Snabba Cash

Det här är en sådan film som egentligen inte behöver recenseras - vill man se den så kommer man se den ändå. De flesta vet vad den handlar om, och även om de inte har stenkoll på handlingen (som jag till exempel) så vill man se den i alla fall. Filmen är otroligt omtalad och efterlängtad på dvd (10 kunder per dag som frågar i butiken), vilket gjort att mina förväntningar har varit ganska höga.
Kritiken har varit blandad. De som sett den säger att den är svår att hänga med i. Att den saknar djup. De som läst boken och sedan sett filmen säger att filmen är betydligt mycket sämre, just för att de missat allt djup och karaktärernas uppbyggnad som finns i boken. Det är ingen dålig film, men boken är bättre.

"JW (Joel Kinnaman) studerar på Handels, hänger med rika Stureplansbrats på fritiden, klär sig flådigt och rör sig på de rätta krogarna. Man skulle kunna tro att han är en vanlig Djursholmskille, men han kommer från Norrland, bor i en sunkig studentlya och kör svarttaxi för att få pengar till sitt nöjesliv. Han möter Jorge (Matias Padin) en kriminell förortskille som är på flykt från rättvisan och har en stor knarkdeal på gång i Tyskland. Samtidigt får vi följa Mrado (Dragomir Mrsic), en serbisk torped som tvingas ta hand om sin unga dotter och vill avsluta sin kriminella karriär för hennes skull." (http://www.moviezine.se/film/snabba-cash)


Jag säger såhär:
Har man inga som helst förväntningar eller uppfattning om vad filmen handlar om, att det finns en bok i grunden, eller vad kritikerna säger - då är det en schysst, svensk actionrulle. Som Wallander fast med klös, och en mycket hetare huvudrollsinnehavare. Det är ett bra tempo i filmen som gör att man fortsätter titta, fastän storyn stundvis är tunn. Grunden byggs upp, allt ser okej ut, det händer lite grejer, och sen är den slut.  Filmen är hyfsat linjär och förutsägbar, men ändå ett nöje i de 124 minuterna den sträcker sig över.
Den får  sedelbuntar av 5 möjliga. Finns att hyra from 21 juli.

Kommentarer
Postat av: Sofia Ekblom

Ett tips!: Registrera dig på jogg.se (om du inte redan gjort det?) Jag finns med som "fru Ekblom", så kan vi bli joggkompisar :)

2010-07-21 @ 12:57:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0