Tinas julköttbullar

Det här är vårt bidrag till julmiddagen i år. Henki provstekte dem häromdagen (vuxenpoäng) och de är riktigt goda! Jag tror dock att man bara behöver ha ½ burk ansjovis till 500 gr köttfärs, för annars blir det lite väl mycket Jansson! :)
Recept - Tinas julköttbullar

Ingredienser

Portioner 

Blandfärs

500,0

gram

Vitt matbröd

3,0

skivor

Mjölk

1,5

dl

Ägg

1,0

styck

Ansjovisfiléer (rensade)

100,0

gram

Purjolök

0,5

styck

Senap (skånsk)

2,0

msk

Salt & peppar

 

 


Tillagning

  1. Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. 
  2. Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.

  3. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.

  4. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

     

    Receptet kommer härifrån!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0