Några saker att prata mer om...

...innan man får barn:

ο Alla vet oftast ganska exakt vad det är man inte ska äta under graviditeten, men det som ofta glöms är vad man även ska tänka på när man sen ammar. Saker som jordgubbar (prickig bebis), choklad, läsk, kaffe, lök, starka kryddor och en hel del annat gör att bebisen får ont i magen (oftast), och det tar ett tag innan man lär sig vad som funkar.
Haha! Bildkälla

ο Det finns ett uttryck som lyder "det är du som är expert på din bebis" som barnmorskor gärna använder sig av. Det kan skrämma vilken erfaren mamma som helst... Som förstföderska är man full av frågor och funderingar, och att då få höra att det är du som vet bäst inger inte direkt någon trygghet. Våga fråga och säga ifrån!

Har ni andra mammor något annat ni tycker att man ska veta? :)

Kommentarer
Postat av: Tant Marie

Det var enklare förr.... Det enda jag fick höra var att inte äta för mycket lök medan man ammade. Och medan man väntade barn kunde man äta precis allting... Eller vad det jag som inte visste?? Det gick bra i alla fall!! (..och så fanns det inte så mycket "konstig" mat heller "på den tiden"...det kanske hänger ihop med alla förbud??) Kram

2012-03-10 @ 18:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0