Finn ett fel! :)

imag1224 (MMS)

Finn ett fel! :)


Löneförhöjning!

imag1213 (MMS)

Ja, det var definitivt dagens bästa händelse. Blev så glad att jag bjuder på ett smil belyst UNDERIFRÅN (killervinkel för alla skavanker!) Trodde inte att jag som vikarie (även om jag har ett långvick) skulle få det - men jo då! På måndag får jag dessutom följa med till Göteborg på kurs i två dagar - tack och bock! Till sommaren har jag dock valt att inte gå i vikariefällan och jobba arslet av mig, utan har tagit 5 veckors semester. Det behöver jag och Harry ha tillsammans efter vårens slit med renovering, flytt och mycket övertid på jobbet!


En klassisk fruktsallad är vad ungarna på ...

imag1204 (MMS)

En klassisk fruktsallad är vad ungarna på Harrys dagis får imorgon för att fira honom med. Alla andra föräldrar tar med tårtor och glass för hela kompanier (vilket basuneras ut på bilder vid ytterdörren. "Lala fyllde såhär många år, och bjöd sina kompisar på glass i stora lass") Jag tycker att ungarna får tillräckligt mycket socker hemma (speciellt nu på påsk) så vi förenklar lite :) Bara naturligt socker, men fortfarande lika gott!


Mammakanin & bebikanin

Under veckan hade vi påskfirande på jobbet. Kanindräkten (vit huvtröja med öron på huvan och svan på ryggen) åkte på!
Och på påskparaden kunde Harry använda samma tröja:

Ska vi bilda ett band?

Om 13 år när pojkarna gnisslar i rösten, luktar lite surt och gärna vill starta ett eget band - då ska jag påminna dem om detta:


2-årsdagen


Har ni något till mig, eller varför skrålar ni sådär i så fall? :)



En mjukismorot att mysa med i...



.... den nya sängen! Det fick bli en med får på!



Macka med ljus är ett måste på födelsedagsfrukost! Leverpastej med persilja är favoriten!



Sötaste kaninen i hela påskparaden!



På eftermiddagen kom familjen på påskmiddag och kalas.



Påskbuffé!!!



Paketöppningsdags! Harry fick en...


Han har en skön stil när han diggar :)


Av farmor och farfar fick han en trehjuling! Som vi har längtat efter en sån! Harry sken upp som en sol när han såg vad som var i paketet!




Tårta med citronfromage, jordgubbsylt, grädde och citronströssel. I år kunde han blåsa ut ljusen själv!



Ombra var inte riktigt säker på om trehjulingen kanske skulle attackera henne eller inte... Bäst att hålla ett vakande öga... :)


Det har varit en underbart mysig dag med hela familjen, och Harry har somnat både till middagsluren och nu på kvällen i sin nya säng - alldeles på egen hand (behövde bara gå in och lägga honom ner någon gång). Min 2-åring ♥

Grattis på 2-årsdagen Harry! Idag blir det...

c360_2011-04-23_ (MMS)

Grattis på 2-årsdagen Harry! Idag blir det först påskparad, och sen äter vi stor påskmiddag med hela släkten hos oss för första gången!


Gästtoaletten; slutresultat

Som vanligt är det inte riktigt färdigt, men ni kan ju se hur det ser ut ändå :)

Innan:

Efter:
Vi satte samma panel på väggarna som i köket. Klinkers på golvet är detsamma som i hallen - och med värme i såklart! Handfat, skåp och spegelskåp från IKEA (riktiga rea-fynd!), och ny toalett! Vägg i vägg med denna toalett ligger ett större badrum, som vi "blåst ut" helt. Golvvärme är ingjutet och klart, men alla väggar, tak och golv ska fixas. Det kommer bli mer som vårat badrum i framtiden, medan denna lilla toalett ligger närmast i hallen och kan användas av andra.

Gissa min trädgård

Om det är något jag är extremt dålig på, så är det blommor, buskar, träd och annat som kan finnas i en trädgård. Noll koll! "Åh, titta! Här kommer de upp ... något grönt!" :)

Rent statistiskt sett så borde någon av er läsare ha bättre koll på detta än mig - så jag lägger upp lite bilder som ni hemskt gärna får gissa/säga vad de är! Jag har verkligen ingen aning!

1. Växer i rabatten.

2. Växer i rabatten. Just nu är de någon centimeter i storlek.

3. Växer i någon sorts plantering en bit ifrån staketet på gräsmattan.

4. De här kommer upp rakt ur gräsmattan, men jag antar att de rymt dit på egen hand... :)

5. De här har nog också rymt till gräsmattan. Mamma tror att de kommer bli gula när de slår ut, men vet inte vad de heter.

Shoot! :)

Pappas bil, del enmiljontvåhundra...

Jorå... Nu har han hittat både hur man vrider på ljuset (sitter på blinkersspaken), får igång varningsblinkers och hur hårt man måste vrida för att rattlåset går in... Vi får väl se om pappa tar sig till jobbet imorgon, eller om all lek laddade ut batteriet... :)

Kommer ni ihåg?

Minns ni det gamla skämtet "Killar behöver både värme och ömhet. Däng dem i ett element så blir de både varma och ömma." Hur kul som helst! :) Samma tanke kanske kan överföras på den här knasbollen, fast utan våldet då... :)

120x100 cm bädd med både filt och mjukdjur - men elementet verkade som det bästa stället att luta huvudet mot... :)

Såklart inte!

Hur kunde jag glömma? Det var inte Harrys första ridtur... Förra året var vi ju på 4H-gården tillsammans med lite kompisar - och då red han för första gången! Tack Ulli! Minnet är kort men gott... :)

Förra året:

I år valde vi en lite mindre variant att sitta på:

Som belöning efter allt slit i stallet fick lillmonstret åka med i skottkärran när jag fodrade hästarna i hagen. Superkul... :)

Harrys första ridtur!

imag1131 (MMS)

Nja, han blir nog ingen Rodrigo Pessoa (visst stavar han väl så?), men kul var det att trava i alla fall! Skrattet ekade högt, och som tur är så är Zindo världens snällaste marsvin så han blev inte rädd för det högljudda barnet på ryggen! :)


Bordstabletter

På Naturum i Mariebergsskogen säljer de en massa fina saker, och jag var tvungen att köpa bordstabletter till Harry! det fick bli:

En med alfabetet

En med en massa husdjur

Uppe i vänstra hörnet syns denna:
Ombra!

Dagens ungdomar


Dagens hjärnsläpp: komma 40 min för tidigt...

Dagens hjärnsläpp: komma 40 min för tidigt till jobbet för att jag helt glömt att kolla på schemat... Tur att jag inte var sen i alla fall! :)


Bildbomd från dagen!

Solsken ute, spring i benen och tid med mormor och morfar = Mariebergsskogen. Alla andra barnfamiljer i stan åkte tydligen till husdjursmässan, så vi hade det lugnt och skönt!
Värmlandsvargen
Man kan ju inte ha solen i ögonen när man gungar...
Bus med pappa!
Morfar, Ombra, Harry och mormor på väg till "pippin".
"Mmmm!" Det är gott med päronsaft!
Äntligen kan vi fika utomhus på Naturum!
Liten rymmare...
Man måste alltid testa gränserna!
Harry sov middag i 2½ timme, och det var inte bara han som var trött när vi kom hem till mormor och morfar!

2-årspresent

Klyschan "vad tiden går fort" stämmer verkligen när man får barn. Herregud. Nu är det i alla fall dags för att köpa present inför 2-årsdagen (23:e april) och vi tänkte att han skulle få en ny säng då. En stor säng! Men frågan är hur stor?

IKEA har den här barnsängen:
GULLIVER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 76 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm
Den är 165 cm lång, och kommer ju räcka i många år framöver. Den är liten och bra att starta med. Vi köper självklart till brädor på sidan så att han inte trillar ur! :) Däremot är den här sängen inte särskilt "vuxenvänlig". Jag har tänkt att vi ska börja läsa en saga på kvällen när han ska sova i och med att han får den nya sängen, och då är det ju bra om nästan 2 meter pappa får plats att mysa ner sig...

IKEA har också den här sängen:
ODDA Sängstomme med huvudgavel vit Längd: 207 cm Bredd: 97 cm Höjd: 100 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 90 cm
206 cm lång, och i början så kan man ju vända den med öppna sidan in mot väggen, så att kanterna skyddar mot att han trillar ner. Pappa och mamma får plats, och sen kan man köpa till lådor att förvara i under sängen. Minuset är ju att han inte kan ta sig ur själv i början, men det kanske också är bra? Efter hand får vi vända och köpa till brädor här också.

Hur har ni gjort/tänkt när det var dags för sängbyte?

Snaggad igelkott

Lite Teletubbies på tv, kakor i handen och att glatt humör räckte för att sitta alldeles still när mamma fräste av allt hår. :)

Jag och Krusty the Clown

Totalt peppad av det fina vädret, tog jag idag min första ordentliga powerwalken/joggturen för den här säsongen. Jag hade inte tänkt springa egentligen, men sen så var det så tråkigt att gå... :) Känner av i låren och magen redan nu att det var länge sen de fick springa!

Däremot så blåste det en del på springturen. Visserligen friska vårvindar, men bara vindar som får håret att flyga åt olika håll - även om jag hade det i tofs. Efter lite svettning och blåst bakifrån så såg jag ut som Krusty:

Visst är jag snygg? :)

Lille konstnären


Pappamys

Lilla barnet... ♥ Den sista bilden kommer hamna på väggen som förstoring!

Men förlåt!

Innan man har bott i hus så kan man inte fatta hur mycket det är som hela tiden ska fixas. Lite här. Lite där. Rabatter som smyger upp under snön och som måste rensas från löv och annat skräp. Det regnar ute - och ibland även inne vilket måste fixas till på stört (klantarslena som la taket måste varit både blinda och hjärndöda - ursäkta...). Det nya köket ska städas varje kväll (jag har fått städtvångstankar. Helt sjukt.), och Ombra skräpar ner hela övervåningen med sina mjukdjur och tuggben. Men jag älskar vårt hus! Vårt fina syrenlila sovrum. Vårt "cleana" och avskalade kök. Min enorma tvättstuga. Ja det känns verkligen super att vi får bo här kan jag säga! :)

Angående poängen i inlägget (rubriken) så tar ju inte bara jobbet, familjen, djuren och resten av livet tid från bloggen. Allt detta fixande gör att stunden med datorn i knät blivit minimerad till noll. Sorry. Varje kväll när jag går och lägger mig så kommer jag på en massa roliga saker som hänt under dagen, men de når aldrig tangentbordet.

Jag hoppas att ni orkar stå ut med lite kass uppdatering. Det finns inget tråkigare än blahaiga bloggar som aldrig uppdateras - sorry!

Vi har ju en liten lekpark precis bredvid tomten, och den har äntligen töat fram!

Surt sa räven

Vi har lärt oss en läxa, och det är lika surt varje gång. Äntligen skulle vi få sålt Forden. En kille från Stockholm var superintresserad, och hade en bil i inbyte + pengar mellan till oss - perfekt! Han var såpass intresserad att han bad Henki sätta drag på bilen (ca 5000:- som blev inbakat i priset) eftersom han var så säker på att han skulle köpa den. När han väl kom idag och tittade, så hittade han plötsligt en massa småfel (som vi inte sett) men istället för att vi gick ner i pris (vilket vi hade varit väldigt villiga att göra) så blev det helt enkelt ingen affär. Han åkte bara hem igen, och här står vi nu med utgifter för draget som vi aldrig hade monterat annars. Det kostar dessutom extra 1200:- att omregga bilen nu när det sitter drag på (som måste göras). Perfekt!

"Jag tänkte be om handpenning för att sätta på draget... Men han lät så jävla seriös..." sa Henki surt innan han åkte iväg till garaget. Förhoppningsvis slår han inte storsläggan i bilen (vi får den inte såld trots många månader med annonser och jag fattar faktiskt inte varför!) - och jag blir ilsken för att vi än en gång är så förbannat godtrogna och "litar" på att folk är normala. Men icke.

Där rök kalufsen!

c360_2011-04-01_ (MMS)

Jag fyndshoppade en hårtrimmer från Philips på Campadre för bara 350 kr - och det var den verkligen värd! :) Imorgon ska vi på dop och då måste vi vara fina!


RSS 2.0