Dagens vinst från utställningen: en ny sän...

100media_imag152 (MMS)

Dagens vinst från utställningen: en ny säng för nästan halva priset! Och röd! :) Vi tittade ju bara på idag, och Ombra var VÄLDIGT nöjd med det. Jag var lite missnöjd med tempot på utställningen, för det tog domaren nästan 35 min att gå igenom 4 hundar - och då tappar man orken när man sitter i solen. Men, Ombra var jätteduktig och låg bredvid oss och bara tittade hela tiden, så det var en bra dag ändå!


Förskollärarens löneförmån? Barnen vill pl...

100media_imag152 (MMS)

Förskollärarens löneförmån? Barnen vill plocka, men inte äta! Jättesynd.... :)


En äkta sång för alla mammor *skratt utlovas*


Men hur konstig...

...kan man bli av att bli gravid? Vad farao är det som händer med kroppen? :)

Vattnet på jobbet luktar "gammal fukt" (typ gammal ishall ni vet). Jag har en enorm craving efter croissanter. De gillar jag inte ens i vanliga fall, och har kanske ätit en under hela min livstid. Hur kan man ha ett sug efter något man knappt ätit? :) Humöret svänger från gladast till argast på ett whiplashknak, och sen tänker jag stilla i mitt huvud "varför är jag arg om det här...?". Schizo! Jag knallar dessutom runt om dagarna med en enorm dödsångest. Tänk om jag dör. Tänk om något händer med de jag älskar.... Psykotiskt alltså, inte bara lite funderingar. Henki och harry åkte till vattenparken idag, och jag vankade runt på jobbet och försökte att inte vara helt hysterisk. Tänk om de kom hem och var drunka!

Äckligt och läskande...

Tur att karlskrället har älskat mig igenom knasiga perioder förut, och att jag har vettet att inte berätta detta för folk... ;P

Fjortonde veckan...

...och den här graviditeten är INTE ALLS som den förra. Med Harry var jag purfrisk, pigg och lycklig. Tjock som en mindre ångvält - men nöjd. På fjorton veckor har jag redan hunnit med gravt illamående, trötthet utan dess like, blodsockernivåer värre än Balder på Liseberg - och nu äntligen också lite foglossning. Ja, redan... Känner mig lagom peppad! :)

Eftersom Harrys graviditet var så enkel, och Harry också varit snällare än snällast, kan jag inte annat än undra vad det är för ett litet monster som bakas därinne den här gången. :) Men, illamåendet har försvunnit nu (som att trycka på en knapp i vecka 11), tröttheten har lagt sig lite och jag har lärt mig att äta bättre (läs: hela tiden!) så nu ska jag inte klaga! Det har dessutom börjat fladdra lite därinne, vilket är den bästa känslan i världen! ♥

Jag kan också lätt konstatera att magen syns MYCKET mer den här gången:


Henki har någon sorts dum idé om att det är två stycken där inne, men jag lyssnar inte på det örat. Alls. (Och nej, vi har det inte i släkten - han gillar bara att jävlas med mig...)

Väldigt lite kantarellsök i den kantarells...

100media_imag152 (MMS)

Väldigt lite kantarellsök i den kantarellsöksutbildade hunden må jag säga.... Men hon får högsta betyg i bus och lycklighet i skogen! :)


Äntligen kom jag ihåg att köpa tavellist p...

100media_imag151 (MMS)

Äntligen kom jag ihåg att köpa tavellist på IKEA, så nu kom bokstäverna upp! Lustigt hur mycket så lite kan lyfta upp i rummet... :)


"Tuuu Tuuu"

I Dalhem (ungefär mitt på ön) så finns en liten bit räls där man kan åka ett tåg med ånglok från 1920. Eftersom Harry är ordentligt fascinerad av just tåg så kunde vi inte låta bli att åka dit!


Tågvisslan var självklart roligast:
Efteråt fikade jag den godaste mackan jag ätit på länge, med handskalade räkor och en majonnäs från himlen! :) Tog inte kort på den, för den försvann fort!

Intrycket av Gotland

Nja. Ja faktiskt. INGET fel på naturen, upplevelserna eller sällskapet - men något drog hela tiden ner toppbetyget på alla ställen vi besökte. Ledsen att behöva trampa ett helt folkslag (och släkt) på fötterna, men det var fanimej stockholmare överallt! Visst, vi åkte dit under stockholmsveckan, men de jag menar är de där som har ersatt gotlänningarna.

Jag kan inte säga att jag hört särskilt mycket gotländska under resan. På 6 dagar så upplevde jag högst en handfull gånger att personen jag mötte var inföding. Till och med kassörskan på det minililla Ica i den minililla "byn" som vi bodde i var från stockholm! Killen i biljettluckan på båten var stockholmare. Varenda barnfamilj på hela stranden var stockholmare. Överallt hörde man stockholmska: "haru deg meerej?". Blah!

Som sagt. Gotland i sig är fint och väldigt besöksvärt, men det var alldeles för lite gotlänningar för min smak. Jag ville ju höra den där goa dialekten! :)

Ra(u)ka vägen till Fårö

Jo men jag är rolig. Erkänn att du skrattade lite... :)


Internet fungerar lite "sådär" här nere, i...

Internet fungerar lite "sådär" här nere, i alla fall med att ladda upp bilder. Ni får hålla tillgodo till lördag då vi kommer hem igen! :) Vi har shoppat i Visby, åkt ånglok, badat i havet och tittat på raukar - och detta är dokumenterat på ca 450 bilder! Coming soon....


Bilder från...

Vi kom fram till stugan kl 00:40 och då var det rakt ner i säng som gällde :)

God morgon Gotland! Frukosten är avnjuten ...

100media_imag151 (MMS)

God morgon Gotland! Frukosten är avnjuten utomhus, och en liten utflykt står näst på schemat. Luften är varm och solen skiner!


"Giiiika"

Idag fick vi finbesök av T med familj. Vi hade längtat efter att få träffa dem länge! :)
"Giiika"; det vill säga "fika" :)
T ville också ta kort!
Papporna :)
Bus i trädgården!
Tack för de otroligt söta kakburkarna! ♥ Harry pekade direkt och sa "kaka"! Nu ska de fyllas med godsaker!

Ooooost :)

Något av det tråkigaste med att vara gravid, är alla saker man helt plötsligt inte får äta. Idag fick jag världens sug efter halloumi (mamma är vegetarian så vi ville äta det till lunch), men eftersom det är en big no no med annat än typ hushållsost så fick vi tänka om. Tills - jag läste att så länge man hettar upp den tillräckligt så att den bubblar så är det ok! Yey! Det fick bli stekt halloumi med potatis, lite stekt korv och grönsaker till lunch!
Resterna av den stekta halloumin slinker ner som kvällssnack... Smask!

Huvud upp fötter ner

Högre krav än så kan man väl inte ha? :)

Idag vaknade jag pigg efter 3 timmars sömn (att sova till halv två på dagen gör susen för vakenheten på natten...) och har känt mig relativt frisk under dagen. Jag känner ju att det är en monsterbakterie som tagit över mig, för så fort jag rör mig mer än behövligt så blir det lite svårt att andas och sådär... :) Jag är nöjd i alla fall att jag är bättre!

Henki köpte en ny kamera idag, och det blev en:
Får plats i byxfickan, har tillräckligt många megapixlar för att fånga saker på bild, och kostade inte en förmögenhet!

På fredag ska han tillbaka och köpa:
'
Bärbar DVD att ha med i bilen till Harry på Gotlandsresan. Bilturen till färjan tar ca 6 timmar, och sen blir det ju en hel del bilåkning på ön, så då är det skönt att kunna ha lite film med som krishjälp om det är ett grinigt barn! :)

Här händer det rätt mycket!

Idag mår jag om möjligt sämre än vad jag gjorde igår, och har sovit hela dagen. Helt utslagen... Som tur är så var ju älskade mamma inställd på att ha Harry hela veckan eftersom jag skulle jobba, så hon är här och har hand om honom när Henki är på jobbet. Som sagt, hur skulle jag klara mig utan henne? :)

Så, för mig händer det inte så mycket - men det gör det för Harry däremot! På en vecka har han gått från att säga enstaka ord, till att plötsligt kläcka ur sig "titta mamma blä" när han fick skräp på handen. What! Överallt är det nu "titta mamma" (mamma betyder också mormor) i kombination med massa annat! Som vanligt i äkta Harrystil; ingenting ingenting ALLT! Det ska bli spännande med resan till Gotland på söndag och få utforska nya saker tillsammans! ♥

Häromkvällen gjorde jag det ödesdigra misstaget att glömma kameran på en stol i trädgården... Det var den natten det regnade som aldrig förr, och nu ser bilderna man tar ut såhär:

Lite väl mycket mystik över dem för min smak! Imorgon får Henki åka till Elgiganten och införskaffa en ny... :)

Vikarie of the year... eller troligtvis in...

Vikarie of the year... eller troligtvis inte. Var fortfarande hängig imorse så jag åkte in till vårdcentralen och tog prover - som visade på bakteriell infektion... Nu blir det penicillin och sängvila resten av veckan... :(


Lagom tills....

...jobbstarten så ser jag till att bli sjuk. Perfekt! Det finns liksom inget alternativ än att gå till jobbet heller - när det faktiskt är jag som är vikarien! Ligger här nu i mina feberångor och har egentligen massor av tvätt, mat och planering att göra - men jag orkar bara inte just nu....

Var tog den här sommaren vägen? Vi har haft semester i 2 veckor nu, jag och Harry. Nästa vecka är han hemma med mormor när vi jobbar, vecka 29 åker vi till Gotland (läääängtar), vecka 30 jobbar jag sista veckan på gamla jobbet, och sen vecka 31 så börjar jag nya jobbet. Shit! Jag och Harry skulle haft vecka 31+32 tillsammans, men nu får han vara hemma en vecka med pappa, och en vecka med mormor och morfar istället. Han lider inte av det, men det gör jag! Det enda som glädjer mig är att vi redan i februari kommer vara hemma betydligt mycket mer tillsammans - och det är räddningen! Jag hade ju sett fram emot den här sommaren och all tid tillsammans. "Swooop" liksom, så var den förbi...

Sommaren 2010. Liten bebis i skrinda ♥

Småkryp!

Ni som har småbarn har nog inte missat detta underbara program, men för er andra - gå in och titta här! Roligt, snyggt gjort och häftiga effekter! :)

Säg äpple!


Recept: körsbärssaft


2 liter körsbär (1 kg)
6 dl vatten
1 krm natriumbensoat

Gör så här:

1.Skölj körsbären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp.
2.Koka bären under lock ca 15 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
3.Häll upp bären i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min.
4.Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
5.Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
6.Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
7.Förvara saften kallt.


Unge nr 2... Hur ska det bli?

Jag är så otroligt tacksam för att jag har andra mammor i min ålder, med barn i Harrys ålder, som bloggar om att vara tvåbarnsmamma: Iris (som vi kallar henne) och Sara. Kepp up the good work, tjejer! Nu inför stundande syskon så vill jag inte annat än att gräva ner mig i hur fasiken man gör för att klara vardagen med två relativt små barn! hur ska man hinna/orka med allt som redan tar upp hela dagen?

Den största frågan är ju den absolut vanligaste; hur ska jag kunna älska den andra lika mycket som den första? Som förälder känner man ju alltid en ständig oro över att inte räcka till för sitt barn, och hur ska det då bli med två? Är Harry redo för ett syskon? Mycket frågor och tankar just nu! :) Även om det är lite förvirrat så längtar jag med hela mitt hjärta efter att få vara mammaledig igen!

Lite info om mig och magen just nu:
Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 6 fulla dagar (v10+6).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 26 jan 2012 (men jag tippar mer på mitten av feb)
Du har 203 dagar kvar till beräknad förlossning. (jisses....)

Supersnaskigt!

Så jäkla goda (just nu) men efter typ 5 stycken så är man helt skinnflådd i både gommen och på tungan! Men det är det värt! :)

Hemklickat:

Ellos fick stå för höstens nya plagg (måste ju ha lite "att växa i...) till mig och Harry:

Nytt tyg på stolarna:

Till våra åtta stolar räckte alltså en dryg hundralapp för att få nytt, fint tyg! Tack IKEA! :)
Alla stolar fick dessutom olika mönster eftersom mönstret på tyget väldigt oregelbundet, så det blev också lite roligt! :)

Här har vi systuga idag! Det blir ny kläds...

100media_imag148 (MMS)

Här har vi systuga idag! Det blir ny klädsel till de 8 matsalsstolarna, som vi fyndade på IKEA för en hundralapp!


Två utav er kan läsa...

... för resten utav er knallhattar som inte fick ihop det:

S-T-O-R-E-B-R-O-R 2012

Är ni med nu? ;)

Harry vill berätta något:


Det går bra nu!

Förra veckan var jag på intervju för ett nytt jobb, och idag fick jag reda på att jag fick det! På avdelningen jag jobbar nu så är hösten väldigt osäker, det vill säga om behovet av en extra personal kommer att behövas eller inte - och eftersom jag inte fått några tecken på att det kommer att behövas så tackade jag ja till det här nya!

Det blir en tjänst på 75% på en äldreavdelning på en förskola som ligger i närheten av där jag växte upp. Vikariatet är till årsskiftet, men kommer att förlängas. :) Det är otroligt skönt att kunna slappna av och veta hur hösten ser ut, och att Harry kan fortsätta ha sina lagoma tider på dagis!

Sköna söndag


"Luppla"

Bubbla!

Bästa hjälpen

Idag när vi var borta på mässan stannade Henki hemma och satte upp taklist i matsalen. Vilken skillnad det gör! :) Harry skulle såklart hjälpa till!
Jag hjälper dig pappa, så står du lite stadigare!

Hantverksmässa - i bilder!

Det var dagens resmål ("Gammelvala" för er som varit där)! Fias mamma visar upp sina fina saker, så då måste vi ju dit och titta! Det var runt 100 utställare med allt möjligt från bröd till tovade mössor. :)
Mormor och Harry
Morfar, alltid 2 meter framför...
Den osminkade morsan. Funderade allvarligt på att ställa upp mina påsar under ögonen för försäljning!
Säg höna, Harry! "Pippi!" Nej, säg HÖNA! "Pippi..."
Knappt hann vi fram förrän det drog i morfars kaffetarm (och min fikatarm!). Harry fick den här fiskbilen med två glada gubbar i! Träleksak UTAN ljud - I love it!
Nytt för veckan - det ska kramas och mysas! När man kramas så klappar han en också varsamt med handen - sötnos!
Ingen rast och ingen ro. När smörgåsen var uppäten var det dags att dra vidare tyckte Harry, så morfar fick hänga på.
Bäst att ha barnet i vagnen, annars...
...uppstår gärna diskussioner om vilket håll man ska gå åt, och vad som är ok att ta på... :)
Arvika kommun var påfrestande. En sovtur på vägen hem var nödvändig!

RSS 2.0