Husmorspoäng: Hemmagjord äppelkräm


(Recept ur Vår Kokbok)
Ingredienser:
750 gr äpplen
4 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 kanelstång (jag hällde i vanlig, ca 1 tsk)

Gör såhär:
Koka upp vatten, socker och kanel. Häll i frukten (vill du ha slät kräm så mixa frukten först!) och låt koka mjukt. Blanda potatismjöl med några matskedar kallt vatten. Dra av kastrullen från plattan, och häll i redningen i en tunn stråle under omrörning. Koka upp krämen igen, och när det kokar är den färdig.

Jag trodde att jag skulle kunna äta det här, eftersom äpplena blev ordentligt mjuka och varma - men icke. Väldigt tråkigt, för det blev väldigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0