2-årspresent

Klyschan "vad tiden går fort" stämmer verkligen när man får barn. Herregud. Nu är det i alla fall dags för att köpa present inför 2-årsdagen (23:e april) och vi tänkte att han skulle få en ny säng då. En stor säng! Men frågan är hur stor?

IKEA har den här barnsängen:
GULLIVER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 76 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm
Den är 165 cm lång, och kommer ju räcka i många år framöver. Den är liten och bra att starta med. Vi köper självklart till brädor på sidan så att han inte trillar ur! :) Däremot är den här sängen inte särskilt "vuxenvänlig". Jag har tänkt att vi ska börja läsa en saga på kvällen när han ska sova i och med att han får den nya sängen, och då är det ju bra om nästan 2 meter pappa får plats att mysa ner sig...

IKEA har också den här sängen:
ODDA Sängstomme med huvudgavel vit Längd: 207 cm Bredd: 97 cm Höjd: 100 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 90 cm
206 cm lång, och i början så kan man ju vända den med öppna sidan in mot väggen, så att kanterna skyddar mot att han trillar ner. Pappa och mamma får plats, och sen kan man köpa till lådor att förvara i under sängen. Minuset är ju att han inte kan ta sig ur själv i början, men det kanske också är bra? Efter hand får vi vända och köpa till brädor här också.

Hur har ni gjort/tänkt när det var dags för sängbyte?

Kommentarer
Postat av: Jenny B

Vi har juniorsängen och det är inga problem för varken mig eller Johan att ligga bredvid när han ska sova

2011-04-08 @ 16:57:17
Postat av: ulli

Jag skulle inte våga mig på sängen som var 206. Lätt att klättra över kanten på den tror jag och det såg ut att va ganska långt ner till marken då? Om han vaknar och ni inte är i närheten kanske nyfikenheten blir för frestande...

Vi behåller spjälsängen som den är ett tag till, sedan tar vi bort ena långsidan och sätter dit brädan som följde med (IKEA). Om ett år eller så blir det juniorsäng som vi ska få låna från pappas fruga!

Fin Harry blev i håret förresten, duktigt att han fann sig i att ha en trimmer i hövve måste jag säga! :) Kram!

2011-04-11 @ 19:35:51
Postat av: Johanna

Ulli: Vi skulle också behålla spjälsängen, om det inte vore så att han vaknar flera gånger varje natt med benen ut genom spjälorna... :) Sover man på tvären så behöver man lite plats! :)

2011-04-12 @ 07:00:02
URL: http://johanonnona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0