och ställa i klassen och med läraren (för han gjorde likadant med sin ordinarie lärare) bara för att han hade svårigheter med koncentrationen? Ursäktade hans hinder hans sätt? Nej. Jag tycker inte det. Han gjorde det medvetet, och använde det på ett sådant sätt att det varken gagnade honom eller någon annan. Killen i korridoren hade satt sitt funktionshinder till sin personlighet, och killen i klassen till sitt beteende. Det är lika sorgset i båda fallen.

Är det dessutom någon tillfällighet att båda var killar?

Mer om veckans bloggämne här!


Tankeläsare sökes

Flera dagar i rad har min lilla papegoja blivit tvärilsken när han ätit sin kvällsgröt. Tänk vad smidigt det skulle vara om jag visste varför! Smakar det äckligt? Gör det ont i munnen? (han reagerar ju inte på något annat...) Är det bara någon sorts "trots" mot den fasta maten? Jag blir allt utom KLOK! Min mamma sa en sak som kanske är mest nära sanningen:
 - Han kanske är ett vällingbarn helt enkelt.
Och så kanske det är. Det är ju bara att pröva sig fram som gäller. Nu får vi börja smyga in välling i kvällsmålet på något vis, för det är ju några veckor innan han får börja med den egentligen. Så, nu när taxöronen precis lugnat sig och trappat ner på produktionen så ska jag börja pumpa ur dem för att blanda ut vällingen med. Smidigt som alltid.


Gladfis!

En stilla lekstund

08dbab69e1e7c2b02ed213442ca42db5.png

... hos mormor och morfar är ett perfekt avslut på en regnig dag.


Orka skriva text - livet i bilder istället!


Roligast just nu:

Titta på saker upp-och-ner...

LM i trött med dubbelhaka:

(lägenhetsmästerskap) Jag vann!!!

Bullbak hos mamma och pappa på kanelbullens dag:

Harry fick ett eget bord att "baka" på :)

Nya åket:

I'm in love! ♥ Drag, AC, stolsvärme plus ingen airbag så lillklumpen kan sitta med mamma fram!

Dagens aktivitet:

Öppna förskolan med några ur mammagruppen. Mycket trevligt, och vi ses nästa vecka igen!


Skrikmonster

Tack för de fina kommentarerna om nattamningen! :) Det känns verkligen som du skriver L, att om jag inte är helt säker så är det kanske fel tidpunkt. Och det är jag nu helt säker på att det är! Två nätter på raken har han sovit så tätt intill mig som det bara går. När han vaknat har han fått mat (eftersom den varit precis intill), och sen har han somnat om på sekunden. Jag har inte kollat klockan utan bara gått efter honom. Nöjd bebis! Jag är galet trött däremot, men det känns som att det kommer dröja några år till innan hans och mina behov kan börja mötas på mitten...

Men, när nätterna fungerat så bra så har dagarna varit dessvärre. Det är en kombination av tand, mage och trött mamma som gör att han är missnöjd med det mesta. Henki har ju jobbat över hela veckan så det kanske är det, eller så är det en sån här berömd tillväxtperiod kanske. Jag skulle iallafall åkt på tjejkväll idag, men det får bli en annan dag för jag vill inte lämna Henki hemma ensam med ett skrikmonster som bara tröstas av mammas tutte. Direkt Henki kom hem förut (för han jobbade ju idag också...) så log Harry mot honom och skrattade. Det är tacken för en veckas slit! :) Det är tur att han är världens goaste unge när han väl är glad, annars hade man ju gått under för länge sen :)

Ikväll blir det: (i skrikpauserna)


och senare:


och även en stor påse godis! ♥

När hunden gräver ner sig i soffan

6398a4f8f0f86d6a64775d40348c9536.png

När hunden gräver ner sig i soffan "a la polarvovve" så förstår ni hur satans kallt det är i vårt vardagsrum...


Men va kul!


När jag inte oroar mig för amning och annat tråkigt, så roar jag mig med dessa: (klicka för länk)










När jag och Fia spelade förra veckan skrattade jag så högt så Harry vaknade :)

Jag kämpar.

Mest med mig själv och mina egna föreställningar och krav. De är svårast att bita på. Att argumentera med/mot sig själv är onyttigt och man kommer oftast inte fram till något bra eller nytt heller.

Det är ju det här med amningen. Jag hade ju som sagt stålhårda planer på hur amningen skulle ske, mina åsikter kring när och hur avvänjning skulle ske, och hur det skulle gå. Inte så smart så här i efterhand. Jag brottas just nu ständigt med mina egna illusioner om nattamning, och dividerar hela nätterna kring för- och nackdelar.

+ Närhet (den här är typ som 3+ egentligen)
+ Mat
+ Sövning (han somnar "tyngre" helt enkelt)

- Han vaknar. Antingen så vaknar han för att han är hungrig, eller så inser han att han är hungrig när han vaknar. 5 timmars sovning i sträck är max.
- Han somnar inte om direkt som förr i tiden. Nu innebär inte amningen att han somnar vid bröstet längre, utan han ska "läggas om" efter matning, vilket kan ta allt från 5 till 20 minuter. (det här är typ 2- eftersom jag blir såpass vaken att jag har jättesvårt att somna om sen)
- Han bits!

Summa summarum: 5+ mot 4-...

Men då är det ju löst kan man tänka? Men, till saken hör ju att "lilla" guldklimpen knappast har något matbehov på natten, eftersom han äter så otroligt bra på dagen. I alla böcker står att barn som äter mat på dagen och är nöjda (vilket han verkligen är) inte ska behöva äta på natten. Iochmed att han är så knölig att söva om, så har den här tanken om avvänjning börjat gro i mig.
Är det värt att vakna var tredje timme och ge mat han egentligen inte behöver bara för att han ska få närhet och ro i kroppen?
Kan han inte få det på något annat sätt?
Miljoner frågor.

Hur tänker/tänkte ni med matavvänjning på natten? (och va inte så himla blyga, utan svara!!)

RSS 2.0